Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EnglishOnline

177 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakorlásképp fejtsd meg ezt a 20 kérdéses keresztrejtvényt LANGUAGE LEARNING (PART 1) témakörben! Have fun!  (Katt a lenti képre és máris oldhatod interaktívan online!) Érdekelnek az angolos videók?  IRATKOZZ FEL az ANGOL VLOGnyelvoktató csatornámra! Ha megoldottad a keresztrejtvényt, itt…..
Gyakorlásképp fejtsd meg ezt a 20 kérdéses keresztrejtvényt AGEING/SENIOR CITIZENS témakörben! Have fun! Ha megoldottad, itt tudod ellenőrizni magad: KEY:     Hogy tetszett a CROSSWORD? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba…..
Today is: World Mental Health Day!!  https://nationaltoday.com/world-mental-health-day/ A MENTAL HEALTH fogalma angolul: "Mental health is a state of mental well-being that enables people to cope with the stresses of life, realize their abilities, learn well and work well, and contribute to…..
Hallottál már valaha az amerikai amishokról? Nézd meg ezt a rendkívül érdekes ismeretterjesztő dokumentumfilmet angolul és állapítsd meg tudásodnak megfelelő szinten, hogy az alábbi állítások igazak avagy hamisak. Az első 10+1 állítást ALAPFOKÚ angoltudásúaknak ajánlom, a második 10+1-et pedig…..
Watch and listen to the video about British Christmas traditions and answer the questions.  CHRISTMAS QUIZ QUESTIONS: 1. When do families usually buy their Christmas trees in the UK? 2. What other tradition do they keep right before Christmas? 3. What is Santa called in the UK? 4. What do…..
Az Angol Klub Magazin köré szerveződő klub szakkör https://bit.ly/3nQTixs, ahol MINDEN NAP angolozunk! Egy hónapban akár 28 alkalommal beszélgethetsz velem és klubtársaiddal, csak rajtad múlik! :) Én minden nap hívlak a Facebook Room-ba! Az órák a csoporton belül a médiatárba mentődnek, amelyhez…..
Prince Philip, The Duke of Edinburgh (10 June 1921 - 9 April 2021)  A painting by Australian born artist Ralph Heimans of Prince Philip, Duke of Edinburgh in the year of his retirement from public engagements set in The Grand Corridor at Windsor Castle (Photo: Getty) A királynő "szeretett…..
Vegyes etnikai hátterű, sértett és felháborodott emberek véleménye Meghan Markle "nem jó ember" "aláássa a brit monarchiát, embereket és nemzetet" "gyakorlatilag elpazarolta adófizető emberek font millióit" "mindezek tetejébe fizetést várt el annak ellenére, hogy nem akart az Egyesült…..
Egy már-már gyermekinek minősülő naiv világszemlélettel ugyan "elképzelhetőnek" tűnik, hogy az ex-sorozatszínésznő Meghan Markle soha "nem nézett utána" a királyi családnak még akkor sem, mikor annak világszinten is prominens facér hercegével járt együtt, ez aligha jelenti azt, hogy bárki más a 21.…..
Photo credit:  Johannes Leak Íme az Oprah-interjú (Meghan-nel és Harry-vel) magyarul! Pontosabban angol-magyar fordításban, mondatról mondatra, szószedettel! Itt találod a hírhedt Oprah-interjút Meghan Markle és Harry herceg főszereplésével. Sussex hercegi párja megígérte, hogy kitálal és meg is…..
Csoportosítsd az alábbi angol szavakat a TH betűpár 2 féle kiejtése alapján! Jelöld A-val a szavakat melyekben a TH kiejtése /ð/ (pl. ilyen a 'THE') és B-vel azokat, ahol a TH kiejtése /θ/ (pl. ilyen a 'THINK')! 1. both 2. bother 3. either 4. everything 5. filthy 6. health 7.…..
Autentikus szöveg az INSTAGRAMról, 2020-as környezet- és egészségtudatos témakör, B2 szint, középfok és felette. Fran Drescher amerikai komikus színésznőnek, a 90-es évek A Dadus (The Nanny) című sit-com sorozat repedtfazék hangú, ámde bombázó sztárjának a valóságban hatalmas tragédiákkal kellett…..
Gyakorlásképp fejtsd meg ezt a 20 kérdéses keresztrejtvényt HOME EDUCATION témakörben! Have fun! Ha megoldottad, itt tudod ellenőrizni magad: KEY Hogy tetszett a CROSSWORD? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem. Szókincsbővítő…..
Gyakorlásképp fejtsd meg ezt a 20 kérdéses keresztrejtvényt RECYCLING témakörben! Have fun! Ha megoldottad, itt tudod ellenőrizni magad: KEY Hogy tetszett a CROSSWORD? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem. Szókincsbővítő…..
Napkelte, napnyugta, napszúrás, napozóágy, naptej, tükörtojás és MÉG 25 KIFEJEZÉS a SUN szóval!!!  A FELADATOT BÁRMELYIK KÉPRE KATTINTVA  INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD ONLINE! AZONNALI KIÉRTÉKELÉST KAPSZ!! VÁGJ BELE MÁRIS! Exercise 1:   Párosítsd a SUN kifejezéseket magyar…..
A 22 leggyakoribb angol kérdőszó kezdők, újrakezdők és akár haladó angolosok számára is alapvető ismeretanyag. Íme néhány hasznos gondolat a kérdőszavakról és a kérdő mondatok szórendjéről: Lássuk hát a kérdőszavakat, példamondataikat és azok fordításait, majd az összes mondatot KÉRDŐ…..
Gyakorlásképp fejtsd meg ezt a 20 kérdéses keresztrejtvényt TOURISM témakörben! Have fun! Hogy tetszett a CROSSWORD? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem. Szókincsbővítő feladatot ITT találsz! Nyelvtani…..
Gyakorlásképp fejtsd meg ezt a 20 kérdéses keresztrejtvényt HOSPITAL témakörben! Have fun! A KÉPRE KATTINTVA INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD A REJTVÉNYT ONLINE! AZONNALI VISSZAJELZÉST KAPSZ! Hogy tetszett a CROSSWORD? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D Magánórát vennél? ITT léphetsz…..
A magyar anyanyelvűek számára mindig újdonság és nagy meglepetés erejével hat, hogy az angolban a következő összetett mondatok esetén csak az egyik tagmondatban használhatnak jövő időt: Kellek-e még neked ha majd 64 éves leszek? Will you still need me WHEN I'm sixty-four? Fel foglak hívni, amint…..
Gyakorlásképp fejtsd meg ezt a 20 kérdéses keresztrejtvényt HOSPITAL témakörben! Have fun! A KÉPRE KATTINTVA INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD A REJTVÉNYT ONLINE! AZONNALI VISSZAJELZÉST KAPSZ! Hogy tetszett a CROSSWORD? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D Magánórát vennél? ITT léphetsz…..
 Ha május, akkor VIRÁGESŐ‼️ :)Ez a bejegyzés tényleg a szívem csücske lett!With love,Melinda "April showers bring May flowers." Áprilisi záporok májusi virágokat hoznak.   1. FELADAT: Mi a magyar megfelelője ennek a…..
Gyakorlásképp fejtsd meg ezt a 20 kérdéses keresztrejtvényt FOGLALKOZTATÁS témakörben! Have fun! ÉRDEKELNEK A MEGOLDÁSOK? KATTINTS IDE! :) Hogy tetszett a CROSSWORD? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem. Szókincsbővítő…..
Az angolban 6-nál is több (!) jövő időt és azt kifejező egyéb frázist használnak különböző elkövetkezendő szituációkra. Ezek közül a FUTURE SIMPLE (egyszerű jövő) nevű igeidőnek van a legtöbb tipikus helyzete. Ez alatt mit kell érteni? Lehet, hogy ez sokakat meg fog lepni, de ez azt jelenti, hogy…..
Gyakorlásképp fejtsd meg ezt a 20 kérdéses keresztrejtvényt HOSPITAL témakörben! Have fun! A FENTI KÉPRE KATTINTVA INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD A REJTVÉNYT ONLINE! AZONNALI VISSZAJELZÉST KAPSZ! Hogy tetszett a CROSSWORD? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D Magánórát…..
Miért ábrázolják Péter apostolt mindig a kakassal? Helyezd vissza a 10 angol szót a tanítvány nagypénteki történetébe! Az igéket PAST SIMPLE igeidőben ragozd! COCK= kakas INSIST= erősködik, ragaszkodik valamihez WEEP-WEPT-WEPT= zokog DOUBT= kétség FOLLOW= követni SERVANT= szolga ARREST=…..