Regisztráció Blogot indítok
Adatok
coffeecokeandcake

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életem mostani időszaka nem kedvez a hosszan beülős, beszélgetős, könyvet olvasós, merengős kávé délutánoknak, viszont teljesen el sem lehet hagyni a kávéházi légkört a mindennapokból. Ezért amerre utam visz azért egy egy csésze feketére mindig van idő. Ezúttal a Népliget…..
http://www.flickr.com/photos/95835474@N06/sets/72157636680554446/ „Fekete, mint az ördög, forró akár a pokol, tiszta, mint egy angyal, édes, mint a szerelem” A fenti idézet több közkedvelt italra is igaz lehet, vegyünk ma kettőt közülük, a jó kávét és a minőségi…..
Kávé & Kóla CAFE FREI - Árkád 2013.10.24 11:59:09
"A szép, réteges etióp-latte tetején tejszínhab, a kávécsík alatt pedig fátyolosan, lassan elbarnuló karamella és gyömbér-keverék. Minél több idő telik el, annál "mélyebbre" száll a barna szín, ahogy az esős évszakban a hetekig szakadó eső is beissza magát Etiópia barna,…..
A görög frappék utolsó tesztje érkezik, ami instant, olcsó és bárhol fogyasztható. Amit első körben le kell szögezzünk az az, hogy ez a Nescafe Frappé nem egyezik meg a nálunk fellelhető Nescafé Frappéval. A gyártó más terméket készít Közép-Európának és mást…..
Folytatódik görög beszámolónk, egy személyes kedvenccel... Görögországban nem csak strandolni és enni lehet jókat, hanem kirándulni is. Mi is robogót ragadtunk és nekiindultunk a nagy hegynek az Olympusnak. Robogót bérelni szinte minden településen lehet, van ahol több helyen is.…..
A Görögországot érintő beszámoló kezdődjön Thessalonikivel, a frappé bölcsőjével.  A frappé története 1957-ben a Thessaloniki Nemzetközi Kereskedelmi Vásárral kezdődött. Ebben az évben a Nestlé egy új gyerekitalterméket dobott piacra: egy instant kakaóitalt, amit…..
Véget ért a nyár, jöhetnek az élménybeszámolók... Nyaralásunk első megállója Siófok volt, ahol az egyik napon a borús idő bekergetett minket a városba. Mi sem tudtunk elmenni mellette, hiszen a város központjában magasodik a város legjellegzetesebb épülete, Siófok jelképe: a…..
A nyár legmelegebb napjait éljük, mindenki igyekszik vízparton átvészelni ezt a hőséget. Mi is így tettünk és az a gárdonyi Panoráma strandra menekültünk a trópusi hőség elől. Egyik kedvenc partszakaszunk ez, hiszen nagyjából egy órás autózás után már le is érünk az…..
Az IKEÁ-ban az ember vagy pontosan tudja mit szeretne vásárolni, vagy csak nézeget mert egész napos programra vágyik. De bárhogy is legyen, az áruház kialakítása olyan, hogy hiába célirányos a vásárló, nincs menekvés. Végig kell bizony menni az egész labirintus-áruházon. Sőt…..
Fesztiválokkal érkezett a nyár idén is... EFOTT-on jártunk, amit idén a Corvinus Egyetem vendég szervezése fémjelzett Zánkán. Maga a rendezvény a régi Gyermek faluban volt, ami új néven már Új Nemzedék Központtá avanzsált. Az EFOTT Fesztivált azért kedvelem leginkább a…..
"Elég csak egyszer megtapasztalni, hogy az ember éles fényben is vak lehet, és láthat a sötétben is, és máris el kell gondolkodnunk a látás mibenlétében. (...) A tekintet olyan, mint egy kéz, amely a futó vizet akarja megragadni." Szeretem a színeket, vidámmá tesznek.…..
Stand up comedy egész este... Csütörtökön a belvárosi VII. kerület Rumbach Sebestyén utcai RS9 Színházban voltunk egy Stand Up Comedy esten. A jegyeket az előadás kezdete előtt egy órával lehetett átvenni a helyszínen, ahol a fennmaradó időben helyet foglaltunk a színház…..
Színes, autentikus, elérhető. Ezek a szavak jutottak eszembe először a Budapest XIX. kerületi KÖKI bevásárlóközpontjában lévő Cafe Frei meglátogatását követően. Akinek esetleg kétsége lenne, nem véletlen a névbeli összecsengés, a franchise alapú kávézó hálózat…..
A Cheese Étterem és Kávézó Budapesten, a Budafoki úton található South Buda Business Park irodaházának földszintjén. Alapvetően a házban található cégek menzájaként üzemel, de az utcafronthoz közeli oldalon egy kis kávézót is kialakítottak. Jó idő esetén a kerthelyiség…..
Nem volt kedvem borravalót adni... Ez maradt meg bennem legerőteljesebb érzésként a Mandarin Kávézóban tett furcsa kalandunk után. Ezzel az egy mondattal az ember úgy érzi, hogy igazából mindent el is mondott a helyről, mégis engedjétek meg, hogy kicsit kifejtsem. A Mandarin…..
"Ha fázol, a tea felmelegít, ha elönt a forróság, felfrissít, ha levert vagy, felvidít, ha izgatott vagy, lecsillapít." A Kávé- és Teaház az Íródeákhoz Veszprém egyik legismertebb talákozóhelye. Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár udvarán található Veszprém, Komakút tér 3.…..
"A különlegesen finom fagylaltok, sütemények és az olasz kávé otthona."    A Hópehely Cukrászda egészen más kategóriába tartozik, mint a klasszikus értelemben vett kávéházak. Ez igazából egy cukrászati és fagyi labor. Igazi vasárnapi családi fagyizó. A cukrászda…..
Kávé & Kóla AUGUSZT Cukrászda 2013.01.13 15:10:00
"Öt generáció, hagyomány, tudás, minőség." Így hirdeti magát az 1870-ben alapított Auguszt Cukrászda, ami Budapesten három helyen is üzemel: Auguszt Pavilon (Sasadi út), Belvárosi Auguszt (V.kerület Kossuth Lajos u.), Auguszt Cukrászda (II. ker. Fény utca)  Az Auguszt egyike…..