Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rosszqutya69

0 bejegyzést írt és 322 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Téma és tehetség híján mostanság gyakorta gyarapítják leütött karaktereiket egy várható taxitarifa-emelés ürügyén azok a mindenhez (sem) értő "újságírók", akik elszaporodása nagyban közrejátszott abban a pillanatig sem megbánt, áldott állapotomban, hogy már nem szívok velük egy levegőt. Van, amelyik…..
rosszqutya69 2018.05.02 10:02:57
@Szabad a taxi: Azt azért szögezzük le, hogy pályafutásom közel negyed évszázada alatt nem volt utaspanaszom, nem született velem szemben egyetlen elmarasztaló határozat, de még jegyzőkönyv sem!
Milyen anomália?
:-)

És szögezzünk le még valamit!
Hülye vagyok a kenyérsütéshez (is), viszont nem oktatom ki a pékeket arról, hogy tévednek saját problémáik megítélésében.
:-)
Subba Cukiság: Andy Vajna 73! 2017.08.02 17:53:37
Awwww, ahogyan Magyarország kedvenc földikutyája ahogyan öregszik, JOOOOOJ! B)..
rosszqutya69 2017.08.04 08:54:11
@Nap: Ez egyszerűen zseniális!
Szétbaszlak. Ha Soundon baszol, rábaszol...
rosszqutya69 2017.07.13 15:17:17
@Lilith.Inanna.1: Ő volt a legnagyobb kurva.
Subba Drogdémon szállta meg! 2017.03.01 11:52:00
De igen alaposan B)..
rosszqutya69 2017.03.01 15:45:28
Subba Tudja hol szeret a Tarzan!! 2017.02.28 16:53:42
Kiégek, kurvajó :D..
rosszqutya69 2017.02.28 17:51:08
Subba Mekkoraság: Finn újév 2017.01.03 07:21:24
Újévbe lépni Darude Sandstormjára akkora kurvanagy menőség, hogy 2018-ra fogod föl B)..
Subba Ébresztő, gyíkok! 2016.12.08 07:27:41
rosszqutya69 2016.12.08 10:31:59
Mi legutóbb a reptérre mentünk taxissal. Az elején tök szimpatikus srác volt. Ernyővel várt minket a zuhogó esőben, közvetlen volt, vicces. Aztán egyre émelyítőbbé vált a dicsáradat, amivel fényezte magát, a kocsiját, a szolgáltatását. Lendületét ráadásul az is csak picit törte meg, hogy egy…..
rosszqutya69 2016.08.04 09:36:19
@Putyur: Látom, értesz hozzá... De azért nem árt, ha tudod, hogy Őrmező után egy "lakott terület vége" tábla van, a visszaút számlázása viszont a közigazgatási határtól szabályos, ami a 7-es út esetében jóval odébb, az M0 után, Diósd határában található.

31/2013. (IV. 18.) Főv. Kgy. rendelet a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatás és a személytaxiszolgáltatást közvetítő és szervező szolgálat működtetésének feltételeiről, a taxiállomások létesítésének és igénybevételének rendjéről és a személytaxiszolgáltatás hatósági áráról

16. § (2) Budapest közigazgatási területén megkezdett, de a közigazgatási határon kívülre irányuló személytaxiszolgáltatás teljesítése esetén a Budapest közigazgatási határáig teljesítendő visszaútra a vállalkozó az (1) bekezdés szerint meghatározott viteldíjat alkalmazhatja.
Az Uber lesöpri az állami kioktatást – hozta le (pl.) a Hvg.hu. De a  linket megnyitni és elolvasni felesleges: a kontárközvetítők port hintő és azt még egyszer, utoljára (a seprűvel) felkavarni kívánó csúsztatásait is idézi József Dezső, született Zugav Olga, állandó vendégszerzőm, a Hallotaxi.hu…..
rosszqutya69 2016.07.18 23:10:47
@Etniez: 2014. 04. 24. Mintha csak most lett volna.
:-D
rosszqutya69 2016.07.19 08:43:48
@elemes: Az Uber Hungary az anyacégnek nyújt szolgáltatásokat. Promóciókat szerveznek, PR-cikkeket, blogbejegyzéseket íratnak, és toborozzák a sofőröket.
Egyúttal megragadván az apropót, némileg korrigálnám a fentieket.
Az Uber Hungary nem egyetlen adónemben fizette be azt a bizonyos 15 milliót. Igazából picit zavaros, hogy mi lehet ez az összeg, mert a tavalyi egyszerűsített éves beszámolójuk alapján 2 millió és 53 ezer forint adófizetési kötelezettségük keletkezett. Úgyhogy a 15 millióban valószínűleg már a forgalmi adó, ̶v̶a̶l̶a̶m̶i̶n̶t̶ ̶a̶ ̶j̶ö̶v̶ő̶ ̶h̶é̶t̶ is benne van.
rosszqutya69 2016.07.19 20:28:41
@Online Távmunkás: Ez nem így van. Ez úgy van, hogy Magyarországon a diszpécserszolgálati tevékenység hatósági engedélyhez kötött. Az engedély megszerzésének vannak személyi és tárgyi feltételei. Ha valaki történetesen Budapesten szeretne ilyen tevékenységet folytatni, akkor a vállalkozásának rendelkeznie kell egy, a vállalkozás nevére szóló vezetékes telefon előfizetéssel.
Ha ilyenje nincs, a főváros nem járul hozzá a tevékenységhez, és a kormányhivataltól nem kap engedélyt a vállalkozás.
Legalább is Budapestre nem.
Innentől viszont nincs mit tiltani. mert engedély nélkül folytatni egy engedélyköteles tevékenységet, eleve tilos.
A rendelet nem köti a rendelésfelvételt a vezetékes telefonhoz. (Gondoljunk csak a többi társaság applikációjára.)

A probléma inkább ott van, hogy az Uber részére diszpécserszolgálati tevékenységet folytató cég nem is folyamodott engedélyért, sőt, nem is létezik Magyarországon.
Kommunikációjuk pedig arról szól, hogy ők nem fuvarszervezők, hanem csak egy virtuális platformot üzemeltetnek, ̶é̶s̶ ̶m̶i̶n̶d̶e̶n̶k̶i̶ ̶b̶e̶k̶a̶p̶h̶a̶t̶j̶a̶.

Hát, ez itt most nem annyira jött be.

A nyugtaadási kötelezettség elmulasztásához az esetek többségében szükség van egy "mennyi lenne óra nélkül" típusú utasra is.

Amúgy se gondolnám, hogy a taxisok vélt, vagy valós jogellenes magatartása bármilyen mértékben is mentesíti mások jogellenes magatartását.
Uber driver Hát, ez ennyi volt... 2016.02.20 02:51:12
Leszedték az elso Uber rendszámot Úgy érzem srácok, ez ennyi volt... aki ezek után is beül vezetni, annak valószínűleg a.) nagyon kell a pénz, de leginkább b.) elmentek otthonról. Talán majd egyszer eljön az a világ, amikor nem másfél év után sikerül betiltani egy olyan szolgáltatást, amire…..
rosszqutya69 2016.02.21 21:12:41
@Ez a név már foglalt!: Harangöntő.
rosszqutya69 2016.02.21 21:59:12
@Ez a név már foglalt!: Ez már majdnem tömeggyilkos. :-)
Előző írásaimban leírtam, hogy miért éri meg egy sofőrnek Katáznia, illetve, hogy miért nem éri meg más vállalkozási formában gondolkodnia, hacsak nincs más választása. Most leírom, hogy miért nem éri meg Uberezni, ha most akarod kezdeni. Először is rengeteg vizsgát meg kell csinálni hozzá!- PÁV…..
Most, hogy a budapesti uberesek közül jó néhányan levett rendszámmal tisztelegnek a jogszabályok előtt, amelyeket eddig a – bevételük negyedét gátlástalanul lenyúló és Hollandián keresztül Bermudára mentő – nemzetközi svarctaxicég biztatására telibe ignoráltak, nem érzek kárörömöt, csak dühöt.…..
Először úgy döntöttem, nem szállok be az Uber-taxis vitába. Aztán eszembe jutott jó néhány olyan élmény, ami miatt ma már inkább az éjszakai BKK-járatokat választom, vagy igyekszem elérni az utolsó metrót. Mert hogy egyelőre sem a taxisoknak, sem a nyilvánvaló adókerülőknek nem fizetek, az…..
(Újabb vendégposzt, ezúttal Zugav Olga úrhölgy, exhiéna tisztelte meg dolgozatával a Szabad a taxi blogot.) Hát, drágáim, ismét sikerült bizonyságot szereznem arról, hogy a magyar társadalom mentális állapota, valamint átlagos intelligenciája olyan mélységekben jár, hogy félő, előbb-utóbb áttöri a…..
rosszqutya69 2016.01.20 19:59:35
@lyken: Az önkéntes jogkövetés nem azt jelenti, hogy én egy jófej Uber-sofőr vagyok, ezért befizetem a katát, oszt fölállítom a saját szobromat.
Először is, ezeket az ad-hoc fuvarfeladatokat aktuálisan csak taxiként lehet teljesíteni, oda meg pénztárgép kell ám, mert a csúnya-csúnya törvény ezt írja elő. Tudom, szar a törvény, meg haladni kell a korral, innováció, felhasználói élmény. Tudom.
De sajnos ez van.
Így tud a jófej uberes sofőr eleget tenni a 2007. évi CXXVII. törvényben foglaltaknak például, hogy ne csak jófej legyen, hanem mondjuk jogkövető magyar állampolgár is egyben.
rosszqutya69 2016.01.20 20:38:40
@Illalla Sillalla: Aha. Elmondom, mi jön az Ubertől. Egy partnerek közti elszámolás, ami a fentebb már hivatkozott 2007. évi CXXVII. törvénynek semmiben sem felel meg. De egyszer próbáld majd meg azzal költségként elszámolni az utazásod...
:-)

Segítek, hogy ne kelljen guglizni, mert én nagyjából két napja rágom ezt a csontot és nyitva van előttem "véletlenül".
:-)

Nyugta adattartalma

173. § (1) A nyugta kötelező adattartalma a következő:
a) a nyugta kibocsátásának kelte;
b) a nyugta sorszáma, amely a nyugtát kétséget kizáróan azonosítja;
c) a nyugta kibocsátójának adószáma, valamint neve és címe;
d) a termék értékesítésének, szolgáltatás nyújtásának adót is tartalmazó ellenértéke.

Számla adattartalma

169. § A számla kötelező adattartalma a következő:
a) a számla kibocsátásának kelte;
b) a számla sorszáma, amely a számlát kétséget kizáróan azonosítja;
c) a termék értékesítőjének, szolgáltatás nyújtójának adószáma, amely alatt a termék értékesítését, szolgáltatás nyújtását teljesítette;
d) a termék beszerzőjének, szolgáltatás igénybevevőjének
da) adószáma, amely alatt mint adófizetésre kötelezettnek a termék értékesítését, szolgáltatás nyújtását teljesítették, vagy
db) adószáma, amely alatt a 89. §-ban meghatározott termékértékesítést részére teljesítették, vagy
dc) adószámának vagy csoportos általános forgalmiadó-alanyiság esetén csoportazonosító számának első nyolc számjegye, amely alatt, mint belföldön nyilvántartásba vett adóalany részére a termékértékesítést, szolgáltatásnyújtást teljesítették, feltéve, hogy a terméket beszerző, szolgáltatást igénybevevő adóalanyra a k) pont szerinti áthárított adó az 1 000 000 forintot eléri vagy meghaladja és a termék értékesítője, szolgáltatás nyújtója gazdasági céllal belföldön telepedett le, gazdasági célú letelepedés hiányában pedig lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye van belföldön;
e) a termék értékesítőjének, szolgáltatás nyújtójának, valamint a termék beszerzőjének, szolgáltatás igénybevevőjének neve és címe;
f) az értékesített termék megnevezése, annak jelölésére - a számlakibocsátásra kötelezett választása alapján - az e törvényben alkalmazott vtsz., továbbá mennyisége vagy a nyújtott szolgáltatás megnevezése, annak jelölésére - a számlakibocsátásra kötelezett választása alapján - az e törvényben alkalmazott SZJ, továbbá mennyisége, feltéve, hogy az természetes mértékegységben kifejezhető;
g) a 163. § (1) bekezdés a) és b) pontjában említett időpont, ha az eltér a számla kibocsátásának keltétől;
h) a „pénzforgalmi elszámolás” kifejezés, a XIII/A. fejezetben meghatározott különös szabályok szerinti adózás alkalmazása esetében;
i) az adó alapja, továbbá az értékesített termék adó nélküli egységára vagy a nyújtott szolgáltatás adó nélküli egységára, ha az természetes mértékegységben kifejezhető, valamint az alkalmazott árengedmény, feltéve, hogy azt az egységár nem tartalmazza;
j) az alkalmazott adó mértéke;
k) az áthárított adó, kivéve, ha annak feltüntetését e törvény kizárja;
l) az „önszámlázás” kifejezés, ha a számlát a terméket beszerző vagy a szolgáltatást igénybevevő állítja ki;
m) adómentesség esetében jogszabályi vagy a Héa-irányelv vonatkozó rendelkezéseire történő hivatkozás vagy bármely más, de egyértelmű utalás arra, hogy a termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása mentes az adó alól;
n) a „fordított adózás” kifejezés, ha adófizetésre a termék beszerzője, szolgáltatás igénybevevője kötelezett;
(...)
r) pénzügyi képviselő alkalmazása esetében a pénzügyi képviselő neve, címe és adószáma.

175. §
(2) Az elektronikus számla 168/A. § (1) bekezdésében említett eredetének hitelességére és adattartalmának sértetlenségére vonatkozó követelményeknek történő megfelelése úgy is biztosítható, ha az elektronikus számlát
a) az elektronikus aláírásról szóló törvény rendelkezései szerinti minősített elektronikus aláírással látják el; vagy
b) az elektronikus adatcsererendszerben (a továbbiakban: EDI) elektronikus adatként hozzák létre és továbbítják.
(3) Az elektronikus számla alkalmazásának feltétele
a) a (2) bekezdés b) pontjában említett esetben, hogy a számlakibocsátásra kötelezett és a termék beszerzője, szolgáltatás igénybevevője előzetesen és írásban megállapodjon az EDI alkalmazásáról és használatáról;
b) egyéb esetben a számlabefogadó beleegyezése, kivéve, ha jogszabály ettől eltérően rendelkezik.
(...)
rosszqutya69 2016.01.20 20:52:17
@para_noir: Akkor biztos fillérbaszóztál.
:-)
Oszt ilyen tényleg van? Azonnal megszakítom a Crystal Nails-es tanulmányaimat, ha ezzel jár B) Innest...
Túlzással sem lehet túlterheléses szervertámadásnak minősíteni azt, hogy a hét elején közös használatra felkínált körlevelemet (lásd poszt alja) a visszajelzések alapján csak kb. 10-15 taxis küldte tovább a kormányszerveknek, hivataloknak, hatóságoknak (és az unikális, külön kategóriát képező…..
Az Uber csak gusztustalan hajszál a taxisoknak feltálalt feketeleves bőrző felszínén. A főváros több mint kétharmadával megemelte a drosztdíjat, úgy, hogy a 4500 taxinak csak kb. 1500 taxiállomás-férőhely jut. Ezek zöme is madár nem járta helyeken, az utasfelvételre alkalmas néhány placcon pedig…..
rosszqutya69 2016.01.13 22:49:40
@Magustanonc: Az! A felhasználói élmény! Meg az innováció!
:-D
rosszqutya69 2016.01.15 12:14:40
@whale: Csak egy kis pontosítás:
MÁR nem oda vannak bejelentve.
Legalább a látszatra adnak.
Tekinthetjük ezt innovációnak is.
:-)
rosszqutya69 2016.01.15 13:00:37
@Magustanonc: Megfejtettük, mit jelent esetedben az a bizonyos "felhasználói élmény".
A hit, hogy egy ezressel olcsóbban megszereztél magadnak valamit.
:-)
Subba Karcsi, iszol te rendesen? 2015.12.14 10:55:00
Két ripacs Gesztesi hajnalban hívogálta Trutykót, aztán bement hozzá a Mokkába, hogy bebizonyítsa nincsenek alkohol problémái. Mégis nagyon furákat mond, furán viselkedik, és a nézése is fura. Ááááá, nem iszik..
rosszqutya69 2015.12.14 11:04:31
Szabad a taxi Metált bírod? 2015.10.27 20:16:41
Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke nem szép ember. Viszont legalább buta is, mint a barnaszén. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy közeli hölgyrokonai, bizonyos, kedvező körülmények együttállása mellett, jóképűnek látják a mostanában gyakran nyilatkozó…..
Subba Bohóc prank túltolva 2015.09.19 11:32:57
Itt vér fog folyni egyszer B) ..
rosszqutya69 2015.09.19 13:52:49
Szabad a taxi Embercsempék 2015.09.17 08:59:50
Bár szándékom volt, bevallom, én sem hittem meggyőződéssel, hogy a legutóbbi hattyúposzttal sikerül olyan cuppanósan bezárnom magam után a blogajtót, mint Orbánéknak a "No pasaran!"-vagonnal a déli gyepűt. Mondjuk hallgatási fogadalmat sem tettem. De sajnos mások sem.…..
rosszqutya69 2015.09.17 10:42:36
Szabad a taxi Garázsmenet 2015.08.17 05:32:40
Amikor – három éve már – újra beültem a bal egybe, és idetettem az első posztot, úgy terveztem, sokkal inkább énblog lesz ez, mint taxishírlevél-folyam. Főleg rólam szól majd, arról, bejött-e, hogy hátast-seggest ugrottam a múltamba, felhagyva a több mint két évtizedes…..
rosszqutya69 2015.08.24 10:20:42
@Szabad a taxi: Én meg válaszoltam rá. :-)
rosszqutya69 2015.08.24 10:23:24
@whale: Erre gondolsz?

"Tapasztalataink szerint az Uber és a Wundercar sofőrjei a megnövekedett forgalom miatt többszörös szorzóval, néha több tízezer forintért vitték az utasokat..."
www.origo.hu/itthon/20150610-odavagott-a-vihar-az-orszagnak.html

Mikor ezt én csináltam, rohadt, mocskos hiénának neveztek.
:-D
rosszqutya69 2015.08.24 10:31:12
@whale: Jelen blog írójának úgy van darabra és jövedelemre is több fuvarja az utcáról, hogy közben fönt van a céges matrica és a céges szabadjelző a kocsiján.
Ami nagyon nem mindegy.
Ha mindez nincs, akkor nagyon jó helyre van szüksége az ember taxis fiának ahhoz, hogy mezítláb tudja hozni a megélhetéshez és a vállalkozás fönntartásához szükséges napi betevőt. A helyfoglalás meg - mint tudjuk - tiltott dolog.
Ugorhat miatta az engedély.
És most már nem csak az autót büntetik, mint korábban.

A taxisok szeretnek szopni.
Legalább 30 éve csinálják, úgyhogy nem hiszem, hogy ez a következő 30 évben érdemben változna.
Egyszerűen imádják, ha szétszopatják őket, havi 80-100 ezerért.
Akár többért is.
:-)