Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blazsek Anita

19 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig van ember manapság, aki élete során ne szenvedne egy, vagy több civilizációs betegségben. Az allergia, az érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és a daganatok olyannyira mindennapos jelenségekké váltak, hogy mindezeket az élet elkerülhetetlen velejáróinak, genetikai…..
Akivel előfordult már valaha, hogy elvesztette egészségét, az átérezhette, hogy valóban fontos kincsről van szó, mely boldogságunk elengedhetetlen feltétele. Egy migrén, egy influenza fertőzés képes elrontani bármilyen szórakozást és meggátolni minket a hétköznapi teendők…..
A kozmetikai és tisztálkodószerek soha nem látott kínálata vesz minket körül, mégis azt tapasztaljuk, hogy az újabb és újabb csodaszerek ellenére, soha nem volt annyi bőr és hajproblémával küzdő ember, mint napjainkban. A reklámok tökéletes testű modelljeit látva legtöbb…..
Egészséges Kisegér Alvás 2010.02.15 22:20:00
Az alvás testi-lelki megújulásunk legfontosabb forrása, míg sejtjeink regenerálódnak, az álmokon keresztül információkat, élményeket dolgozunk fel. A civilizált ember életformája e tekintetben is elszakadt a természetes ritmustól, melyet a Nap járása diktált. Az állandó…..
 A különböző kutatások alapján elmondható, hogy az egyes emberi fajok között eltérés figyelhető meg az intelligencia terén. Amiben eltérnek a vélemények az, hogy mindez a gének, vagy a környezeti hatások számlájára írható-e. Az egyes fajok közti különbséget a…..
„A boldogság nem abból áll, hogy fogyasztunk, hogy sikereink vannak, hogy egymás fölé kerekedünk – a boldogság abban áll, hogy jót teszünk.”   Böjte Csaba egyszerű és világos üzenete ez. A média által felénk nyújtott mérgezett alma azonban oly szépnek,…..
 A magyar biokultrúra követői április 28-29-én a világörökség részét képező Kilenclyukú híd melletti vásártéren nagyszabású rendezvényen találkozhattak hazánk biotermelőivel, szakkereskedőivel, megismerhettek számos kiváló minőségű hazai termékekkel, valamint új…..
Egészséges Kisegér Ringató 2010.02.15 22:15:00
- Lelki táplálék  a jövő nemzedék egészségéért „Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk és magyarul táncolunk.” (Kallós Zoltán) Vannak helyzetek, pillanatok, amikor úgy érezzük minden rendben van a világban. Amikor a körülöttünk tapasztalható…..
A láz annyit jelent, mint testi szinten égni. Ilyenkor testünk egy mozgósító parancsra reagál és "tüzével"védekezik az idegenek ellen. Az aggódó szülőket mindez nyugtalanítja, pedig a lázat pozitívumként kellene értékelni, hiszen az emberi test egyik leghatásosabb…..
Ahogy a bibliai időkben született kifejezés is tanúsítja, a gabona ősidők óta egyik legfontosabb táplálékunk. Nem túlzás, hogy a búza és a barnarizs önmagukban is tartalmazzák az emberi élet fenntartásához szükséges fehérjéket, zsírokat, vitaminokat és rostokat. Számos…..
Fennmaradt írásos emlékekből tudjuk, hogy az országokat, városokat tizedelő pestis, TBC és leprajárványok idején gyakran akadtak jótevők, akik Istentől eredő elhivatottsággal gyógyították a betegeket. S bár folyamatosan a szenvedők közt tartózkodtak, önmagukkal mit sem…..
 A tojás, amellett, hogy egészséges, sok étel elkészítéséhez nélkülözhetetlen, valamennyi kultúrában szimbolikus jelentőséggel is bír. Számtalan teremtésmítosz született a tojással kapcsolatban, ami nem csoda, mert az élet keletkezése mindig foglalkoztatta az emberek…..
A méz szeretete és fogyasztása egyidős az emberiséggel. Barlangrajzok árulkodnak róla, hogy őseink sem tudtak ellenállni az édes csemegének, noha a mézlopásért minden bizonnyal fájdalmas csípések elszenvedésével fizettek. A lipcsei múzeumban található 5300 éves egyiptomi…..
„A népi muzsikához és a népdalkultúrához hasonló érték és páratlan művelődési kincs rejlik a gasztronómiában. Ezt a kincsesbányát fel kell tárnunk, alá kell szállnunk a mélyére, mert minél mélyebbre hatolunk benne, annál magasabbra jutunk a tudás és a szellem…..
Családommal nemrég éltünk túl egy lakásfelújítással egybekötött költözést. A festékes dobozok és csomagolóanyagok alkotta szemétrengeteg késztetett arra, hogy átgondoljuk, mennyi hulladéktermeléssel jár a civilizált élet. . A fehérre meszelt vályogházak építése…..
Globális felmelegedés, éghajlatváltozás, energiahiány, egészségi és társadalmi problémák – nap mint nap találkozunk e vészjóslóan csengő szavakkal, hallgatjuk az ENSZ jelentéseket, melyek nem adnak okot túlzott optimizmusra. Most még nehéz elképzelni, hogy a…..
-A következő 10 évben 800 millióval szaporodik bolygónk népessége, az ebből fakadó élelmiszerigények csak a termelés megkétszerezésével elégíthetők ki. -Az elmúlt 100 évben 10-ről 50%-ra emelkedett a városlakók száma, akik nap mint nap kénytelenek elszenvedni a szmog, por…..
Mint minden évben, idén novemberben is beindult a karácsonyi marketing úthenger. Az üzletek kirakatain feszülő „karácsonyi akció” óriás feliratok egymást túllicitálva versengenek figyelmünkért, elterelve azt az ünnep valódi értékéről. Az áruházak hosszabbított…..
Tej – kalcium – erős csontok. Pár évtizeddel ezelőtt nyugodt lehetett az átlagember, hogy gyermekei erős csontozata garantált, ha kellő mennyiségű tej elfogyasztására bírja őket. A tejipar reklámjait egybehangzó orvosi szakvélemény támasztotta alá. Ma már nem ilyen…..
A tavaszi nagytakarításban áldozatul esett sorozatok sorsáról nem szívesen nyilatkozik a Tv2. A rajongók joggal őrjöngenek minden lehetséges fórumon, és arra vannak kárhoztatva, hogy minden nap megnézzék a tévéműsort, hátha feltűnik egy-egy. Nos örömmel jelenthetjük be, hogy…..