Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iwebinfoember

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő A legzöldebb sziget 2014.10.02 06:48:00
Mi más lenne, mint Írország, amiről sok mindent lehet olvasni és hallani, olyannyira, hogy az ember néha nem is tudja eldönteni, hogy most akkor elképesztő válság van, vagy mégis jól megy. A mai poszt szerzője, O’Soma nem a semmibe és nem minimális pénzzel döntött a költözés…..
iwebinfoember 2014.10.02 12:40:42
Jó írás, tetszik.

@McZozo: Valóban erős az UKIP, jelenlegi felmérések szerint ez nem elég nekik semmire, ugyanis a választás itt egyéniben dől el, az UKIP pedig egyetlen mandátumot nem fog tudni szerezni jelen állás szerint. A legújabb felmérések szerint a Labour fogja megnyerni a választásokat, most hogy Skócia nem szakadt el, így nagy eséllyel önállóan fog tudni kormányozni. Cameron meg mehet a levesbe végre.
Egy hete olvashattátok Bence írását arról, milyen volt másfél év után Magyarországra látogatni Walesből. Nos, szerencsére azt is megírta, miként került ki (és miért éppen Walesbe és nem Londonba), úgyhogy ma olyanok leszünk kicsit, mint azok a hollywoodi filmek, ahol az…..
iwebinfoember 2013.09.09 10:47:11
@Mr. Long:

Akinek a tehetsége, kitartása megvan, az 1-1,5 éven belül ki tud kerülni a minimálbéres melókból. Persze csak azok, akik tényleg odateszik magukat. Sokan csak addig csinálnak olyan melót, ami nem a legjobb, amíg nem tudnak elhelyezkedni a szakmájukban. Nyilván akinek nincs végzettsége, se nyelvtudás, az sehova nem fog fejlődni itt sem. De itt, akinek olyanja van, az jobb esélyekkel indul, mint otthon.
iwebinfoember 2013.09.09 10:54:13
@Réka ‎: Van igazság abban amit mondasz, de olvasgatva angol fórumokat, sokaknak a szemét elsősorban az EU-s bevándorlók zavarják, nem pedig a pakisztáni meg bangladesiek. Persze ahogyan észrevettem, elsősorban az alsóbb néprétegek között divat ez a bevándorló ellenesség, nálunk az irodában még abszolút nem tapasztaltam ilyet.
iwebinfoember 2013.09.09 11:42:35
@Réka ‎: Igen, ők érzik valóban, de inkább az lehet a gond, a brit kollégáim szerint legalábbis, hogy azok akik eddig segélyen éltek, most, hogy bevándorlók is igényelnek segélyt, féltik a sajátjukat, ezért kígyót békát kiáltanak rájuk. Elég sok angollal vagyok napi kapcsolatban, és a tapasztalatom is az, hogy a normálisan gondolkodó angolnak a rendesen dolgozó, adózó, tisztességgel élő bevándorlóval nincsen baja, ellenben a sok ingyenélő, dolgozni nem akaróval tényleg kéne valamit kezdeni. Néhány magyar még ahhoz is tolmácsot kér, hogy kitöltse a segélykérő űrlapot. Különbséget kellene tenni dolgozó, dolgozni akaró, és segélyen élősködő bevándorlók között.
Szombat van, és ha szombat, akkor Hétvégi Klubsarok, ahol a mai archív posztokról lehet beszélgetni (vagy bármi másról). Megkönnyítendő a beszélgetés megkezdését, hadd dobjak fel ezen a héten is egy témát. Mégpedig arról, hogy vajon tényleg lejárt-e Anglia szavatossága,…..
Régen jártunk már Angliában (...), úgyhogy éppen itt az ideje egy londoni posztnak. Amiben viszont Erika írása különleges, az az, hogy varrónőként boldogul a divat egyik fővárosában. Tapasztalatai azonban bőven megszívlelendőek a szakmán kívül is. „Magyarországon valaha…..
iwebinfoember 2013.09.06 09:24:27
@cristallo:

Igen, így van, eltérőek ezek a dolgok.
iwebinfoember 2013.09.06 09:57:34
@_Jeff_:

Sokan sajnos a magyar irodák által kínált szállásokból indulnak ki, és mivel az általad is említett, angol tudás nélkül érkezők máshol nem tudnak szobát bérelni, csak magyaroknál, ezért csak ilyenben tudnak gondolkodni. Normális lakás bérlésére is van lehetőség, valóban, de egy embernek, amíg nincs párja, gazdaságtalan kivenni egy 800font+rezsis kis lakást. Nem mellesleg, vannak nagyon kulturált, maximum 2 másik emberrel megosztott lakások, ahol egyedül a konyha közös. Magam is 2 kollégámmal laktam így egészen addig, míg nem volt komoly kapcsolatom.
iwebinfoember 2013.09.06 10:36:27
@Mr. Long: Igen, valóban, az olyanok nem tudom minek jönnek ki, de ha esetleg talál is valamit nagy nehézségek árán, akkor meg jön a panaszkodás, hogy hát ő neki magasabb bér kell. Mire is kellene? Ahhoz szaktudás és nyelvtudás szükségeltetik. Én magam rengeteg embernek adtam már információt, segítséget, mikor a nyelvtudás fontosságát hangsúlyozom, némelyik a képembe röhög, hogy ő bizony nem tanul meg, mert a rokon feleségének a vejének a valakije is talált állást nyelvtudás nélkül, ma pedig már BMW-je van. Tehát ilyen mese kategóriának hisz a sok megvezethető ember, sajnos.
A Határátkelő történetének egyik meghatározó pontja az „ott sincs kolbászból a kerítés" kifejezés és az az ellen viselt (kommentelői) harc. Állandó (Prémium...) kommentelőnk, diggerdriver (blogját szívesen ajánlom figyelmetekbe) szerint viszont Londonban igenis abból van –…..
iwebinfoember 2013.08.13 13:16:36
@pappito: Igen, ha két ember keresi, már akkor is jó ez az összeg, szerintem. Egyedül meg pláne. Most egy 1 szobás lakást bérlek, mindennel együtt 920 fontért, az én nettóm 2300 font jelenleg, azaz még bőven elfogadható áron jutottam lakáshoz. egy biztos, nekem mindenképp megéri itt lennem. az igényekkel viszont tényleg sok baj van szerintem, rengetegen akik kijönnek, olyan fizetésekről álmodnak, amikre esélyük sincsen. Abból kiindulva hogy az angol átlag valahol nettó 1700 körül mozog, mindenképp jó az a 2600 font.
iwebinfoember 2013.08.13 13:46:41
@M. Péter:

Igen, sokan keresnek ennyit, de ne mondd nekem, hogy ennyiből nem lehet jól élni. Szerintem igenis lehet. Én a 2300 fontos nettómból is jól élek. Bár a megélhetés az elég relatív dolog azért, mert ahány ember, annyiféle igény. Fenn tudok tartani egy jó autót, lakást, el tudok menni nyaralni évente 2-szer, tudok kirándulni, stb, jut mindenre amire kell, emellett még félre is tudok tenni. Otthon a lakhatás és közlekedés, rezsin kívül nem sok mindenre futotta, örültem, ha egyszer egy Balaton összejött. Pedig otthon sem kerestem hazai viszonylatban rosszul.(nettó 200.000 Ft)
iwebinfoember 2013.08.13 16:49:46
@nezzazegfele: "Ugyanaz volt a munkád, mint a lakótársaidnak, hogy ennyire megorroltak a magasabb fizetésedre?"

Nem, nem volt ugyanaz! Közel sem. Csak ők annyit láttak az egészből, hogy én 2300-at keresek, ők meg 900-at! Az hogy nem ugyanaz a munkakör, az nem zavarta őket.
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
iwebinfoember 2013.08.13 12:22:46
Ma egy poszt erejéig félreteszem a személyes történeteket, mert kíváncsi vagyok, mit gondoltok arról a brit kampányról, amely megpróbálja lebeszélni az uniós polgárokat arról, hogy a szigetországban vállaljanak munkát és persze arról is, vajon tényleg megtelt-e (ha nem is szó…..
A mai poszt szerzőjének meghatározása szerint sikertörténet a mai, hiszen Alexander és barátnője egy hatalmas adóssághalmaz és munkanélküliség közepén döntöttek úgy, hogy elindulnak. Mindent eladtak, amit tudtak és nekivágtak... „Rengeteget gondolkodtam, hogy megírjam-e…..
A mai történet több mindenre is példaként szolgálhat, ám nekem a legfontosabb tanulság az, amit Anikó is levont az írása végén: akármennyit is kellett neki a skóciai Glasgowban harcolnia azért, hogy eljusson oda, ahol most tart, a Magyarországon maradt család segítsége nélkül…..
iwebinfoember 2013.05.25 09:28:33
@camilló:

Próbálkoztam otthon, mégsem jutottam jóformán semmire. Otthon az állandó gáncsoskodásba, ellenségkeresésbe bele lehet fáradni. Én elsősorban az otthoni közhangulat miatt jöttem el, mert a fizetésem magyar viszonylatban elfogadható volt, mégis jöttem, mert nem akartam a fiatalságomat elpazarolni. Idekinn is ugyanolyan erőfeszítéssel dolgozom mint otthon, mégis, külföldiként több elfogadást, megbecsülést kapok, mint Magyarországon, magyarként. Szép dolog a hazaszeretet, csak sajnos abból nem élsz meg.
Ma ismét egy szigetországi poszt a soros, de azt gondolom, hogy az igazi üzenete nem korlátozódik Angliára. Tetszik, hogy Istvánék egyszerűen azért költöztek Londonba, mert szerették volna kipróbálni magukat és úgy gondolták, az, hogy uniós polgárok, jelent is…..
iwebinfoember 2013.05.09 10:43:09
@Philosoraptor:

Nem tudom a miértjét, de van benne valami. Azért ha valaki mondjuk mosogat egy étteremben(és nem nézem le őket, magam is mosogattam egy ideig Ausztriában), az nagy százalékban csak bevándorlókkal alakít ki kapcsolatot, britekkel csak nagy ritkán. És igen, minden országban, így itt Angliában is megvan azért bizonyos szakmák elismerése és kevésbé elismerése. Egy brit újság is megírta egyszer hogy elsősorban az alacsony képzettségű briteknek van elegük a bevándorlókból, hiszen így nem tudnak elmenni dolgozni. Minél magasabb keresetű valaki, annál inkább elfogadóbban viszonyul a bevándorlókhoz. Sokszor egyébként a nyelvtudás hiánya a legnagyobb akadálya annak, hogy valaki beilleszkedjen. Engem már a 2. héten meghívtak angol kollégáim a munka után egy sörözésre, mostanra pedig meccsre járunk, néha bulizni, stb. Ha nem tudnék angolul elfogadható szinten, akkor 1. nem lenne jó szakmai munkám, 2. nem tudnék olyan helyekre sem menni ahova az angolok, hiszen nem tudok kommunikálni.
iwebinfoember 2013.05.09 11:02:39
@Philosoraptor: Szerintem sem szép dolog, egyetértünk, de sajnos sok ember nem így gondolkodik.
Határátkelő Mi kell Angliához? 2013.05.05 06:53:00
Alázat, nyelvtudás és az ország szokásainak, írott és íratlan törvényeinek betartása hiányában szinte előre jósolható a kudarc – írja Gábor két és fél év tapasztalat után. Egy étteremben kezdte, mert valahol el kell kezdeni, azóta vezető fejlesztő egy webdesign cégnél.…..
iwebinfoember 2013.05.05 16:30:10
@nemetgabor:

Akármilyen hihetetlen, de ha beírod a CV-be hogy mihez értesz, mit dolgoztál eddig, akkor igen, behívnak, illetve behívhatnak. Szakmai tapasztalat nélkül persze nem fognak felvenni, de akinek van releváns, akár magyarországi szakmai tapasztalata, annak bizony jók az esélyei. Ahol én dolgozom, jelenleg is 3 betöltetlen állás van web fejlesztőknek. Itt nincs az, mint otthon, hogy mutatod a papírjaidat, és felvesznek. A tudás igazolására pedig a gyakorlat a megfelelő. Otthon 2 éves OKJ-m van csak, CV-m ben benne van, de eddig minden munkahelyemen szakmai teszt, esetleg próbamunka volt. Ez alapján dől el minden. Hiába van diplomád, ha a szakmához nem értesz.
iwebinfoember 2013.05.05 16:43:55
@Philosoraptor: Igen, otthon eléggé papír függők a cégek, lehet hogy valaki totál hülye a dologhoz, de mivel van papírja, ezért ő a jobb. Bár engem web fejlesztőként otthon is felvettek diploma nélkül, csak épp nem nagyon fizettek meg, de az megint más kérdés.
iwebinfoember 2013.05.05 16:45:43
@orange85: Mindenkit biztosan nem hívnak be, de akinek a CV alapján látszik, hogy konyít a témához valamennyit, van valamennyi tapasztalata, annak nagy esélye van az interjúra, ott pedig már ha tényleg jó vagy a témában, akkor el tudod magad adni.
Sokan sokszor hajlamosak csak a sikertörténeteket meghallani a külföldi munkavállalás kapcsán, pedig jócskán akadnak árnyoldalak is. A mai posztból kiderül, a londoni munkavállalás is jócskán szolgálhat nehéz pillanatokkal, legyen szó a munkáról, a magánéletről (bérelt…..
Ma három az egyben napot tartunk, azaz egy történetben tulajdonképpen hármat mond el Roland. Mindháromnak más a végkicsengése, és mindháromnak megvan a maga tanulsága, kezdve attól, hogy mennyire vigyázni kell a szállásközvetítő cégekkel egészen odáig, hogy lehet-e elégedett…..
iwebinfoember 2013.04.14 16:13:43
@hogyne,persze,igazad van!:

Igen, magam is így gondolom. A szabályozás az újonnan érkezőket érintené. Ahogy elnézem a közvélemény kutatásokat manapság, a mostani kormány szinte biztosan nem marad 2015-től, így szavazás sem lesz. (Mert a következő választás esélyese a Labour Party, ők pedig nem akarnak népszavazást az EU tagságról.)
Az Egyesült Államok az utóbbi évszázadban szinte folyamatosan az ígéret földje volt emberek millióinak, és ma is az, csak ma jóval nehezebb letelepedni ott, mint akár pár évtizeddel ezelőtt. A lehetőségekről és a szabályokról Sándor írt részletes és érdekes…..
iwebinfoember 2013.03.30 16:14:46
@Elchango:

Nagyon szép hozzászólás, mint mondjak! Tipikus megmondó ember, aki sztereotípiákra épít! Szíved jogod eldönteni, hogy neked tetszik-e az USA vagy sem, de a stílusod nagyon elkeserítő!
iwebinfoember 2013.03.31 13:45:01
@fokukac: Én jelentkeztem zöldkártyalottóra 2 alkalommal is, az USA-ba pedig 5 alkalommal utaztam, de a jelentkezés miatt soha nem volt gondom a határon. Szerintem ha rendben vannak a kért dolgok(visszafelé repjegy, szállás, megfelelő anyagi fedezet) akkor nem lehet gond, persze lehet hogy belekötnek, de nem valószínű.
Előre szólok, hogy ma angliai poszt következik. Azt nem mondanám, hogy akinek elege van Angliából ne olvassa, mert szerintem sok érdekesség van Anikó történetében, mást ne mondjak, végre egy olyan történet, melyben összetartó magyar közösségről olvashatunk. Már csak ezért is…..
iwebinfoember 2013.01.19 23:01:13
@hagyma: Nem arról van szó hogy nem tudnék kivenni egy lakást, mert ki tudnék, csak éppen értelmét nem látom a dolognak. Nem vagyok eszeveszett spórolós, mindent megveszek magamnak ami kell, rendszeresen étteremezem, szórakozni járok, stb, és csak azért hogy egyedül legyek egy lakásban, nem fogok kb. 450 fonttal többet fizetni a lakhatásomért. komoly párkapcsolat esetén viszont mindenképp meg fogja érni a saját lakás.
iwebinfoember 2013.01.20 14:40:43
@LittleG.: Igen, nekem is a bögyömben van a sok negatív hozzászólás. Én már leírtam, hogy ha valakinek ennyire nem jó itt, akkor menjen haza, vagy egy másik országba! Ennyi! Nem arról van szó hogy itt minden tökéletes, mert nem az, de messzemenőkig jobb, mint otthon és nem csak a fizetés tekintetében. Az én esetemben a pozitívumok az országban:

- fizetés
- megbecsülés
- kiszámíthatóság
- közlekedés/tömegközlekedés
- ügyintézés
- munka lehetőségek
- előrelépési lehetőség
- számtalan szórakozási lehetőség
- vegyes kultúra
- nagy százalékban nyugodtabb emberek, nem búskomor mindenki

Negatívumok:

- időjárás
- lakások állapota(főleg az "olcsóbbak" esetén)
- és negatívumként megemlíteném sajnos a magyarokat, mert egy részük bizony hozza magával a magyar mentalitást, ami miatt nem tud itt(sem) érvényesülni, és ezt persze az országra fogja.
iwebinfoember 2013.01.20 15:22:07
@LittleG.: Persze, itt sincs stabil, bebetonozott munkahely, de kiszámíthatóság alatt azt értem, hogyha elvesztem a munkámat, akkor itt, jóval nagyobb eséllyel el helyezkedem belátható időn belül, ellentétben Magyarországgal, ahol még a jól képzettek is 6-12 hónapig tart az álláskeresés.
A tavalyi utolsó poszt Angliából érkezett (meg is kaptam rögtön érte az ilyenkor kötelező „már megint Anglia" beszólást... :D), ráadásul szokás szerint akadtak, akik „kamut" kiáltottak. Így aztán a szerző, Wall-E, írt egy másik, részletesebb posztot, amiből kiderül, mit…..
iwebinfoember 2013.01.11 10:30:55
@Zlot: Én is kiszámoltam a saját dolgaimat, nekem nem érné meg kiköltöznöm a városból. Amennyit esetleg megspórolok a lakhatáson, azt duplán kifizetem a közlekedésen. Ráadásul jelenleg 20 percnyi metrózással elérhető a munkahelyem. és nincs ahhoz humorom, hogy felkeljek 1,5 órával előbb azért, hogy vonatozzak be Londonba, Mellesleg engem kiráz a hideg, ha egy kisvárosban kellene laknom. Nagyon megszoktam Londont már, a lakás árakat is megszoktam már, nincs miért elmennem.
iwebinfoember 2013.01.11 14:20:36
@London2009: Abszolút egyetértek. Nekem is hihetetlen módon tetszik a város. Pedig régebben el sem tudtam volna képzelni magam egy ekkora városban.
iwebinfoember 2013.01.13 20:20:45
Eloszor is Boldog Uj Evet volt es leendo olvasoimnak:) Uj ev, uj remenyek:) Sajnos a  mult ev vegen tobb betegseg is volt a csaladban, odahaza. Edesapamnak volt egy nagyobb mutetje, es parom edesapja is korhazba kerult december vegen.  Mivel a csaladot igy jobban tamogatni kell majd, arra az…..
iwebinfoember 2013.01.13 16:27:14
@tizenneegy: Miért olyan evidens hogy mindenki "haza" menne? Én sem tervezem a hazamenetelt, ezért nem is spórolok olyan veszettül. Ha esetleg elmegyek innen, Magyarországra nem fogok menni.
Ismét egy folytatásos történet újabb epizódja következik, ezúttal Londonból, ahová Ádám kevesebb, mint fél éve költözött ki. Mint írja, lassan kezdi felvenni a ritmust, lassan rutinos londonivá válik, noha bőven akad még, ami zavarja. Mondjuk az, hogy a brit főváros…..