Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szuperpocok

2 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzáfűzés a cikkhez a bejegyzés végén!   Kevés ártalmasabb jelenség van a mai magyar médiában Puzsér Róbertnél. A kiváló verbális képességekkel megáldott megmondóember – társai segítségével – naponta megácsolja a tudatlanság és a rosszindulat akasztófáját, hogy aztán a „nekünk,…..
Az utóbbi időben egyre többen vizionálnak világszintű ünneplést + orgiát a globális szobafogság utánra. Vajon igazuk lesz?..
szuperpocok 2021.06.11 15:56:53
@Technikus Úr:

Azokról mit kell tudni? Mármint tudom kikről van szó, de gyanúsan nem látni mellettük férfit ami ilyen nőknél azért gyanús. Gold digger alert?
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi terror blog olvasók! Mivel teljesen aktuális és friss a történetem, ezért arra gondoltam, hogy megosztom veletek. A koronavírus-járvány a mindennapok része lett nálunk, a munkahelyen is komoly…..
szuperpocok 2020.03.22 14:05:30
@Custertábornok:

A kialakult helyzet majd remélhetőleg átalakítja az emberek értékhierarchiáját. Én személy szerint örülök annak, hogy a világ egy kicsit lecsendesedik.

Mondjuk remélem nem fog sokáig tartani. Az már biztos, hogy a tavasz az kampó...viszont ha nyár végéig eltart ez az egész, akkor nem tudom, hogy mi lesz így...
szuperpocok 2020.03.22 14:07:40
@IT Knight:

Hát a turizmusnak kampó sajnos...

IT területen mi a helyzet? Én pont mostanság terveztem váltani, de sajnos ez az egész kialakult helyzet felborította a terveimet :/
Az örömteli demográfiai hírekkel nem szokott valahogy foglakozni a média, csak a ketyegő nyugdíjbombával, sőt nemzethalál víziójával és hasonlókkal riogatnak rendszeresen. A jövőt illető demográfiai kihívásokkal persze érdemes foglalkoznunk, de vessünk egy pillantást erre a meglepően kedvezően…..
A magyar gazdaság határai már a rendszerváltással megnyíltak, aztán az EU-csatlakozás rátett még egy lapáttal. A modern magyar gazdaság első találkozása volt ez a globalizmussal, amitől azonnal egy lefelé vezető spirálba csapott. Így utólag visszanézve nem nehéz átlátni a helyzetet, szerintem a…..
szuperpocok 2019.10.12 11:43:22
@GABOR2:

Az utóbbi évtized nagy startupmániája is leginkább a válság vége óta dúló helikopterpénzeknek köszönhető.

Hamar ki fog pukkanni ez a lufi is...
szuperpocok 2019.10.13 08:45:11
@Deansdale:

"Hát, az a "kormányok" inkább az EU, ami az erős ny-eu-i országok multicégeinek az érdekképviselete."

Tökmind1. Adófizetői pénzből eltartott bürokratikus vízfej.

Én továbbra is ahhoz tartom magamat, hogy Magyarország legnagyobb gazdasági problémája az, hogy az államszocializmusból örökölt, az ország gazdasági adottságaihoz képest óriási méretű államszervezetet, és annak a kiadásait egyetlen egy kormány sem merte érdemben csökkenteni. A szavazatvesztéstől tartva pedig nem mert csökkenteni az újraelosztáson sem, amelynek a mértéke 30-40%-kal haladja meg a szomszédos államok hasonló adatait. (mondjuk ez több éves adat, és talán azóta már kevesebb). Az újraelosztás - legalább is ami az arányokat illeti - tulajdonképpen skandináv szintű. Minőségileg azért nem olyan mert a gazdaságunk viszont meg már nem olyan szintű.

Ilyen terhek alatt a rendszerváltás óta nem tudtak fejlődni a magyar vállalkozások. Nem tudott kellő mértékű tőke felhalmozódni, nem tudott kialakulni egy nemzetközileg is versenyképes, innovatív vállalkozói szféra, amely a vevők kiszolgálására és minél jobb termék létrehozásával próbálna sikereket elérni. Nem. Ez a barátságtalan környezet csupán annyit ért el, hogy kikényszerítette azt az ügyeskedő, kiskapukereső, alkalmazottat be nem jelentő mentalitást, amivel olyan gyakran illetik a hazai vállalkozókat. Ez pedig jelentősen ráerősített a magyar néplélekben sajnos amúgy is erősen jelen lévő, a kapitalizmus és a feudalizmus közé egyenlőség jelet tévő Ludas Matyi toposzra. A főnököt, cégvezetőt divat utálni, hiszen ő a gonosz Döbrögi. Minden csapból ömlik szűntelenül a demagóg proliskodás, hogy a főnök keveset fizet, miközben a helyzet inkább az, hogy az állam vesz el túl sokat. A kapitalizmus gyűlölet tárgya lett, miközben a magyarok soha nem éltek benne igazán egy percet se, és sokan igaznak kezdték gondolni a volt rendszer propagandáját, és ez oda vezetett, hogy a magyar nép hatalomba segített egy volt pufajkást, és a mai napig is sajnos nagyon erősen piacellenes, és etatista.

Magyarországon nincsen kapitalizmus. Ami itt megy lassan már 3 évtizede, az a kapcsolat- és klientúraalapú államszocializmus továbbélése, a szocialista jelszavak nélkül. Alig volt-van példa igazi, innováció- és teljesítményalapú vállalkozói sikerekre, a „nagy karrierek” itt rendszerint politikai kapcsolatokon alapulnak és a valódi piaci kereslet helyett az állami megrendelés adja a fedezetüket. Vagyis: a „nagy vállalkozói siker” alapja az állam által előzőleg más vállalkozóktól és az állampolgároktól beszedett, majd a „kedves oligarchánknak” továbbadott adó. Még az állítólagos „versenyszféra” is az államból él. Mivel a magyar belső piac nem valami erős, és a vállalkozások a fentiek miatt nem tudnak elérni arra a szintre, hogy külföldre is exportáljanak, ezért érthető az, hogy sokaknak az állam a marad a legbiztosabb üzleti partner.
Még nem olvastam a Mérce legutóbb ide linkelt cikkét, menet közben fűzöm hozzá a gondolataimat, szenvedjetek ti is jeligével. [Szerk: a végén vissza kellett jönnöm ide beszúrni, hogy sajnos sok újszerű mondanivaló nem keletkezett ezzel az irománnyal, de ez annak köszönhető, hogy a libsik…..
szuperpocok 2019.08.28 06:41:05
@Deansdale:

"Ami a mai fiatalok profittermelő képességét csökkenti az előző generációkhoz képest, az a fejükbe nevelt balga téveszme, hogy dolgozni "elnyomás" "

A balos világnézet egyik nagy hibája többek közt az, hogy nem képesek elviselni azt, hogy az életben vannak keserű pirulák. Az egyik ilyen, hogy bizony el kell menni dolgozni.

Csak ugyebár a kapitalizmusban eladásra termelnek mindent, nem pedig saját maguknak és ezáltal elidegenednek a munkától. Ilyenkor azért előjön az, hogy Marx tényleg nem dolgozott soha egy kibaszott napot se de tényleg. A munka soha nem az önmegvalósítást szolgálta hanem az életben maradásunkat. Vagy rész veszünk mi is a civilizációnkat fenntartó cserefolyamatokban, vagy éhen halunk.

Az, hogy az ember cserére termel dolgokat, az természetesen alakult ki, mert az ember nem tudja az összes szükségletét egymaga kielégíteni. Inkább ráfekszik arra amiben jó, és annak az eredményét elcseréli olyan dolgokra, amelyek előállításában meg nem jeleskedik. Aki ezt gátolni akarja az civilizációs katasztrófát, éhezést, üres bolti polcokat fog előidézni.
szuperpocok 2019.08.28 09:57:51
@Frederick2:

A baloldal kedvenc vesszőparipája: a technológiai fejlődés :D

"Az európai lakosság egyre jobban öregszik, ezért szükség van a bevándorlók munkaerejére. Ugyanakkor viszont vezessük be a feltétel nélküli alapjövedelmet is, mert a robotok miatt nem lesz munka."

Nem hiszem, hogy munka nélkül maradnánk, viszont a jövő egyre kvalifikáltabb munkát követel majd meg tőlünk. 3D tervezés, programozás, computergrafika.

A technikai fejlődés nem az emberi munkát fogja kiküszöbölni, hanem egyes, alacsony intelligenciájú, csak lapát-, seprő-, vagy fejszemozgató biorobotként alkalmazható embereket tesz feleslegessé, mert a XXI. század mechatronikai és információs technológiai színvonala a lapát-, seprű-, és fejszemozgatást olcsóbban meg tudja csinálni.
szuperpocok 2019.08.28 13:08:47
@Frederick2:

Én magam továbbra is fenntartom azt, hogy lesz munka. Most bonyolultnak tűnő szakmák fognak végtelenül leegyszerűsödni. Plusz általában a legtöbb munkát az generálja, amikor létrejön egy technológia, ami meg aztán szerteágazóan teremt munkát rengeteg embernek.

Jelenleg ez nagyon kilátástalannak tűnik, és te meg is fogalmaztad az okát, és ezzel együtt az én megoldási javaslatomat is, amikor érintetted az OKJ képzést.

Ha ránézek az oktatás jelenlegi állapotára, akkor valóban nagyon sötétnek ígérkezik a jövő, pedig ott kellene csinálni valamit.

Olyan oktatást kellene csinálni, amely felkészíti az embereket a XXI. századra, és azokra a foglalkozásokra, amelyek majd hamarosan lesznek. A jelenlegi oktatási rendszer arra jó, hogy 30 éves korodig lehessél gyerek, majd amiből kikerülsz ebből vakarja mindenki a fejét, hogy mihez kezdjen, mert rájön arra, hogy nem sok mindenre megy azzal, hogy tudja mire gondolt a költő ebben-abban a bekezdésben.

Ha felmegyek a professionra, akkor nagyrészt olyan állásoakt látok amelynek a betöltésére elég volna egy rövidebb lefolyású tanfolyam, nem kellene egyetemen rohadni évekig. Ha már egyetem...ezek az intézmények is már csak a sok évszázad alatt rájuk rakódott hírnevéből tartja fenn magát.

Privát alapon már rengeteg kezdeményezést jött létre. Például rövidebb idő lefolyása alatt megtanítanak úgy programozni, hogy el tudjál helyezkedni. Ezt miért ne lehetne átültetni más szakmákra is?
"Egy férfi legyen férfi". "Nekem egy igazi férfi kell." Hányszor hallani ezeket vagy ehhez hasonló mondatokat nőktől? A kérdés költői. De eme mondatok mögött általában ugyanaz rejlik. Egy olyan férfi, akire felnézhetnek, aki nyújtani tudja mindazt, amire egy nő vágyik: biztonság, megbízhatóság,…..
  Érdekes blogbejegyzést tett közzé Robin Hanson, a George Mason University közgazdász professzora. Szerinte a szex újraelosztására lenne szükség, tekintve, hogy a férfiak kevésbé volnának frusztráltak, ha a testiség alanyi jogon járna mindenkinek. Az írás apropójául egy torontói gázolásos…..
szuperpocok 2018.05.21 17:12:18
Természetesen jót röhögtem a felvetésen, ugyanakkor viszont egy nagyon is égető problémáról van szó.
Tetszik vagy sem, a férfi és nő közötti kapcsolat stabilitását évezredekig igenis az adta, hogy a nők anyagilag függésben voltak a férfiaktól. Ma már ez nincsen így, hiszen ma már van modern technológia, jóléti állam. Ezeknek a létrehozásában úgy kb. 95%-ban amúgy a férfiak működtek közre.
Ma már a világ egy kényelmesebb hely, a munka már nem igazán az elemekkel való küzdelmet jelenti, hanem elég sok esetben irodában való ücsörgést. Ebben a környezetben a nők már sokkal szívesebben kimozdulnak a tűzhely mellől, és saját jövedelemre tehetnek szert olyan tevékenységekkel, amelyeknek amúgy sok esetben amúgy semmit se tesz hozzá a civilizáció fejlődéséhez:
- lakberendező
- HR-es
- social media manager a.k.a: egész napos Facebookozás
- meg ott van az az ezernyi féle "dizájner" munka
Félreértés ne essék. Ezek fontosak, de nem állna meg nélkülük a világ, és természetesen számos komoly munka van amelyek nagy erőfeszítést, és áldozatvállalást igányelnek, és szép számmal találunk nőket ezeken a területeken. Ápolónő, különböző szociális munkások pl.

De ha ma már egy nő is simán előteremtheti az életbenmaradásához szükséges dolgokat, akkor mire kell neki a férfi? Hát izgalomforrásnak. Legyen humoros, sziporkázó, izgalmas. Azonban kurva nehéz izgalmasnak lenni. Életünknek tekintélyes része monoton cselekvésekkel telik el. Felkelünk-dolgozunk-lefekszünk. Ezért hallom nagyon sok helyről azt a panaszt, hogy csajozáskor mindig hazudni kell egy kicsit, olyasféle viselkedést kell felvenni álarcul, amelyek nem mi vagyunk.
Nincs kivetnivalóm a külföldi csajokkal szemben, időnként már csak nyelvgyakorlás céljából is érdemes randit szervezni velük. A nyelvgyakorlást mindkét értelmében gondolom. :) Ayana (kitalált név, nem ez volt a neve, de ilyesmi egzotikus nevet képzeljetek el) tinderen bukkant fel és bármikor írtam,…..
szuperpocok 2018.04.06 13:55:26
@VT 135:
"h közkeletű tévedés - ami sokszor a pornóból táplálkozik "

Én is így tudom. A fekete bőrük miatt nem látszanak meg annyira az implantátum behelyezése után keletkezett varratok.
téveszmék "A házasság lutri" 2018.03.21 08:40:55
  "Marriage is a lottery" - tartja az angol közmondás, és az európai válási statisztikákat szemlélve már-már azt gondolnánk, nem is alaptalanul. A nyugati világban a házasságok több mint a fele - a listavezető Belgiumban háromnegyede - válással végződik, de még csak nem is ez a legnagyobb probléma.…..
  Magyarország egy olyan szerencsés hely, ahol mindenki ért a politikához és a focihoz - és jól is van ez így. A címbéli mondásnak csupán annyi az értelme, hogy a jelentős szaktudást igénylő, s komoly rizikóval járó projekteket nem érdemes vészesen amatőrökre bízni, de nem is igazán jellemző, hogy…..
Abból az antropológiai tényből, hogy sokan vagyunk véges élettel, akikből semmilyen eszközzel nem lehet zárt kollektívumot faragni -- vagy szó szerint legföljebb tömegsírban --, egyenesen következik a versengés. Ez feltehetően akkor is így lenne, ha nem élnénk a szűkösség körülményei között, mert…..
szuperpocok 2018.01.26 11:38:29
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Mitől "bukó" rendszer áruld már el?

Piac, és csere mindig is volt/van/és lesz. Teljesen organikusan kialakult rendszerről van szó.
szuperpocok 2018.01.27 08:50:46
@eMeL: „A kapitalizmus lényege a verseny. Az alapelv az azonos vevőért küzdő vállalkozások tucatjait, százait, ezreit tételezi fel. Vagyis amint túl nagyra nőnek gazdasági szereplők, amint kartelezni vagy monolopolizálni tudnak, ha képesek a törvényhozókat a maguk érdekeik mellé állítani, onnan egy borzalommá képes válni.”

Észre se vetted, és elmentél a probléma VALÓDI oka mellett. Sokakhoz hasonlóan sajnos te is a gazdagokra, meg a csúnya gonosz cégekre teszed a célkeresztet, miközben a TÖRVÉNYHOZÓKKAL van a baj. Egy, hogy túl sok van belőlük, másik meg, hogy a piacnak köszöni szépen megvannak a maga tökéletes törvényei. Nem kell újakat alkotni oda.
Ma már az államok szélsőséges mértékben beleszólnak a gazdasági életbe. A GDP 50%-át felszívja a közszektor, egyszóval megkerülhetetlen szereplője lett a gazdaságnak. Ezzel pedig megnyílt a kapu a korrupciónak. Lehetővé vált az, hogy termék vagy szolgáltatás létrehozása helyett inkább a játékszabályok alakításával kerekedjünk felül a versenytársainkon. A fogyasztók igényei helyett a politikusok igényeit figyeljük? Miféle kapitalizmus ez? Valódi szabad piacon a fennmaradás egyetlen egy módjának annak kellene lennie, hogy igyekszel minél jobban a társdalmat, a fogyasztókat kiszolgálni. Tényleg vannak ma már olyan cégek, amelyek hihetetlen, hogy mit meg nem engednek maguknak, de ez azért van, mert ezek a cégek a piac helyett inkább már az államhoz kötődnek ezer szállal. A megoldás nem az állami kontroll növelése lenne! Nem, pont az a probléma oka! Csökkenteni kell az állami intézményrendszer méretét, amennyire csak lehet, hogy ne lehessen kit lefizetni.

Másik dolog ezeknek a cégeknek a mérete: milliárdos gigacégek leginkább annak az intézménynek köszönhető, amit úgy hívnak, hogy „szabadalom”. Miféle szabad verseny az, ahol állambácsitól kizárólagos jogot szerzel egy termék gyártására? Ez már Adam Smith-nek se tetszett.

Az pedig, hogy a nagy cégek karteleznek az sajnos egy szomorú tény. De ha nem tudnának kit lefizetni azzal, hogy alkossanak olyan szabályozásokat, amelyek nekik kedveznek, akkor megelégelve ezeknek a cégeknek a viselkedését, könnyedén jelenhetnének meg az adott piacon új szereplők, és a fogyasztók hozzájuk fordulnának a kartelek meg baszhatják…

Sose a kapitalizmus a baj.

Hanem a hiánya.
Tegnap hazafelé Londonból két ott dolgozó fiatal ember ült mellettem a repülőn és elég hangosan, sőt lelkesen beszéltek arról az egybevágó élményükről, hogy odakint "kapitalistákká" váltak. Mivel az is kiderült, hogy az egyik könyvelő egy multinál, a másik pedig felszolgáló a Cityben, nyilván nem…..
szuperpocok 2017.11.10 11:11:31
Magyarországon nincsen kapitalizmus. Ami itt megy lassan már 3 évtizede, az a kapcsolat- és klientúraalapú államszocializmus továbbélése, a szocialista jelszavak nélkül. Alig volt-van példa igazi, innováció- és teljesítményalapú vállalkozói sikerekre, a „nagy karrierek” itt rendszerint politikai kapcsolatokon alapulnak és a valódi piaci kereslet helyett az állami megrendelés adja a fedezetüket. Vagyis: a „nagy vállalkozói siker” alapja az állam által előzőleg más vállalkozóktól és az állampolgároktól beszedett, majd a „kedves oligarchánknak” továbbadott adó. Még az állítólagos „versenyszféra” is az államból él.

Jólét attól lesz, hogy az emberek termékeket és szolgáltatásokat hoznak létre, és ezeknek a cseréjével emelik egymás életszínvonalát. Nem pedig azzal, hogy állambácsi osztogat. A mi rákfenénk az, hogy a rendszerváltáskor szociális piacgazdaságot akartunk, vagyis szabad piacot, de emellett szociális hálóval, amihez kurva magas adók kellenek. Komolyan azt gondolta valaki, hogy a 40 éven át tervgazdasággal működtetett, és utána meg széjjel privatizált magyar gazdaság majd képes lesz elviselni egy ekkora újraelosztást?

Ez alatt a teher alatt nem tudtak fejlődni a magyar vállalkozások. Nem tudott kellő mértékű tőke felhalmozódni, nem tudott kialakulni egy nemzetközileg is versenyképes, innovatív vállalkozói szféra, amely a vevők kiszolgálására és minél jobb termék létrehozására helyezné a tevékenységét. A barátságtalan környezet kikényszerítette azt a fajta ügyeskedő és kiksapukereső mentalitást, ami tovább rontotta az amúgy se túl pozitív képet a vállalkozókról, mint gazdasági szereplőkről. És a magyar társadalom meggyűlölt egy olyan rendszert, amiben nem élt egy percet se...
szuperpocok 2017.11.10 13:40:30
@Fuxos (ex bömis):

Jól mondod. Normális szabad piacon a fogyasztókat kellene szolgálni minden vállalkozásnak, valamilyen színvonalas termék vagy szolgáltatás léterhozásával.

Az emberek Che Guavera pólóban szórják a baromságaikat, hogy vááá micsoda szörnyeteg a kapitalizmus, de közben meg nem abban élnek...
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre "Cégünk dinamikusan fejlõdõ, hazai tulajdonú vállalat. Munkavégzés során lehetõséged lesz a fejlõdésre egy fiatalos és szuper csapatban, mindezt versenyképes fizetésért. Nyújtunk: kellemes…..
szuperpocok 2017.11.08 15:11:57
@Sörömpőőr:
Ez nem bújtatott munkaviszony. Szimplán egy jó kiskapu. A főállású KATA-zó, amúgy részesül társadalombiztosításban.
szuperpocok 2017.11.08 17:17:16
@Sörömpőőr:

Köszönöm. Akkor én voltam naív. Mondjuk akkor most áldom a szerencsémet, hogy nyáron nem vettek fel arra a helyre, ahol engem így akartak alkalmazni. Semmi bejelentett viszony, hanem kérjem ki az egyéni vállalkozói engedélyt, és adózzak KATA rendszerben.

Szóval akkor ez tulajdnképpen illegális?
szuperpocok 2017.11.08 17:34:46
@Sörömpőőr:
Csak mert az általad felsorolt pontok közül egyik se dőlt volna meg :D
- a bevételem 100%-a egy helyről származott volna
- csapatban dolgoztam volna
- a munkamenetet nem én határoztam meg
- a munkaeszközöket a cég bocsátotta volna a rendelkezésre

Fúúú ez nagyon csúnya lett volna, ha felvesznek :D
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Munkahelyi Terror Blog! Legutóbbi állásjelentkezésem történetét szeretném megosztani veletek, amiben a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatójának HR-esei 10+ óra munkát igénylő próbafeladatot adtak a…..
A kapitalizmus a szabadság. Ez az a rendszer, ahol sem tiltások, sem kötelességek nem nyomorítják meg az álmaidat, ahol nem az állam mondja meg hogy mit kezdj az életeddel. Hogyan értem ezt valójában? Úgy, hogy a kapitalizmusban lehetsz feltaláló, vállalkozó, gyári munkás, gyártulajdonos,…..
szuperpocok 2017.08.11 10:57:55
Még valami.

Bárki mondhat bármit, a két rendszer közül mindig is a kapitlaizmus volt az amelyik jobban működött. Nem nagyon hallani storykat arról, hogy kelet Berlinbe átszöktek volna nyugatról.

A kapitalizmus és a szocializmus közötti ellentét nem a zsákmány elosztása fölötti vita. A viszály tárgya, hogy a két gazdasági berendezkedés közül melyik képes jobban megvalósítani azt, amely tulajdonképpen minden létező gazdasági tevékenység célja: hasznos termékek és szolgáltatások lehető legjobb kínálatának előállítása. Számtalanszor kideült már, hogy a piaci verseny sokkal alkalmasabb erre a célra, mint a központi tervezés. Mégpedig azért, mert valójában a piaci verseny is egy tervezés, csak az különböző emberek decentralizált tervezése, amely sokkal jobban képes rátapintani az ember szükségleteire és kielégíteni azt. Egy egyszerű ember sokkal jobban képes felmérni egy adott problémát és aztán vállalkozóként valamilyen termékkel vagy szolgáltatással megoldást kitalálni rá, mint a pártitoda elefántcsont tornyában gubbasztó csinovnyik. Nem is értem azt, hogy miért a kapitalizmus a hierarchikus, embert elnyomó rendszer miközben mindig is a szocializmus volt a centralizált, az „elvtársak majd felülről megmondják, hogy mit hogyan kell” féle berendezkedés. A kapitalizmus sokkal „demokratikusabb” azzal, hogy ott a fogyasztók kezében van minden döntés. Egy gazdag ember annak köszönheti a vagyonát, hogy mások számára hasznos terméket vagy szolgáltatást hozott létre. Nem tetszik, hogy vannak gazdagok? Akkor ne vásároljál tőlük. Valójában a vállalkozó sokkal függőbb helyzetű szereplője a piacnak, mint az alkalmazott, aki valójában csak beleül a biztosba. . Ezt ti nem veszitek észre, mert nem láttok túl a vállalatok hierarchiáján, a gyárkapun, és a felhőkarcolók erdein. Fogyasztóként a TE kezedben van a hatalom. A szocializmus ezt a hatalmat akarja kivenni az emberek kezéből, és az egészet egy szűk apparátus kezében összpontosítani. Sosem értettem, hogy miért a kapitalizmus a galád, elnyomó rendszer…de most komolyan.
szuperpocok 2017.08.11 14:22:55
@Deansdale:
Az itt a legnagyobb baj, hogy a társadalmi és gazdasági rendszerüket egy beteg ember beteg elképzeléseire akarják építeni.

Hogy idekapcsolódóan, de behozva egy másik témát:
Anno volt a férfihangon egy jó cikk a “A marxista-leninista nőfelszabadítás alapjai” címmel. Ebben van az ahol a Marx azt mondja, hogy a nő nem szabad mert nem végez kereső tevékenységet. Na ilyenkor jön elő az, amit az önéletrajzkutatók jogosan állítanak a Marxról: életében nem dolgozott egy kurva napot sem. Abba bele se gondolt, hogy a férfiak se voltak szabadok. Meg amúgy is, a munka mindig is az elemekkel való küzdelmet jelentette, és jelenti azt amúgy a világ nagy részének most is. És akkor a baloldal egy olyan emberre építi a gazdaságról, társadalomról, és munkáról alkotott képét, aki soha a büdös életben nem tapasztalhatta meg azt, hogy mi a kemény munka, aki gyártja a pamfleteket az elnyomó kapitalizmusról, miközben a kapitalista Engels pénzéből él, és 3 gyereke éhenhal.
szuperpocok 2017.08.23 09:58:15
@aldum:

Jól leírtad. Ezerszer veszélyesebb az a fajta hatalom, ami meghatározhatja azt, hogy kinek mennyije lehet, mint az, hogy csupán valaki gazdag.
Olyan sok hatalom központosul az államok kezében, hogy bizonyos piaci szereplők ahelyett, hogy minél jobb termék vagy szolgáltatás létrehozásán, a vevők kiszolgálásán fáradoznának, inkább valamelyik politikus lefizetésével próbálják a versenyképességüket javítani.
A sorozatrandizó A mai nők 2017.07.10 18:42:33
Egy rövid történet, elég friss. Barátzónában tartok (illetve az Ő szemszögükből, én vagyok az Ő barátzónájukban) három lányt. Hogy ennek, mi értelme azt elolvashatjátok itt. Előtte ők nem ismerték egymást, én szerveztem össze, hogy így négyen menjünk bulizni. Úgy döntöttünk előtte kicsit…..
szuperpocok 2017.08.05 19:09:24
@erkölcsi hulla:

"- Egy csomó ismerősömnek, plusz nekem is az volt anno a tervem mikor elkezdtük az egyetemet, hogy kiéljük magunkat, aztán majd mikor befejeztük, már lesz állandó barátnő, aztán meg rá pár évre házasság. ( Olyan 26 éves koromra gondoltam mindezt kb.)
Ebből mondanom sem kell, kb olyan 20ból 1 embernek sikerült mindez. Kicsit kiábrándító, hogy nem hogy nőt se sikerült találni addig állandóra, de még örülhettünk ha nagy ritkán összejön egy egy ribanc pár alkalomra.
Így belegondolva, szerintem egyetem alatt lettem ilyen cinikus megkeseredett fasz :D"

Bocs, hogy így 2 hét múlva reagálok erre, de az én életem is nagyon hasonlóan alakult és úgy éreztem, hogy valamit muszáj kiadnom ezzel kapcsoaltban.

25 vagyok, de nem elég, hogy az egyetemről is csak most jöttem ki, de még csak most kezdett el érdekelni az, amit csinálni szeretnék. Az egyetem alatt kb. mindentől elment a kedvem. A diákmelóval összekapart pénz legfeljebb csak arra volt elég, hogy egy hasonlóan keserű szituációban lévő haverommal néha összeüljünk egy sörre és megtárgyaljuk a zsákutcába futott életünket, meg persze azt, hogy hogyan másszunk ki belőle. Barátnő? Esély se volt rá.
szuperpocok 2017.08.06 17:44:01
@Ethan Wolf:
A "tárgyalásaink" nagyrészt arról folytak, hogy mi legyen az a dolog, elfoglaltság, tevékenység, érdeklődési kör, amire építve egy nap majd dolgozhatunk, pénzt kereshetünk, egzisztenciát és karriert építhetünk, szóval hogy hogyan legyünk egy önálló, felnőtt férfira legalább minimálisan emlékeztető emberi lények, amire egy nő képes lenne felnézni. A férfivá válás az egy olyam folyamat, amelynek során az ember megtalálja azt amiben jó, majd ezen tevékenységből létrejött apróbb sikerélményekből fejlődik az önismerete és kifejleszt magában valamilyen önbizalomnak nevezhető valamit.

Úgy éreztük, hogy mintha ez a mi életünkből kimaradt volna, és a gimnázium elvégzése után csak tengtünk lengtünk és egymás után végeztük el az amúgy szart se érő egyetemi szakokat.

Párkeresés? Fel se merült. Több bajunk volt annál...
Az Oxfam legújabb jelentésében rekordot döntött a „milyen szar világban élünk a szemét gazdagok miatt” versenyben. Most már a leggazdagabb nyolc ember vagyona akkora, mint a legszegényebb 3,6 milliárdé, miután sikeresen leértékelték a szegényeket. A szörnyű hír hallatán mindenki kapát-kaszát…..
Először is kicseszett Boldog Újévet Mindenkinek! Senki se aggódjon, mivel 2017-ben is pörög tovább a Red Style School, de most azt szeretném megosztani veletek, hogy mi is történt Szilveszter éjjel, Budapest egyik belvárosi clubjában...