Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ric12

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 400 Éves Ház Belevágtunk! 2018.07.19 07:35:00
Belevágtunk egy házfelújításba, egy új életbe, és ezzel együtt ebbe a blogba is. Vasiak vagyunk, de a fővárosban élünk már régóta. Egy ideje azonban hol komolyabban, hol komolytalanabbul játszottunk a gondolattal, hogy jó lenne vidékre költözni. Mármint rendesen vidékre, nem…..
Ric12 2018.08.18 17:18:23
Elképesztő fejlődésen ment keresztül az elmúlt években a Római part. Ez a csodálatos pihenőövezet nem csak a Duna közelsége, hanem a környék luxuslakásai és házai, sőt, villái miatt is a felső középosztály egyik kedvelt lakóhelye. Az életminőséget tekintve lassan már a belső budai részekkel lehet…..
Ric12 2017.11.11 10:32:27
@L.R.C.: Én kérek elnézést!

"Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, álljon itt egy új, tudomásom szerint még megvásárolható, márciusra el is készülő ajánlat a Római partról. " ... mondja EGY ...

"Ebbe, a CASA ROMAI – Villa Petit fantázianevű, 116 négyzetméteres, nagy, privát kerttel bíró vadonatúj ikerházba az építtetők apait-anyait beleadtak." ... mondja 116 m2 és IKERHÁZ

Segítek:
Ikerház: két szomszédos építési telek közös oldalhatárán álló, egymástól független
épületszerkezetekkel és vezetékekkel megvalósított, nyílás nélküli tűzfalakkal csatlakozó két
olyan önálló épület, amely külsőleg egy épület képét mutatja.

"Ebben a házban 3 szoba, 2 fürdőszoba, külön WC, 2 terasz (30nm) és 101 négyzetméteres belső lakótér lesz" ... ne ez pedig egyik ingatlanra se igaz, ami hirdetésben van. Egyik se 3 szobás, egyiknek se 30 m2-es a terasza és egyikben se 101 m2 a lakóterület (ami előtte még 116 m2 volt)
Segítek a megoldásban: 116 m2 terasszal, 101 m2 belül, amiből 79 m2 a hasznos alapterület.

A 253/1997 Kormányrendelet értelmében, valamint az OTÉK (Országos Településrendezési és Építési Követelmények) 2008.09.08-i módosításával 8 négyzetméterre növekedett az építhető lakószoba minimális alapterülete ... de ebbe ne menjünk bele!

A további hibákat a poszt írója által adott linken találtam, ahol a hat képből három nem a hirdetett ingatlant mutatja.
Az árról nem is tettem említést, mert a cikk sem - ellentétben a képpel, amit közölt - de györüű, hogy a 116m2-es épület, ami 101..illetve 79m2, az 99,9 millió Ft, de ha a cikkben említett kivitelben szeretnénk, akkor 115 millió. Az utóbbi állapotot nevezi a hirdetés "kulcsrakésznek".
A kátrány felszedése és a lakás kitakarítása után, a következő nagyobb lélegzetvételű munka az álmennyezet elkészítése volt. Tekintve, hogy a legfelső szinten van a lakásunk, valamint, hogy a ház nincs szigetelve, úgy gondoltuk, hogy előnyös lesz egy álmennyezetet kialakítani a helyiségekben,…..
Ric12 2017.11.01 10:12:27
@RobertJ: Köszönöm,én is pont erre gondoltam/céloztam.

"...Ennek a problémának a kiküszöbölésére párazárást és légzárást kell kialakítani, amit legegyszerűbben egy vékony, átlapolt fóliaréteggel érhetünk el..."

Páratechnikai számítást el kell végezni (ezt én most nem tettem) de elvileg alul is és felül is teljes párazárást kap a rétegrend tekintve, hogy felülről gondolom szigetelték a lapostetőt. A bent lévő pára mennyisége állandó, így nem számítanék jelentős páralecsapódásra.

Persze amint átszurkáljuk a lámpatestek és a vezetékek kedvéért...de ez már 1 következő történet.

Egy 10-15 m2-es belső páramentes álmennyezet esetén a fa tartószerkezet problémáját se látom ennyire kardinálisnak. 2 nem-szakmabeli sokkal egyszerűbben dolgozik fával mint mondjuk rugós függesztőkkel. Nem beszélve arról, amikor egy amatőr(bocsánat) be akar hajtani egy gk csavart egy fém profilba...
Igen, a tartószerkezet MINDEN részét ugyanahhoz a felülethez rögzítem (még a fal mellettit is ).

...de ezek csak egy kókler gondolatai...
Ric12 2017.11.01 11:42:50
@bandigyerek: Én kérek elnézést ,ha úgy tűnt, nem hiszek a szakembereknek!

Az első komment számomra azt jelentette, hogy hogy élet- és közveszélyes az, ha valaki belülről akar szigetelni és még elektromos vezetékkel is tetézi a hü... hozzá nem értését. Ezért mertem finoman megkérni, hogy fejtse ki, hol az égbekiáltó bűn. Igen, nem ideális megoldás, de jobb hiányában meg lehet csinálni működőképesre is.

A Te válaszod nekem úgy jött le, mintha az se lenne normális, aki esetleg favázra tesz gipszkartont.
Én nem hiszem, hogy valaki kizárólag azért választaná a favázat, mert azzal akár 5e Ft-ot is megspórolhat, hanem - mint leírtam -nem szakemberként egyszerűbb vele dolgozni és a jelenlegi körülmények között nem érzem annak veszélyét, hogy 8-10 év alatt elrohadna.
(Minden példa sántít, de szerény ismereteim szerint az USA-ban a legritkább esetben használnak kis terekben acél függesztő- és falszerkezeteket... persze valaha egyértelmű volt, hogy a Föld lapos...)

Szigetelés: én az üveggyapotot simán betiltanám. Még nem találkoztam működőképes felhasználásával.
Itt kérem, ha valaki tudja hol és hogyan lehet jól alkalmazni, szóljon!!
  Felhőtlen boldogság  Gazdagabb lehetsz, mint én, de biztos, hogy nem vagy nálam boldogabb – mondta egyízben a spanyol tanárunk, amivel gyakorlatilag mindent elárult a dominikai életfelfogásról. Nem hajszolják a pénzt – nincs is –, viszont lerí róluk, hogy boldogok. Nem érdekli őket, ha öten…..
A Brit Carwow nemrég összeállított egy szép listát az általuk ikonikusnak vélt, nemzeti mezbe öltöztetett autókról. Elnézve a nagy felhajtást, meglep hogy más még nem próbálkozott... A koncepció amúgy egyszerű: nemzeti mez, jeles focisták, és az országra jellemző márkák ikonikus modelljei nemzeti…..
A Megasztár negyedik szériájának győztese most éppen a The Voice című tehetségkutatóban vitézkedik, és a magyar idő szerint kedd hajnalban befejeződött párbajkört is túlélte, mit túlélte, simán továbbjutott. Egy Cassandra Robertson nevű nővel közösen énekelték a Nobody…..
Nyaraláskor (hacsak nem szállodába megy az ember) az egyik fontos kérdés, hogy miként oldjuk meg az étkezést. Ha mi magunk akarunk (vagy kényszerülünk) sütni-főzni, akkor vagy ki vagyunk szolgáltatva a vendéglátók által rendelkezésünkre bocsátott eszközöknek vagy magunkkal…..
Belsőség Megbűnhődtem 2015.06.29 17:25:09
Ez van, ha az ember felelőtlenül fogyasztja a totalcaros és indexközeli tartalmakat. Kezdődött azzal, hogy olvasom a vízmellé kihelyezett kommandónk sztorijait, amiket felváltva írnak a srácok. Koncz Jani már több anyagban is beszámolt a történésekről, ami az ő esetében egyet…..
Teszt: Volvo 7700 helyközi csuklós   Mi lenne ebben az őrültség? Eleve nem nekem kell vezetni, ez már önmagában el kell hogy adja a helyközi autóbuszt. Ennek ellenére mindenki, akinek megemlítem, hogy busszal megyek, úgy néz rám, mintha legalábbis az Iszlám Államhoz…..
A jó ötlet általában nagyon egyszerű. És szórakoztató. Na, ki csinálja meg idehaza először? Kell hozzá adatátvitelre képes kis kamera, egy RC-pálya és pár számítógép, monitor és jó kormányok, helló. via: oppositelock.jalopnik.com..
A pár hét ezzel ezelőtti megagiga rock/metal sláger evör listánk után ismét aktív volt a kommentelő tábor - ennek mi nagyon örülünk - és ott is történt rá célzás és mi is éreztünk kínzó hiányát a magyar slágereknek. Viszont két egyszerű ok miatt maradtak ki akkor a…..
A MetalInjection.net webzine összeszedett egy listát, amin összegyűjtötte minden idők tíz olyan metal albumát, ami legnagyobb hatással volt adott stílusra, vagy hatással volt egy másik kialakulására. Érdekes lista, alapvetően egyet is tudunk vele érteni (na jó, talán a black metal…..
Ric12 2014.08.11 16:04:59
@virgo: +1
Nemrég jelent meg az angol Classic Rock Magazine 200. lapszáma. Ebből az alkalomból a lap szerkesztői a magazin 1998 novemberi indulása óta megjelent dalokból összeállítottak egy 200-as listát, melyből itt az első 20 helyezett. Azért tudnánk vitatkozni velük :-) 20. Heaven And…..
Ric12 2014.07.22 00:45:21
@eßemfaßom meg áll: pont erre a következtetésre jutottam - még jó, hogy csak korábbiakat hallgatok. :)
Ha többször gondoltál a kerek seggére éjjel, mint Scarlett Johanssonéra. Ha tudod, hány perc telt el az utolsó Hangyász hétfő óta. Ha gyűlölsz, amiért ilyen sok. Ha sose hitted el, hogy valaha menni fog. Ha mindig tudtad, hogy egyszer menni fog. Ha nem akarsz már különösebben jól…..
És nem, nem Arya Starkra gondolunk. A tovább mögött egy erősen szubjektív lista a Game of Thrones öt legszebb, leggyönyörűbb színésznőjéről. Aztán majd kommentben lehet értetlenkedni, hogy miért pont ők, miért nem más - éppen ezért sorrendet nem is állítok fel. Legalább…..
Ric12 2014.05.27 19:39:27
  Új rovat a blogomon: bemutatok olyan lakásokat, amik praktikusak, stílusosak, rengeteg jó ötletet lehet meríteni a kialakításukból, ráadásul divatosak manapság :) Tartsatok velem, kalandozzunk együtt a világban, kukkantsunk be mások lakásaiba! Megint találtam egy lakást,…..
...miután elfogyott belőle a levegő, akkor is ugyanúgy hajtasz tovább. Sem azt, hogy tetszőlegesen messzi szervizbe állsz be vele. Hanem azt, hogy elvergődsz _lassan_ a legközelebbi gumis műhelyig. De! Simán elképzelhető, hogy nagy sebességnél jött a defekt, ilyenkor talán tud így…..
Ric12 2014.02.24 23:07:41
@dzolee: Próbáld név alapján: Larissa Riquelme
Tegnap sikerült elkeverednem egy olyan Tescóba, amiben önkiszolgáló kasszák is vannak. Természetesen kipróbáltam az egyiket, nagyon ötletes találmány. Ennek ellenére mégsem támogatom a bevezetését. Hogy miért nem? Mert nem szeretem, ha hülyének néznek és mert az…..
Ric12 2013.11.15 10:44:08
@Carada:
Azt mondom, hogy a önkassza lean.
Azt nem, hogy támogatom.

A 3 önkassza nem váltja ki a pénztárost, hanem az a pénztáros, aki 1 pénztárban ül, 3 önkasszát (sajnos valóságban többet) felügyel.

Ennek ellenére számolahtnánk úgy is, hogy nem veszek a MEGLÉVŐ normál kassza helyett 3 önkasszát, hanem felveszek még 1 pénztárost részmunkaidőben és akkor jó lesz.

DE NEM!

1. normál kassza helyett veszem a 3 önkasszát, tehát a különbözet csak 2 kassza.
2 kasszából csak 7 évig tartod el a pénztárost (a te számításod szerint)és elfogy a lé. Ha egy beruházás 7 év alatt megtérül, akkor az jó, tehát inkább kasszába fektetem. Így itt (is) tévedtél.

2. A pénztáros, akit részmunkaidőben alkalmazok, az részmunkaidőben (heti 5x 4-6 órát max) dolgozik, a kasszáim viszont 7x 0-24-ben, ergo minimum 168/30=5,6 alkalmazottat kéne felvennem és akkor azok még nem mentek szabira és nem voltak betegek.

Én nem is ugatom a közgazdaságtant, de úgy érzem a bolt jobban jár az önkassza vásárlásával.

Tudom, most azt mondod, hogy a vásárló viszont rosszabbul.

Minél rosszabbul?

Annál, mint ha még 1 pénztárost felvettek volna? IGEN, de ezt nem is vitatta senki.

Annál, mint ha a bolt nem csinált volna semmit? Nem, SZERINTEM a vásárló így jobban járt.

Persze azt sem vitatom, hogy olyan nincs, hogy mindenki ingyen jól jár. Már azt is leírtam, hogy szvsz a vásárló fizet a munkájával. (mint ahogy az önkiszolgáló étteremben, a benzinkúton...stb)
Ric12 2013.11.15 14:17:36
@Carada:

Nem olvastad végig az említett bejegyzésem, miszerint a lehetőség megléte nem valós, mivel kevesebb lett miatta a normál kassza.

Még egyszer írom az önkiszolgáló kasszák bevezetése ÖNMAGÁBAN LEAN. (pont)

Az, hogy miért nem támogatom azt (és főleg ahogy és ahol),hogy a TESCO bevezette/bevezeti az önkiszolgáló kasszákat nem igazán ide tartozik illetve egy külön posztot érdemelne. (Amit, ha megírnék - de nem fogom - nem is biztos, hogy a végére nem a támogatás nyerne)

A vásárló elégedetlen.

Mit lát?

Új önkiszolgáló kasszák vannak, emellett még kevesebb alkalmazott a boltban. Azt is hallja, hogy Mo. egyik legnagyobb munkáltatója az elmúlt 3 évben ezernél több alkalmazottjától megvált/szervezte ki lehetőleg külföldre a munkát és egyébként is minden lehető módon költséget csökkent, az árak meg emelkednek.

Mire gondol?

Az a büdös multi kilopja a magyar zsebéből a pénzt és még a legalapvetőbb ellenszolgáltatást se akarja nyújtani.

Hogy igaza van -e?

Ezt nem tőlem fogod megtudni, mivel épp annyit tudok, hogy elképzelésem sincs. :(
Végigdörgök a tribün előtt, kicsit meglebbentem balra a jobbkanyar előtt, skandináv flikk, ugye, visszaszúrom másodikba, és mivel nem tudok gázfröccsöt adni az istenverte pedálgép miatt, már blokkolnak is a hátsó kerekek, mintha kéziféket rántottam volna. Szépen keresztbe…..
háztáji dizájn Eközben Kijevben 2013.10.16 19:41:48
. A Sergej Makhno által tervezett Penthouse Pokrov Kijevben, még lakatlan állapotban. Már ha magánlakás egyáltalán, mert sajnos nem árulnak el róla semmit.   Innen...
Ric12 2013.10.17 09:24:15
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja.Direktlinket a letöltéshez itt talál...
Ric12 2013.07.11 20:05:18
Kávégép:
www.caffeclub.eu/hasznalt-kavefozok/felujitott-kavegepek-saeco-kavegepek-1747/1747/

Bár én pont nem a Saeco rendszerűt szeretem, de ez egyéni hozzáállás (nekem Bosh van)

Én Tőle vettem: www.kavegepek.net/kavegepek/