Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ABC123456

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elhallgatott, de megismerhető előzmények védhetik csak meg a jövő bántalmazott áldozatait. Sem a rendőrségnek, sem a gyilkos környezetének nincs joga elhallgatni olyan részleteket, amelyek más feleségek, társak és gyermekek életébe kerülhet. Írásom a sajtóközlésre érvényes etikai elvek alapján…..
ABC123456 2020.02.13 17:51:33
@hopptarisznyarák: Ezeknek a gyilkosságoknak a társadalmi oka pontosan az a nőgyűlölet, amit a te hozzászólásod is remekül példáz !
Jelesül, hogy a férfiak többet képzelnek magukról, és veszik a bátorságot arra, hogy hierarchiát állítsanak fel emberek között a családban. Ahol a jelen társadalmi támogatottság mellett még mindig az apa a "családfő" (már ahonnan nem lépett meg, ugye) és ő uralkodik az egész családon. Ha nem viselkednek megfelelően, először csak "butuska nő" meg"hülyegyerek" jelzőket kapnak, majd jönnek a keményebb verbális leszólások, amiket a fizikai fenyítés követ, a pofontól a rugdosáson át a vascsőig.
Ez csak attól függ, hogy az adott, magát a többi családtagnál többre tartó ember hol áll meg.
Amúgy ha valaki, te vagy a LUSTA, aki úgy alkotsz véleményt a más munkájáról, hogy a többi írását el se olvasod.
Eszes Beáta önkéntes munkáját ingyen végzi az oknyomozó-riporterek helyett. Részletes elemzését a lúgos orvos perében a védőügyvéd is eredményesen használta.
Eszes Beáta NEM VOLT LUSTA elmenni a darnózseli hentes tárgyalására sem Győrbe, ahol szintúgy égbekiáltó igazságtalanságok történnek.
Te, okosbercikém, bizonyára nem voltál ott, de mentségedre szóljon, hogy a kötelező napközi 16 óráig tart, még felsőben is. Ha ugyan nem alsóska vagy.
Borkai Zsolt Orbán Viktorral Az Ördög ügyvédje üzeni: Messzebbre jutottunk, mint gondoltam volna!De még hosszú út áll előttünkMár mindenki tudja, hogy templomban fotózkodnak, de jachton videóznak.Már mindenki tudja, hogy erkölcsről papolnak, de lopott pénzből kurvákat vesznek.Már mindenki tudja,…..
Bár már korábban kifejtettük, hogy a házasságok számának csökkenése nem probléma, mert semmi nem bizonyítja, hogy a házasság boldogabbá teszi az egyént és stabilabbá a társadalmat, sokan mégis lamentálnak azon, hogy egyre kevesebb ember áll oltár vagy anyakönyvvezető elé.Nem értik, mi a baj. Túl sok…..
ABC123456 2019.11.15 14:36:49
@gyalogbaka: Akarsz róla mesélni ?
ABC123456 2019.11.16 08:28:22
@gyalogbaka: köszönöm a válaszodat. Sajnálom, hogy nem hozott az élet neked fiatalkorodban szép szerelmet, ez nem személyes pech lehet csak, mert amúgy a nők a nálad leírtakkal szemben az én tapasztalataim szerint jóval kevésbé számítóak, mint a férfiak. Ez látszik például abból is, hogy a mozgássérült rokkant férfiaknak lesz párjuk, míg a mozgássérült nőknek tendenciózusan nem. Férfi egy nőért sosem vállal akkora áldozatot, mint fordítva. A nők látszólag eladják magukat - de csak azért, mert rá vannak kényszerülve, mert amit ők dolgoznak, azt ingyen várják tőlük ezek a társadalmak : terhesség, szülés, nevelés, háztartás, gondoskodás, idősápolás... Teljes életet kívánó feladat mind, pláne együtt. Amiért sem rendes bér, sem rendes nyugdíj nem jár, és amiből a férfiak egyáltalán nem veszik ki a részüket. Ellenben gyakran még a gyerekek összes költségét is a nőknek kell finanszírozni, mert az apák férfiasan felszívódnak. Innen szép aztán kurvázni a nőket, amiért pénzes pasikra vadásznak, vagy a legszegényebbje kurvának áll és eltűri, hogy a testén élvezkedjenek naponta többen csak azért, hogy eltarthassa a gyerekét. A férfiak ezzel szemben egész életükben nem dolgoznak ingyen semmit - de ha mégis, akkor is átlagban jóval kevesebbet, mint a nők. Viszont a nők által beruházott új generációk hasznát a saját zsebükbe söprik ezer módon - főleg az emberi erőforrás kihasználásával, ami nélkül besülne az összes menő üzletük.
Így valóban még az olyan ultra-lúzereknek is, mint te, jóval több pénze van, mint a nők többségének, mert a jól fizető szakma mind a férfiaké, a vezető állások, a korrupciós pénzek lenyúlása, és nincsenek kötelező kiadásaik sem - pláne ha gyermektelenek mint te, vagy tojnak a saját gyerekeikre, ami szintén gyakori.
Egy osztrák templomban titokban mérték az adományozók számát : a nyilvánosan adakozók többsége férfi volt és sokat adott. A név nélkül adakozók többsége nő volt és változó összeget adtak. Összességében a kevesebb pénzű nők többet adakoztak, és névtelenül, szerényen.
De elég itt végignézni a kommenteken is, hogy ugyanezt világosan meglássuk : adott egy korrajz a cikkben, nem elfogult az átlagosnál jobban. Erre alatta megjelenik 10 frusztrált pöcs és döngeti a mellét, miközben ekézi és kurvázza a nőket. De lám : nincs itt egyetlen nő sem, aki ezt tenné a férfiakkal. Szóval én szégyellem magam a nevetekben is. Pont azt mutattátok itt be, ami az életben is van : nagypofájú üres büdös bunkók, akik semmibe nézik és ócsárolják a másik nemű embert. És csöndes nők, akik ezt tűrik, szemlélik és némán szenvedik. Nem a másik nemet ócsárolják a kudarcaikat sorolva, pedig nekik több lehet és okuk is több lehet, ahogy bárhol szétnézek a neten, ezt a sok tahó nőgyalázó, nőhasználó bunkót látom. Amúgy te gyalogbaka, így negyvenen túlinak elmondom, nehogy hülyén haljál meg : amit te a 18 éves lányoknál megveszel (ha egyáltalán, és nem csak a szád jár, mert a szövegedből az jön le, hogy masszívan impotens lehetsz), az nem emberi szex, hanem egy sima nemi erőszak, amit a pénzeddel tussolsz el. Emberi szexben neked soha nem volt részed / és ahogy elnézem, nem is lesz. Ahhoz mindenekelőtt embernek kéne lenned. És akkor majd te is meglátnád, amit én édesanyámtól kezdve az összes barátnőmön nőrokonomon, társamon láttam : hogy milyen csodálatos és önzetlen, szeretetre méltó emberek a nők - akiknek ezúton is köszönöm a nemes lelkű, emelkedett hallgatást.
ABC123456 2019.11.16 14:33:43
@Örömhernyó: "Én a vidékről a fővárosba került lányokon láttam azt, hogy bárki meg tudja őket dugni, annyira el vannak varázsolva. Aztán pár év f@szkörhinta után találnak maguknak egy gazdatestet.
A nagyvárosi lányok meg eleve tudják mi merre hány méter, nagyon tudatosan válogatnak. Régen ezeknek a lányoknak a szülök kerestek gazdag férjet, ma már nagyon ügyesen maguknak menedzselik össze a megfejhető eltartót."
Te milyen színű kő alatt élsz, barátocskám ???
Ha nem tudnád, a mai nők tanultabbak és iskolázottabbak, mint a férfiak. Ha a gyereket és ezzel a jövő biztonságát nem varrná a nyakukba senki, nem is lenne szükségük semmiféle "gazdatestre" meg "eltartóra" , ahogy te az apaságot és a férj szerepet látod. Egy házasságban amúgy is a nő melózik többet, mert pénzt keres + terhes-szül-nevel és még a háztartást is vezeti. Mégsem nevezi magát gazdatestnek meg eltartónak itt egyik sem.
Tényleg, listázzuk már ki, egyáltalán szólt ehhez a cikkhez hozzá nő is ? Vagy mind felülemelkedett rajta, meg ezeken a trágya kommenteken ?
Elindulok futni, rövid és sima aerob edzés, megyek a patakpartra. Megnézem, hogy mennyire jeges, semennyire, akkor marad az aszfaltos cipő és indulok is. Figyelem az érzeteket, mert 6 napja nem futottam egy fájdalom miatt, és ma próbálom először újra a futólépést. Pulzus a szokásos, lassabban…..
Andy Vajna kétségtelenül fontos figura volt a filmes szakmában, de életének és munkásságának megítélése már korántsem ennyire egyértelmű. Hagytam kicsit ülepedni magamban a vele kapcsolatos gondolataimat, így ma már talán objektív véleményt tudok megformálni vele kapcsolatban. Andy Vajnával…..
ABC123456 2019.01.24 09:34:35
Bár a cikk sajnálatosan nem tér ki rá, Vajna életművéhez azért szorosan hozzá tartozik, hogy tökviszketős párválasztási preferenciáinak köszönhetően előtérbe került és vudubábként áll a közélet színpadán a más pénzével kérkedő, hozományvadász "golddigger"-ként emlegetett fiatal, csinos, számító és buta nőtípus. Egy fél ország törölte és törli a lábát az új nejébe - elfeledve azt, hogy ez a választás nyilván tőle függött leginkább, hisz nála volt a pénz. És Vajna ebben sem volt különb a Nertársaknál, akik régi nejüket lányuk-unokájuk-korú dekoratív nőkre cserélték. Mert nekik ékszer és státuszszimbólum a nő, akár a jó kocsi. Nem ember és társ kell nekik, hanem egy jól viselhető dekoráció az oldalukon. És mivel ők választanak, nyilván ilyen nő kerül melléjük. Ha egy-kettő szegény szép lány nem is áll kötélnek, majd a harmadik-negyedik már örömmel belemegy az üzletbe, hisz belőlük tízezrével terem e szegény honban. Könnyű prédák a nagyhatalmú, nagypénzű uraknak, akiket nem bántunk ugye, mert tekintélyes emberek. Ám innentől olybá tűnik az egész, hogy lám-lám: minden nő kurva. Ott, ahol nő a hatalom és pénz közelébe nem juthat, mert azt a maffiózók szorosan őrzik és urambátyám alapon osztják, ott nőket csakis golddiggerként láthatunk-ismerhetünk a hatalmasok mellett. A TV2-n kívül ez a Vajna-féle nőimázs ártott még nagyon sokat, elsősorban a nőknek. Akik zömében egyáltalán nem ilyenek, akik ilyenek, mert más út nem kínálkozik a felemelkedésükre, és akik csak ilyet látnak, és ez válik életcéljukká :( Ld. "luxusfeleségek".
A nagy ellenzéki jelöltvisszalépkedés jelen pillanatban úgy áll, hogy az LMP két jelöltet léptetett vissza. Budapest 15. választási kerületében Kunhalmi Ágnes javára és a Veszprém 2. választókerületben a jobbikos Kepli Lajos javára.   A Demokratikus Koalíció Budakeszin visszaléptette Tóth Zoltánt…..
Az elmúlt héten újabb, minden eddiginél összetettebb támadás indult újságírói munkám ellen. Rögzítem és összefoglalom az eseményeket, egyrészt azért, hogy a nyomásgyakorlás ténye publikus legyen, másrészt azért, hogy ha további atrocitás ér, akkor bizonyítékként itt legyen a lajstrom. 1. Miért…..
ABC123456 2018.01.21 08:27:50
Ne tévesszen meg senkit az USA-ból kilóra exportált pitiáner identitáspolitika, a konyha interszekcionalitás á la tumblr! Női testben élni a patriarchátusban nem privilégium, nőnek lenni nem egy szabadon lebegő jelző, amibe önkifejezésként, játékként bele lehet érezni. Amint kiteszem a lábam az…..
ABC123456 2017.11.17 02:50:33
@ipartelep: fasse akar megfelelni
Valahogy mindig eljön az a pillanat, amikor betelik a pohár, valami ébred kollektív szinten is, nem csak egyes egyénekben, az egyéni ébredések száma elér egy kritikus tömeget.. Akkor mozdulnak meg tömegek, emelik fel a hangjukat és történnek változások..   Nem írtam volna meg ezt a cikket, ha nem…..
ABC123456 2017.10.30 11:17:27
Igen, a kommentek épp a cikk témájának jogosságát erősítik. Számomra az is érdekes, ahogy az áldozathibáztatók a nő részéről az "egészséges menekülési ösztön"-re apellálnak : mindeközben eszükbe sem jut, hogy ugyan már, könyörgöm, milyen világ az, ahol egy utazási célokat szolgáló autóba invitáló felnőtt férfi elől menekülni kell egy fiatal nőnek ? Ebbe belegondoltunk ? Egészséges, normális helyzet ez ? A férfi a támadó, és a nő a védekező, még mielőtt bármi történne, megelőlegezve a totális bizalmatlanságot ? Melyik állat az, amelyik nősténye a hímmel szemben állandó védekezésben, menekülésben tölti az életét ? EZEN kell elsősorban változtatnunk, a férfiak támadó attitűdjeit elítélni, és nem a nőn számonkérni, hogy miért nem eléggé bizalmatlan ! Félünk a sötét utcán, a sikátorokban, nem mehetünk ki éjjel szabad emberként a természetbe, és ráadásul még a barátnak mutatkozó ember autójába sem ülhetünk be, most éppen erre tanítanak bennünket az áldozathibáztatók. Nőként csak szülni és dolgozni van jogunk, az összes többi férfikiváltság, mert meg vagyunk félemlítve ? A nemiségünket mi nem élvezhetjük, nem élhetjük meg, mert abban is a letiprásunk jelenti a másik fél örömét, és nem egy mindkét fél számára kellemes nász ? Mert igen, még az is lehet, hogy aki beül az autóba, sem feltétlenül csak haza akar utazni, hanem ő is szívesen venne sokféle intimitást (mert uram bocsá, a nő is ember...), na de egy belógatott hímtag a másik ember pofátlan megalázása és nullának nézése, semmi más.
Nem vagyok kárörvendő, véletlenül se. Nem lesz attól jobb hely ez az ország, hogy Demcsák Zsuzsa végre méreteset perecelt. De a jelenségről érdemes beszélni. Már csak azért is, mert ez az ember még bukni sem tud tisztességgel, eljátszotta, hogy ő mond fel. De ezen az előzmények ismeretében már nem…..
ABC123456 2017.09.21 20:51:20
@Parasztlengő az imperialistáknak: De igen, Kálmán Olga felkészült, profi, értelmes. Bár láttam pár rosszul sikerült riportját is, azért a jóból sokkal több volt.
.. kérdezik kívülállók és érintettek egyaránt. Lehetne ez a Gyakran Ismételt Kérdések egyik első darabja, pedig szerintem sok más olyan kérdés van az örökbefogadás (és egyáltalán, a szülővé válás) körül, amitől VALÓBAN lehet félni. Én például tartottam attól, hogy  ha babaként érkezik, akkor…..
ABC123456 2017.09.13 18:09:12
Szabadnem Elhazudott egyenlőség 2017.06.25 11:00:00
  Szeretném, ha képzeletben elindulnál egy olyan futóversenyen, ahol ketten vagytok. A te lábad össze van kötve. A szabaly az, hogy le kell futni 1000 métert. Sőt, bele is szabad rúgni a másikba – de csak annak szabad, akinek nincs összekötve a lába. — Miczki Tamara vendégposztja...
ABC123456 2017.06.30 08:50:02
nekem az jut sokszor erről eszembe, hogy pl. a Forma-1 -ben a nőknek hatalmas objektív előnyük, hogy könnyebbek, tehát csupa nőnek kéne lenni a Forma-1 győztesnek. És ennek ellenére a nők nemhogy az élmezőnyben, de sehol nincsenek, mert a nők ellen pszichológiai hadjáratot indítanak a férfiak és agyonvágják az önbecsülésüket, érdeklődésüket, bátorságukat, önbizalmukat, ami a legerősebb motiváló tényező. Micsoda szemét dolog már ez. Meg jut eszembe, hogy a legutolsó kis faluban is az összes utca férfiakról van elnevezve. Milyen hatalmas mankó ez egy ott felnövő kisfiúnak, és milyen megfosztása a példáktól a lánynak. És amúgy mindezek csupa-csupa "láthatatlan" támogató ill. a másik oldalon elbuktató erők... mi csak azt látjuk, hogy a nők mindenben lamaradnak, jééé. És akkor mindennek a szintén láthatatlan végkifejlete, hogy a mai szexet az a pornográfia definiálja, aminek nem a szex, hanem a nemi erőszak dokumentálása. Ez a fizetőképesebb volta miatt kiszolgált, önbecsülésükben és önzőségükben elszállt férfiak kificamodott ízlése szerint alakul egészen nőellenessé és agyamentté. És sajnos ez is visszahat a nemek kapcsolatára, bemászik az átlagember gondolataiba és hálószobáiba, további hátrányokat akasztva a nők nyakába. Olyanokat, amik évezredekig NEM VOLTAK, hisz az ágyban a határokat jellemzően mindig a nők szabták meg, most viszont a pornográfiával a férfi diktálja az igényszintet, jellemzően messze a nő rovására és emberi méltósága ellenében. Ezért aztán egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy jelenleg a kötelek leoldása, és ne a megduplázása folyik : minthogy semmivel sincs több akadémikus nő még kilátásban sem - ellenben sokkal több meggyötört torkú és ánuszú nő van.
Tisztelt Szerkesztőség! Az én történetem nem most, hanem úgy 3-4 évvel ezelőtt kezdődött.                                                                 2013-ban jöttem, vagy inkább menekültem külföldre, s azóta is itt dolgozom. 28 évesen hagytam el az országot, most 31 vagyok. Azóta még nem…..
ABC123456 2017.04.19 20:18:23
@Diorella Queen: még szerencse hogy angol vagy.
Szabadnem Minden, ami emberi 2017.03.26 15:50:00
(Válasz Puzsér Róbert „Politikai korrektség és genderizmus” című cikkére)     Beszélgessünk a mítoszokról.   A mítosz az ember számára még érthetetlen, ezért félelmetes természeti és társadalmi erők fantasztikus tükröződése, ezeknek öntudatlanul is művészi feldolgozása a nép képzeletében…..
ABC123456 2017.03.30 21:33:28
A Rozál volt a legszebb lány egész Újpesten, tudta azt mindenki az Ősz utcától a Tavaszig, tán még messzebb is, ibolyaszínű szeme után csapatostul futottak a fiúk a gyárból, de a Rozál kemény lány volt, szigorú. Meg az anyja se engedte sehova. Hogy engedte volna, a sok testvér…..
ABC123456 2017.03.15 08:23:09
  Bene Krisztián gyermekorvosra másodfokon akár 8-10 év feletti börtönbüntetést is kiszabhatnak előre kitervelt, különösen kegyetlen módon elkövetett emberölési kísérlet miatt. „Nagyon jó iskolákba járt, példás családi neveltetés, magasan kvalifikált, orvos-közgazdász, jó kapcsolatai vannak,…..
ABC123456 2017.02.23 13:40:04
@dukeekud: Először is Erika a végtelenségig tisztességes volt, amikor azt mondta : nem ismerte fel - jó hogy, amikor előre kitervelten mindent megtett, hogy ne ismerje fel. Az áldozatot nem ismerő tettes nem tesz meg ennyit, hogy ne legyen felismerhető (maszk, eltorzított hang, hátat fordítás, stb.) Csak az, aki azt akarja kivédeni, hogy felismerjék. Erika bár nyílván szeretné, ha ezt nem úszná meg a tettes, mégsem mondta, hogy felismerte. Csak mert becsületes a végtelenségig. Ugyanekkor nem lehet a dolgot bizonytalannak tartani pusztán azért, mert Bene végig és módszeresen tagad. Egyrészt nincs más alternatívája - a gyerekeiket erőszakolók is mind a körömszakadtáig tagadnak, persze, mert nem tudják bűnüket a társadalmi nyomással és elítéléssel szemben beismerni, ami a számukra mindennél többet érő presztízsük nyíltszíni, örökre szóló lenullázásával egyenértékű. Viszont ha csak akkor áll meg egy cselekmény, ha az áldozat felismeri az elkövetőt, akkor bármely gyilkosságot elég volna csak módszeresen letagadni, és kész. Viszont mind a gyilkosságok, mind ez ügyben is lézetnek közvetett bizonyítékok, amelyekkel kétség nélkül megállapítható az élkövető személye. Itt ilyen a poligráfos vizsgálat, a futási útvonal megváltoztatása, és az ugyanakkor született, már akkor alibinek szánt szakítólevél, a korai bemenetel a munkahelyre, a valódi alibi hiánya, a túlzott beöltözés, az orvosi ismeretek és szerek, a szomszéd vallomása, a kulcs ismerete (Erika mondta, hogy megdöbbenésére a kulcscsomójáról azonnal kiválasztotta az ajtózár-kulcsot, pedig több olyan is volt rajta...) és lehet ilyen még néhány. És pláne, hogy ezek valószínűsítő tényezői összeszorzódnak, tehát gyakorlatilag 1 valószínűséggel azonosítható a tettes ! Ez a lényeg, és nem az, hogy körömszakadtáig tagad.
ABC123456 2017.02.23 23:43:12
@Mirtabel: a feminista az nem stigma, hanem dicséret :) Más kérdés, hogy nagyon sokan, akik hasznot húznak a nemi egyenlőtlenségből és ezért érdekük a fenntartása (legalábbis ezt hiszik), stigmaként használják, nálunk elég nagy sikerrel. Pedig egyszerű a dolog: "a feminizmus az a radikális eszme, amely szerint a nő is ember." :) Pusztán emberi jogi oldalról közelítve meg a dolgot is súlyosan büntetendő a cselekmény. Az írás annyiban feminista, hogy felhívja a figyelmet a strukturális, rendszerszintű jelenségekre, amelyek jellemzően a tettest mentegetik és az áldozatot állítják pellengérre. Pl. a Velvet cikke (lent linkelem) és minden bulváranyag a témában a férfi tettes nevét rövidíti, az ő arcát takarja ki (miért is?) míg a női áldozat teljes névvel és arccal szerepel. Ezek rendszerszintű elkövető-mentegetések, és erre tér ki jelen cikk írója. Hasonlóképpen jellemző, hogy a többi női partner a társadalmi nemi hierarchiában felette elhelyezett férfit ("családfő") kötelességből, jól felfogott (gazdasági) érdekből mentegeti, így a büntetés megúszását támogatja. Megcsalt férjek ezzel szemben ölni, vagy minimum törni-zúzni szoktak, és nem pedig körömszakadtáig mentegetni az őket megcsaló nőpartnert. Tehetik ezt őszintén pl. azért is, mert gazdaságilag nem függenek tőle - amiért is a hűség a nő dolga, ugyebár. A cikk felhívja a figyelmet ezekre a plusz buktatókra, és ebből a szempontból párját ritkítja a médiában. Természetesen az általad említett "urambátyám"-módszer is gátolja az igazságszolgáltatást - de még ez is rendszerben kódolt és véletlenül sem "asszonyomnővérem" a neve. :D
ABC123456 2017.02.23 23:45:07
Ott van az oktatás, ott van az egészségügy, ott van a földosztás, ott van a kiemelt beruházások elleni düh, Orbán Viktor Várba költözése. Ott zakatol a kisvasút értelmetlensége, a stadionok szép gyepe.Ott van nyugdíjemelés, ott vannak azok akiket nem csak ezzel vertek át. Ott van a jegybank…..
Az új nemzeti burzsoázia tagjai közül a legtöbben identitás-hiányuk következtében viselkedési minta hiányban is szenvednek, így azután a legrosszabb hagyományokat követve, régi dzsentrik módjára bánnak  a „pórnéppel. Legújabb példa erre Tiborcz István tegnap éjjel óta taxis körökben keringő…..
Tarcali Emese blogja A dolgozó nő 2016.06.30 16:54:22
A dolgozó nő Sokan ismerjük, hogy mit takar, mégis akadnak olyanok is, akik úgy használják magukra nézve ezt a kifejezést, hogy a tartalmát nem igen tapasztalták még meg. A dolgozó nő rendkívül sokoldalú. Reggel korán kel. Mire a gyerekek kinyitják a szemüket, anya ( mert ilyenkor éppen az)…..
ABC123456 2016.07.01 08:20:56
Azt hiszem, a fent írtak miatt nem vállal ma sok nő családot gyereket. Ez nem embernek való napirend, hanem egy igáslónak. Megjegyzem az én szüleim pénzt adtak a tízóraira, és megosztották a házimunkát is, pedig csak 1 gyerekük volt. Minden délután együtt sétáltunk, klubba jártunk, 50 éve ! Nekem sok gyerekem volt, és nem csak a férjemmel, hanem a gyerekekkel is osztoztunk a házimunkán. Pl. maguknak csinálták a tízórait, mert ők is ették meg. Takarították a szobájukat , de a közös helyiségeket is. Hétköznap este társasoztunk és soha nem vasaltam. Úgy gondolom, ami itt le van írva, az nem a dolgozó nő élete, hanem egy igazságtalan környezetben élő, mártír házi rabszolgáé, amit egy ember sem bírhat hosszú távon károsodás nélkül, tehát haalmas kár és hiba mintaként beállítani. Gaál Cecília valóban magaslabdát dobott ebben a "nőbarát" országban - noha anya kétségtelenül, hiszen van 2 gyereke, és dolgozó nő akkor is, ha munkája van. Nem azt állította, hogy ő egy háztartásvezető illetve házi cseléd. Úgy anya és úgy dolgozó nő, mint ahogy egy átlag magyar férfi állíthatja joggal magáról, hogy "apa és dolgozó férfi", miközben a háztartás és a gyerekgondozás terhe legtöbbjüket nem érinti. Azon miért nem csodálkozunk ? Neki szabad ? Karakószörcsökön Kis Pista traktoros és millió magyar férfi ezt megengedheti magának, de Budapesten ez az egy Rogánné Gaál Cecília sem, merthogy ő nő ??? Kétségbeejtőnek tartom, hogy nemi alapon a fele népességtől automatikusan rabszolgát csinálunk és ilyen embertelen szerepet várunk el őlük, mint ami itt fenn le vanírva. És még meg is vagyunk dicsőülve tőle... szomorú látlelet ez a magyar társadalom nőképéről.
Eldöntöttem, hogy hosszú életű leszek a Földön, de tudom, hogy ezért keményen meg is kell dolgozzak. Az aktív, minőségi élet nem szerencse kérdése, bár, nyilván az is kell hozzá, hogy ne üssön el egy autó holnap az utcán, alapvetően mégis, a lényeg, hogy mit tehetünk magunk a boldog…..
Valójában ki gondolta komolyan, hogy egy elhivatott ápolónő képes lesz bármit is elérni? Mégis mire számítottak, akik reménykedtek, hogy egy hatvankilós nő, aki szar pénzből tartja el a családját, majd itt csodát fog tenni? Hogy nem fog tönkre menni? Hogy nem fogja felőrölni a teljesen hiábavaló…..