Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Temp5132135

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Fránya dolog ez a hálálkodás, különösen akkor, ha kötelező jellegű. Mert a kézfogás, meg a tábla csoki még csak-csak elmegy Terka néninek a harmadikról, amiért a hétvégén öntözte a virágainkat, de ha pénzről és üzleti érdekekről van szó, akkor már furcsább,…..
Temp5132135 2012.12.22 14:36:23
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: ... és ki mondott hosszas beszédet az átadón? Nem a kormány egyik tagja véletlenül?

Gondolom nem vagy ennyire hülye, de igen ügyesen tetteted.
A fiatalság felzúdulása és a tüntetések megtették a hatásukat, a kormány visszavonta a keretszámokat, úgy tűnik azonban, hogy a hallgatóknak semmi sem elég. Balog Zoltán miniszter állítása szerint minimum 40 ezren tanulhatnak állami ösztöndíjas formában, de ez a szám akár…..
Temp5132135 2012.12.19 13:57:08
Most ebben az országban vagy csak én jártam egyetemre, vagy mindenki más megbolondult.
Aki hallja adja át: a keretszámokat NEM LEHET eltörölni, mert a keretszámok (hogy hányan férnek be az adott szakra) határozzák meg a ponthatárokat, nem a ponthatárok azt, hogy hányan férnek be.

Meghirdetnek egy szakra 100 helyet, de jelentkeznek 1000-en. Az 1000 embert
eredményeik alapján sorba állítják, a legjobb 100 bejut. Ennyi.
Aztán megnézik hogy a mennyi a legkevesebb pont, amivel be lehetett jutni: na EZ A ponthatár.
De ezt csak akkor tudják, mikor már mindenki bejutott. Amit előre lehet
tudni, az a TAVALYI ponthatár.

Mégis honnan vennék azokat a ponthatárokat ? Rózsika megálmodja ? Orbán kiolvassa az üveggömbből ?

Az megy hogy hány helyet hirdetnek meg, egyrészt fizikailag korlátozott (termek mérete, oktatók véges ideje, stb..), másrészt pont attól függ, hogy a kar mennyi támogatást kap - pl. tudnak indítani 20 ingyenes helyet (állam
fizeti) és 100 fizetőset.

A keretszám - vagy nevezzük bárhogy azt a számot amennyien egy képzésre beférnek - fizikai adottság, nem lehet eltörölni.

Ha pl. egy buszba 200-an férnek el (ez ott a "keretszám"), és Orbán hoz egy rendeletet hogy ez így nem jó, mostantól mindenki befér akinek van jegye, attól még a busz nem lesz nagyobb.

Ne legyetek már ennyire hülyék, amit Orbán mond az tökéletes képtelenség, a farok csóválja a kulyát, az eső a kabáttól lesz vizes. Orbán belenéz a kamerába, és közli hogy a fű kék, a nap nyugaton kel. Ez ellen nem érvelni
kell, hanem rámutatni arra hogy hülyeségeket beszél, és elküldeni gyógyszeres kezelésre.