Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dranok2

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Híradóriportot készíteni nagyon komoly szakmai feladat. Kivenni egy több órás rendezvényből a lényeget, érthető módon interpretáltatni valakivel, idézni egy-egy mondatot úgy, ahogy elhangzott, és miközben az információ lényegét megosztod, hasznos érzékeltetni valamit az…..
dranok2 2013.01.19 19:46:27
@Conchobar: A felsőoktatással ez annyiban van kapcsolatban, hogy minden tuadtlan hülyét felvesznek, de szó szerint. Amit a videóban lehet látni az csak a jéghegy csúcsa.

De ez már a számokból is nyilvánvaló. Az érettségizettek felét felveszik, úgy hogy kb 60%-uk csalással szerzi meg az érettségit is, és közelébe nem kerülne egy csalásmentes környezetben.

Ez durván hangzik? Csak meg kell nézni mi lett Romániában miután bekamerázták az összes érettségiző termet és felvették videóra a kis nebulókat.

Magyarországon mi lenne, ha úgy kellene egy minimálisan nehéz érettségi tesztet megírni, hogy be van kamerázva a terem és akik beszélgetnek, puskáznak azok megbuknak? 60% tuti bukási arány.

Szóval a nagy büdös igazság annyi hogy olyanokat vesznek fel tömegesen egyetmre akik az érettségijüket is csalással szerezték meg.

És ezután csodálkozunk hogy ez a minőség annak a 10%-nak is tönkreteszi az egyetemet akiknek lenne ott keresnivalójuk.

Mert az oktatók és az egyetem a 90%-hoz fog alkalmazkodni.
"Büfé-ruhatár szak", avagy "Beiratkozás a sarki romkocsmában" címmel tartott előadást Máté András a Szabad Egyetemen. Az ELTE BTK Logika Tanszékét vezető egyetemi docens a bölcsész-képzésekkel kapcsolatos hiedelmeket cáfolta felszólalásában. Nézzünk néhány…..
A héten ismét felmerült a 13. havi nyugdíj ötlete. Néhány nappal ezelőtti posztunkban már értekeztünk ennek a társadalomromboló hatásáról, de mivel a téma egy jellegzetes magyar korszellemet és kórtünetet tükröz, úgy gondoljuk érdemes tovább elemezni. Ha az alapvető…..
dranok2 2013.01.13 20:03:40
@DezInf: "A fidesz mennyi idő alatt csinálta meg?"

Sok. Pont ezért nem szabad újra kezdeni mindent 2014-től.

Meg kell adni az esélyt végre ennek az országnak, hogy egy irányba haladva el tudjon ÉRNI valahova.

Mert a sok hülye miatt most az van, hogy megyünk északra aztán hirtelen megszavazzák, hogy nem, menjünk inkább mégis délre, mert már eltelt négy év. Aztán a sok balfasz csodálkozik, hogy nem sikerült eljutni valahova...

Na ez a KARD blog által propagált nagy fideszellenes gyűlölködés, amire nincs szükség. Nem lehet mindent, akár az egész országot is feláldozni csak azért, hogy a hatalmat az MSZP-SZDSZ újra megszerezze.
dranok2 2013.01.13 20:21:59
@timargabor: "a felvetett témának nincs sok köze a fidesz-mszp-ellentéthez, sőt, mint ahogy arra korábban is és a posztban is felhívtuk a figyelmet, a fideszmszp ebben az ügyben ugyanazt mondja. Nem azt, mint mi."

Node hogy alakult ki az, hogy ugyanazt mondják? Hát így hogy az ilyen blogok mint amilyen a KARD is, mélységesen szemet húnytak a 19 000 FT-os 2002-es MSZP-SZDSZ-es akció fölött. Sőt cinkosan támogatták, utólag pedig a hallgatással.

AZÉRT tudott egy sikeres taktika lenni a 19 000-ezrezés, mert az akkori Tímár Gáborok (tisztában vagyok hogy akkor a blog nem létezett, azért írom így), szóval az akkori megfelelői a blognak nem csináltak hatalmas botrányt abból, hogy az MSZP aljas módon becsapja a nyugdíjasokat.

Hogy abszurd, túlzó és fenntarthatatlan nyugdíjrendszer fogadott el az MSZP 98-ban, a választások előtt, úgy hogy minden terhet az utódra hárított. Majd amikor próbálták élhetővé tenni ezt a nyugdíjrendszert (ami a nyugdíjakat exponenciálisan emelte volna, nem ám CSAK az infláció mértékében), akkor gyűlöletkampányba kezdett az MSZP és ezzel nyert.

Ha akkor erre néhányan rámutatnak, ma nem itt tartanánk. Ehelyett ennek az aljasságnak a támogatása és ünneplése vált a közbeszéd és a társadalom részévé.

Most a Fidesz csak alkalmazkodik az országban létrejövő, korábban az MSZP és a korábbi sajtó által kialakított állapotokhoz.

Ezért nem lehet a FIdeszt felelőssé tenni, ők csak elfogadják a kialakított játékszabályokat.

A fociban is meg lehet érteni, hogy valaki nem ér kézzel a labdához, bár hatékonyabb lenne (a sikert, ---> az ország érdekét) jobban szolgálná, ha kézzel is lehetne, de a szabályok egyszerűen nem engedik.
Hogy milyen lehet jobboldali elkötelezettségű újságírónak lenni a jelenlegi helyzetben, élénk találgatások tárgyát képezi újságolvasók és nem elkötelezett (ún. hagyományos) újságírók közt egyaránt. Nem véletlen, hogy a közönség olyan sikamlós érdeklődéssel olvassa…..
dranok2 2013.01.11 14:30:25
@kamasuka: Igen, ez az igazság, de azt ne várd, hogy a folytonos hazudozásba beleőrült MSZP-SZDSZ pártnyaloncok ezt valaha is beismerjék...

A hazugság a lételemük.
dranok2 2013.01.11 17:19:25
@borisz: Igazad van, gusztustalan, undorító viselkedés ez "Földes András" részéről...
Az ellenzék fellélegezhet. Helyre állt a világ rendje. Végre kibújt a szög a zsákból, kiderült, ami előttük eddig is nyilvánvaló volt: igenis fasiszták ezek mindahányan, nácik valamennyien, rasszisták, antiszemiták, vérszomjas keretlegények, Eichmann és Mengele zsidó- és…..
Proszektúra A nagy átverés 2013.01.07 10:15:45
Akit ezúttal, bizonyos nézetek szerint alaposan átvertek, az maga a köztársasági elnökünk, Áder János. Az az Áder János, akinek Karácsony Gergely az m1 ma reggel műsorában is hálásan köszönte, hogy helyesen döntött a regisztráció kérdésében, amikor kérte annak…..
sorok között Bóvli nyugdíjasok 2013.01.07 17:15:32
Amikor a Fidesz megvédte a saját kezelésbe vette a magánnyugdíjpénztárak vagyonát azt írtam, hogy az unortodox példát más európai államok is követni fogják. A Wall Street Journal most a spanyol trükkről rántotta le a leplet: Madrid szeptemberben hárommilliárd eurót vont el…..
1000 leütés Magyar hagyományok 2013.01.05 08:11:43
A konzervativizmus tárgya általában valamilyen hagyomány, amelyre a nagyon tökös konzervatívok (tradicionalisták) nem is szeretnek reflektálni (belülről, úgymond, nem lehet), de -- medret cserélve a jelzőimnek -- a liberális konzervatívok igen. Én a tradicionalizmust értelmetlennek…..
Önmagában is hűen tükrözi a hazai közállapotokat, hogy a politikai elemzőket, a népszerű bloggereket és az ellenzéki pártokat egyaránt alaposan meglepte, hogy az Alkotmánybíróság (bár nem első alkalommal) tett egy bátor lépést és elkaszálta az előzetes regisztrációt. Arra…..
dranok2 2013.01.07 18:28:33
" Ha 2014-ben tegyük fel kétharmadot szerezne egy ellenzéki összefogás akkor az azért lenne, mert annyira elegük lett az embereknek ebből a négy évből, hogy a Fidesz ellen szavaztak direkt. "

@makronom: Nem érted sajnos. Az ellenzéki pártok MÁR MOST arról beszélnek, hónapok óta hogy fognak kétharmadot kapni, és alkotmányozni! Másfél évvel a választások előtt, ember... Szó sincs arról hogy már tudnák az eredményt, egyértelmű, hogy a VÁLASZTÁSI RENDSZER alapján beszélnek, mivel az nagyon is kedvező nekik. Aki ezt nem érti, ezt nem látja, az vagy propagandista, vagy nem érti a matematika alapjait.

Nézzük az adatokat. 2010-ben a Fidesz 53%-ot kapott a Jobbik 17%-ot, az MSZP 19%-ot.

Tehát a győztes 53-19-re nyert, hatalmas különbséggel, és még így is ÉPPHOGY kétharmad meglett 5 képviselővel volt több, neccesebb helyzetekben (OBH elnökválasztás) egyetlen szavazattal kevesebb, és már bukik az egész, nincs kétharmad.

Nyilván nem hiszik azt, a baloldaliak hogy ez elérhető nekik, egy hasonló eredmény. Mégis azt mondják, hogy kétharmaduk lesz, miért mert nekik kedvez a választási rendszer. Másképp ezt nem mondhatnák.

A kétharmad a kulcs. Minél inkább többségibb a rendszer, annál könyebb elérni a kétharmadot, és ez a Fidesz számára a legveszélyesebb, hiszen a balliberálisok már most azzal fenyegetőznek, hogy népszavazás nélkül fognak új alkotmányt elfogadni, holott korábban (mikor a Fidesz alkotmányozott) még azt mondták, hogy igencsak kellene egy népszavazás az új alkotmányhoz.

Ezzel szemben mi lenne egy teljesen arányos rendszer esetén? A balliberálisoknak 66%-ot kellene elérniük a szavazófülkében hogy ténylegesen kétharmaduk legyen.

Azaz, a Fidesz, a Jobbik, az esetleg addig alakuló új pártok, a parlamentbe be nem jutók, az LMP és a 4K, nak EGYÜTT kellene 33% alatt kapnia a választásokon,

Csak ekkor lenne megy az MSZP-seknek és csatlósaiknak a kétharmad. Ezért minden, az arányosság felé történő elmozdulás egyre inkább csökkenti az ellenzék kétharmadának az esélyét, és konzerválja a Fidesz által hozott törvényeket. Minden elmozdulás a többségi rendszer felé segíti a kétharmad esélyeit.

Vannak objektív tények, objektív igazságok, amikkel kapcsolatban akármennyit is meg lehet próbálni hazudni, az csak hazugság marad.

Ilyen az is, hogy a többségi rendszer a Fidesznek kedvez, ez egy szánalmas hazugság.

Az ellenzéknek kedvez, és tudják is jól, amikor folyamatosan a megszerzendő kétharmadukról beszélnek.
Vízkereszt alkalmából angyal szállt közénk, és amíg mi a karácsonyfák kicsontozásával voltunk elfoglalva a napkeleti bölcsek reinkarnációjaként okosságokat hintett magából. Feritél országban nagyon jó minden, de a gyülekezési jog érvényesülése, hűűűű, szóval az…..
Nem szívesen lennék most az ellenzék helyében. Két és fél éve kiéhezett hiénákként várják, hogy a Kárpátok gazellája elbukjon a balliberális kormányok által hátrahagyott adósságcsapdában, az IMF és az EU által emelt akadályokban, vagy leterítse a Wall Street-i…..
Kincstári magabiztossága ellenére rendkívül kínos perceket szerzett saját magának és a kormányoldalnak péntek este Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki megpróbálta meggyőzni a nézőket, hogy egy héttel korábbi sajtótájékoztatójukon Szájer Józseffel nem is…..
dranok2 2013.01.07 09:09:05
@kulcsar2011: "Leírnád, hogy mi is volt ez a tartalmi probléma? "

Nem indokolta meg a törvényhozó, hogy miért van szükség a regisztrációra az AB véleménye szerint. Ezért indokolatlan korlátozásnak látták.

Ha előbb eltörölték volna a választói névjegyzéket akkor csont nélkül ment volna át. Igaz ebben az esetben választást sem lehetett volna tartani egyáltalán regisztráció nélkül. Tehát az hogy megőrizték a névjegyzéket, pont az tette lehetővé, hogy az AB letolhassa a regisztrációt és még választások is legyenek.
dranok2 2013.01.07 09:40:53
@belekotty: " Különbségek vannak, mert pl adót sem itt fizet. Hiába erőlködsz!"

Milyen kár, hogy az alkotmány kimondja, hogy a választójog közvetlen, titkos, és EGYENLŐ.

Hát hogy a faszba lenne egyenlő, ha a regisztráció* CSAK egy meghatározott csoport számára kötelező, mások számára nem. Ez a csoport pedig, HOGY, HOGY nem ugyanaz, ami ellen az MSZP évtizedek óta gyűlöletpropagandát folytat, románozik, gyűlölködik, uszít?

Remélem meglesz még a böjtje annak a gátlástalan uszításnak amivel másodrendű állampolgárokká akartok degradálni bennünket.
dranok2 2013.01.07 10:36:32
@kulcsar2011: Kálmán Olgáról: "Jelenleg az egyik legobjektívebb műsor. "

Hát hogyne nyilván olyan embert is lehetne találni aki szerint a kuruc.info "az egyik legobjektívebb".

Most már csak azt kéne kitalálni, mint jelenthet a "legobjektívebb" ebben a kifacsart, eltoríztott, ellentétére fordított értelmében ahogy te használod...
Az Alkotmánybíróság döntése, melynek eredménye az előzetes választási regisztráció eltörlése megtöltötte a médiát, és többek szinte eufórikusan kezdtek örvendezni. Nem feltétlenül a kormány oldalon, melyen a KDNP egészen kikelt a döntés kiszivárogtatása ellen. Nyilván…..
Ghostwriter Győztünk, de... 2013.01.06 00:29:03
Nem lesz tehát regisztráció – és ennek most igazán lehet örülni. De csak módjával, mert a lényeg nem változott. Lehet örülni, mert úgy néz ki, sikerült a FIDESZ-t legalább egy ügyben meghátrálásra kényszeríteni. És - ellentétben azzal, amit néhány megfigyelő mond –…..
dranok2 2013.01.07 07:37:19
Néhány megjegyzés, próbállak egy kicsit tanítani akkor:

"De messze vannak azok az idők, amikor vakon bízhattunk abban, hogy az alkotmánybírák visszafogják a mindenkori kormány túlkapásait."

A "mindenkor kormány" kormányrendeleteket hoz, tárgyal a külföldi partnerekkel, stb. Az alkotmánybíróknak ehhez semmi köze, ők törvényekkel foglalkoznak. Törvényeket pedig, a parlament hozza, nem a kormány, ezt azért illik tudni. A parlamentet jelenleg is és a múltban is felül tudja bírálni az AB, ebben semmi változás nincs. Kivéve, ha a parlamentben sok sok képviselő egyetért. Ezt hívjuk alkotmányozó hatalomnak, bizony ez a hatalom teremtette magát az AB-t is ebből már talán látható, hogy mi a helyzet. Nyilván ha az AB teremtette volna a parlamentet akkor más lenne a lapok leosztása. Itt sincs semmi változás ugyanakkor, mindig is így volt ez, csak a múltban nagy volt a parlamentben a megosztottság, csak ritkán értettek egyet a képviselők elég nagy számban, hogy alkotmányozó erejű hatalommal bírjon a döntésük.

"Megszűnt a közmédia: az állami tv-ben, rádióban, az MTI-ben csak agitprop van."

Ez azért eléggé véleményes. Sokak szerint éppen a jelenleg visszahozni kívánt 2002-2010 közötti időkben volt agitáció és propaganda a köztévében. Elég csak megnézni a Top 10 Párt keltét
www.youtube.com/watch?v=2dkG4NuJAEg például. Ez egy pártműsor volt, közpénzen.

Továbbá még ennek a blogbejegyzésnek is vannak propaganda jellegű mondatai. "Pártunk és kormányunk még mindig ugyanolyan, mint a múlt héten volt. Továbbra sem nekünk, hanem ellenünk dolgoznak." Ez erősen propaganda ízű, vagy a következő mondat, "És ha regisztrálni nem is kell, szavazni azért el kell majd menjünk." Szavazásra buzdítani így 2013 elején? Nem korai?...

"A választási törvény tele van olyan rendelkezésekkel, amelyek a jelenlegi kormánypártot hozzák előnyös helyzetbe."

Az igazság kedvéért azért említsük meg hogy a korábbi választási rendszerben volt olyan hogy egy MSZP-SZDSZ-es szavazat háromszor (3x) annyit írt mint egy más ember szavazat, ugyanis a körzetek között ennyir nagy- háromszoros különbségek voltak a balliberális oldal javára. Ezért egyébként az AB még évekkel ezelőtt megsemmisítette az egész választási törvényt... Az új rendszerben az eltérés maximum 15% a körzeti átlagtól, úgy ahogy azt a velencei bizottság javasolta, tehát az előző rendszernél jóval igazságosabb, becsületesebb rendszer született, még ha propagandában ezt nem szabad beismerni, mert hogy nézne ki...

"Alkotmányunk pont annyira van, mint 1949 és 1989 között."

1949-es időket nem érdemes emlegetni, különösen nem a mai időkkel összehasonlítani. Miért? Ugyanis azért jelenleg nem egy Sztálin által a magyarok nyakára ültetett Rosenfeld nevű zsidó, és bandája uralkodik a magyarokon (aki még a nevét is meghamisította Rákosira, holott Rosenfeldnek született). Amíg magyar vezetője van az országnak addig ez a helyzet eleve nem összehasonlítható. Egy gyűlölködő törpe kisebbség rémuralma sem Irakban (síta-szunnita), sem Dél-Afrikában, sem sehol máshol nem működött, mert csak a gyűlölet, a gyilkolás, az erőszak az alapja, semmi más.
Nem kis kihívás, nem könnyű feladat. Mi magunk, ugye, hosszú évek nehéz munkájával jutottunk el odáig, hogy végre ott a fal, annál jobbra már nincs. Na de hogy a gyerek. Azt ki kéne még kupálni. Lóból már nem szophat, bassza meg az elmúltnyolcév. Bölcsibe, oviba is kell…..
Légifelvétel Nem egyeztetek! 2013.01.06 09:32:12
Lehet, hogy az orbáni politika mégiscsak a leghelyesebb ebben az országban, mert nincs semmiféle lehetőség együttműködésre, csak diktálásból ért a magyar? Mindeddig úgy gondoltam, hogy léteznek olyan közös célok, amelyek miatt érdemes beszélni másokkal, alkut kötni, tartós…..
"A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és…..
dranok2 2013.01.06 17:42:07
@Anti Anyag: a "liberálisok" csak addig liberálisok amíg a máséval kell ütlegelni a csalánt.

Amikor a saját házukról van szó (annak csökkenne le az értéke pármillával cigány szomszéd miatt), amikor a saját szórakozásukról van szó, amikor a saját gyerekükről van szó (csak olyan iskolába járhat ahová cigány be nem teheti a lábát), akkor egyből megszűnnek liberálisnak lenni.

A megoldások amiket ők ajánlgatnak másoknak, na azokat elkerülik ha róluk van szó.
Mert a tandíj nem tandíj – hanem költségtérítés; a forráskivonás nem forráskivonás – hanem átstrukturálás; sztrájk nem sztrájk – hanem nemsztrájk.A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatói a nemsztrájk módszerével kívánják jelezni, hogy az utcai politizálás…..
dranok2 2013.01.04 18:40:28
@dranok2: Nyilván kisebbségekről szóló napot tartanak, hadd okuljon az a sok buta egyetemista. Ezért a sok említés. Nos.

Megnéztem, hogy számarányában 10-szer nagyobb cigány kisebbségnek hány említés jutott.

egyetlen darabbal szerénykednek.

És vajon hány cigány előadót hívtak a tisztelt szervezők? Csak nehogy ennyire kilógjon a cigányellenes rasszizmus lólába...
Szórakoztató álomvilág lehet az, amiben a szocialisták élnek. Az ő alternatív valóságuk jelentősen különbözik a Fideszétől, ám semmivel közelebb nincs a vérvalóhoz, mint az Orbáné. Amíg emezék nemzeti pántlikás győzelmi jelentésbe csomagolnák a seggpöttyrokonságot is,…..
dranok2 2012.12.29 01:53:47
@wowerman: Nocsak, kiderül hogy a varánusz is árulóvá vált?

Szegény szegény balliberális oldal, akinek ennyi árulója van, igaz?

Pedig milyen szép is lenne, ha a Bajnai-Gyurcsány korszak rövid úton visszatérhetne, nemigaz?
Csokorba szedtük a kormányzati papagájkommandó legfőbb állításait, és tételesen megcáfoljuk őket. A kormány még a saját biodíszletét is átverte. A keretszámokat Orbán Viktor átkeresztelte ugyan, de semmi javulást hozó változás nem történt az elmúlt hetekben a…..
dranok2 2012.12.27 21:38:12
@Nils. H: "Igazából, az hogy ezen kívül más "hazugságba" nem tudtál belekötni"

Tessék itt egy vitathatatlan hazugság:
"Az első lépés, tájékozódj! Ez azt jelenti, hogy hiába beszél a kormány 55 000 emberről, pontosan annyi pénzt ad ennyi ember oktatására, mint 10 480 fő oktatására. "

Nettó, 100%-os hazugság. A valóság ezzel szemben:

jelenlegi javaslat 55 000 ingyenes hely:
38 000 ingyenes hely az alapképzésen
16 000 ingyenes hely mesterképzésben
1 000 ingyenes hely PHD képzésben
0 részösztöndíjas hely (50%-ban államilag fizetett)

Korábbi költségvetési javaslat javaslat:
10 480 ingyenes hely alapképzésben
16 000 ingyenes hely mesterképzésben
1 000 ingyenes hely PHD képzésben
46 000 részösztöndíjas képzés (50%-ban állami finanszírozás) ez 23 000 ingyenes helynek felel meg költségei szerint.

Tehát a mértéktelen, parttalan propagandisztikus Nils-féle hazudozással szemben a források megvoltak az eredeti javaslatban is, a legfontosabb változás a részösztöndíjas helyek eltörlése és a rendelkezésre álló források átcsoportosítása.
dranok2 2012.12.27 21:45:51
@dranok2:

-Mivel a részösztöndíjas képzési forma nem volt népszerű a diákok között, ezért az eltörlése és az átcsoportosítás mindenképpen a diákoknak kedvező, megfelelő lépés volt, ezt nem elismerni nagy elfogultságra vall.
-Továbbá a mostani rendszer felülről nyitott, azaz míg a korábbi keretszámok korlátozták a diákok bejutását, a mostani alapképzésre vonatkozó számok MINIMUM számok. Tehát ha többen jutnak be akkor több embert vesznek fel, és ezt a költségvetés tartalékának terhére fogják finanszírozni.
Ok, ok, ez is komolyabb, de mivel a sajtóban (még) nem jelentek meg ezek a gondolataim a kormány tárgyalási taktikájáról, megosztom veletek - talán idevágó. Az itt jobbra (:))lévő kérdés is jó egyébként . Én speciel baromi sokat. Tulajdonképpen én mindig fizettem azért ha…..
dranok2 2012.12.22 20:30:57
@weisz manfréd huba:

Weisz, te kényszeres hazudozó! Már ismerősöket is hazudsz magadnak? Normális vagy?

", egy mg a magyarországinál olcsobban de fizetösön, Erdélyben"

Te címeres balfasz, hát hogy tanul olcsóbban ha egyszer itthon ingyen tanulhatott volna? Vagy Bokros-féle tandíjra gondoltál? Akkor meg kicsit lassan halad az "ismerősőd" :DDd

te szar hazudozó
Alternatíva A kormány bajban van 2012.12.19 18:06:49
Az, hogy most, miközben ezeket a sorokat írom, a középiskolások és egyetemisták, tanárok és szülők ezrei újra az utcán vannak, azt bizonyítja, hogy van remény. Nem lehetett leszerelni ezeket a polgárokat a felsőoktatás ingyenességének populista ígéretével. A kormány bajban…..
dranok2 2012.12.19 19:09:11
@Mária: "És ha az állampolgárok úgy látják jónak, hogy az általuk befizetett adóforintból az egyetemeknek és a hallgatók képzésére is jusson, akkor a kormány fogja be a száját, és dolgozzon ennek a célnak a megvalósításán.
"

Úgy hallom épp ma jelentették be, hogy fog jutni ingyenes képzésre jócskán. Megkockáztatom, hogy az ország teherbíró képességén felül. De hát ez már legyen a következő kormány baja, hisz a most kierőszakolt hatalmas számú diák után majd ők álljak a cehet. Jöhet majd egy jó kis nyugdíj megvonás 2-3 év múlva.
dranok2 2012.12.19 19:28:28
@dr. mesterseges szinezek: A mostani tüntetők meg se mernének mukkani, ha egy szemkilövető rezsim lenne uralmon.

Akkor nagy bátorság kellett kimenni az utcára, amikor véresre vertek és kilőtték utcán sétáló emberek szemét. Akkor én pl nem mertem kimenni az utcára, szó szerint.

Mostani tünetők azért mennek ki, mert TUDJÁK, hogy hajuk szála sem gördül, mert már nem ez a rendszer van. Ha most is lenne csak 50 kilőtt szem, utána vajon mekkora lenne a tilatkozás? Akkor kiderülne, hogy ki a valódi tüntető és ki az aki jó buli a haverok meg a fanta miatt megy.
A kormány mai bejelentése szerint a felsőoktatásban az állam által finanszírozottan felvehető hallgatók száma 2013-ban nem lehet kevesebb a tavalyi 55 ezernél, a pontszámokat ennek megfelelően fogják meghúzni. Értetlenül állunk a bejelentés előtt, hiszen pár napja a…..
Pézsma Döglött papagáj 2012.12.19 17:29:40
A valóság tagadása a létező legegyszerűbb módszer a menekülésre. Annyira pofátlan, hogy az ellenfél egy darabig magában keresi a hibát. Tizedszerre elsütve azonban sokat veszít a varázsából. A keddi tandíj-ügyi eredménytelen kormány-diák egyeztetés apropóján Balog Zoltán…..
dranok2 2012.12.19 19:04:59
" Kérdés, hogy akkor mi biztosítja a mondott 55.000 fő képzésének forrását? A jelenlegi költségvetési keret ugyanis a 10.000 fős tervezetre van belőve."

Így jár az, aki a balliberális médiából tájékozódik, és az ottani propagandát tekinti alapul.

Eredeti javaslat a balliberális médiában.
-Mindössze 10 000 főt finanszíroz az állam

Eredeti javaslat a valóságban:
- 10 500 ingyenes hely az alapképzésben
- 16 000 ingyenes hely a mesterképzésben
- 50 000 részösztöndíjas (50%-ban állami) képzési hely

új javaslat
- 16 000 ingyenes hely a mesterképzésben
- kb 38-39 000 ingyenes hely az alapképzésben (kettő együtt kb 55k)

Ebből már világos, hogy az eredeti javaslatban is volt forrás betervezve 26 000 ingyenes és 50 ezer felepénzes képzésre. Mivel az 50k félképzést eltörlik az itt felszabaduló korábban is betervezett forrás hozzáadható az ingyenes képzésekhez. ez már 51 ezer hely, és ezt némi plusszpénzzel megtoldja az állam.

Mi a tanulság? Ha nem lett volna a mértéktelen uszítás a balliberális sajtóban a" mindössze 10 000 ingyenes hely" ellen, akkor világos lenne, hogy a valódi követelés a források átcsoportosítása, és a részösztöndíjas, 50%-os támogatási forma megszüntetése volt, amit a kormány maradéktalanul teljesített.

Persez aki a magyar sajtóból tájékozódik az most kapkodja a fejét, hogy honnan volt ennyi "plussz" pénz a rendszerben, de ez amiatt alakult ki, hogy a sajtóban gátlástalan hazudozás volt az eredeti javaslatról, és az 50%-os helyek számát megpróbálták teljesen elhallgatni.