Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KreDieSz

143 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KreDieSZ Elköltöztünk 2017.01.25 23:10:47
A krediesz blog elköltözött és új néven fut tovább: Hatszínvirág. A Hatszínvirág egy sokszínű ötlet- és programcsokor, ami abban segít Téged, hogy kiegyensúlyozottabban, egészségesebben és kreatívabban éld a mindennapokat.  6 fő téma, amikre számíthatsz a Hatszínvirágon: megoldásfókuszú…..
KreDieSZ Mókás töltött tojások 2015.04.03 14:07:59
Húsvét reggelire, vagy a húsvéti maradékok újragondolásának jegyében jó választás a töltött tojás. Ha van gyerkőc a családban érdemes egy kis időt szánni a dekorálásra is az aprónép örömére :-) Íme egy egyszerű és gyors, és egy kicsit időigényesebb, de nagyon mutatós ötlet és egy alaprecept a…..
KreDieSZ Tavaszi sóskasaláta 2015.03.30 21:58:07
A sóska legelterjedtebb elkészítési módja a mártás, de érdemes többféleképpen is kipróbálni, például salátának. A Húsvéti menübe is jól beilleszthető ez a recept:..
KreDieSZ Pénzmesék 2015.03.16 07:30:00
A kisgyerekek hihetetlen kíváncsisággal fedezik fel a világot. Ki ne ismerné a “Mi ez?” korszakot, majd az azt váltó “Miért?” időszakot. Aztán ahogy a gyerek egyre jobban ki tudja magát fejezni, úgy bővülnek a témakörök is, amikről kérdez. Nem kevesen vannak szülők, akiknek komoly fejtörést okoz,…..
Készítsünk minél többször friss zöldségekből készült ételeket, egy részüket nyersen - hangzik gyakran az ajánlás. De mit tegyünk így tél végén/tavasz elején, amikor még nem túl nagy a kínálat? Mit szólnátok olyan egyszerű, gyors, és ízletes megoldáshoz, mint a…..
Fogadjátok szeretettel vendégszerzőnk, Bognár Judit, pszihológiai szakértő, a Boldogságkulcs bloggerének javaslatait:..
Már többször írtunk arról, hogy milyen játékkal kössük le otthon a Kicsiket: beszélgettünk már a mondókázásról, a kuckó készítésről, megosztottuk Veletek házi gyurma recepteket, és itt találtok egy hosszabb ötletgyűjteményt is a témában. A mai nap pedig arról lesz szó,…..
KreDieSZ Farsangi finomságok 2015.02.12 14:48:17
Az idei farsangi bulira fűszeres almaitalt és gyümölcsös kókuszgolyókat készítettünk Levivel. Íme a receptek: Fűszeres almaital Hozzávalók: 1 liter 100%-os almalé (natúr, cukormentes) fél liter víz 1 kiskanál őrölt fahéj 3-4 db szegfűszeg 1 darabka vékonyan…..
Jártomban-keltembe ahogy beszélgetek az emberekkel azt tapasztalom, hogy még nem ivódott be a köztudatba, hogy a nyári időszakon kívül mindenkinek szükség volna a D-vitamin kiegészítésre, és hogy a megfázásos időszakban különösen fontos lenne erre figyelnünk. Ezért úgy…..
Mostanában egyre nagyobb kedvel fordulok a különböző kreatív tevékenységek felé. Nemsokára megvalósul egy régóta dédelgetett tervem: idén februártól részt veszek Németh Lívia mandalafestő tanfolyamán. Ha érdekel a mandalák varázslatos világa, a mai bejegyzésünből sok…..
KreDieSZ Édes-savanyú csirke 2015.01.28 20:52:23
Egyik kedvenc húsos ételem az édes-savanyú csirke, de a bolti szószokért nem rajongok. Az évek alatt sikerült egy házi receptet kifinomítani. Ez volna az: Édes-savanyú csirke Hozzávalók: - Fél kg csirkemell felkockázva - 1-2 evőkanál olaj - 1 vöröshagyma kis kockákra…..
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem nem épp a tél a kedvenc évszakom. Szívem szerint bebújnék ilyenkor egy barlangba, mint egy medve és végigaludnám az egészet: szóljatok, ha újra itt a tavasz! :-) Mivel erre nincsen mód, azért igyekszem megtalálni azokat a dolgokat, amik a hideg…..
Amióta az eszemet tudom, nagyon kedvelem a mindenféle irkálós, lejegyzetlős, gyűjtögetős dolgokat. Tavaly év elején akadtam rá az emléküveg készítés ötletére az Új Medicinások FB oldalán - amiről akkor írtam is pár sort a Lelkünk egészségéért bejegyzésben. Kicsit…..
KreDieSZ Boldog Karácsonyt! :-) 2014.12.25 09:05:09
  Vida Ági üzenetével szeretnénk Nektek nagyon boldog Karácsonyt kívánni (bár gyermekekről van szó, de felnőttek számára is megszívlelendő): "Mit tanítasz a gyermekednek, mit jelent a karácsony? Minden kisgyerek megtanulja a Betlehemi történetet, a dalokat, a szokásokat. A…..
A karácsonyi időszak nem a legalkalmasabb időpont arra, hogy az ember gyökerestől megreformálja a családi táplálkozási szokásokat. De ha eddig is, az egész évben törekedtél arra, hogy egészséges ételek kerüljenek a tányérra, akkor valószínűleg az ünnepek alatt sem lesz ez…..
Ha még nem szerezted be a karácsonyi ajándékokat, a mai napra segítségként összegyűjtöttünk jópár ötletet. Találtok sokfélét az összeállításunkban, reméljük sikerül vele adnunk néhány jó tippet. Nagyrészt olyan megoldásokat írtam össze, amelyek online beszerezhetőek…..
A mai nap egy különleges, finom nyalánkság recepttel készültünk, ami jó ötlet lehet Karácsonyra gasztroajándék gyanánt. Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe: Csokis meggy Hozzávalók: 1 kg kimagozott meggy (fagyasztott) 1 tábla jó minőségű, min. 50%-os étcsoki fél kg…..
KreDieSZ Nagyfiamnak Mikulásra 2014.12.05 14:54:59
A tavalyi Tipegőmnek Mikulásra után itt az idei csomag összeállításom, az immár lassan 2,5 éves nagy fiamnak...
KreDieSZ Céklasaláta 2014.11.27 12:54:42
Az őszi/téli zöldségek közül nagy kedvencem a cékla, ráadásul tele is vele a pince, így sok céklás receptre számíthattok nálunk a következő hetekben. Mit szólnátok ma kezdésnek egy céklasalátához? Többféleképpen szoktam készíteni, ez most egy édesebb ízvilágú…..
A hidegebb napokon jól esik egy forró tea, egy jó könyv a pokróc alá kucorodva, nyugalom, pihenés...Nincs ez másképp a kicsiknél sem. Hiába a sok játék, a futkosás, mászókázás a lakás legmagasabb bútorain, nekik is jól esik időnként megnyugodni, bekuckózni, mesekönyvet…..
Vendégszerzőnk, Himer Csilla pénzpedagógus korábbi cikkében már írt a zsebpénz evolúciójáról. Megtudhattuk, hogy a zsebpénz milyen átalakuláson megy át, amíg a gyerekünk felnő. Sok esetben nem is azzal van a baj, hogy ezeket a válfajokat nem alkalmazzák a szülők, hanem azzal, hogy nem jól. A…..
Gondolkodom egy ideje, hogy milyen Adventi-naptárt készítsek az én nagy - lassacskán 2,5 éves - fiamnak az idei évben. Tavaly idő és energia hiány miatt - és mert nem voltam benne biztos, hogy 1,5 évesen mennyire fogja érdekelni a dolog - naptár helyett egy kis Adventi-dobozt…..
November 14. a diabetes világnapja. Rengeteg ember érintett a kérdésben, és számuk sajnos egyre csak nő. A mai nap erre próbálja irányítani és felhívni a figyelmünket. Minden évben egy adott téma köré szervezik a programokat, ami idén az egészséges életmód és cukorbetegség…..
KreDieSZ Ekete pekete cukota pé 2014.11.13 07:00:00
Egyre hűvösebbek a napok, sokat esik az eső, itt a ködös idő, így a játszóterekről, parkokból egyre többször, hosszabb ideig beszorulunk a  gyerekekkel a nappaliba. Nehezebb otthon lekötni és szórakoztatni a kicsiket, ebben szeretnénk segíteni. Kezdésnek mit szólnátok egy kis…..
A múlt hónapban a “mennyit adjak?” kérdését jártuk körül, most pedig azt kellene eldönteni, hogy egyáltalán mikortól kezdjün bármit is tanítani a gyermekeinek a pénzről. Ahogyan legutóbb, most is Himer Csilla pénzpedagógus ad választ erre a nem is annyira egyszerű kérdésre...