Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csipaka

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A morgás joga Klikk a KLIK-re 2013.01.02 15:39:03
Új év, új élet, új intézmény. Immáron teljes kapacitással üzemel az új köznevelési rendszer új giga-meg intézménye. Legalábbis a jogszabályok szerint. De vajon milyen a netes jelenléte? Kérdés, vajon elvárható-e ma egy, az adófizetők pénzéből létrehozott…..
A KARD Szegény Klebelsberg 2012.11.05 23:33:41
A hétfői parlamenti viták, illetve a német-angol nyelvoktatási ellentét háttérbe szorította nap talán legfontosabb hírét. "Hoffmann titokban elismerte: nincs meg a pénz az oktatás államosítására" - írja a HVG, és ha ez igaz (márpedig miért ne hinnénk az államtitkár…..
csipaka 2012.11.06 18:17:24
@Salemi boszorkány: Nálunk a járólapos aulában van a tornaóra két osztálynak egyszerre. Nagyon jó az izomzatnak és az izületeknek. Jó lehet, mikor egy kézenállásnál elvisz a labda mert a másik osztály éppen kidobózik. :(
Mióta a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (melynek tagja az Árpádsávos zászló előtt pózoló Jodie Foster is) aláírásgyűjtésbe kezdett az Örs vezér téri aluljáróban és Budapest egyéb szar helyein a családon belüli erőszak megállításáért, újra napirenden van ez az…..
csipaka 2012.09.12 13:21:28
@Hortobágy Kapitány: Vitatkoznék. Ha a szomszéd utcából a baromarc megver egy gyereket, fordulhat a szüleihez pl. akik megvédik. De az a gyerek, akit az anyukája ver naponta kihez forduljon? Ráadásul szereti az anyukáját, nem is érti mi van. És itt azért írtam anyukát, mert mindenki azzal jön, hogy a férj veri a feleséget, aki nem főz. Pedig egy családot többen alkotnak.
Amikor először láttam borostyánból készült nyakláncot egy kisgyermek nyakában, még nem gyanakodtam. De amikor már a sokadik ismerősünk gyermeke viselt ugyanolyan aranybarna kövekből készült ékszert, felébredt bennem a gyanú, hogy a borostyán iránti kereslet fellángolása…..
csipaka 2012.07.30 11:42:13
@Amin Denit: Nem akarlak elkeseríteni, de csinálj már egy tűpróbát a "borostyán" láncon. :) Ahogy írod, évekkel ezelőtt brutál drága 2.500,-Ft-ba került. Egy valódi borostyán medál tényleg drága, gyöngysort nem kapsz ennyiért.
Kolléganőnk, Petra most kezdi a nagy kalandot: jogosítványt szerez, vagy legalábbis megpróbálja. Mivel mostanában többször is foglalkoztunk az autósiskolákkal, az oktatás színvonalával, a szexuálisan zaklató, vagy csak simán türhő oktatókkal, esetleg a távtanulási…..
Orbán Viktor pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a felsőoktatással kapcsolatban kifejtette: az nem megy, hogy „állami pénzen drága képzésben részesülnek fiatalok, majd utána - érthetően egyébként, a nehéz helyzet miatt - fogják a batyujukat, és ezzel…..
Bezony, már csak alig harmincat-negyvenet kell aludni, ha minden igaz, és jön a tavalyi tévés évad egyik legszórakoztatóbb reality-műsora, az Éden Hotel második évada, a műsorvezető továbbra is Horváth Éva, a szereplők meg szingli fiúk és lányok, akiknek párt kell találni…..
Kapanyél A madáretetésről 2012.01.06 08:30:00
Nyakunkon a tél. Bár még nem tombolnak a mínuszok, ebben az időszakban nagyon sok ember leli kedvét a madáretetésben. Erről, és ehhez kapcsolódóan az itatás és költőodú-készítés, -kihelyezés rejtelmeiről szólnék néhány szót.Magam is évek óta etetem a madarakat, itatásra…..
Van új a nap alatt! Van citrom az olasz tésztán! Barátok jöttek hozzám, s úgy döntöttem elkészítem az elhinni sem mert receptet. Annyira furcsán hatott a Citromos szélesmetélt (Tagliatelle al limone) cím, hogy délután ki kellett próbálnom, mennyire illik citrom a…..
H2SO4 A timföld átka 2010.10.04 21:45:00
Az alumínium nagyobb barátja az embernek, mint a kutya. Gondoljunk csak a sok könnyű szerkezetre, a pehelykönnyű biciklikre, olyan tuti ötvözetekre, mint a repülőgépeknél használt duralumínium. Fájdalom, az alumínium nem terem meg a szántóföldeken és alumíniumbányákban sem…..
Elég sokan lájkolják a csütörtöki Esti showdert, amiben Mónika és az ő utolsó show-ja volt, a youtube-os teljes verziót például már 24 ezren látták. A Bagi-Nacsa-Badár paródia elég jól sikerült, annak ellenére, hogy nem erre számítottam azután, hogy a Blikk szerint Mónika…..
Előző rész összefoglalója után papír és más törmelék hullik az utcán, távoli zaj hallatszik, inkább csak tompa zúgás ez, egy ember nézi a kezét, ami véres, kamera nyit, HOTCH AZ!!! Füle, arca véres, a kirakat, amivel szemben áll, betörve, benne még néhány működő tévé,…..
Azt hiszem sokaknak ismerős a dolog, amikor a 10-12 (vagy még több) gyerekes család felveszi az állam által biztositott szociálpolitikai kedvezményt házépitésre, és...Na innentől több verzió létezik.Régen:Én még az ezredforduló táján futottam bele szocpolosokba.Volt mindig egy…..
csipaka 2009.09.06 12:59:01
@medvecápa: nálunk "normális" ellenőrzés volt, négyszer jött ki a bank által kijelölt értékbecslő 1 év alatt. Beépített minőségi anyag, számla, készültségi szint minden rendben volt. Erre az értékbecslő közölte velünk, hogy őt nem érdekli az építésügyi előadó határozata (ő is ellenőrzött háromszor), a közüzemek és amit a saját szemével látott, majd Ő eldönti mikor folyósíthat a bank. Aztán úgy döntött, hogy még ücsörög hónapokig a pénzünkön. Baráti kölcsönből kifizettük a mesterembereket aztán egy újabb értékbecslés után (+ becslési díj) végre megkaptuk a visszatartott kölcsönt és szocpolt. Zsebbe kellett volna fizetni, vagy nekünk is össze kellett volna szedni a rokonokat, ismerősöket a helyszíni szemle idejére?
Hülye epizód. De mielőtt nagyon átadnánk magunkat az önfeledt fikázásnak, jusson eszünkbe, hogy az teljesen érthető, hogy a forgatókönyvírók nem úgy akarták kanyarítani a sztorit, hogy Violát a kilencedik részben már bár bejáratánál lelőjjék, sőt, fejére essen egy…..
'Nagy az isten állatkertje és alacsony a kerítés'-témában most a román Országos Audiovizuális Tanácsnak (CNA) sikerült nagyot alkotnia. Figyelmeztetésben részesítették ugyanis a Minimax rajzfilmadó román nyelvű változatát, mivel illetlennek minősítették a Magyar népmesék…..
A BBC Prime valamiért nem feliratozza egy-két napja néhány kedvenc sorozataimat, így kénytelen vagyok azokat felirat-félrefordítások nélkül élvezni, de szerencsére még mindig tartanak a korábban beküldött anyagok (és ezek utánra is vannak ötleteim). A mai téma: lövések minden…..
Anita meglepő történettel szolgált nekünk, melyben az őrangyalok kinyújtott karja két izmos, szlovák, audis legényben manifesztálódott. Sziasztok, a következő történet talán 2 perc alatt játszódott le, nekem mégis örökkévalóságnak tűnt és talán még soha sem rettegtem…..
Még mindig vannak olyan állomások, megállóhelyek az országban, ahol artistákat megszégyenítő mozdulatokkal kell le- és felszállnunk. Bár pozitív, hogy az elmúlt egy évben azon a vonalon számtalan állomást tettek utasbaráttá, de a fejlesztés lassan halad. Én azért…..
Nem is tudom, mikor kezdődött utoljára ennyire viccesen Tűzvonalban. Értelmiségi külsejű fickó halad az utcán, Olaszék megállnak mellette kocsival, aztán baseball ütőkkel agyba-főbe verik. Szót nem szólnak, miért, ami mondjuk érthető, de így szegény fószernak fingja…..