Regisztráció Blogot indítok
Adatok
halavány

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KARD Pávatánc a diákokkal 2012.12.23 09:24:17
Kezd nagyon menni már ez a pávatánc-dolog. Nem arra gondolok most, hogy a gazdasági miniszter szerint épp a valutaalap tukmálná ránk a pénzt, ami viszont nekünk nem kell, most új színpad nyílik a pávatánc-színházban. Most mintha a diákok felé járná ezt a kormány. A legújabb…..
halavány 2012.12.23 14:06:52
@Bullshit generátor:

Jól nyomod a bullshitet :D

Mindenki tudja, hogy a parlament téli szünetre ment és február akármeddig össze sem ül.

Ezért aztán akkor jegeljük az egész témát hisz addig úgysem lesz neked is elfogadható előrelépés, nem lesz törvénymódosítás nem lesz semmi.

Akkor meg miről is beszélgetünk itt? Ha csak a törvénymódosítás az elég akkor fölösleges egy szót is vesztegetned az egész témára, februárig.
Elnézem ezeket az öntudatosan feszítő, ám kissé már bepálinkázottnak tűnő, nyakkendős urakat, a Polgári Magyarországért Díj kitüntetettjeit, Magyarország megmentőit. Akik úgy vigyorognak a fényképezőgép lencséjébe, mint szűzlány a tarlón. Ez nem valami vicc ám, ők és…..
halavány 2012.12.22 18:05:13
@masszív: Kérdezd meg Adam Lebortól aki világosan megírta az Economistban (tudom neked kis szennylap), hogy Orbán jövőjéről nem a magyar parlamentben, hanem Washingtonban és Brüsszelben fognak dönteni.

Szó szerint ezt írta 2012 januárjában. Ennél világosabban nem fogalmazhatott volna, úgy, hogy még a magadfajta tájékozatlan hülyék is megértsék.
halavány 2012.12.22 19:11:39
@sárkányfő: Hazug disznó Sárkányfő, ne hazudozz!

Róna Péter igenis mondta azt, amit mondott. Nem kéne szánalmas balliberális módon hazudozni.

"Így van, és ez Magyarországra is áll. A Nyugat a közelmúltig azon hezitált, hogy Orbánt ejtsék-e, vagy a helyén hagyják. Ezt komolyan mérlegelték. Végül megúszta. A perdöntő a relatíve magas belföldi támogatottság volt.
A békemenet valóban kormányt mentett"

www.168ora.hu/buxa/rona-peter-orban-merkel-deficit-martonyi-mszp-lmp-jobbik-kozgazdasz-92846.html

Róna Péter: "A békemenet valóban kormányt mentett"
Nyilatkozatot adott szombaton Kövér László házelnök az MTI-nek. Miközben érdekes, és módfelett vitatható elképzeléseket vázolt a Parlament szerinte optimális működéséről, Sólyom László volt köztársasági elnököt is bírálta. Sólyom az Áder János által az…..
Kitüntették a Békemenetet. "A díjat a Fidesz alapítványa (melynek kuratóriumi elnöke Balog Zoltán miniszter) minden évben annak adja, aki a legtöbbet tette a polgári közösségek erősítéséért." (Index) Az egész éves fáradhatatlan munkáért jár a kormánypárt civil…..
halavány 2012.12.22 17:08:08
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ja értem tehát a Népszabadság állami lap. Ugyanis az MSZP pártalapítványa tulajdonolja jelentős részben.

Ha legközelebb olvasok valamit a Népszabadságban a magyar állam hivatalos véleményének tekintem.

Te tényleg ennyire hülye vagy, mondd csak?
Pedig olyan jól ment minden ... államosították a 3000 milliárd forintos magánnyugdíjpénztári vagyont, nem tüntettek. Lett új alkotmány, új munka törvénykönyve, új választójogi törvény, rengeteg kreatív új adók, adóemelések, egy minisztériumot lepasszoltak a szponzoroknak,…..
halavány 2012.12.21 23:04:10
@Flak: "Valójában Neked is igazad van. Ez az egész elég nehéz kérdés. És nem a hallgatói szerződést pártolom, hanem inkább azt ellenezem, hogy valaki így előre kijelenti, hogy meg sem próbálja itthon. "

Ez csak porhintés nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy Magyarország egy szegény ország és ezt vagy tudomásul vesszük, vagy nem.

Amennyiben valaki hajlandó felfogni, akkor nem gondolhatja, hogy 10 millió forintot fog Magyarország kifizetni, gazdag nyugati országoknak nyujtandó segély formájában. Ez nem csak abszurd és erkölcstelen, hanem egész egyszerűen fenntarthatalan. Azaz egy ideig megy de utána?

A másik út hogy nem vesszük tudomásul Magyarország pénzügyi helyzetét. Ez az MSZP-SZDSZ útja. Itt korlátlan hitel és újabb hitelfelvételekkel hitetjük el hogy jut bőven pénz a felsőoktatásra. Határtalan hitelfelvétellel lehet büszkélkedni hogy ennyi meg annyi sok jutott az MSZP-SZDSZ idején. Hát hogy a faszba ne jutott volna ha egyszer 50%-ról 83%-ra nőtt a GDP arányos államadósság. Ennyivel költöttek többet mint amit az ország megtermelt egy ilyen rövid idő alatt. Szóval ez a másik út ez is lehet sikeres én nem tagadom, Görögországnak például 100 milliárd euró értékben írták le az adósságát, ez talált pénz. Ugyanakkor a görög útnak sok problémája van, de ha valaki ide akar visszatérni az MSZP-SZDSZ féle módihoz az beszéljen világosan.

a hallgatói szerződés nem röghöz kötés, hanem létérdek a magyar társadalom számára.
halavány 2012.12.21 23:37:33
@Könnyen elkaptuk, uram!: "Van valami halavány emléked arról, hogy be akarták vezetni a fizetős felsőoktatást, de a fidesz lenépszavaztatta???
Ekkora demagóg faszságot hogy írhatsz le?"

Te egy balfasz antidemokrata vagy. Mondd csak te mennyire nézed le a polgártársaidat? szerinted valamivel kurvára nem értenek egyet, de megszavazzák csak mert a fidesz azt mondja? Hogy lehetsz ennyire hülye?
halavány 2012.12.21 23:41:05
@halavány: Ha a fidesznek ekkora hatalma van hogy "megnépszavaztat" bármit az emberek akarata ellen, akkor régen rossz neked, mert 2014-ben "megnépszavaztatja" magát aztán 2018-ban újra stb stb... Az embereknek nincs önálló akaratuk, csak a fidesz "szavaztatja" őket.

Ennél nagyob antidemokratikus gondolkodás nem kell az biztos.
Nyilvánosságra került a lista, amelyből az érdeklődők megtudhatják, hogy mely egyetemi szakokon nem  lesz egy darab  államilag támogatott hely sem jövőre. A proscribált diszciplínák nem fölöslegességi hanem alfabetikus rendben sorjáznak, így azonnal szemet szúr az…..
Mindössze három nap telt el azóta, hogy azt írtuk: hazugságok és káosz jellemzi a kormányzati kommunikációt az államilag finanszírozott keretszámok drasztikus csökkentése óta. A helyzet azóta sem változott. Most éppen ott tartunk, hogy - a legutóbbi ígéretek szerint - jövőre…..
halavány 2012.12.21 15:37:25
Miért kell ilyen átlátszó módon hazudozni? Ráadásul tömény hazugság:

"Ráadásul az ingyenesen tanuló diákok létszámára - a kormány kétes hitelű ígéretein kívül - semmi garancia sincs, hiszen a továbbiakban nem lesznek kormánydöntésben rögzített keretszámok. A pontszámok megemelésével, vagy akár az érettségi szigorításával (ami a tervek között szerepel) bármikor drasztikusan lehet csökkenteni a hallgatók számát. Viszont bármikor lehet majd arra hivatkozni, hogy bármennyi hallgató bejuthatott volna, csak a teljesítmény volt alacsony."

240 pont az egyetlen ponthatár amit a miniszter meghatározott. Mondd csak milyen "pontszámok megemelése"-ről beszélsz itt? 200 pont jön a középiskolai tanulmányi eredményből 200 pont jön az érettségi eredményből a +100 pont kapható extra pontokkal nyelvizsgákkal egyebekkel, aki ebből 240 pontot nem tud megszerezni az ne akarjon már semmiféle felsőoktatásban részt venni, mert nem képes rá.

Az egyetlen igazi korlátot az egyetemek kapacitása jelenti, azaz hogy nincs egy kis szakon elég terem és tanár 15 000 elsősnek ha mindannyian oda jelentkeznének is. Ezért az EGYETEM fog ponthatárt húzni saját magának az alapján hogy hány tanterme, hány oktatója van. Ez alapján meg kurva mindegy hogy mennyire nehéz az érettségi vagy sem, hiszen ha neked nehezebb a többieknek is nehezebb, és mondjuk a BME informatikus-nak a ponthatára könnyű érettségi esetén mondjuk 350 lesz nehéz esetén 300 de ugyanazok jutnak be mindkét esetben. Ennyire nehéz ezt felfogni? Azt senki ne akarja már bemesélni hogy a "nehéz érettségi" miatt tömegesen 240 pont alá kerül mindenki... Mert ez akkora egetverő baromság amin csak nevetni lehet...
halavány 2012.12.21 16:17:15
@OrangeOrder:

"Mennyivel puhább, mint a 2006-os akciók!"

Nos igen, ezt talán senki sem vitatja, hogy a felháborodás egy ezrelékét sem éri el a 2006-os szintnek.

És azért emlékezzünk, hogy 2006-ban akármennyire jogosan felháborodott, akármennyire dühös emberek százezrei voltak az utcán, akármennyit tüntettek, eredményt nem értek el.

Eredményt szavazással lehet elérni, ahogy az 2010-ben történt.
A kormány elmúlt két hétben produkált felsőoktatás-ügyi csavarjai mintha a világvégére játszanának: pénteken úgyis lehúzzák a rolót, akkor minek megcsinálni rendesen? A rossz hír, hogy - legalábbis ha ezeket a sorokat olvasni lehet - nincs vége a világnak, és a kormányzati…..
halavány 2012.12.21 14:57:18
@tulok ex betonputtó: Te mennyire vagy hülye? A miniszter meghúzta a ponthatárt méghozzá 240 pontnál. Aki többet teljesít azt mind felveszik. Persze ha egy egyetemen van egy adott szakra szánva mondjuk 100 tanár és 2 terem akkor ők nem fogják elvállalni hogy 10 000 diákot felvesznek, és az extrákat el fogják utasítani. De ez már az egyetem döntése lesz, a kormány nem szól bele.

A költségvetés mindenkinek kifizeti az ingyenes tanulást keretszámoktól függetlenül csak legyen olyan egyetem amelyik hajlandó felvenni téged.
halavány 2012.12.21 16:00:54
@Myrath: Értem tehát korábban az volt a kritika, hogy a kormány túl sokszor módosítja a költségvetést#

Most meg az a baj, hogy a költségvetéstől majd nem lehet eltérni év közben mert a kormány úgysem fogja módosítani? -Ez a balliberális logika?

##év közben a változó körülmények miatt, így tartja 3% alatt a hiányt (ami az MSZP-SZDSZ korszakban SOHA SEM sikerült).
A magyar politikai elit jelentős része tehetetlen, ha kiderül, hogy az emberek, az ügyek nemcsak eszközök a szavazatok megszerzésre. Itthon sajnos politikusaink eddigi tapasztalatai azt támasztották alá, hogy az ország három részre osztható: az egyiket a ti bandátok manipulálja,…..
Mert gyűlöletük szinte vágható, gyúrható, mérhető, darabos. Elég csak egy-egy óvatlan szót szólni, és érzed, ahogy csoportosan letámadnak, szétszednek, marcangolnak, porig aláznak. Ha hagyod. Egy idő után már szólni se kell, egyedül azért fognak támadni, mert az vagy,…..
halavány 2012.12.20 13:32:53
"Nekik csak simán ellenségkép kell. Ez az ellenség jelenleg és egy jó ideje Orbán Viktor meg a Fidesz, de akiben még mindig élesek a 90-es évek eleje-közepe tájáról az emlékek, az nagyon jól tudja, hogy alázta meg, vadászta le módszeresen, valódi karaktergyilkosságokkal a jobboldal bármelyik közszereplőjét a magát felsőbbrendűnek képzelő szociálliberális elit."

Ez az amit rendszeresen elfelejt a sok amnéziás. Hogy ezek a balliberális legalja emberek, már 1994-ben teli pofával üvöltözték, hogy diktatúra, meg nem lesz választás, meg rendkívüli állapot és a többi.

Ugyanezek voltak, akik ALIG HOGY lett egy szabadon választott kormány, taxisblokáddal akartak puccsot elkövetni, azért hogy visszatérhessen az előző rendszer.

Minden a kezükben volt, szó szerint, a média teljes egésze, mindenhol a kommunisták ültek, a gazdaság legfontosabb pozíciói, a titkosszolgálatok.

Ha valaki nem érti, hogy lehetséges, hogy Magyarország az egyetlen hely, ahol a kommunisták utódpártja 4 rövid év után visszatért a hatalomba, hát ezért... Legalja emberek.

És a vörösök mai szellemi utódai, semmivel sem jobbak. Semmit sem tanultak és semmit sem felejtettek. Remélem ez a mocsokhalmaz soha többé nem kerül meghatározó pozícióba ebben az országban, az elmúlt hatvan év elég volt. (meghatározó pozíció az is, ha több mint egyharmada van egy balliberális tábornak és minden felett vétójogot kap. Pont azért kell rengetegmindent csinálnia a Fidesznek mert az elmúlt 60 évben ez az első alkalom, hogy nincs meg legalább az egyharmada a balliberálisoknak)
A történetnek még nincs vége, de néhány tapasztalatot már érdemes összegezni az Orbán-hatalmat láthatóan váratlanul érő diák- és hallgatói ellenállási mozgalom kapcsán.1. (És a legfontosabb.) A magyar kormány bizonyította alkalmatlanságát arra, hogy irányítsa ezt az…..
halavány 2012.12.20 00:29:34
@Bakacsin: Csak nehogy kiderüljön a nagy függetlenekről, hogy fizetett pártnyaloncok.

Egy valóban független diák minimum megvárja, hogy alakulnak a felvételi pontszámok, mielőtt őrjöngve hidakat foglalna el.

Más a békés tüntetés és más a bűncselekmény, a hídfoglalás, a közérdekű üzem megzavarása, egy egész ország közlekedésének akadályozása.
halavány 2012.12.20 01:23:52
@Bakacsin: A hídfoglalás régebben is bűncselekmény volt, és akkor szét is verték a hídfoglalókat, ahogy azt most is kellett volna, gumilövedékekkel megtoldva. Aljas bűnözők ne korlátozzák mások közlekedéshez való jogát. Igaz-e? Forrás meg az index címoldala, és az ott lévő online közvetítés.
Szerda este a szervezett megmozdulás lezárultával a tömeg nem oszlott fel, hanem spontán tüntetés jelleggel a Lánchídra ment (1986. március 15, megvan?). Az eddig a tüntetőkkel, még a spontán szakaszban is együttműködő rendőrség innen több fiatalt bekasztlizott, bevitték őket…..
halavány 2012.12.20 00:51:04
@_zulu_: Látom elfogytak az érveid. Nyomozgass csak mindenkinek a nickje után, remélem jelented is a megfelelő helyre. gratulálok, hogy ilyen régen netezel csak azt sajnálom, hogy nem jár valami nyugdíj vagy juttatás, azért amit elértél (18 év "netezés").
halavány 2012.12.20 01:05:27
@toto92: Néhány kérdés Toto?

Tisztában vagy-e azzal, hogy egy hidat elfoglalni, nem törvényes, hanem illegális dolog.

Hallottál-e egy korai hídfoglalásról elhíresült Budaházy Györgyről, vagy Novák Elődről, aki szintén hidat foglalt annak idején. Tudod-e egyáltalán kicsodák ők?

Tudod-e hogy régebben néhány kósza előállítás helyett hogyan bántak el a hídfoglalókkal? tudod-e hogy ehhez képest neked és társaidnak rohadt nagy mázlijuk volt.

Ha nem vagy nagyon erősen pártelkötelezett és politikailag motivált, akkor mivel magyarázod, hogy nem tudtad kivárni, amíg legalább a pontszámokat bejelentik? Mit gondolsz mi az oka, hogy a nem politikailag nagyon erősen elkötelezett diákok tanulnak / vizsgára készülnek mostanában. (Hisz 500 000 fiatalból- egyetemisták+ felsős gimnazisták) jóval jóval 1% alatt volt a részvétel, ezt egyetlen hírportál sem vitatja.
Alternatíva A kormány bajban van 2012.12.19 18:06:49
Az, hogy most, miközben ezeket a sorokat írom, a középiskolások és egyetemisták, tanárok és szülők ezrei újra az utcán vannak, azt bizonyítja, hogy van remény. Nem lehetett leszerelni ezeket a polgárokat a felsőoktatás ingyenességének populista ígéretével. A kormány bajban…..
Pézsma Döglött papagáj 2012.12.19 17:29:40
A valóság tagadása a létező legegyszerűbb módszer a menekülésre. Annyira pofátlan, hogy az ellenfél egy darabig magában keresi a hibát. Tizedszerre elsütve azonban sokat veszít a varázsából. A keddi tandíj-ügyi eredménytelen kormány-diák egyeztetés apropóján Balog Zoltán…..
halavány 2012.12.20 00:07:23
@Hattory Hanzo: Tetszik ez nekem ahogy fizetett párt-trollok próbálják lenyomozni a közembereket :DD

Remélem jelentetted már a pártközpontban, a millánál, vagy ahonnan szalajtottak hogy csak ma regisztráltam.

Remélem nem baj, de én nem fogom magam azzal terhelni, hogy a te kis regisztrációd után nyomozgassak stb.

Tudod az olyan kicsinyes.