Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ménkűnagy Bundáskutya

0 bejegyzést írt és 280 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Hónapok óta, Magyarországon és Angliában ezernyi fenyegető és trágár üzenetet kapok egy B. Mátyás nevű személytől. Ma a blog.hu szíves közreműködésével, jotunder néven tudott belépni egy citromailes címmel és több kommentelőt is zaklatott. Amíg nem történik változás, a blogolást felfüggesztem.…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.04.28 08:24:15
@jotunder: Elnézést kérek, nem tudtam, hogy ennyire súlyos az ügy, nem akartam bagatellizálni. Még egyszer elnézést kérek.
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.04.10 11:19:17
@combo: 3. Én nem tudom eldönteni, hogy Gulyás professzor esetében az-e a rosszabb, amit mondott, vagy az, ahogyan mondta. Vagy amilyen körülmények között. Egy egyetemi órán, nem pedig a neonáci klub rendes éves dühöngőjén.
    Szijjártó külügyminiszter bekérette a német ügyvivőt, mert Petry Zsoltot elküldték a Hertha BSC-től. A hivatalos indoklás szerint a kormány  megütközését fejezte ki, hogy Németországban retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt. I am not kidding, tényleg ez…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.04.08 19:28:29
@kemény keleti kommentelő: Melyik vitaműsorban hangzott ez el? Szívesen visszanézném.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.04.08 19:45:44
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.04.08 20:29:49
@definitelymaybe: "(...) mert ezek szerint akkurátusan rögzítve lett a kocsmai monológja."
- Az online oktatás ajándéka.
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.04.07 21:11:28
@DarthVader: Tulajdonképpen én vallásetikai dimenzióban nem gondolkodtam. A hétköznapi értelemben nem tartom a kormány(jobb)oldalt használható erkölcsi iránytűnek. Nem fogom azt gondolni, hogy egy A dolog helyes/helytelen, mert ők egy B dologról azt gondolják, hogy helyes/helytelen. Egyszerűen nem érdemlik meg.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.04.07 21:21:59
@jotunder: pffff.... És mi képesek vagyunk Petryről vitatkozni.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.04.08 13:16:17
@kemény keleti kommentelő: "Nem látszik kristálytisztán, hogy megint egy fideszes állását védjük ?
A fideszesek meg közben azt tesznek földönfutóvá, akit akarnak."
- Azt próbáld megérteni végre, kérlek, hogy amikor te kétszer kiejted a szádon a fideszest ebben a két mondatban, az két különböző dolgot jelent. Petry fideszes, mint Fidesz-szavazó - az első mondatod az ő állásáról szól. De nem fideszes abban az értelemben, hogy ő azt tenne földönfutóvá, akit akar - akikről a második mondatodban írsz. Mit nem lehet azon megérteni, hogy ez két különböző embercsoport? Hogy az elsőnek a második csak egy hangyabokányi része? Az elsőben van 2,5 millió ember. A másodikban, a NER hatalommal rendelkező, másokat földönfutóvá tevő rétege néhány ezer hivatalnok, barát, rokon.
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.04.06 07:44:31
@tölgyerdő: Egyrészt szerintem nincs igazad a helyzetértékelésben, a tipikus vincent-poszt alatt nagyon sok a nem tapsikoló hozzászólás. Ezek szerzőjét általában mégsem tiltják ki.

Másrészt még ha így is volna, és a véleményed vagy az érveid váltották volna ki a kitiltásodat, abban biztos lehetsz, hogy az üres, obszcén sértegetés pontosan ugyanilyen sorsra fog jutni. (Te is tudod, én is tudom, ki lesz vágva a tölgyerdő is.) Esetleg még újraregisztrálsz párszor, ha nagyon unatkozol. De ezzel a hangnemmel semmit nem tudsz elérni. Marad az, hogy kivetkőztél magadból egy vélt vagy valós sérelem miatt. Amit utólag mindig szégyellünk (legalábbis kellene), az embernek uralkodnia kell magán.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.04.06 08:46:14
@tölgyerdő: "És, ki nem szarja le?" - Én. Én jobban szeretném, ha fröcsögés és sértegetés nélkül adnád elő magad. Ezért tépem itt a szám (és valószínűleg a blog törzsközönsége teljesen hülyének néz érte - mellesleg simán igazuk van), hogy uralkodj magadon, vedd észre, hogy ez a stílus szégyellnivaló, a száj a szív bőségéből szól, stb. Nem azért, mert olyan nagy örömömre szolgál emberi hangnemben válaszolni a gyalázkodásodra.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.04.06 09:22:54
@látjátok feleim szümtükkel: "A háttér figyel ( pl. még azt is, hogy milyen blogokra járok ), és nyugodt lehetsz, figyeli a válaszokat is." - Szerinted ez tényleg így van? Hogy Putyin kiberverbálkommandója így működik, az tiszta sor. De az Orbán-rendszer informatikailag nem túl felkészült. Engem mindig meg tud lepni, mennyire nem.

Az megvan, hogy nem is olyan régen megnyílt a portál, ahol ellenőrizhettük az oltási regisztrációnkat? Pár százezer ember ellenőrizte is, portál összeomlott, már nyomoznak is kibertámadás ügyében. (Egyébként szívesen teszek vallomást, magam is négy lekérdezést indítottam. De nem azért, hogy idegen érdekeket szolgáljak vagy ilyesmi, hanem hogy végre választ kapjak.)

A másik rögeszmém A pozsonyi csata, aminek a grafikája már 15 évvel ezelőtt is az épphogy elmegy kategóriába tartozott volna. (Egyébként még mindig fájlalom, hogy arról nincs bejegyzés. Kincsesbánya az a film, a gagyi grafika csak a jéghegy csúcsa.)

Szerinted tényleg tudják figyelni a bérkommentelőiket, van erre szakértelmük és kapacitásuk?
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.03.29 08:33:41
@miert?: "+1. Annak idején azt harsogták, hogy a CEUnak azért kellett távozni, mert egyszerüen nem teljesitette az adminisztrativ előirásokat. Lánczi szavai utólag is igazolják, hogy az egész hazugság volt." - Én még Fidesz-szavazóval se találkoztam, aki ezt elhitte volna.
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.03.19 18:03:29
@Ménkűnagy Bundáskutya: Vagy Bollobásra.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.03.19 18:04:43
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.03.12 19:30:10
"Magyarországon vannak epidemiológiai előrejelzésekkel foglalkozó matematikusok/statisztikusok, akik egészen biztosan jobb helyzetben vannak, mint az IHME emberei, és ők a mi szakértőink. Nem Orbán Viktor szakértői, hanem a magyar népé. És tartoznak nekünk azzal, hogy elmondják, hogy az elkövetkező két hétben mi fog történni az országban. "
- Én egy időben képzelegtem arról, hogy RG kiáll, és azt mondja, hogy [...]. Mert ő a mi szakértőnk, a magyar népé, és tartozik nekünk ennyivel. Ugyanakkor ha RG kiáll, és megmondja nekünk a valódit, akkor másnap már nem kapja meg a részletes adatokat.

A kormány a harmadik hullámot iszonyatosan elbénázta. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetett volna még jobban elbénázni. Hogy február 23-án fordult egyet vezérünkkel a világ, és a nyitásról való konzultálgatásból másnapra az lett, hogy korai még az enyhítésről beszélni, harmadnapra pedig az, hogy az ország a legnehezebb hetek előtt áll, abban benne van RG keze. Aki minden bizonnyal hetek óta suttogta vezérünk fülébe, hogy valami egészen borzalmas dolog jön, csinálni kellene valamit.

Ha ő most feláll, és elmondja nekünk a valódit, akkor a következő hetekben vezérünk fülébe szakértő suttogni nem fog. Talán éppen azzal tartozik nekünk, hogy nem mondja el nekünk a valódit.

Annyira rettenetes ez az egész, hogy nem tudom szavakba önteni. Itt az Ellenség, most lenne igazán szükség a nemzeti együttműködésre. A kormány ehelyett titkolózik és vádaskodik.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.03.13 07:56:47
@trabant: A focimeccs meg nem rendezése a németek részéről egy teljesen indokolatlan dolog volt. És nálunk sem Orbán futball-mániája miatt jelent meg a brit mutáció.

Amint észrevették a brit mutációt (még ott, Angliában), pontosan lehetett tudni, hogy egész Európában meg fog jelenni. Egészen elképesztő, hogy az európai politikai elit egy év alatt nem tudta megtanulni, hogy amikor egy vírust észlelnek egy olyan országban, ahonnan neked ezrével érkeznek haza állampolgáraid, akkor neked már nem kell aggódnod a behurcolás miatt, mert már régen ott van nálad is. Azon törd a fejed, hogy mit fogsz tenni ellene. És ha azt látod, hogy az UK számai megszaladnak, és ezért ők szigorítanak, akkor szigorítsál te is, mert pár hét csúszásban vagy, de más különbség nincs. Ennek ellenére az első német reakció az UK-ból való légi forgalom leállítása volt, ha jól emlékszem, a holland reakció is ez volt (és minden bizonnyal a többieké is). Majd néhány hétre rá jött a páneurópai csodálkozás: "nahát, itt is itt van, meg ott is, imitt is, amott is".

Nem az Orbán melléfogása, hogy bevállalt egy zárt kapus focimeccset. Irreleváns. Hanem hogy január végén elindult felfelé a magyar járványgörbe, és február végéig azt hitte, hogy valami csoda folytán ez majd magától megoldódik.
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.03.05 20:51:14
@ijontichy: Plusz még. Az, hogy a kormány nem hívja le a Modernát, és ezzel áttételesen embereket öl, senkinek, még egyszer, senkinek, semmilyen értelemben, még egyszer, semmilyen értelemben nem mentség arra, hogy a keleti vakcinák ellen hangol, és azzal öl áttételesen embereket. A bíróságon sem védekezhet egy gyilkos azzal, hogy más is ölt már. Pont.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.03.05 22:57:23
@ámbátor: Mondhatni. És valamiért az is meggyőződésem, hogy valóban világjárvány van, nemcsak Bill Gates akarja belénk oltani az 5G mikrochipet, hogy az összes magyar hazafit kiirthassa vele. Meg valamiért az is meggyőződésem, hogy a Hold nem egy világító kifli az éjszakai égen.

Bebizonyítani egyiket sem tudnám, ezeket csak hiszem, nem tudom.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.03.05 23:04:51
@dreg5: Mit értesz bizonyíték alatt?
.  ..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.03.03 14:27:26
@jotunder: Te mit szóltál volna, ha ő meséli el neked ugyanezt? :)
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.03.03 16:17:50
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
     "O, say can you see" a.k.a székelynyuszi az amerikai keményvonalas konzervatívok konferenciáján.    Enjoy.  Minden idők egyik legkonzervatívabb, legnemzetibb, legkeresztényebb és legértékelvűbb amerikai himnusz interpretációja.  Ez a nemzetközi mandinerizmus artisztikuma. ..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.03.01 15:21:01
@jan: Exultet?
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.03.01 15:39:19
@jan: Ha nincs jó hangú pap, akkor így vagy úgy veszítesz az ünnepélyességből. Vagy énekel a pap úgy, ahogy tud, vagy átadja a terepet egy esetleg hangjában képzettebb laikusnak, de akkor annak ugye az invokációt ki kell hagynia. Lehet, hogy a plébánosotok ragaszkodott a teljes öröménekhez.

Nekem a legérdekesebb hasonló élményem egy kis vidéki kápolnában volt, ahol a (különben nem igazán jól, de teljesen elviselhetően éneklő) idős atya nagyon erős tájszólásban jó sokszor énekelte, hogy éccaka.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.03.01 18:51:19
@ikaruss: Láttam már mindkét írásmódot sokszor, magyarul legtöbbször s nélkül. Most megnéztem, a Magyar Katolikus Lexikon viszont valóban s-sel írja. Úgyhogy elbizonytalanodtam, hogy akkor hogy is van ez, de az angol wikipedia első mondata jó magyarázatot ad a kétféleségre: "The Exsultet (spelled in pre-1920 editions of the Roman Missal as Exultet) (...)".
     Orbánék felszámolják a magyar felsőoktatás maradék autonómiáját. Az egykori kommunista belügyminiszter veje, a jóságos István, aki  úgy lett az amerikanisztika kutatóprofesszora, hogy soha életében nem foglalkozott amerikanisztikával, végrehajtja az ítéleteket.  Az MTA intézeteit…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.02.10 12:41:28
@jotunder: "bár az uniós covidbénázás engem is elgondolkoztatott", "a vakcinával kapcsolatos furiságokat"

Ezt kifejted?
    Le kellene kapcsolni, mert nemzetront és genderizál, minden lehetséges felkapcsolt dolog alkalmas a fellazításra, általában a dolgok sok mindenre alkalmasak, különösen alkalmasak a deviantúra és a baloldalizmus térnyerésére, mert a felkapcsoltak Hatodik Hadoszlopa maga a mélyállam, ha…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.02.08 14:01:59
@kemény keleti kommentelő: "Nyilván lesz lekapcsolás. Mondjuk a magyar fészt kiiktatják." Ha Magyarországon elkezdik blokkolni a facebookot, akkor jövőre bukik Orbán. Nekem tetszik az ötlet.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.02.08 22:39:09
@Dickon: Magyar számokban mérve a facebook milliók számára konkrét létező, míg az egyetemekkel, alkotmánnyal, sajtóval, stb. kapcsolatos gazemberségek mindegyike néhány ezer embert leszámítva elvont dolgok.

Mondjuk szerintem forradalom nem lenne, csak Orbán iszonyú népszerűségvesztése, és jövő tavasszal bukása.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.02.09 08:11:41
@kemény keleti kommentelő: Mint mondtam, szerintem sem lenne forradalom, csak választási vereség. Nagyon érzékenyek vagyunk az életszínvonalra, és groteszk módon a facebook ennek fontos részévé vált. Az életszínvonal most amúgy is zuhan, és ez még így is lesz egy darabig.

Nyilván a rezsim egy csomó disznóságot elkövet majd a jövő évi választásokon, de nyíltan csalni nem fog tudni. Remélem, hogy az ellenzék gőzerővel dolgozik azon, hogy mindenhol legyenek számlálóik, megfigyelőik. Szerintem nagyon is van min aggódnia Orbánnak.
       A  szabad véleménynyilvánításhoz  való  jog  a  véleménytannak érték-  és  igazságtartalmára  tekintet  nélkül  védi.Egyedül ez  felel meg  annak az  ideológiai  semlegességnek,amelyet az  Alkotmánynak az  1990. évi  XL. törvénnyel  valómódosítása azzal  fejezett ki,  hogy  törölte  az…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.02.06 21:57:13
@Online Távmunkás: Ez csak egy nagyon picit van így. Egyrészt az igény csökkenése nem lineáris, tehát ha felére apad egy plébánia ellátási területén a hívek száma, attól még nem feleannyi lesz a plébános feladata. Egy tipikus magyarországi középváros plébánosa ellátja még 4-5 falu templomát fíliaként. Ha a városi plébániatemplomban 200 helyett egy idő után csak 100-an járnak misére, akkor a pap megteheti, hogy ott vasárnaponként már csak egyet misézik a korábbi kettő helyett. De ha a fíliában a 20 leesik 10-re, attól még ugyanazt az egy vasárnapi misét akkor is be kell mutatnia a faluban (a hívek nagyobb része idős, nem tud a városba bejutni). Másrészt pedig a papok darabszáma diszkrét érték (mint a darabszámok általában). Tehát ha egy plébánia ellátási területén kellene 600 vallásgyakorló ember, hogy az ő egyházfenntartási hozzájárulásukból egy papot eltartsanak, de a valóságban csak 300 vallásgyakorló ember él a területen, nem lehet oda egy fél papot helyezni, hogy lássa el őket.

Ebből a két dologból az jön össze, hogy lényegesen kevesebb hívő igényeit sem lehet lényegesen kevesebb humán erőforrásból kielégíteni. Piaci értelemben teljesen működésképtelen az egész (legalábbis a hívők számának csökkenésére hiperérzékeny), így az egyházak kőkeményen küzdenek azért, hogy az állam külön is támogassa a tevékenységüket. A szekuláris társadalom híveinek erről nyilván az a véleményük, ami.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.02.07 15:36:39
@fortin: A magyar Katolikus Egyház a tagjaitól a nettó jövedelmük fél százalékát kéri, de ezt még a gyakorló hívek többsége sem tartja.

Azzal teljesen egyetértek, hogy a jelen rezsimben erről nem igazán lehet értelmes párbeszédet folytatni.

Azon viszont elmerengtem egy kicsit, hogy valóban meg kell-e győzni a vallásosaknak a szekuláris társadalmat a felekezetek bárminemű hasznáról. Hadd dobjam le az ideológiai atombombát: a vallásosak befizetései is benne vannak a művi abortuszok tb-támogatásában. Nem fogok abortuszvitatkozni, nem arra akarok provokálni. Hanem arra, hogy vegyük észre, hogy a vallásosak pénzét is költi a társadalom (az állam) általuk nem jóváhagyott dolgokra. Szóval nem tudom, hogy nem az lenne-e inkább az helyes irány, hogy mindenki tudomásul veszi, hogy világnézeti értelemben heterogén társadalomban élünk.

Kevésbé provokatív példák is vannak persze: léteznek keményen tudományellenes közösségek, és az ő adójukból is finanszírozzák a kutatóintézeteket. Olyat is tudok, aki szerint fel kell nevelni és ki kell taníttatni annyi gyereket, akik aztán öregkorára gondoskodnak róla (hívhatjuk ezt magyar vidéki libertarianizmusnak?), de az ilyenek pénzét is kérdés nélkül elvesszük, és fenntartjuk a nyugdíjrendszert.

Nehéz ügy ez. Még nem találták ki, hogyan kell a köz pénzét mindenki számára igazságosan és méltányosan elkölteni.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.02.07 21:14:23
@ámbátor: Világos, ezt már írta más is, és már akkor is világos volt. De ez mindvégig arról szól, hogy a te pénzedet más világnézetére ne költsék. Éppen arról próbáltam 15:36:39-kor elmélkedni, hogy a valóságban mindenki pénzét költik más világnézetére, és hogy talán ehhez mindannyiunknak elfogadóbban kellene viszonyulni (vagy akár egyenesen nagyvonalúan, de hát miket is beszélek...). Már csak azért is, mert egyszer az életben belegondolhatnánk, hogy a mi világnézetünkre is elköltik más pénzét.

Természetesen lehetne a központi költségvetés összeállításának egy olyan algoritmusa, hogy minden adófizető forintra eldöntené, hogy az ő pénze mire menjen. Azt tippelem, hogy pillanatok alatt apokaliptikus állapotokhoz érkeznénk.
        Az állampárti propagandaoldal "Nemzetközi nagyágyúkat igazolt le az MCC" címmel adott ki eszmei iránymutatást.      A nemzetközi nagyágyúk között van az a német Werner Patzelt, akit valamiért Patzelnek írnak, akit a drezdai egyetem nem foglalkoztatott tovább szélsőjobboldali kapcsolatai…..
    Itt nem csupán reformokról van szó, hanem világlátásról, szellemiségről.... nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg....mivel nagy igény van történelmi és irodalmi adaptációs filmekre, szeretnénk, ha hangsúlyosabb lenne a hallgatók történelmi témákra való hangolása. " (Sára Balázs SZFE-s…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.01.29 14:34:33
@kemény keleti kommentelő: "Mit loptak el tőled, te szerencsétlen ? A Hiesz ugyanolyan 65 éves, mint a többi. Egy héttel előbb került rá a sor, ha minden 65 éves megkapja a jövő héten."
- Hiesz 1956. november 1-jén született. A 65-öt 2021. november 1-jén tölti. Ha minden jól megy (nem fog), mire ő elérné a 65-öt, addigra elérjük a tömeges átoltottságot (nem fogjuk).

Szerintem álljunk le Hiesszel, mert ez kezd nagyon gáz lenni. Ha egy harmincezres vidéki város fideszes polgármestere lenne, pontosan értenéd, hogy mi a probléma. Na jó, akkor se értenéd, csak akkor haragudnál érte, mert fideszes. Szomorú ez, nagyon.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.01.29 19:12:20
@kemény keleti kommentelő: "...Ezt most úgy mondod, mintha a fideszesek a miniszterelnöktől a 30 ezres városkák polgármesteréig nem lennének beoltva."
- Mit mondok hogy? Elég világosan leírtam, hogy szerintem Orbán és Szijjártó is be vannak már oltva.

"Honnan veszed, hogy velük nincs probléma ?"
- Azt is elég világosan leírtam, hogy szerintem nem lenne gond, ha a politikai vezetőket magas prioritással oltanánk (ezzel láthatóan nem mindenki ért egyet, de ez nem baj). Orbánt, Szijjártót, Hieszt beleértve. Engem a képmutatás bosszant fel. Vagyis inkább azt tartom borzasztó idétlennek. Hogy a politikai elit beoltatja magát, közben pedig nem szégyell úgy tenni, mintha a nép egyszerű gyermekeként a sorára várna.

"Pont ezért kérdem, hogy miért nem vizsgálják meg az összes soron kívül oltottat, a másik 40 embert,
vagy az összes felhasznált vakcinát nevesítve ?"
- Nem ezért kérded. Azért kérded, mert a korruptul beoltott Hieszt nem tudod beleszuszakolni a jóember vs. fideszes, kétosztatú világképedbe. Ezért előállsz egy képtelen ellenvetéssel. Ami honnan is ismerős? Ja, megvan. Pont azt csinálod, mint Schmitt védelmezői anno, akik szerint csak akkor lehetett volna beszélni a kamudoktoriról, ha mindenki más doktoriját is kivizsgálták volna. Azon vergődtek, hogy ez így milyen rohadt igazságtalan szegény Pali bával. Pont ugyanezt csinálod.

"Nem tudom, most érthetően fogalmaztam-e."
- Eddig is érthetően fogalmaztál. Minden, ami fideszes, rossz, minden, ami fideszellenes, jó. Teljesen érthető. Akkora tévedés, mint egy ház, de teljesen érthető.

Egyébként nekem semmi bajom Hiesszel, három napja azt se tudtam, hogy a világon van. Viccesebb lenne, ha egy ilyen botrány nem egy a nagyközönség számára ismeretlen polgármesterrel fordulna elő. Hanem mondjuk Orbánnal, Kocsis Mátéval vagy Németh Szilárddal. Vagy éppen a te kedvenceddel. Ez mind sokkal mókásabb lenne (persze mind teljesen máshogy, na jó, Kocsis Máté és Németh Szilárd nem teljesen máshogy lenne mókás), mint egy vidéki polgármester.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.01.29 20:12:34
@kemény keleti kommentelő: Nem akarok a hited alapjaiba belemászni, de a logikád hibás. Az az alaptézised, hogy a Fidesz felszívta az összes gonosztevőt. Ennek nem az a cáfolata, hogy mutatunk egyetlen helyet, ahol Fidesz-zaklatás nélkül is lehet kaszálni. Ennek az a cáfolata, hogy mutatunk egyetlen gonosztevőt, aki nincs a Fideszben.

Ha lehet az országban valahol Fidesz-zaklatás nélkül kaszálni, attól még ülhet ott minden gonosztevő a Fideszben. De ha van akár egyetlen gonosztevő is a Fideszen kívül, akkor a Fidesz nem szívott fel minden gonosztevőt.
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.01.21 23:38:14
@naebneerG: "Hát, ne. Nem jobb későn." - A citált példabeszédben így gondolkodik a többi gyarló is, a szőlősgazda pedig úgy. A szőlősgazda nem azért gondolkodik úgy, mert úgy helyes, hanem azért helyes úgy, mert a szőlősgazda úgy gondolkodik.
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.01.16 15:30:06
@kemény keleti kommentelő: "Miért ne minősítsünk ismeretlen fideszeseket ? A fidesz is állandóan minősít minket és más ismeretleneket."
- Magára valamit is adó ember nem utánozza azokat, akiket megvet. Pláne nem abban, amiért azokat megveti. Vegyél példát azokról, akikre felnézel, ha van ilyen, ne azokról, akiket le.
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.01.11 17:28:14
@kemény keleti kommentelő: Furcsa ez a "problémás" szóhasználat. Nem derül ki belőle, hogy Merkel morálisan nem ért egyet a kitiltással, vagy a twitter tartalomszerkesztéshez való jogát vitatja.

Az nem kérdés, hogy a nagy közösségi oldalak közösséget formáló erejét egy ponton majd szabályozni kell. De annak lenne pikantériája, ha ezt a folyamatot éppen szegény Donald kitiltása indítaná el.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.01.11 18:48:04
@kemény keleti kommentelő: "Nem tudom, mit kellene még önvizsgálni, amikor sátánista gyerekevő szektában hisznek 70 millióan."
- Bár nem tudom biztosan, de feltételezem, a 70 millió a Trump-szavazókra vonatkozik, de... ugyan már! Attól, hogy valaki Trumpra szavazott, még nem hisz el mindent a trumpista narratívából, pláne nem a legőrültebb történeteket (melyeknek jelentős része már Trumphoz sem köthető). Ez is a háborús gondolkodás része: "aki nem az én kedvencemre szavaz, azt azonosítom az ellenfél legsötétebb alakjaival". Aki így gondolkodik, az önvizsgáljon csak nyugodtan, jól is teszi.

@Apic: "Hogy 2/3 hiányában mit lehet tenni, azt nem tudom, de olvastam olyan véleményeket, hogy az egész alkotmánymódosítás érvénytelen volt, ezért az Orbán rendszer illegitim. Háááát, nem tudom. Jó hogy nem nekem kell ebben döntenem."
- Lehet kreatívan törvénykezni. Vannak olyan feles törvények, melyek kétharmadosként hatnak. Ha ehhez megvan a köztársasági elnöki szék, akkor megy minden, mint a karikacsapás. Ugyanakkor ha nem sikerül nagyvonalúságot gyakorolni, akkor amint újra fordul a kocka (mert fog), nem lehet majd nagyvonalúságot elvárni.
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.01.06 19:28:26
@ikaruss: www.feynmanlectures.caltech.edu/

Zseniális. Az uraság nemcsak brutálisan okos volt, hanem nagyon is tudta, hogyan kell úgy írni, hogy azok is értsék, akik nem brutálisan okosak, vagy egyenesen brutálisan nem okosak. Gyönyörű, lebilincselő stílusa van.

Ez is nagyon tetszett: www.sciencealert.com/watch-richard-feynman-on-why-he-can-t-tell-you-how-magnets-work. Elindítod, és egyszerűen nem tudod megállítani. Mint a brigantyk.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.01.06 22:34:09
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.01.08 09:24:44
@hoffnungloss: A magyar ész megvan hozzá, csak az amerikai pénz hiányzik. :)
       A NER által diszkréten támogatott Betlen-féle Metazin, a már serestelenített, rezsimslómoista Neokohn és  a FIDESZ alapszervként funkcionáló Mandinerke szemlézte Lawrence M. Krauss amerikai elméleti fizikus Quilletteben megjelent cikkét, melynek címe: Miért elfogadott a természettudományos…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.01.01 10:34:56
@Muad\\\'Dib: A Budapestre jövő amerikai diákjaimnak néha el szoktam mondani, hogy itt a néger mást jelent, és ha hallják az utcán, ne vegyék a szívükre. A nigger már húzósabb, én egy Karl May könyvben (mármint a magyar fordításban) találkoztam vele először, gyerekkoromban, és Massa Bob nagyon megharagudott érte.

Amit Stephen tata leművel, amikor először találkozik Djangóval, azért az UEFA az otthoni meccsnézéstől is eltiltaná. :)
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.01.04 09:05:24
@látjátok feleim szümtükkel: Vezérünk nyilván nagyon büszke erre az emberre, és ha levidékiparasztasszonyozhatja, akkor már magáénak is érzi. A hölgy wikipediás életrajza alapján azonban csak kis büszkeségre van okunk, olyanok vannak benne, hogy létszámcsökkentés miatt küldték el a Szegedi Biológiai Kutatóközpontból, meg hogy Amerikában tanulta meg igazán a molekuláris biológiát. Emlékeim szerint azt is nyilatkozta nemrég, hogy ha Magyarországon marad, soha nem érte volna el azt, amit elért. Engem is jó érzéssel tölt el, hogy "egy közülünk", de van benne keserűség: neki is el kellett mennie ahhoz, hogy kiteljesedjen.
Ménkűnagy Bundáskutya 2021.01.04 12:38:40
@combo: Nem gondolom, hogy botrány lenne a szóhasználat, inkább csak idétlen. Orbánnak és nekem talán egyszer valóban volt népies dialektusunk, de mindketten asszimilálódtunk a nagyvárosi nyelvbe, senkit nem tudunk átverni a többszörösen összetett mondatainkba csempészett vónákkal, kékekkel, folyasókkal és asszonyságokkal. A gyökerekhez nem így kell ragaszkodni, azt hiszem.
        Ez lenne az.         Nem hiszem, hogy Leonard Cohen rajongana érte, de ki kellett próbálnom. MP4 formátumban van fent, MP3-ban túl nagy volt a fájl. Tessék fülhallgatón fullra nyomva hallgatni, sajnos én vezényeltem a szimfonikus zenekart, miközben a gombocskákat nyomogattam, szóval nem…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2020.12.28 11:08:32
@Behaton: Orbán Viktor felelős azért, amit Orbán Viktor művel. Nem Kéri László, sem Soros György, sem az, aki olvasni tanította.
Ménkűnagy Bundáskutya 2020.12.28 14:21:00
@kemény keleti kommentelő: Ha egy cseppet idétlenkedhetek: nincs meg nálunk minden. Itt a külső és a belső ellenség szerepét, hatalmát, céljait senki nem nagyítja fel. Itt a külső és a belső ellenséget egyenesen kitalálják.
Ménkűnagy Bundáskutya 2020.12.29 14:17:04
@Podvinecz Marsall: Index címlapról lehet idekeveredni. Vagy ha valakinek vannak természettudományos ismerősei (a matektanártól a programozóig), akkor az ő fb-megosztásaikon keresztül, mert azokban a körökben nagyon népszerű. Magam sem tudom felidézni, hogy engem melyik hozott először.
    "A Magyar Tudományos Akadémia-BME Morfodinamika Kutatócsoport 3 és fél év alatt bizonyította be Platón ókori filozófus elgondolását, amely szerint a világmindenséget alkotó négy elem, a föld, a víz, a tűz és a levegő mindegyike szabályos testekből épül fel; ezek közül a Föld hexaéderekből,…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2020.12.25 10:35:28
@kemény keleti kommentelő: De, kell. Sőt. Az ELTE TTK-n az alapozó képzés (első három év) végére vannak olyan ágai a matematikának, melyekben a fizikusok sokkal otthonosabban mozognak.
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
Ménkűnagy Bundáskutya 2020.12.21 17:09:50
@karoly_3: Nyilván megint ki leszel rakva, de a teljesség kedvéért: egy konkrét posztnak az a címe, hogy "Sokkal nagyobbat tévedtem, mint ami látható".
Ménkűnagy Bundáskutya 2020.12.24 14:12:07
@jotunder: Miiért rúgtad ki? Rengeteg szamárságot összehordott, és kisbetűvel kezdte a mondatait, de nem volt sem sértő, sem erkölcstelen, és nem szólított senkit IRL nevén (vagy lemaradtam valamiről? - az az igazság, hogy olyan sokat írt, hogy nekem nem volt mindent elolvasni türelmem).
Ménkűnagy Bundáskutya 2020.12.24 14:24:21
@jotunder: Értem. Ami a kisbetűs mondatkezdést illeti, két-három sornál elmegy, de egy hosszabb szövegnél már nem (túl sok energiába kerül értve elolvasni).