Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KanáriHajni

0 bejegyzést írt és 159 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Berlinben és Amszterdamban (és még sok más helyen) játszódik Bolyongó története, ami időben is szép nagy távot fog be. Ami változatlan benne, az az európai otthoniság érzése...
KanáriHajni 2021.03.25 11:52:14
KanáriHajni 2021.03.25 18:50:40
@fhdgy: én egy másik, utánad következő generáció vagyok, amikor te a feleségeddel utaztál, épp kiválasztottam a férjem az áltisiben... De stoppal kezdtem neki Európának énis, és amikor május elsején unió lettünk, negyedikén dobbantottam. 2004. Azóta járom az utam. Most épp Thaiföldön, másfél éve. Üdv minden kalandornak, egyszer élünk!
KanáriHajni 2021.03.25 19:40:17
@SzZoole: általános iskola szleng.
Vajon milyen érzés kitaszítottnak lenni? Mit tegyen az ember, ha a tengeren hajózva a környék egyetlen országa sem engedi partra lépni? Enkidu sok hajóstársával átélte ezt a szörnyű helyzetet 2020 tavaszán a nyugat-karibi térségben. Beszámolója az ott szerzett tapasztalatairól szól. Bonaire egyik…..
KanáriHajni 2021.02.08 08:56:21
Az elmúlt hónapokban többféle stratégiát lehetett követni a bezárkózástól a „nem érdekel”-ig. Aki pedig külföldön járt, az vagy hazaszaladt vagy ott maradt. Most az utóbbira hozunk példát. A thaiföldi Khao Lak..
KanáriHajni 2020.09.27 17:29:21
@Golf2: azért van annak a sztorinak egy másik fele is... Csávókánk elég rossz arc volt...
www.facebook.com/149529535060922/posts/5054947567852403/
Határátkelő Szökés Krétára 2019.06.02 06:30:00
Miért szökik meg valaki a Maldív-szigetekről? Például azért, mert ott dolgozni pár fokozattal rosszabb, mint nyaralni. Vagy azért, mert túl sok hamisságot érez maga körül. Nagy kérdés, hogy vajon Kréta jobb-e. Talán még ez is kiderül. (Fotó: pixabay.com)..
KanáriHajni 2019.06.04 09:56:14
@arncht: ez rám nem igaz, az elmúlt 15 évemet jó nyaralóhelyeken töltöttem, és élveztem. De a maldívon nem.
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
KanáriHajni 2019.02.19 08:58:43
@MAXVAL bircaman közíró:
De. A raszták vallása az. Épp pár hete mondta egy raszta. Persze te gondolom jobban tudod nála.
Zanzibár azért nagyon nem számít átlagos határátkelő célországnak, nem csoda, hogy a mai poszt szerzője, Hajni és párja is alaposan megfontolták, amikor felmerült ott egy munkalehetőség. Aztán úgy döntöttek, kipróbálják és pár hónap elteltével úgy tűnik, nem bánták…..
KanáriHajni 2018.12.13 14:37:00
@Mrs. Clayton: van ahol illegális, van, ahol nem. Mi sem szervezünk delfines merülést/úszást, de néga odajönnek és ránk csodálkoznak, ami természetesen mindig nagy örön, és a kíváncsiság kölcsönös. Borzasztó okos és gyors/ügyes állatok egyébként, elhiheted, hogy semmi olyat nem tudunk velük tenni, amit ök ne akarnának. ☺
KanáriHajni 2018.12.13 16:02:24
@Arthamyr: Én alapvetöen dolgozni jövök, azzal vagyok ilyen óvatos-szkeptikus, úgyhogy ha mégsem olyan fehér a homok, mint a képeken, nem fogok sírva fakadni.
A helyekért lelkesedést különben minden ok nélkül is csinálom, eszembejut egy hely, rákeresek, körbenézem, utánaolvasok és izgatott leszek. A világ csodás! ☺
KanáriHajni 2018.12.14 19:14:08
@David Bowman: jaja, az fincsi, de fél évig nemlehet CSAK samosat enni.
Clandestino Vissza Eldorádóba 2016.01.04 20:45:24
Megtervezni egy nyolc hónapos dél-amerikai hátizsákos utazást nagyszerű dolog. Végigcsinálni pedig még annál is jobb. Ezzel a két dologgal el is szaladt három év: 2012 őszén befejeztem a Clandestino blogot és a legjobb bejegyzéseket kiadtam könyvként. Aztán dolgoztam,…..
Szigetújfalu Önkormányzatának támogatásával víz alatti felderítést végeztünk múlt hétvégén Szigetújfalu, Rév lelőhelynél. Ez volt a novemberben új működési engedéllyel feltárási jogú intézménnyé vállt ráckevei Árpád Múzeum első kutatása. A szakirodalom szerint…..
KanáriHajni 2015.12.07 22:32:22
A héten előállt (jórészt már eddig is ismert) elképzeléseivel az újraválasztott brit miniszterelnök, úgyhogy arra gondoltam, ma beszélgethetnénk arról, vajon sikerrel járhat-e David Cameron és kormánya a Nagy Bevándorló-ellenes Harcban. Lássuk, mi vár az Európai Unió…..
KanáriHajni 2015.05.24 03:11:27
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Ők IS éneklik, alapvetően a Quimby perkásának a másik zenekara: A Kutya Vacsorája nevű bandának a dala. De mivel a tagság félig azonos, végülis szinte mindegy. :-)

OFF:

Van valaki Miamiban?
Vagy van olyan valaki, aki ajánlana valamit, amit ott eltöltendő két és fél nap alatt feltétlenül látni kell?
Előre is köszi!
KanáriHajni 2015.05.24 23:07:46
@adg [Au, Darwin]: Igen, köszi, everglades, meg a keys nekem is tervben volt, de végül rájöttem, hogy csak rohanás lenne, meg amúgyis, az elmúlt fél évben ilyesmiket láttam, szóval most kivételesen a VÁROS érdekel! :-)
Jó volt Magyarországon, de Európában még jobb – írja a Magyarország és én pályázat (amire szavazni ma is a poszt végén és a Facebookon lehet) mai szerzője, Rumitom, hozzátéve, hogy a maga részéről egy keserűbb időszakot követően mindent megbocsátott az országnak, akivel…..
KanáriHajni 2015.05.12 02:08:25
A mai poszt (ami indul a Magyarország és én pályázaton, szóval az írás végén és a Facebookon lehet szavazni) onnan indul, hogy szeretné megfejteni, miért is vágnak bele a határátkelésben oly sokan, és mire a végére ér, jóformán meg is válaszolja – de legalábbis ad egy…..
KanáriHajni 2015.05.10 00:39:40
@BéLóg: Nem mindegy, hogy valamilyen jelenséggel a televízióban találkozhatsz mondjuk kedd esténként, mint elrettentő példa, vagy a mindennapjaidban meghatározó eseménysorozat...
A mai poszt különlegessége, hogy voltaképpen egy szerzői reakciónak indult, de aztán Melinda olyan részletesen (és érdekesen) leírta gondolatait, hogy megkértem, hadd jelentessem meg önálló posztként (ezért tehát a felelősség teljes mértékben az enyém). Aki nem olvasta volna…..
KanáriHajni 2015.05.09 23:03:16
@Philosoraptor: "akkor sem fog semmi sem érdemben változni, amíg az emberek nem változnak meg önmaguktól és/vagy nem fognak többre vágyni a jelenlegi magyar rögvalóság helyett"

Kik azok az "emberek"? Te nem tartozol közéjük? :-)
Alapvetően igazad van, Mo-on az embereknek kellene megváltozniuk, csak sajnos ezt mindenki a másiktól, a többiektől várja...
Ráadásul önmaguktól ritkábban változnak az emberek, de lehet őket így-úgy jó irányba terelgetni. Egy felelős kormánynak többek között ez IS a feladata lenne.
Igencsak kalandos útra indulunk ma (noha a szerző, Liza szerint nem kalandot keresni indultak el), amiben lesz majd Kanári-szigetek, Thaiföld és láthattok majd nepáli képeket is. Vágjunk is bele! (fotó: Liza / vegtelentalan.wordpress.com) „Nem azért hagytuk el Magyarországot, mert…..
KanáriHajni 2015.05.05 21:21:19
@diggerdriver: Sajnos igen. Azután besértődött és rámmordult, mintha én tehetnék róla, hogy ő valamit nem hisz el, ami pedig szerencsére igaz. :-)
Na, de lapozzunk, nem akarom én sem széttrollkodni a posztot.
KanáriHajni 2015.05.05 21:33:47
@diggerdriver: Már ő is kérdezte, megmutattam, hagyjuk. Elkerülhette a figyelmed. :-)
Nem fogom folytatni.
Mesélj inkább, mit gondolsz az írásról?
KanáriHajni 2015.05.08 00:03:25
Szerencsére elment a net vagy két napra, úgyhogy legalább nem kellett tovább vitáznom.

@Bredpitt Monika: Köszi, továbbítom majd Lizáéknak, bár a kissrác egyelőre még nem lesz terhes egy darabig. Sőt! :-)

@GERI87: Szerintem egy katonai diktatúrában, vagy bármiféle rendszerben/rendszer ellen is lehet harcoskodni, ha magát a harcot legalább hasznosnak és kielégítőnek érzed. Magyarországon ez valszeg egy idő után túl kilátástalan volt, ott meg egyelőre élvezik. Baj?

@skye8: A gyerek cukorbeteg, úgyhogy a TúróRudi nem annyira játszik. Meg amúgysem hiszem, hogy ahhoz igazgatói állás szükségeltetne...

Na, mára is ennyi voltam, üdv mindenkinek! :-)
Nem tudom hirtelen, volt-e már olyan poszt a Határátkelő történetében, mint amilyen ma következik. Kicsit szkeptikusan kezdtem el olvasni (mint azt majd közületek is gondolom néhányan teszik), de a jelenetek gyorsan beszippantottak. Az írás szerzője, Hóvarjú meghatározása szerint…..
Egészen elképesztő történetek érkeznek a Magyarország és én pályázatra (a héten még várom az írásokat). A mai szerzője, Erzsébet több mint három évtized után volt kénytelen feladni tanári hivatását és vágott neki a határátkelésnek. Tavaly október óta él…..
KanáriHajni 2015.04.29 23:40:31
@diggerdriver: Egyetértek, énis félreértettem, valszeg nem lesz túl sikeres az irományom..
Nagy örömömre sorra érkeznek az írások a „Magyarország és én” pályázatra (mindenkit bátorítanék, hogy írjon!), úgyhogy ma közre is adom az első írást. Judittól érkezett Londonból, és mint ő is írja, nem tartozik a tipikus határátkelők közé. Mielőtt belevágnánk,…..
KanáriHajni 2015.04.22 00:44:06
@macamuca [IHUN]: Részemről tökre respect a posztolónak, tudom, mennyire nem könnyű ez (egy magyarnak) az ő korában, és bátornak tartom, hogy belevágott.
Ennek ellenére (csak hogy valahogy megértessem a magyar melankóliát, vagy minek neveztem az előbb), képzeld el, hogy egy amerikai ötvenes lakos pár állammal odébb költözik. Milyen helyzetjelentést adna? "All cool guys, megvan az új kégli, igaz, még szoknom kell, de jófejek a lakótársak, az időjárás nem annyira remek, cserébe imádom a fish n chips-t, meg az angol humort, jeee, hamarosan jönnek a srácaim látogatni, addigis, nyomom a melót, meg haverkodok, fedezem fel a várost ezerrel..."
Jó, tudom, eltúloztam, de nem akarom mégegyszer elmagyarázni amit írtam. Az olyan béna.
Ti is többen megosztották itt, a blogon a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján készült felmérést, ami szerint tovább gyorsul a határátkelés Magyarországról, tavaly például már közel másfélszer annyian hagyták el az országot, mint egy évvel korábban. Tudom, nem…..
barcikaisrac április 6 hétfő 2015.04.07 02:29:50
Tegnap este mar semmi érdekes nem történt, filmeztem, nem csacsogtam senkivel, egy ilyen spanyol sorozatot kezdtem el az El Ministerio del Tiempo-t, egynek elmegy. Ma meg elég fáradtan keltem pedig időbe lefeküdtem, de az éjszaka felétől csak forgolódtam meg hülyeségeket álmodtam.…..
Szoval igy összevonva a tegnapot meg ma déltelőttöt-kora délutant se sok mesélni való akad. (volt ám aki reklamalt hol a napi iras, szoval azert leirom mi volt) Tegnap plázákba járkáltam, powerbanks-ra vadásztam, és végül ki kellett kutyagolnom a 3,5 km-re levő külvárosi las…..
KanáriHajni 2015.04.05 00:30:15
barcikaisrac hetfő 2015.03.24 15:12:33
Hát megerkeztem, eleg esemenytelen volt az ut, csak hosszu volt nagyon. Utolso luxuskent taxiztam a repterre, ez a cuccom:   ez meg én, utso cigi a sky terrace-n aztan varakozas, munchen, varakozas, 13 óra repülés, megint reptér, varakozas a csomagra, megnyomni a gombot (hogy…..
Határátkelő Londonban landoltunk 2015.03.13 06:47:00
Aki szokta olvasni a posztokon kívül a kommenteket is, az alighanem átérzi, miért különleges a mai poszt. Szerzője ugyanis puhacica, akinek össznépileg szurkoltunk és szurkolunk itt a határátkeléséhez. Most megírta és képekkel is illusztrálta az elindulást és a megérkezést,…..
KanáriHajni 2015.03.14 14:45:59
@**mimi**: Köszi! :-)
Saját erőből talpon maradni egy idegen országban, ráadásul egy magánéleti csalódás után nem egyszerű, Annamáriának mégis sikerült, szóval szerintem méltán lehet büszke magára. Mai utunk Németország egy különleges helyére vezet. Kiskertem „Három és fél éve élek…..
KanáriHajni 2015.03.10 02:33:17
@montroyal ( CAN qc): Nektek mi bajotok van Golf-al? Egy csomó rossz feleséget fogtatok ki egymásutánban, aki csak a pénzetekért volt veletek, vagy ez egyszeri példa alapján lett reprezentatív?
A csajod gyerekei hogyan nem lettek a tiédek is az idők során?
És miért kézenfekvő, hogy a nő kevesebbet keres, és egyáltalán mióta számít ez? Inkább mész egyedül nyaralni, mint a szerelmeddel, csak, mert úgy olcsóbb, és mert ő nem dobott be annyit a kasszába, mint te? :-o
Határátkelő Bezzeg az írek 2015.03.07 06:49:00
Az ír kormány úgy döntött, megpróbálja hazahívni a határátkelőit, de nem csak a szavak és a Túró Rudi szintjén, hanem konkrét programot kidolgozva. Az elképzelést már be is mutatta a kormány. Szerintetek a magyar kormánynak mit kellene tennie? New Yorkban hagyományosan nagy az…..