Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svenJazz

1 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Azt hiszem megint csak belenyúlok egy olyan témába, amelyről szinte biztos, hogy ahányan vagyunk annyiféleképpen foglalnánk állást és persze mindenkinek igaza lenne. Már régóta foglalkoztat az a gondolat, hogy nekem mint férfinak, férjnek és apának vajon az a hit, amit én annak nevezek mit is…..
svenJazz 2016.10.01 23:16:27
Katolikusnak keresztel szüleim vannak, akiket különböző indokkal kereszteltek indultam az életbe, és elég későn 4 évesen kereszteltek engem. de mivel entelektüel, "gondolkodó" szüleim voltak, és egy szoros barátság alakult egy marosvásárhelyi kálvinista lelkésszel, így lettem reformátusnak keresztelve.

aztán jött a konfirmáció, szabad akaratomból, aztán az elit budai ref. gimnázium, ahol tapasztaltam vegyesen: megjátszás és valódi bölcsesség, összességében csalódtam az egyházban, de tanultam is agy egyház egyes tagjaitól olyan dolgokat, amiknek a jelentését csak most, húsz év elteltével kezdem érteni.

elvált apaként, nagy nehézségek közt sok erőt ad az Isten, akiben valóban hiszek, és a fiamnak próbálok egy olyan világot magyarázni, ami koherens, nem hallgatom el előle az én hitemet, de nem is erőltetem rá.

a házasság szentségéről én nem tudok nyilatkozni, ami az én részem volt, próbáltam valóban megtartani, de egy házasságban két fél van, és ha a másik fél őszíntétlenül esküszik, sajnos az Úr nem szakítja rá a mennyezetet azon nyomban, amúgy jelzésképp... :)

gipsz jakab bejegyzése érdekes, bár én úgy hiszem, nagyon sok Isten szolgája dolgozik odakinn, akikről nem tudunk, és hatalmas munkát visznek véghez!

méhészborz sziplán hülye.

szerintem a keresztény egyházak magjában van valami roppant fontos megtartó erő, és bár esetlen, konzervatív, nehézkes (sőt, szoksor sötét: lsd. pedofil botrányok) de a ma világa irtó intoleráns és ellenséges velük szemben.

én sem vagyok heti templomba járós, mégis azt érzem, a hitem akkor lenne a legjobban megélhető, ha közösségben, rendszeresen gyakorolhatnám...

összegezve: egy férfinek, apának sokat tud segíteni, ha van hite, mint egy kőszikla alap a lába alatt...
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Volt ugye a Poe Hollójával foglalkozó poszt, melyben egy forgatási helyszínt kerestünk - ripsz-ropsz meg is találtátok. Tibi is egy hasonló kérdéssel keresett meg, segítsünk neki is! Mint írja:"Van egy budapesti helyszín, amit már több filmben kiszúrtam, és nem tudom hol…..
svenJazz 2011.11.20 22:19:09
@Utikonyvem: tuti, hogy ez a helyes megfejtés! a kis házközi sikátor összeköti a kékgolyót a nagyenyeddel... (a pados kiülő két oldalán megy le a lépcső) a kép a nagyenyed felől készült.
  Mindannyian tudjuk, hogy az adóemelések az eltitkolt jövedelmekre vonatkoznak, tehát ez nem megszorítás – válaszolta újságírói kérdésre tegnap Matolcsy György, miután bejelentette a 2012. évi költségvetés főbb irányait. A gazdasági miniszter az…..
svenJazz 2011.09.17 12:58:08
@IHCS: lájkolnám amit írtál, de nem látok gombot :)
nem tud valaki ajánlani egy cikket, ahol le lennének írva számokban a társadalmi rétegek?
merthogy:

-vannak a tartósan segélyből élők
-meg azok akik csak papíron rokkannyugdíjasok, illetve a segély mellett feketén van nem elhanyagolható jövedelmük (álszegények, igazából minimálbéresek vagy jobb)

-vannak a valódi minimálbéresek vagy annál valamivel jobb
-vannak az ál-minimálbéresek, akik még ugyanannyit kapnak zsebbe (ez mo.-i alsó-középosztály?)
-bevallott alsó-középosztály átlagbérnél jobb jövedelemmel, rakás fizetett adóval és járulékkal

-középosztály (vagy vállalkozó és nem adózik, vagy multinál közép/felső vezető és adózik)
-"gazdagok", akiknek több mint százmilliós megtakarításaik/ingatlanaik vannak...

(-meg persze az inaktívak)
de fogalmam sincs melyik csoportba hányan tartoznak...
szóval tipp?
svenJazz 2011.09.17 13:32:09
@IHCS: kösz! most olvasgatok egy kicsit...
És te kinél bankolsz? Hát én sajnos az Ersténél. Jellemző az Erste Bank mentalitására, hogy addig fontos neki az ügyfél, amíg be tudják húzni, hogy utána fejjék szakadatlan. A következő van. Ha van egy személyi hitele az embernek, akkor az hagyján, hogy körülbelül a…..
    A helyét állítólag nem találó nemzedék sír: nincs munka, vagy csak olyan, amilyen, nincs kilátás, tervezhetőség, nincs miből félretenni, és így tovább, és így tovább. A helyét nem találó nemzedéket kritizálók szerint puhapöcsűek vagyunk, nem akarunk…..
 Vagy Nagyfater, vagy nem. Szerintem legyen "nem ismert" megjelölésként. - írta Dénes, aki elárulta azt is, hogy "nagy fotós volt az Öreg, de a munkássága sajna elveszett". Ez a kép mindenesetre megmaradt. És megmaradtak azok a földszintes házak is a Retek…..
 Nem nagyon múlik már el nap anélkül, hogy ne derülne ki, hogy az éppen valami egészen jelentéktelen dolog világnapja. A naptár 365 napja így szép lassan feltöltődik piros betűs ünnepekkel, persze a valóságban biztos nem fog senkit se különösebben megrázni, ha észreveszi,…..
Már az önkormányzati választások előtt felvetődött bennünk, hogy szerencsés(?) októberi narancsegyüttállás esetén petíciót teszünk közzé a Moszkva tér rendbetételére, melyben felszólítjuk az újjáalakuló I-II-XII. kerületi és Fővárosi közgyűlést,…..
egyPár hónapja írtunk az átépített kereszteződésről, és ígértük meg, hogy egy öröklött betegségről is beszélünk majd. Ennek teszünk most eleget, mivel már végleges a közlekedési rend, és az utolsó csepp festék is felkerült a megfelelő felületre. Ám előbb egy…..
svenJazz 2010.09.28 12:46:28
lövőház utcai lakóként részese voltam a civil egyeztetéseknek az egész IVS körül.
az, hogy 2 mam(m)ut is van, nem a (mostani) önkormányzat hibája, pedig a probléma gyökere maga a bevásárlóközpont.

a jegyző, más önkoris munkatársakkal együtt rengeteg éve gondolkoznak az egész környék forgalomszervezésén. a mostani megoldás nem feltétlenül jó, de a lehetőségekhez képest még a legjobb. főleg ha figyelembe vesszük, hogy fővárosi fronton demszkyék szartak az egész moszkva tér problémára, immár 20 éven át, pedig anélkül nem lehet megoldani.
persze hogy dugó lesz a mammutok felé karácsonykor, eddig is volt, csak az én házam előtt, és nem egy főútvonalon. így nem az egész környék áll be, csak a főútvonalak.

szóval kedves Pix, örüljünk, hogy egy ilyen beruházás egyáltalán megvalósulhatott! honnan lett volna az önkorniak még sok-sok milliója a forgalom átszervezésére, nem beszélve a totál döglött fővárosról? (a moszkva rendezése nélkül nem megy, amire te gondolsz)

szóval alapvetően az az elv, hogy egy-egy szomszédságban csak célforgalom legyen, és azok határán, a főútvonalakon legyen az átmenőforgalom, most jobban érvényesül. aki autóba ül, vállalja annak MINDEN következményét! (dugó, stressz, parkolóhely-hiány, költségek, stb...)

ha beáll a fillér, tessék a szilágyin menni. ha meg az is beáll, akkor vállalod a dugót, vagy nem ülsz autóba. ez ilyen egyszerű. (elegem van már ezekből a szegény autósok hozzáállásból. ld.: mkkp - autókkal az emberek ellen egyesület)
svenJazz 2010.09.28 23:58:38
Kedves Pix!
Hogy ki hol érzi jobban magát: természetesen én is annak vagyok a híve, hogy "mindenki" számára élhetőbb legyen a város, de:
nem lehet minden területe a városnak ugyan olyan. vannak lakóövezetek, ahol nincs akkora nyüzsgés, és -mondjuk- főútvonalak, ahol meg a város autós forgalma zajlik, és inkább szolgáltató, és iroda jellegű funkciók léteznek. szerintem ez a normális felosztása egy városnak. (természetesen hosszú távon a fillérre terelés nem megoldás, lakóövezeti jellege miatt, alapvetően a szilágyinak kell ellátnia ezt a funkciót)
Mostantól éppen hogy nem a marczibányi felé fognak kerülni az autósok, mert lezárták a lövőházat. ez a lényege az egésznek. hogy megszűnjenek ezek a lakóövezeteken keresztül vezető egérutak, amik a dugókat okozzák itt. (lásd: nem a marczit és a garast használjuk, főutak: bimbó->margit krt, vagy szilágyi befele)
és nem, nem lehet csakúgy forgalomszervezést alakítani. egy mammut méretű dologhoz nagyonis szükség lenne a fővárosra.
"Mondjuk a Lövőház és a Kis Rókus utca között megfordíthatnák a forgalom irányát." no itt nem értem mire gondolsz. a kis rókus most is kétirányú, a marczi azon az oldalon felefelé egy-, és itt a lövőház vonalában lefelé egyirányú. ha megfordítanád a lövőházat, olyan káosz lenne, hogy ihaj!
várni egy ilyen beruházással??? most komolyan: itt volt végre a II. kernek egy esély, hogy nyerjen kb. 800 misit egy ilyen belbudai központra. mi a francnak vártak volna? mikor lett volna legközelebb esélyük ilyesmire?
az autósók elé senki sem gördít akadályokat, csak maguk. túl sokan vannak... és ez ISZONYÚ sokba kerül az egész társadalmonak.
  Van ugye a dunakeszi láp ügye, amiről az Urbanista is írt: az Auchan terjeszkedni akar egy területen, mely a környezetvédők szerint láp, márpedig minden láp védett Magyarországon, vagyis amit az áruház akar tenni az tilos. "Független szakértők"…..
     Már hosszabb ideje gondolkozom olyasmin, hogy a blog tematikusságának erősítése érdekében indítok egy sorozatot olyan elfelejtett politikusokról, akiket a világ szörnyűségességére vonatkozó egészséges feledés okán, méltatlanul és igaztalanul negligáltunk.…..
svenJazz 2010.09.13 07:29:05
„Az Antikrisztus nagyon jól el tudna rejtőzni egy pacifista vagy környezetvédő álarca mögé.” (Vlagyimir Szergejevics Szolovjov)    „-Társadalmi párbeszédet kellene indítani, hogy a paksi atomerőműt mennyire fogadják el az emberek. - Azt mondanám magának,…..
svenJazz 2010.08.06 15:45:54
@Alfőmérnök: azthiszem egyetértek veled, és tényleg nem szőrszálhasogató szeretnék lenni, de pont amit írsz, azért nem a "fenntartható növekedés" szóösszetételt használják, hanem a fenntartható fejlődést.
(ha tíz vadász él egy szigeten, és mind bunkókkal vadásznak az béna. ha egy közülük lándzsákat készít, és kilenc vadászik lándzsákkal, akkor növekedés nincs, a rendszer ugyanakkora, ugyanannyit fogyaszt, de fejlődés van, kevesebb időt kell vadászatra fordítani. valami ilyesmi)
Mandiner blog Zbohom Fico 2010.06.10 10:01:00
  A Trianon-évforduló tájékán van elég bajuk a szegény szlovákoknak, végeredményben nem is hozzájuk kötődik 1920 júniusa, hanem Csehszlovákiához. Ilyen értelemben okafogyott Slota trianoni emléktábla-állítása Pozsonyban. No de mégiscsak választások lesznek az 1993…..
  Szlovákia a hétvégén választ, a felvidéki magyarok pedig tizenhat év után ismét két párt között dönthetnek – az MKP mellett ugyanis megjelent egy új párt, a Híd (szlovákul Most). Van-e esélyük bejutni a parlamentbe, mi köztük a különbség, és mit jelent a…..
Már használhatjuk az átalakult közlekedési rendű kereszteződést. A Lövőház utca sétálóutcásításával a Rézmál felől érkező gépkocsik forgalmának egy része a Fillérbe fog átkerülni, ezért vált szükségessé e csomópont átalakítása. Ezentúl a Fény utca felé is el…..
Nagyobb térképre váltás Budapest legfontosabb sportlétesítményeinek szerencsés konstellációját ajánlották figyelmembe a minap. A felfedezés egyáltalán nem új - ez a poszt például majd egy éves -, de azért megörültem neki és nem csak az olyan szellemes kommentek miatt, hogy…..
Az hagyján, hogy a hétvégék 80%-án rossz idő van, de most különösen kitett magáért az időjárás, állítólag 40 éve nem volt ilyen vihar, pláne nem májusban. A mérleg: - ketten meghaltak (nyugodjanak békében) - Boldván 150 embert kellett kitelepíteni, Sátoraljaújhelyen…..
svenJazz 2010.05.17 11:02:55
@El Topo (Sgt. Elias): tudom, hogy nem rosszindulatból írod ezeket, csak szerintem kicsit "túl nyitott" kapitalista rendszerben gondolkozol.
a mezőgazdaság egy adott piacon belül speciális rendszernek számít. a természet szeszélye miatt nem lehet állandó volumenben termelni, elég nagy ingások vannak évről-évre. ha az állam nem segíti pénzzel az ingások csillapítását, akkor két dolog is történik:
-egyrészt nyilván a rossz években szélsőségesen felfut az egyes termékek ára, ezek alapvető élelmiszerek, így mindenki érdeke, hogy ne legyen egy kiló krumpli ezer ft. (most a külföldről behozott cuccoknál számísd kérlek bele, hogy kamionok, útrongálás, tüdőrongálás, profit kimegy, stb...)
-másrészt az adott ágazatban tömegével szállnak ki az adott bizniszből maguk a termelők, így köv. évben, amikor akár jó is lehet a termés, már sokkal kevesebb gazda termel, ezért akkor is hiány lesz, meg magas ár...
tehát hosszútávon, az egész rendszert tekintve jobban járnak a gazdák, ha kapnak ilyen kiegyenlítő segítséget, és hidd el, mi a társadalom/fogyasztók is összeségében jobban járunk, még így is, hogy sok állami támogatás kerül be a rendszerbe.
ui.: szerintem nincs az az ember, aki szivesen élne egy szabályozatlan, teljesen szabad kapitalista rendszerben. dog-eat-dog
10 hónappal ezelőtt vezettük be a nagy vitát kiváltó Moderálási elveket, mert csöppet elszaladtak a pacik, és követhetetlen lett a kommentáradat. Ezt természetesen nagyrészt Libertének köszönhettük, aki akkortájt szokott ide, és azóta felállította az abszolút rekordot: kb. 23…..
svenJazz 2010.04.18 08:50:57
  Jó ideje agyaltam pár témán, hogy a választási agyfasz lecsengése után kicsit megtörjem a monoton közéleti posztokat, viszont a Heti Válasz két héttel ezelőtti cikke aktualitást adott az egyik tervezett fotósorozatomnak. Továbbá egy másik friss esemény kapcsán lenne…..
svenJazz 2010.04.05 13:37:20
@Őrnagy Őrnagy: A szétrúgással kapcsolatban csak értesítsen kérem, és jövök.