Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Félkifli

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Heves indulatokat kavar, hogy a kormány be akarja emelni a kerettantervbe a küzdősportokat és a lövészetet. A pedagógusok és a szülők egy része tiltakozik, mondván, hogy mindez az ifjúság agymosását szolgálja majd, és erőszakra és agresszióra nevel. A program támogatói a sporttal kapcsolatos…..
Félkifli 2017.03.28 09:41:51
Amit leírtál szép és jó, sőt mondhatjuk követendő.
Egy dolgot nem veszel figyelembe.
Az átlagos testneveléstanár szakmai és pedagógiai felkészültségét. Dicséretes, hogy Te ott a mérnökök között fel tudtad mérni, hogy amit eleinte tanítottál, az "tök felesleges", továbbléptél, sikerült olyan tananyagot, gyakorlatokat kialakítani, ami valóban a tanulók hosszútávú érdekeit szolgálja.
Sajnos nekem kell veled közölnöm, hogy akkor Te vagy a kivétel a sok "fél-analfabéta", saját hivatásához is félig-meddig értő, Cooper-teszt mániás, - hajtsuk addig a gyereket, amíg az izomláztól már csak merev lábakkal tud járni - testneveléstanár között.
Ezeknek mint szülő, nem tudod azt sem elmagyarázni, hogyha most beírja a gyereknek a 2-est a rendkívül fontos szekrényugrásra, vagy kislabdadobásra, pedig a gyerek igyekszik, minden gyakorlatot megcsinál, fejenállást otthon gyakorolja, stb., akkor ötödiktől nyolcadikig garantáltan meg fogja utálni a testnevelést, azt mondtam rá, jól van, írd be a 2-est a nemtommilyen fekve gurolós, hátraszaltós, trippla leszúrt Rittbergeres szekrényugrásra, garantálom, hogy nyolcadikban nem tudod majd mivel motiválni. Hidd el, kártékony és hihetetlenül sötét emberekkel találkozhatsz a tanárok között - mondom mindezt úgy, hogy magam is az vagyok - kérdezd meg a gyereket nevelő ismerőseid között, hogy hány jó tanárt tudna felsorolni, aki a gyerekét tanította, az átlag jó esetben 2-3 tanár lesz 8 év alatt!
Na most először ezeket a tanárokat kellene motiválttá tenni, hát.... sok sikert! - Bocs, elég reménytelenül látom a dolgokat, én ebből azt látom, hogy a szokásos testnevelés-felmérések közé még beszuszakolják ezt is, hova, külön órákba, testnevelés órák egy része alatt? Aztán majd lesznek olyan "csoportok", ahol 1-2 gyerek van, mert őket mondjuk lelkiismereti okokra hivatkozva a szüleik nem engednek a küzdősportra, az osztályból mindenki más meg jár, kiváló csapatépítés, ja nem..
Kezdjük azzal, hogy a küzdősportokhoz egyfajta mentális felkészültség is szükséges, az általános iskolás gyerekek nagy része még ebből a szempontból fejlődés alatt áll, tanítsd meg Jancsikának, hogyan tud hátulról folytó fogást alkalmazni és Julcsika lesz az első, akin kipróbálja a szünetben a folyosón, mert itt nem elég azt mondani órán, hogy "de azt a másikon órán kívül soha se próbáljátok ki", egy-két hülye mindig lesz, aki a többieken fogja kiélni a baromságait, Te, vagy Lajos bá' a "tesitanár" meg nem lesz ott velük a szünetben, na erről ennyit..
Vagy a 45 éves Lajos bá' most már hirtelen taekwondo, karate, krav-maga szekértő lesz egy személyben - ugye azért adjuk meg a választás lehetőségét is a gyereknek (vagy erre nem volt gondolva?), vagy harcművészeti oktatók fognak bejárni az iskolákba, és nekik lesz megfelelő pedagógiai képzettségük és végzettségük, vagy itt is majd kulcsdobálás lesz az órán?
Hát így elsőre ennyit...
Sorry, tényleg, kicsit csapongók voltak az ellenérvek, meg Neked, mint harcművészeti oktatónak ez lehet, hogy egy jó lépésnek tűnik, nekem - sajnos megint - átgondolatlannak tűnik.
A távolmaradás az egyetlen jó döntés ebben a mesterségesen generált csapdahelyzetben. Elmondjuk, miért. 1. A kérdést Habony Árpádék rafináltan úgy tették fel, hogy arra ép ésszel ne lehessen igent mondani. Hát ki az a marha, aki kifejezetten azt akarja, hogy „az Európai Unió az Országgyűlés…..
Az elmúlt években egyre többször találkozom olyan hajmeresztő törvénymódosításokkal, amelyek komolyan elgondolkodtatnak: hová lett a társadalmi ellenállás? Hová lett az az öntudat ami emberek ezreit vitte utcára alig egy évtizeddel ezelőtt, ami miatt az én generációm is élőben láthatott égő autókat…..
Valószínű sok háztartásban megtalálható az úgynevezett pattintós képkeret. Egyszerű, praktikus és megfizethető. Emiatt gyakran használtam én is, de mindig volt valami hiányérzetem. Egészen addig, amíg nem találkoztam az alábbi gondolattal:..
Félkifli 2016.04.21 11:10:30
Bocs, erről ez jutott eszembe: www.youtube.com/watch?v=2JosZE8een0

Szóval egy keret nélküli tartónak készítettél keretet, zseniális.
Mi lett volna, ha megveszed a 100Ft-al drágább, eleve keretes képtartót?

Megint én vagyok a troll, - hidd el, én is szoktam értelmes dolgokat barkácsolni, - de ez az anyag+időfelhasználás miatt többe került, mintha megveszed a drágábbik, keretes képkeretet a barkácsboltban.
Közzétett nyílt levelemre közleményben válaszolt a BKK. Hosszan idézik azt a rendeletet, amely alapján eljárnak. Teljesen feleslegesen, hiszen a levelemben én is hivatkoztam erre a rendeletre, eleve is tudtam/tudtuk. Nem mellesleg az élet most megmutatta, hogy a rendelet nem…..
Félkifli 2015.07.22 10:25:31
"azzal értek egyet, hogy minden engedmény, kedvezmény (legyen az nagy, vagy kicsi) csak fokozza a kedvüket a rajtunk keresztül történő utazáshoz" - asszem itt a lényeg azon lenne, hogy a "rajtunk keresztül történő utazáshoz", drasztikusan fogalmazva azt mondanám, hogy én mindenben támogatnám őket, amíg csak átutaznak rajtunk. Talán még minimális költőpénz (euróban), kis elemózsiás/tisztasági csomagot és határtól-határig külön buszjáratokat biztosítanék nekik. Elvégre Nyugat-Európába szeretnének eljutni, nem Magyarországra, ezért nem értem, miért szállásoljuk el őket mindenfelé az országban, menekülttáborokban, ehelyett gyorsított ügyintézéssel kellene kiállítani a papírjaikat (ehhez persze kicsit fel kellen turbózni az érintett szervek állományát= +munkahely), Szegeden felszáll a menekült a buszkonvojra, osztrák határon leszáll, átgyalogol, hurrá Európa! Ha nem itt akar maradni, akkor nekünk se kellene marasztalni.

Tudom, most nagyon szemét leszek, de azért megnézem, hogy ebből a tömegből mennyien fognak majd visszafele is jönni, amikor rádöbbennek, hogy nem boldogulnak, vagy nem úgy, ahogy szeretnék, és találkoznak majd az első, igazán kegyetlen európai téllel.

Azért az nagyon durva volt, amikor több európai nagyvárosban, pl. London utcáin is megjelent "Sharia Police" felirattal pár szélsőséges, hogy mostantól ők már azt szeretnék, hogy Európában minden nő burkában járjon. Az ilyen hülyéket azért némi "nézz már körbe haver, hol vagy" felszólítással sürgősen vissza kellene küldeni a bevándorlási hivatalhoz a menedékkérelmük újbóli elbírálására, első alkalommal mintegy figyelmeztetésként, második alkalommal feltételes módba tenni a tartózkodási engedélyét, harmadik alkalommal kiutasítani az országból.

Nem szeretem ezt mondani, mert félreérthető, de Európa keresztény kultúrkör (ilyenkor szeretném azt hinni, hogy mások is ugyanúgy gondolják, mint én, hogy itt most a kereszténység nem mint vallás, hanem mint ideológia számít), nem fogjuk az utcákon leparancsolni a lányokról a miniszoknyát, mert a muszlimokat/iszlámokat megbotránkoztatja, és legfőképpen nem fogjuk őket ezért vascsövekkel és láncokkal agyonverni, vagy megnyomorítani, mert az ő istenüknek ez a "kedves".

(Lehet rasszistázni..)
Félkifli 2015.07.22 11:57:36
@Katatón Dzsentri:

Az ideológiai szemlélet alatt azt értem, hogy nem feltétlenül kell vasárnap templomba járni ahhoz, hogy ne öljünk, ne kössük el a szomszéd tehenét és ne dugjuk meg az unokahúgainkat.
Tehát inkább erkölcsi alapokat jelent, amihez véleményem szerint hozzátartozik (vagy legalábbis nyögvenyelősen, de lassan kialakul) a másik elfogadásának a képessége is.
Így (engem, mint mondhatjuk ateistát), de európai eszmekörben nevelkedett egyént nem zavar a miniszoknya, míg ellenben az iszlám sharia ezt erkölcstelen magamutogatásnak tekinti és van, ahol halál jár érte (még a burka alatti harisnyaviselésért is), szóval nem érzem indokolatlannak a keresztény ideológia és a miniszoknya kérdéskörét összemosni, pláne nem tekinteném lerohanásból ostobaságnak. - tudod, mások elfogadásának képessége, pl. türelem, empátia.

Ma csak egy miniszoknya, holnap meg egy lincselés.
Valószínűleg akadt már olyan filosz, aki eltöprengett azon: hogyan lehetne a kukacot (@) latinra fordítani? A vermis (= kukac) nyilván nem jó, mert éppúgy át lehetne tenni latinra a majomfarok, csiga, ormány szavakat is, azaz ugye, a @ különböző idegen nyelvű elnevezéseit. De nem…..
Nem egyedülálló eset, hogy egy növény kilép a politikai színtérre, elég csak a parlagfű körüli vitákra gondolni, most éppen az akác jutott erre a sorsa. Az utóbbi pár hónapban gyakran lehetett olvasni az akácról, mivel az Európai Unió döntéshozói azt tervezik, hogy felveszik…..
Jobbegyenes Szakállas vicc 2014.05.11 17:42:48
Lezajlott tegnap este az Eurovíziós Dalfesztiválnak nevezett gagyi-horror show, és az eredmény láttán tízezer Nagaszaki erejű detonációval robbant fel az internet. A liberalizmus felkent papjai, lovagjai és inkvizítorai vallásos áhítattal ünneplik a tolerancia és elfogadás…..
A régi épületekben gyakran előfordul, hogy a helyiség belső vakolata esetenként kisebb-nagyobb felületen elválik a falazattól. Az ilyen részek javítására elég nehéz kőművest találni, ha pedig nem akarunk a vakolással kínlódni, akkor  célszerű a leváló vakolat…..
Félkifli 2014.02.10 19:35:39
Kezdjük itt: "A régi épületekben gyakran előfordul, hogy a helyiség belső vakolata esetenként kisebb-nagyobb felületen elválik a falazattól." - igen, ez pontosan azért van, mert Mo.-on a régebbi épületek 70-80%-a salétromos gondokkal küzd. (még az 1960/1970-es épületek is viszonylag réginek számítanak ebből a szempontból, és ha a korábbi tulaj egy picit is spórolni próbált a malterral, akkor a hátsó udvarból kevert bele egy kis /jó esetben tényleg csak kis/ mennyiségű földet, - bár a mennyiség nem is igazán számít, csak az elsalétromosodás tempóját befolyásolja, ha a föld "fertőzött", akkor az előbb-utóbb kiütközik rajta. Ha ezt levered, majd rányomod a ragasztógipszet, arra meg a gipszkartont, akkor megint csak időt nyertél, mert bár a ragasztógipszbe nehezebben eszi bele magát, de a régi falfelület és a gipsz találkozásánál lévő apró repedésekbe viszont igen, idővel az egész elválik a faltól és a kisebb-nagyobb felületű leválás helyett az lesz (kis túlzással), hogy az egész gipszkarton dől majd ki a helyéről, mert nem tartja csak a festék.. (akkor már inkább a teljes falfelületet, párnafával "aládolgozva" be kellene burkolni)

Az egyemberes gipszkartonra való állandó hivatkozás külön tetszik: 2 éve gipszkartonoztam utoljára nagyobb felületen, új szobát alakítottunk ki, szerettem volna ha nem kell kalákába riasztani a rokonokat felrakáshoz, ezért gondoltam legyen ez a könnyített kivitel, még a plafonra is fel tudom nyomni egy kis alátámasztással egyedül: a lényeg kb. 4-5 helyen kérdeztem meg (gipszkartonos cégeknél) persze hülyének nézés mellett rendeltek is volna, de alapból nem is volt nekik raktáron, mert szerintük gazdaságtalan, szóval lehet ajánlgatni, de ide a világvégére valahogy nem jut el.
Amikor egyre többet beszélnek ilyesmiről az embernek önkéntelenül is az a gondolata támad, hogy talán szoktatják a gondolathoz. Ezúttal nem az IMF, hanem a német központi bank, a Bundesbank, állt elő a pofátlansággal. A jelentés arra is kitér, hogy a vagyonra (például…..
Félkifli 2014.01.30 10:15:42
Ez már sajnos a sokadik eset, hogy ez felmerül, ez már tényleg szoktatásnak tűnik.

Már nem fogom elmondani, hogy ez mekkora galádság, többször megtettem, ezért most inkább játszunk el a gondolattal, a "mi lenne ha ezt valahol megvalósítanák" szcenárió mentén:

Úgy számolom, hogy nagyjából egy középrétegbeli 30-40 életkorú emberkének nagyjából 9 havi fizetését kellene beperkálni, 2-3 tagú család esetében nő egy kicsit a befizetendő összeg, de jó esetben több a kereső is. Eleve a javaslat nem veszi figyelembe az egyes regionális és kulturális különbségeket, így nincs tisztában azzal, hogy Mo.-n az emberek vagyonának nagy része még mindig ingatlanban van (amire egyes "perverz" egyének OTTHON-ként tekintenek, én is ilyen perverz vagyok sajnos). Szóval ha még fizetési könnyítést is kapok, mondjuk egy év alatt kell befizetnem a vagyonom 10%-át, akkor két lehetőség marad: 9 hónapig nem eszünk, vagy eladjuk a házunkat. Mivel sokan fognak így gondolkozni, ezért túlkínálat lesz az ingatlanpiacon, vagyis kb. az értékének akár a felénél leszek kénytelen túladni a legértékesebb vagyontárgyamon. (Ez szerintem külön fejezet lesz az EU "Hogyan nullázzuk le állampolgáraink vagyonát - Az első lépések" c. bestsellerében - már ha lesz kinek eladni). A maradék összegből még nyomott árakon sem telik egy panelra, vagy ha igen, akkor a legalja, kiöregedett, nem felújított, nem szigetelt, nem karbantartott, pisiszagú negyedben (~40 évesen jó kiindulási alap, lelkileg sem vágja tönkre az embert :)
És innentől adódik a nagy kérdés, amit ekkor sztem nagyon-nagyon sokan fel fognak tenni: - ezért dolgoztam én 20-30-40 éven keresztül?
Az is sejthető, hogy az emberek ezt a kérdést azonnal meg is fogják válaszolni magukban, de már nem szavakkal, hanem molotov-koktélokkal fogják azt kommunikálni választott képviselőik felé..
Az európai adósságválság a közgazdász szerint úgy oldható meg, hogy az államok vagyonadót vetnek ki és elinflálják a tartozásokat.Az európai válságkezelés az elmúlt öt évben elsősorban három fő csapásirányt követett: megszorítás, azaz többnyire adóemelés, gigantikus…..
Félkifli 2014.01.16 09:28:10
Értem, tehát:

"az adóterhelésük már olyan szintre ért, ami tovább már nem fokozható."

"adót emelni tovább már nem lehet"

ezért:

"meg kell adóztatni a megtakarításokat és a vagyont"

Összefoglalom egy mondatba, hátha "ütősebb": az adók a plafonon vannak, adót emelni már nem lehet, ezért inkább adóztassunk még jobban. (WTF???)

Ha a professzor urak mindenképp az amerikai fellendülést kívánják támogatni az európaival szemben - mert ha ejrópában ez megtörténne, ne legyenek kétségeink, hogy az emberek nagy része hová menekítené a pénzét - hajrá!

Azért úgy bamba képpel nagyon kíváncsi lennék, hogyan adóztat meg mondjuk olyan pénzt, ami mondjuk 10 évre le van kötve - ááá, értem, azt a megtakarítást, amit az adózott pénzemen "felhalmoztam", - és ha nem lenne TBSZ, az állam 22%-os adót pakolna rá, szóval adott esetben a kétszer adózott jövedelmem után még adózzak harmadszor is - a bácsi hol tanult közgazdaságtant?
Ha veszek egy házat, dettó, az adózott jövedelmemből veszem, ami után kifizetem az illetéket (másodszori megadóztatás - bár más a neve) és ezután kellene még egy harmadik menetben adót fizetnem a már kétszeresen megadóztatott jövedelmem után.
Az is "szép", hogy ha ezt még ki is akarnám fizetni, ahhoz ugye újabb jövedelemre kell szert tennem, ami után szintén le kell adóznom, legyen inkább az, hogy minden megszerzett 100 forint után 120-at kell befizetni, ami marad, az az enyém..köszi!
Megállapodott Orbán és Putyin: pályáztatás nélkül a Roszatom épít két új erőművi blokkot Pakson. Bár jómagam nem vagyok eleve atomenergia-ellenes, ez - különösen a beruházás költségeiben mutatkozó nagyon komoly bizonytalanságok és a hosszú távú anyagi és technológiai…..
Félkifli 2014.01.15 12:59:11
Megnéztem a képeket, meg a felvételt erről a találkozóról, Orbán és Putyin úgy néztek ki rajta, mint akik ezen a "baráti" találkozón több savanyú uborkát kaptak, mint vodkát.

Úgy kell elképzelni, hogy van a nagy orosz medve, akinek már kicsit megfakult, meg helyenként ki is hullott a bundája, fogai megkoptak, vagy kiestek, erre odamegy a girhes bárányka, hogyaszongya: na jó medve koma, harapj rá egy kicsit a nyakamra, mintha erődnek teljében lennél, hadd lássa a világ, hogy mi az orosz virtus, (de meg ne karcold a nyakamat a megmaradt 1 fogacskáddal!), majd bejöhetsz az országba, és ami báránykát még ott találsz, azt szívathatod 30 évig..

Talán nem is maga ez a konkrét beruházás lesz hasznukra, hanem a mögötte rejlő politikai szándék? - persze ehhez igazi kártyazsonglőrnek kellene lenni, hogy Mo.-nak is jó legyen a lapjárás.

Már olyan címeket is olvastam, hogy "Orbán eladta az országot?", hát el, de teszem hozzá gyorsan, ez csak idő kérdése volt, és ráadásul független is Orbántól, a kérdés csak az volt, hogy ki és kinek adja el az országot, MSZP az IMF-nek, vagy a történelem furcsa fintora révén Orbán az Oroszoknak. Azért geopolitikailag is gondoljunk bele, Putyin ezzel az egyik lábával ugyan, de mégiscsak megveti / megerősíti pozícióját az unióban, ami mindamellett, hogy erre állítólag az EU is áldását adta, szerintem nem arra utal, hogy ismét szívesen bekebelezné európát, vagy az EU is ellenségesen tekintene rá. Ez most vajon azt is jelenti, hogy az EU inkább együttműködne (bizonyos távolságtartással) Putyinnal, semmint az oroszok Kína felé erősítsék a kapcsolataikat?

Mi van, ha nem is Magyarország energiapolitikája a kulcs, mi van, ha - állítólag 2-3 éves előkészítési fázis van emögött a megállapodás mögött - de maga a találkozó, a szerződés is túl hirtelennek, túl eröltetettnek tűnik nekem. Az jut róla eszembe, hogy Orbánnak ugyanilyen arckifejezése volt a megválasztása utáni Barroso-val való első találkozója után, amikor nem engedték neki a monetáris lazítást, szóval én még azt is bele tudom képzelni az eseményekbe (már úgy összeesküvés-elméletileg), hogy Orbán és Putyin is kelletlenül ment bele ebbe a megállapodásba, és inkább az EU-nak volt ez érdeke, még választások előtt gyorsan kizavarták Orbánt, "lesz-ami-lesz, ha nem nyersz Viktorkám, ezt még hozd tető alá." Még az is lehet, hogy Orbán most adta el az országot (bár az eladás szerintem kicsit túlzó), de a látszattal ellentétben nem az oroszoknak, hanem az EU-nak?
A privatizáció egy új korszaka következhet, melynek során az államok nem vállalatokat, hanem ingatlanokat, vagyis épületeket és földet dobhatnak piacra.Ön mit tenne, ha nyakig ülne az adósságban, és még meglenne a családi ezüst, amit ráadásul nem is használ? Eladná,…..
A Morgan Stanley legfeljebb két-három évet ad Japánnak - derül ki az Investor cikkéből: Ha nem sikerül csökkenteni a költségvetési hiány mértékét, az emelkedő infláció miatt magasabbra kapaszkodó kötvényhozamok egyre drágábbá teszik a hatalmasra duzzadt államadósság…..
Mostanában hozzászokhattunk az Egyesült Államok javuló munkanélküliségi adatait, ma azonban kellemetlen meglepetés érkezett. Kevesebb új munkahely jött létre a vártnál. Pánikra azonban semmi ok, a munkanélküliség 2008 óta így is a legalacsonyabb - papíron: A gyengülések…..
Félkifli 2014.01.11 19:46:25
Hát ezért lett Janet Yellen a FED új elnöke, hogy úgy bánjon (el?) a tapírral, hogy közben csökkentse a munkanélküliséget. Van ott pár okos ember körülötte, első körben az ő fejük föjjön a probléma miatt, innen nem nagyon fogunk tudni nekik okosakat mondani.

Különben is Orbánisztán jobban teljesít még az usákoknál, sőt még Svájc gazdaságánál is.
Amint a LÉT munkacsoport bevezeti a mindenkinek alanyi jogon járó jövedelmet Magyarországon, egycsapásra megszűnik minden gondunk. (Most már végképp nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek, bár inkább a sírás felé hajlik a dolog..)
Végülis, ha úgy vesszük ez a lépés tényleg megoldana rengeteg problémát, pár havi ilyen alapjövedelem kifizetésével sikerülne nullára leírni az országot, a numizmatikusok viszont örülhetnének, lenne megint milliárdos alapcímletünk is Forintból :) - a hátoldalára nem mondom meg mit képzeltem, de az ötlet kitalálóival kapcsolatos.

"Viszont, ha nem lesz rendszerszintű sokk, akkor nem fogunk bekrepálni mi sem " - erre se vennék mérget, van az a pont, ahol USA még éppen nem billen át a szakadékba, viszont (mivel mindenki mást hagynak) mi meg már sajna ekkora borultunk. :(
Mondjuk ez - szerencsére - szerintem se reális vízió, USA tényleg kikecmeregni látszik, és még az is lehet, hogy tényleg elég a látszat, hogy a piacok bízzanak benne.

""csak most épp a "vihar szeme" van fölöttünk, és ettől sok a sok naiv azt hiszi, hogy minden rendben."" - lehet, hogy épp elég lesz, hogy az USA feltöltekezik a vihar szeme alatt.

www.thereformedbroker.com/2014/01/10/my-favorite-chart-on-earth-updated-for-2014/
(???)
Megvalósulni látszik a nagy baloldali összefogás: koordinált jelöltállítás helyett közös listát állít az ellenzék a választásokra, illetve az MSZP és az Együtt-PM a Demokratikus Koalíciót is felkéri az együttműködésre. Bajnai eggyel hátrébb lép,…..
A rezsicsökkentős kormányzati propaganda nagyon ütős. Ne vessetek meg NERtársak, de még rám is hatott némiképp: midőn így nem sokkal szilveszter után számba venném a 2013-as év történéseit, az első ami beugrik az a rezsicsökkentés. Az e körüli kommunikáció valami abszurd…..
Félkifli 2014.01.06 10:29:51
@sw_engineer: a "gonosz szolgáltató" többször is idézőjelben szerepelt a hozzászólásomban (mint most is), ez némi iróniát próbált csempészni a megnevezésbe, azt hittem átmegy.
Félkifli 2014.01.08 10:00:33
@jet set: nem figyeltem a szoci propagandát, ha más megközelítésből, de mégis erre a következtetésre jutottam (amit úgy látszik a szocik tolnak), akkor valószínűleg vérkomcsi vagyok, bár ezt nehezen lehet összeegyeztetni azzal, hogy pont a szabad piac mellett érveltem, de ha a sors fintora folytán valamiért most mégis a szocik képviselik ezt az irányvonalat, tudod mit, a kedvedért: legyen! :)

Államosítsunk mindent, a gonosz bankokat, meg a gonosz szolgáltatókat is, csak aztán nem kell csodálkozni, ha a hadsereg a WC-papír hiányára hivatkozva megszállja a budipapírgyárat (Venezuela), elűzi a boltok tulajdonosait és az alkalmazottak kezébe adja az "irányítást".
Nagy nemzeti öntudatunkban elűzve minden külföldi tőkét majd nem kell csodálkozni, ha körülnézve tökre úgy néz ki minden, mint Kádár idejében.
Es paradox módon hopp, a komcsik ellenében máris csináltunk egy komcsi államot.
Hogyan magyaráznád el a pénz jelentőségét egy földönkívülinek? Belegondoltál valaha abba, hogy számodra mit jelent a pénz? A pénz van érted vagy pedig te vagy a pénzért? A pénz megkönnyíti vagy megnehezíti az életed? Felszabadít vagy függővé tesz? Rengeteg megválaszolatlan…..
Félkifli 2014.01.05 19:52:38
@egy hang a hátsó sorból:
Nekem sikerült értelmezni: a szerzőnek nincs pénze, ezért a pénz az rossz, értem? :)
sorok között A Facebook halott 2013.12.29 05:48:00
A részvények 2013-ban jól teljesítettek, de egy napokban megjelent tanulmány szerint, a Facebook a végét járja. Nem azért amiért gondolnád. Edward Snowden-nek köszönhetően sokan úgy tekintenek a Facebook-ra mint egy óriási adatgyűjtő monstrumra, ami nagyvállalatoknak,…..
Félkifli 2013.12.29 19:25:04
Felesleges, tudom, de azért elmondom, hogy itt sokan keverik a szezont a fazonnal.
A Facebook (mint cég) nem egyenlő a facebook.com-on látható, elérhető izével (amiért pl. én sem rajongok).
Az "izé" már rég nem fog létezni, mikor a Facebook még igen. Legalábbis Zuckerberg sokszor látszólag értelmetlen és felesleges felvásárlásai is ezt célozzák. Most éppen saját (független, redundáns) internethálózatot épít/vásárol fel a cég. A szoc. háló nagy ötlet - volt - de nem rekednek meg ennél az egy "terméknél".
Azért temetni a Facebook-ot, mint szoc. háló-t is elég nagy merészségre vall, mikor az amcsi elnök tanácsadói is évek óta kiemelik a véleményformáló, társadalmi szervezkedésre a kormány vigyázó szemeitől függetlenül hasznosítható erejét. Sok országban már-már a demokráciát meghaladó olvasztótégely-ként hivatkoznak rá. Az NSA-botlás, mint neve is mutatja: botlás, de azért ne gondoljuk, hogy a cég nem kapott ezért az amerikai kormánytól némi elsőséget, vagy engedményeket bizonyos területeken. Szépnek nem szép, de ez egy együttműködés, (volt?, nem tom' hogy áll jelenleg a téma). Ennek az együttműködésnek vannak előnyei és hátrányai is. Mondjuk azt az évenkénti egy-két facebook-hozzászólásomat nyugodtan átvizsgálhatja bárki, mert a bomba szó is max. a csokibomba szóösszetételben szerepel benne :).
Egyébként állítható, hogy adott bejegyzéseket kik olvashatnak, kik kaphatnak meg, tehát ha ez a fő hátrány az angol tinik között, akkor az angol tinik nem csak digitálisan, de a valóságban is fél-analfabéták, mert még olvasni se tudnak a saját nyelvükön.
Félkifli 2014.01.01 16:18:38
..és íme a cáfolat a BBC-s Rory Cellan-Jones utánajárásának eredményeképpen:

www.bbc.co.uk/news/technology-25547755

Az ezen alapuló Quartz-os cikkből:
qz.com/162303/social-media-is-not-a-zero-sum-game-and-facebook-isnt-going-anywhere-so-get-used-to-it/

csak ezt emelném ki:

"the results came from a small, localized area and not from an “extensive European study".

Megnyugodtam, hogy egy-két XIX. századi módszerekkel dolgozó prof. miatt Zuckerberg sem fogja bezárni a "boltot", mert hirtelen belátja, hogy milyen maradi is a gondolkodása :)