Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csl

23 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy azt már egy ideje emlegetem, új megyei napilappal bővült Szeged és Csongrád Megye sajtókínálata. Nézzük, hogy is néz ki az új lap.Hát így. Ez éppen a mai szám címoldala (Illetve azon része, ami befért a scannerbe.) Milyen is ez az újság? Érdekesnek, érdekes. Abszolúlt…..
Úgy tűnik ez a nyár az egészségügyről szól és a melegről. Szóval elkezdték gyűjteni az aláírásokat, adta hírűl a Csongrád Megyei Napilap (Ez az az új újság, amit már pár hete szeretnék bemutatni, de még adós vagyok vele.) A KDNP, illetve Kalmár Ferenc (a képen) már…..
Avagy rendkívüli közgyűlés Botkáék nélkül. Nos, megtörtént a rendkívül közgyűlés Szegeden, mint arról múltkor írtam, a Fidesz kezdeményezte egészségügy ügyben, Botka meg rögtön összehívta. Kár volt, mondhatnám, hiszen az MSZP és az SZDSZ nem nagyon eröltette meg…..
"... a helyi népi kezdeményezés amúgy is idejétmúlt, mivel az önkormányzat a szenátus elutasító határozata miatt őszre halasztotta a döntést, így ősszel mindenképpen napirendre kerül az egészségügyi integráció kérdése ..." Mondtam én a múltkor, de az…..
Zajlanak a fejlemények integráció-kiszervezés-privatizáció témakörben. Nem mintha ez azt jelentené történt bármiféle előrelépés. Az mindenesetre biztosnak látszik, hogy a kérdés rendezése őszre halasztódott, (Persze sohasem lehet tudni.) mivel az egyetem szenátusa ezúttal nem…..
Avagy sumák-e a privatizáció és privatizáció-e az integráció? Tegnap ülésezett a szegedi közgyűlés és bár szó esett a szegedi egészségügy tervezett integrációjáról sok újat nem tudtunk meg az integráció-kiszervezés-privatizáció témakörben. Habár a helyi lap (BREAKING…..
Az egészség ügy lett hazánkban. Mondhatnám, hogy unalomig lerágott gumicsont ez, de egyrészt nem a "szokásos" vizitdíj-napidíj-privatizáció hármasról lesz szó (Most legalábbis nem, majd később.), másrészt pedig nem lehet eleget beszélni a témáról. Szegeden több…..
Időpont: 2007. június 15. 17:00Helyszín: Szeged, Fidesz székház (Victor Hugo u. 5.)A szervezők szeretettel meghívják Önt és barátait Jószai Sándor ikonfestőművész kiállítására a Fidesz szegedi székházába (Victor Hugo u. 5.)A kiállítást megnyitja: Pataki Ferenc…..
Lévai AnikóA konyhaablakbólcímű könyvének bemutatójára2007. május 4. (péntek)18:00 órakor kerül sora Szegedi Alsóvárosi Művelődési Ház nagytermébenA szerzővel Pörzse Sándor beszélget.A könyvbemutatót követően lehetőség lesz a kötet…..
Algopyrin, demalgon és quarelin láz tört ki Szegeden - éppúgy, mint országszerte. Hosszú sorok kígyóznak a patikák előtt és viszik a bogyót, mint a cukrot. A dolog némiképp érthető, mert ezentúl már csak receptre adják ki a bogyókat, ami rögvest háromszáz forinttal drágítja…..
Az alábbi kis szövegrész a Financial Times Magyarország mellékletéből származik:"... The plan calls for a major new hospital complex. Apart from creating a state-of-the-art hospital for the city it would also fits in well with the central government’s attempt to begin…..
A megyék és a megyei jogú városok meghívták a parlamenti frakciók vezetőit, hogy tájékoztassák őket az önkormányzatokat érintő súlyos forráselvonásról. Az ülésen meglepetésszerűen "bekommandozótt" Veres János, Lamperth Mónika és Bajnai Gordon és azon melegében…..
Avagy Botkát nem nagyon érdeklik a választópolgárok!Érdekes dolog a demokrácia! Most nem is elsősorban arra gondolok, hogy mit ígért a kormánypárt és mi lett belőle. (Pedig e témában is ígértek szép dolgokat!) Én azt tartom érdekesnek, hogy az emberek szavazata néha négy évig…..
December 15-én Szegedre látogatott Tarlós István. A Hajrá Magyarok Polgári Szövetség által szervezett Polgári Esték ötödik szezonjának záróestjén mintegy 150-200 érdeklődő hallgatta végig a beszélgetést. Tarlós Istvánnal Sándor János és Dr. Gyimesi László beszélgetett.…..
Ma később menj iskolába! (Bár ha ezt most olvasod, akkor azt hiszem egy kicsit későn szóltam, másfelől meg úgyis tudod!) Tehát sztárjkolnak a tanárok. Most még, ahogy mondják, csak egy kétórás figyelmeztető munkabeszüntetés lesz, mely két órát a későbbiekben bepótolják.…..
Ahogy arról Károly (Mint ahogy Krisztián felhívta rá a figyelmemet, sikerült összekevernem kettejüket! Még egyszer bocsánat!) Szóval, ahogy Krisztián is beszámolt már a Szegedi Polgáron Tarlós István holnap Szegedre látogat! Újra indul ugyanis az immáron ötödik szezonját élő…..
SZEGEDszeggel szolg. közl: 2006.12.14 10:34:00
Hogyismondja a Gyurcsány? Húzzunkbele!!! Tegnapi posztunk a Blogter AC-jén kezdte, majd felugorván a címlapi ajánlóra több mint 300 látogatót gerjesztett ide. (Ott meg az ajánlás kommentfelületén röpke 1 óra elteltével huszonvalahány hozzászólást indukált: begerjedtek rá…..
Legalábbis, amióta az eszemet tudom. (Ennek konkrét idejét, egymásnak ellentmondó információk miatt nehéz meghatározni.) Hogy mi is az a legjobb dolog? Az új menetrend! Itt Szegeden mindenestre jó az új mentrend! (Szerintem.) Tegnap ugyanis kipróbáltam és mivel már pár hete fel…..
Tette fel a kérdést egy sajtótájékoztatón két szegedi ellenzéki politikus, Haág Zalán (KDNP) és Kohári Nándor (Fidesz). Mint elmondták kérdésüket az indokolja, hogy az önkormányzati létszámleépítésről szóló döntéssel kapcsolatban nem láthattak hatástanulmányokat,…..
SZEGEDszeggel Keresztes hercehurca 2006.12.11 17:14:00
Mint arról a szeged.blog.hu beszámolt a Jobbik szegedi szervezete kettős keresztet állított a Klauzál téren. (fotók: ugyanonnan)Két nap múlva a  helyi kotkodács (lásd:  Délmadár)  megírta,  milyen erők  dolgoztak  a háttérben, hogy legyen-nelegyen.…..
SZEGEDszeggel Csak nem Mózes? 2006.12.12 07:17:00
Nem, és persze némiképpen fura is lenne, hogy modernkori Mózesunk, kosár helyett urnában érkezik, (Habár ebben a világban?) mindenesetre tény, hogy egy hamvakkal teli urnát talált egy szegedi horgász a belvárosban, a Tisza-parton. Az illető - becsületére legyen mondva - ahelyett,…..
És el is fogadta meghívásunkat, a későbbiekben majd Pördi néven fog publikálni főként szegedi és szegedi vonatkozású sport eseményeket, vagy ami arról eszébe jut. Pördi József nem ma kezdte a szakmát (a blogolást igen, illetve majd valamikor a közeljövőben)…..
Puskás Ferenc (1927-2006)December 9-én, Szombaton temetik "Öcsi Bácsit", aki úgy gondolja leróhatja kegyeletét Budapesten az alábbi helyszínek valamelyikén. Öcsi Bácsi Isten Nyugosztalja! Köszönjük! 2006. december 7. - Szent István Bazilika - Nyilvános…..
csl 2006.12.09 17:57:39
Avagy miből lesz az infláció? Tegnap gyűltek a képviselők Szegeden, persze ez előre be volt jelentve, mint ahogy az emelések is. (No persze csak a választások után ... :) ) Ahogy már írtam lent drágább lesz a parkolás (25%), de nőni fog a távhődíj (55%!), a tömegközlekedés…..
Bővítik a parkolási rendszert,  jövőre Szegeden :), írja a helyi napilap. Másképpen szólva bevonnak még egy területet a parkolási zónába. Mely terület egyébként inkább lakóövezet, mintsem irodákkal és üzletekkel zsúfolt belvárosi terület. (Jó ez lehet, hogy megfelel…..