Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amarynda

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenkép Főz - mos - babázik 2014.05.31 18:14:17
Nem voltak sem elvárásaim, sem illúzióim a gyermekágyas és az utána következő időszakkal kapcsolatban. Csak szerényen elképzeltem, hogy majd a Kukaccal andalgunk kettecskén nap – nap után. Édes baba csak eszik, alszik és bájosan mosolyog. Nem beszéltem meg vele a pocakban és nem…..
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
Talán a mai posztot páran túl rövidnek, vagy (miként a szerző, Mach Ag is írja) „száraznak" érzitek majd, ám mégis fontosnak tartom, hogy megjelenjen a blogon. Elsősorban azért, mert megmutatja, hogy közel a hatvanhoz sem szabad feladni, 57 évesen is meg lehet…..
Amarynda 2013.04.01 11:30:43
@Dr. Panasz Muki:
erdekelne, hogy ha megtalaltad a szamitasodat , miert szeretnel megis ujra Mo on elni?
Amarynda 2013.04.08 13:26:22
@Dr. Panasz Muki:
Nagy ritkan velem is elofordul amikor nezzuk a Duna tv-t hogy honvagyam tamad, szep helyek fele ahol jartam, etelek utan amiket ettem, szokasok utan amik itt nincsenek stb.

Aztan utana leulok magammal es eloveszem ugy 5 percre hogy milyen az eu. ellatas, a kozbiztonsag, a politika vagy a kozhangulat es az elkovetkezendo par evben megint elkerul a honvagy.
A tegnapi (többféle értelemben is) forró poszt után ma hűvösebbre vesszük az irányt és egészen Svédországig szaladunk. Kiderül, tényleg olyan magasak-e a svéd adók; hogyan jöhet össze egy évben 61 nap szabadság (háromszor adtam össze és annyi...); és az is, mi a…..
Amarynda 2013.04.01 14:02:16
@Elchango:
na pontosan a magadfajtak miatt van az a szemlelet hogy Mo teli van bunkokkal . te nem oszinte vagy hanem irigy es tusko.

Rohadt nagy kulonbseg.

A poszt jo es targyilagos. Nekem hasonlo erzeseim vannak Mo gal kapcsolatban, es mielott meg felhanytorgatnad nem jarok /jartam es fogok meg latogatoba sem, remekul elvagyok az elmult 26 evben enelkul.
A te fajtad meg azt is irigyli egy masik embertol ha az jol erzi magat a boreben. Ha otthon tenne ezt akkor azert mert tuti hogy jol megy neki lop, csal meg hazudik, ha kulfoldon akkor azert mert elment a szemete es ott boldogul.
A te hozzaallasodon kellene valtoztatni a hozzad hasonloknak es akkor nem lenne a kulfoldon eloknek lesujto velemenye Mo rol es a magyarsag jo nagy reszerol. Tisztelet a kivetelnek, amibe te nem tartozol bele.
Viszonylag egyértelmű, hogy a blog olvasóinak többsége úgy gondolja, más országban könnyebben, talán még boldogabban is élne. Ám vannak más vélemények is, én pedig szeretnék ezeknek is teret adni, mert hiszek benne, hogy közös dolgainkat meg kell beszélnünk és ebben a…..
Amarynda 2013.04.01 13:17:37
@Mbraun:
2000 ben jartam eloszor otthon a kivandorlasom utan 13 evvel. Azota eltelt ujabb 13 ev , nem voltam ott es mar nem is megyek.

Ezt azert is irom hogy erzekeltessem hogy 13 ev ami hosszu de azert megsem tobb evtized is kepes elidegeniteni az embert az orszagtol.
otthon jartamkor egy autobalesetet szenvedtem utaskent.
par perccel azutan hogy csupa veresen azosszetort kocsiban magamhoz tertem , mentosok, orvos stb. vettek korul, akik az anyanyelvemen magyarul szoltak hozzam. En nem emlekszem erre a ferjem meselte el kesobb hogy egyre cask sirtam es jajgattam hogy "I want to go home , I want to go home" es orakig meg se birtam szolalni magyarul.
Soha ne ereztem annyira idegennek es felelmetesnek hogy NEM VAGYOK OTTHON. Akkor ertettem meg hogy nekem Mo mar regen nem az otthonom es nem is a hazam. Csak a szulohaza ahol szulettem.
Néha előfordul, hogy olyan történet érkezik, amely mintegy megcsavarja a Határátkelő nézőpontját és azt mutatja meg, milyen külföldiként (vagy külföldivel) élni Magyarországon. Akik hosszabb ideje követik a blogot, azok talán emlékeznek Rg történetére, aki egy afrikai…..
Amarynda 2013.04.01 12:59:59
@nyalógép:
ez egy dolog. az meg a masik hogy ha mar mindenfele partnerre tesznek szert es gyereket szulnek legalabb osszehazasodhatnanak.

megertem az ugyintezot is, ha se ferj, se normalis papirok az apat illetoen hogy ketsegeik tamadnak.
Ennel cask az a job amikor kimennek az imadott ferfi orszagaba es rajonnek hogy az ottani kultura szemben orokke masodlagos elolenyek es a gyerek ha fiu soha nem az ove hanem az apae.
utana meg megy a rinyalas hogy vitesse oket haza a Magyar allam mert nem birjak a gyurodest. En egyet se vitetnek vissza.
Mai szerzőnk kamaszként megjárta Kanadát és később megpróbálkozott Norvégiával is, végül mégis Magyarországon maradt. Most családjával együtt menne, de a sok nehézség mégis visszatartja. Szerintetek mit lehet tenni ilyen esetben? TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a…..
Amarynda 2013.04.01 11:59:51
@hothead:
ha a hetvenes evekben volt fiatal akkor 50 felett van.

most akar elindulni, piackepes szakma, nyelvtudas nelkul???
en kb. egyidos vagyok vele, 32 eves voltam amikor kijottunk.

A ferjem szakmaja ugyan hianyszakma volt itt de se nyelvet nem beszeltunk se hasonlo. Aztan minden helyrejott es ma mar el se tudnam kepzelni hogy ne itt eljek. De ehhez nem a sult galambot vartuk az elmult 26 evben. A posztolonak nem valo a kulfoldi elet, maradjon otthon.
Amarynda 2013.04.01 12:15:10
@Muad\\\'Dib:
ezt az olyan emberek probaljak onvigasztalaskent maguknak bemagyarazni akik SZERETNEK ha Mo on is cask annyi bunko lenne mint jopar kulfoldi orszagban.

Nem, nincs annyi bunko, autobuszon anyazo , irigy tusko .

Az emberek nem lehajtott fejjel maszkalnak az utcakon vagy gyulolkodve bamulnak egymasra, hanem MOSOLYOGNAK. az ismeretlenek is.
Ne vigasztald magadat hogy 'de ott is ugyanannyi"

tavolrol sem.
Mai történetünk Texasból érkezett, és sok sztereotípiára ad választ. Kiderül például, hogy tényleg elhízottak és buták-e az amerikaiak, tényleg csak azok járnak-e gyalog, akik sportolnak, milyen egy jó színvonalú lakópark és még sok minden más. De a lényeg, amit Texasi…..
Amarynda 2012.12.30 05:43:23
@Magyar Vitéz:
Te tehetsz nekem es minden "eltartott golddiggernek" egy szivesseget ha elotte hypoval kioblogeted a szadat.

A ferjemmel egyutt szetrohogtuk magunkat rajtad hogy milyen stilusban irkalsz ide , valahonnet ahol utoget a guta hogy masok nyugodt es boldog eletet elnek.

te kis irigy csoro, pumpald meg magadat egy keveset hatha megut a guta.

mellesleg ijedten varom hogy jojjon ertem a rendorseg a feljelentesed alapjan hogy rasszista vagyok;-))))))

ritkan csinal magabol valaki nyilvanosan igy bolondot mint te, jo volt latni hogy sikerult az idegeidet jol felnyomni.

na menj aztan turaztasd magad egy kicsit.
Amarynda 2012.12.30 05:52:10
@hagyma:
En nem latok semmifele furcsasagot abban ha valaki nem akarja kirakni a fotokat se magarol se a csaladjarol.

Nyilvanvalo hogy a mai vilagban ez rengeteg visszaelesre ad okot, mas pl. ugy a facebookon ha csak az ismeroseid latjak rolad a kepeket, de en se raknek ki nyilvanosba ugy ilyet hogy barki vissza tudjon elni esetleg vele kesobb.

Biztosan vannak ismerosei baratai a posztolonak akik lathatnak rola kepeket de itt az idegeneknek szerintem termeszetes hogy nem fog kirakni semmit.
Arrol nem is beszelve, hogy ha ki is rakja attol meg nem biztos hogy te vagy barki mas aki ketelkedik a szavaban hinni fog neki, ha meg hisz neki az olvaso akkor nem ketelkedik (pl. en sem) abban hogy igazat irt le.
Mai írásunk szerzője már többször dolgozott Ausztriában, és bár most Magyarországon van, ismét állást keres a szomszédban. Nagyon elgondolkodtató dolgokat írt meg honvágyról, arról, milyen magyarokkal együtt dolgozni külföldön és a végkövetkeztetése: csak az első fél…..