Regisztráció Blogot indítok
Adatok
C.quigley

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus-járvány egyik gyakran hangoztatott lehetséges következménye, hogy eltűnhetnek az olcsó repülőjegyek. Ami sokaknak annyit jelent, hogy drágább lesz a nyaralás, ám a határátkelőknek (legalábbis azoknak, akik messzebb laknak annál, mint hogy egy még elfogadható hosszúságú autóúttal…..
C.quigley 2020.07.15 11:43:47
@Online Távmunkás: a gepkocsik sokkal kevesbe szennyezok. De nem is ez a lenyeg, hanem hogy az autout tovabb tart, farasztobb ezert nem fogjak bevallalni.
C.quigley 2020.07.15 11:43:55
@Bredpitt Monika: "A szomoru a jarvanyban, hogy nagyon felhasznaljak a politikusok a sajat celjaikra"

- eppen ezert hiszik egyes osszeeskuvok, hogy a jarvany talan nem is letezik. Kezdetektol fogva politika es media, mindketto lejaratta magat mar reg az elott, hogy mi megszulettunk.
Hihetetlen volt a disszonancia a luxus és a tök praktikátlan, sőt sokszor kényelmetlen megoldások között - írja Vera luxemburgi beszámolójában. Ami voltaképpen meglepő, hiszen éppen az apróságok terén tűnnek átgondolatlannak a rendszer bizonyos elemei. Azért összességében mégis pozitív élmény volt…..
C.quigley 2020.07.13 16:11:21
C.quigley 2020.07.13 16:11:33
@Hari Seldon 2: a noknek azert nem elmeny a szules, mert nem mozognak eleget terhesseg alatt, igy amikor eljon az ideje, nem tudnak szetnyilni. A "terhesseg" nem a pihenes ideje. Igenis jarni edzeni, mozogni, kocogni!
Viszont ha megvan a baba, szigoru piheno 6 hetig. Agyban, es csak mosdani felkelni. Ez ahhoz kell, hogy regeneralodjon a szervezet.

Miert csinalunk mindent forditva?
Regen miert tudtak, hogyan kell ezt csinalni?
C.quigley 2020.07.13 16:11:38
@illango pillango: nem korhazban kell szulni. A masik felhaborito dolog a ferfi szuleszek, nogyogyaszok.
Mostanában több posztban is felmerült a hazatérés-kint maradás témaköre. Ehhez kapcsolódik Bálint írása, aki azok közé tartozik, akik hazaköltöztek külföldről – az ő esetében Svájcból. Szerinte nem az a fontos, ki hol él, sokkal inkább az a kulcskérdés, ki mennyit hajlamos a sikerbe fektetni...
C.quigley 2020.06.30 15:35:10
@fhdgy:
Mert a te szemed a fizikai nyomorra volt/van kihegyezve. Lehet azonban, hogy ha szoba elegyedtel volna, kozelebb kerultel volna onmagadhoz. Hasonloan nyomorgo hajlektalanokat hasonlo aranyban latsz Los angelesben, vagy San Franciscoban is. Meg aranyaiban is tobbet, mint Budapesten, azt garantalom.
Na es? Siker?
Mi a siker? Ujabb froccsontott vicikvacak? Kethavonta uj telefon, evente uj auto? Ujabb instagram posztok, hogy irigykedjenek a haverjaid, hogy te mar itt is jartal?
Kar, hogy leragadtal az anyagi javak szintjen. Nekunk is, mert ez a materialista szemlelet vezet oda, hogy igy felgyorsult a bolygonk pusztulasa.
C.quigley 2020.06.30 17:39:18
@fhdgy: @Buchhalter: az agressziv hangnemtol tartozkodjunk, kerem.
Ahhoz, hogy tajekozott legyel a vilagban, es tudd mihez viszonyitani a karpat-medencei eletminoseget, sokat kell utazni, hogy korulnezhess.

Ezek az utazasok, mint a hataratkeles, kulfoldi munka tobb helyen is elsosorban arra jo, hogy meg tudd hatarozni a Karpat-medencet, hogy az milyen hely. Nem lehet mas kovetkeztetesed, mint hogy egy nagyon jo hely, kituno es tehetseges emberekkel. En utazok eleg sokat, es borzasztoan nem ezt latom. A pisa teszteken is allitolag gyengen szerepeltek a magyar diakok, de ha kapcsolatba kerulok nalunk jobban szereplo orszagok diakjaival, nem latom a kulonbseget.

Aztan a szabadsag. Nincs meg egy olyan orszag, ahol donthetsz az adod 1-2%-rol. Virul az egyhazi es a spiritualis elet, a szellemi kozossegek. Magyarorszagon fantasztikus, pulzalo szellemi legkor van, a liberalizmustol a hagyomanyorzesen keresztul az iszlamig. Ilyen nyugaton sehol.
De meg az anyagiak tekinteteben is Magyarorszag a vilag felso 10%-ban van.
Viszont, ami van a legtobb helyen a vilagon, az a potencialisan lazithathato kissebbseg, akivel el lehet hitetni, hogy a jelenlegi korulmenyek a letezo legrosszabbak.
A héten robbant a hír, hogy miközben szerte Németországban visszaszorulóban a koronavírus-járvány, egy észak-rajna-vesztfáliai húsüzemben 1300 ember fertőződött meg. Az üzemben elsősorban kelet-európai munkavállalók dolgoznak, általában tömegszállásokon laknak...
C.quigley 2020.06.24 15:57:53
@Hari Seldon 2: "Biztos, hogy tudják, mit csinálnak? Eddig ingyen kaptak nagy mennyiségű humánerőforrást Európából. "

- nem "eroforrasok" vagyunk - te lehetsz egy droid egy multinal napi 12 oraban, egy sor a konyvelesben, en EMBERnek szulettem, teremto tudatos ero vagyok!!
Régóta tart már egy vitasorozat itt, a blogon arról, ki miért (vagy miért nem) költözne vissza Magyarországra. Sokféle vélemény megjelent már itt, most következzen egy őskommentelőé, Pink Petsché. Te hazaköltöznél? Inkább maradnál külföldön? Érted azokat, akik visszatérnek vagy fel nem bírod fogni,…..
C.quigley 2020.06.17 11:44:29
@somlobodog: a nagy haboru kitoresenek elsodleges oka volt, hogy Europa masodik legnagyobb orszaga
teruleti ertelemben (A sziberiat es azsiai teeuleteket gyarmatosito oroszorszag utan) az Osztrak-magyar Monarchia volt. Szuperhatalom az akkori vilagban, es mindezt gyarmatok es rabszolgakereskedelem nelkul. Szinten csak 30 evvel azelott egyesult Nemetorszag es hatalmas utemben fejlodott, kemeny munkaval nem pedig gyarmatokat kizsakmanyolva. E ketto osszefogasanak "veszelye" magatol ertetodo volt, ez arra inditotta a gyarmattarto, rabszolgakereskedo, sajat lakosaikat is a vegtelensegig kizsakmanyolo antant orszagokat, hogy haborut robbantsanak ki. Es ezt meg is tettek , F.Ferdinand meggyilkolasaval. A tobbi mar tortenelem.

Tehat az OMM szuperhatalom volt a 20. szazad elejeig. Ez ertheto is, nem is lehetne elkepzelni, hogy maskent legyen.

Barmilyen rendszer iranyitoja, kozpontja a kozeppontban van. Az atom kozepe az atommag, a naprendszer kozepe a nap, europa kozepe a Karpat-medence. Nem brusszel.
Közel három hónap után újraindult az élet az orosz fővárosban, ahol az önként ott ragadt magyar cégvezető, Gábor már a karantén 100. napján is túl van. Korábban beszámolt már az érkezésről-ottragadásról, a második körről, most pedig a karantén lebontásáról és a nyitás első napjáról ír...
C.quigley 2020.06.10 19:32:09
@Csodabogár: "Maszkot csak szigoruan az előírt helyeken, bár nem tudom az üres villamoson minek, de nálam van."

- a maszk es kesztyu viselese sehol sincs eloirva, vagy torvenyileg kotelezve. Szurja be ide valaki nekem a vonatkozo paragrafust, ha tevednek.
Ami pedig nincs eloirva torvenyileg, azt senki sem kotelezheti, vagy buntetheti.
Öt gyerekkel él Németországban Robi, akinek nem is áll szándékában visszaköltözni Magyarországra. Egyebek mellett a negatív kisugárzás, az emberek egymás ellen uszítása miatt érzi úgy, hogy jobb lesz nekik ott. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te sem érted azokat, akik hazaköltöznek? Írd meg a…..
C.quigley 2020.06.04 14:22:24
@kardio1: ez a poszt direkt mara lett idozitve, hogy vilagosan hangsulyozza a blogger elkotezettseget.
C.quigley 2020.06.04 17:54:51
@Határátkelő: milyen vesztes vilaghaboru, amely utan 1 millio katona tert haza, akiket Karolyi mihaly eresztett szelnek?

A nemet foldre soha idegen katona nem lepett, szamukra is ennyire volt vesztes a haboru.
C.quigley 2020.06.04 17:54:55
@fhdgy: kit is tamadtunk meg??

Az EGYETLEN miniszterelnok volt Europaban Tisza Istvan, aki ellenezte a haborut.
Akár egy héttel ezelőtt is nehéz lett volna elképzelni, hogy lesz bármi mostanában, ami letaszítja a koronavírust a hírek éléről. Aztán jött egy brutális, halállal végződő rendőri intézkedés Minneapolisban és hirtelen égő utcákkal és összecsapásokkal lettek tele a híradók. Az amerikai nagyvárosban…..
C.quigley 2020.06.03 00:02:09
@Buchhalter: "De akkor az USA biztos elbúcsúzhat a gloáblis vezető szerepétől."
- mar reg elbucsuzott tole, az utolsokat rugja, de ez ertheto is. A tortenelemben egy vilagbirodalom sem viragzott tovabb 100 evnel.
C.quigley 2020.06.03 00:02:10
@meatclone: "Minesota is az, es az en varosom is (Seattle) az utobbi evekben sikerult nekik a nagyvarosokat Calkuttai szintre sulyeszteni. "

- Calcuttaban nem kell felned hogy drogterjeszto bunozok lepuffantanak az utcan veletlen, de attol sem hogy munkajukat vegzo rendorok.
Csak abban a szar Ceausescu-szintu rendorallamban, USA-nak hivjak, ahol szo szerint NYOMOROG a lakossag es nap mint nap rendorfenyegetettsegben tengodik.
Csakúgy, mint Magyarországon és több európai országban, lassan Hollandiában is (korlátozások közepette, de) újranyitnak az iskolák. A legtöbben persze örülnek neki, ám akadnak olyanok is, akik egyáltalán nem várják, míg mások mennének, de nem tehetik. Vera összefoglalójából kiderül, hogyan is…..
C.quigley 2020.05.25 17:22:42
@gabors: tiennamen is Usa provokacio volt, de a kinai emberek nem doltek be neki.
Tehat az Usa sikertelen volt, igaz, az arab tavasz eseteben sikeres volt a felbujtas (terroristak finanszirozasa, stb) elkonyvelhetnek nemi sikert.
Egészen furcsa dolog történt a szigetországban élő magyarokkal kapcsolatban: egyetlen év alatt 32 ezerrel ugrott meg a számuk. Mármint hivatalosan. Többen viszont ennek ellenére sem lettek, aminek több oka van, akad köztük egészen kézenfekvő is...
Mit tehetünk a férfiak és a nők közötti fizetés különbség csökkentésére? A kérdés hosszú évek óta téma az Egyesült Államokban, ahol próbálnak tenni ellene – hogy miként, arról szól Steve posztja. „Az utolsó normális fotó a nagyvilágból” – mi volt az utolsó fotó, amit a karantén, a korlátozások…..
C.quigley 2020.05.22 16:00:15
@desw: az is mocskos diszkriminacio, hogy a nok nem mennek banyasznak, acs-allvanyozonak, komuvesnek.
C.quigley 2020.05.23 10:29:20
@Matyika Ápolója: "És igen, én is érzek némi mesterséges férfi-nő szembeállítási kísérletet ebben a témában. "
- a kommunistak (jelenleg ballib alca alatt futnak )mindig igy kezdtek aljassagaikat. Mestersegesen ellentetek gerjesztese szervesen, szimbiozisban levo csoportok kozt.
Most ez az idezett cikk -aminek a blog profiljahoz sincs koze - nem ter ki pl arra, hogyan forditanak egymassal szembe generaciokat (fiatal-idos), vagy arra, hogy Marx mar irt arrol, hogy a csalad intezmenyet el kell torolni.
A kérdés az elmúlt hetekben egyre hangosabban szól, hiszen a határok lezárása és a lakhely-elhagyási szigorítások mellett is több nyugat-európai ország megtalálta a módját annak, hogy Kelet-Európából idénymunkásokat szállítson zöldséget és gyümölcsöt betakarítani...
C.quigley 2020.04.30 12:41:50
@nyuszigonosz: a guardian c. kommunista szennylap hozta a szokasos szinvonalat.
Mivel már több mint egy hónapja ülök itthon és szórakoztatom a családot határtalan értelmem és humorérzékem folyamatos csillogtatásával, úgy gondoltam, hogy itt az ideje, hogy erről az időszakról levonjam a konklúziót. Főleg, hogy az előzőleg említett okokból a család fel akar áldozni Wakantanka…..
C.quigley 2020.04.27 23:07:05
@Herr Géza: "Az ugye nem játszik, hogy “ Cukahara professzor, a világhírű tudós “ a YouTube-on mondott valamit okosat. "

- de bizony, csak az jatszik, mas kerdes, hogy te nem fogadod el azt, ami nem illik bele a libsi bolsi vilagkepedbe.
C.quigley 2020.04.27 23:16:04
@zuzzer: "Amúgy te magadtól vagy ilyen, vagy nem kaptál idôben oxigént? "

- ervelni is tudsz, vagy csak hozongeni?

beszurtam linkeket, amelyek cafoljak a jarvany valos letet. Lehet oket szetszedni. intelligens ember arrol ismerszik meg, hogy a masikat meghallgatja, szambaveszi, akkor is, ha elter a velemenye az ovetol.

"Szerinted én a Maszopot meg a haverjaikat szeretném vissza? Anyám borogass...."
- te ennel sokkal rosszabbat akarsz, ahogy fentebb irtad is. Azt a fegyort aki a napelemet nem tudja az atomeromutol megkulonboztetni. Kulfoldi ugynokoket.

Es ha meg "geci"zel, azzal nem a demokratikusan valasztott miniszerelnokot minosited, hanem sajat proli onnonmagadat.

Mellesleg megjegyzem, hogy a koronavirus aldozatai/millio fo a vilagon a legkisebb kitalaltad hol: Magyarorszagon.
C.quigley 2020.04.27 23:18:19
@zuzzer: te kulonben is svajban elsz, mi a jo budos fenet foglalkozol Magyarorszaggal?
A napokban lesz a 22. évfordulója annak, hogy ismeretlenek lelőtték a Juvénal Habyarimanát, Ruanda hutu származású elnökét szállító francia repülőgépet a kigali repülőtér felett. Ami az ezt követő száz napban történt, ma már a történelem legvéresebb oldalain jegyzik. A ruandai népirtás során közel…..
A történelem számtalan járvánnyal sújtotta már az emberiséget, ilyen volt az 1347 és 1353 közti nagy európai pestisjárvány, az 1830-as kolerajárvány és az 1918/19-es spanyolnátha járvány. Milliókat érintett mindegyik, akárcsak a jelenlegi koronavírus pandémia, mely már a másfél millió…..
C.quigley 2020.04.08 20:27:40
@Alekszej Antonov: meg lesznek is uj torzsek. Mert mutalodik az egesz.

Iden elso negyedevben osszesen az orszagban kevesebben haltak meg, mint tavaly elso negyedevben.
C.quigley 2020.04.08 20:33:17
@Kovács Istvan:

Az influenzaban evente 250-600 ezer ember hal meg vilagszerte. Ehhez kepest koronavirus teszt utan eddig 85000.
Figyeled mit irok? Koronavirus teszt utan. Tehat nem a virus miatt. Az aldozatok 95 %-anak egyeb kronikus betegsege-i is volt-ak, az aldozatok 99%a 75 ev feletti.

A media azt harsogja, hogy veszely van. Ez a pszichere hat, eppen ugy, mint a reklamok. Ha valamit sokszor ismetelgetnek, akkor elhiszed.
Mert azt akarjak, hogy felj, hogy rettegj.
Mert ha rettegsz, nem fogsz tudni gondolkodni es elveszted a jozan itelokepessegedet.
Magyarország elbukta a tél ellen vívott harcot: a vidéki úthálózat állapota sok térségben siralmas. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
C.quigley 2013.04.08 21:33:29
@Shadowbull: A perszepersze, meg a hulyezes es ehhez hasonlo valaszokon kivul mire futja toled? Mert egy ertelemes mondatot nem irtal.

Az amerikai elnokot vagy a Bank of England igazgatojat is konteos elmebetegnek tartod ugye :))) Hat ez kicsit kemeny :))))

Komolyan azt mondod, hogy Rona Petert osszeeskuveselmeletesnek tartod? Ezen mar csak nevetni tudok :)))

Tudod, az okosabbaktol nem szegyen am tanulni, es valljuk be, o okosabb mint te vagy en egyuttveve.

hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3na_P%C3%A9ter_%28k%C3%B6zgazd%C3%A1sz%29

1986 és 1990 között a J. Henry Schroders bank elnök-vezérigazgatója. 1990 és 2004 között a NABI buszgyártó cég magyarországi leányvállalatának alapító elnöke, valamint az Első Magyar Alap elnök-vezérigazgatója. Több egyetem oktatója.

Üzleti munkái mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar nemzetközi jogi tanszék óraadója volt 2004 és 2010 között. 2006-ban címzetes egyetemi tanárrá avatták. Emellett az ELTE és Pécsi Tudományegyetem gazdasági tanácsának tagja volt.

2010-től az Oxfordi Egyetem Blackfriars Hall gazdaságtörténeti vendégkutatója. Ugyancsak 2010-től a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának tagja.
C.quigley 2013.04.09 18:53:09
@Shadowbull: "Bar a "tema legnagyobb szakertoje" minosites pont a te szadbol nagyon nevetsegesnek hangzik, mert te aztan marhara kepes vagy felmerni, hogy ki mekkora szakerto abban a temaban,"

- nem hangzik nevetsegesebben mint a tiedbol. En nem vagyok szakerto, mint a fent emlitett urak, de a te szintedet azert boven megutom.

Es mivel nem vagyok szakerto, eppen ezert, nem szegyen olyanoktol tanulni, akik nalam okosabbak. Neked sem lenne szegyen.
C.quigley 2013.04.10 00:12:25
@Shadowbull: "a gond az hogy veled ellentetben nekem van nemi ismeretem a temaban, amit felhoztal."

nem ugy tunik, ennek egyaltalan nem tetted tanubizonysagat, masreszt pedig mivel magadrol allitod, ezert teljesseggel hiteltelen. Ondicseret budos, tudod.

Nezzunk par ervet a'la Shadowbull.
"Na kibujt a szog a zsakbol, seggfejkem :) Hidd csak el nyugodtan azt a sok baromsagot, amivel ezek a "szakertol" etetnek, egy hulyevel tobb vagy kevesebb oly mindegy."

"Hulyeseg. Pont."

"Perszepersze.""

itt tart a te ervelestechnikad.
Ha nem linkelek, akkor azt vonod ketsegbe, hogy nincs alapja, bizonyitek az erveimre, ha linkelek, azzal van problemad.