Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ruslanski

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kegyetlen élethelyzet, amikor a család egyik tagja külföldön dolgozik, míg a többiek otthon maradnak – akár csak pár hónapig, amíg a másik mindent előkészít, de gyakori az is, hogy egyikük huzamosabb ideig külföldön dolgozik és csak pár hetente jár haza hétvégére. Egy új…..
ruslanski 2015.10.03 23:10:56
@A nagy kékség:

A szemléleteddel emberileg semmi baj nincs. Azzal igen, hogy ezt érzed kötelező érvényűnek. Az igazi baj azonban mégis az, hogy adottnak veszed, hogy aki elmegy (igen komoly kényszer alatt), az érzéketlen alak.

A szemléleted akkor illeszthető a gyakorlatba, ha megvan az alap anyagi biztonság, ami Magyarországon egyre inkább a Holdban van, sőt ott sincs. Ha elvesztetted a munkád, nem találsz másikat, nem tudsz kaját tenni az asztalra, akkor azonnal felülvizsgálod a takaróigazgatás kérdését.... Te is csak addig vagy erkölcsbajnok, amíg nem szívtál eleget. Ilyen az emberi természet.
Nainen története a buktatókról, az elszántságról, az így elért sikerekről szól. Családjuk rácáfolt mindenre, amivel költözés előtt riogatták őket, ugyanakkor az írás nagyon kiegyensúlyozott, egyáltalán nem csak a már elért eredményekről, hanem a néha nagyon is…..
Mire a végére jutottam, rájöttem, hogy a mai poszt tulajdonképpen egy szerelmi vallomás Ausztráliához, méghozzá egy nagymamától, akinek az unokái a világ másik felén élnek. Biztos lesznek, akiknek ez vagy az nem tetszik majd benne, én szerettem Klári őszinte lelkesedését (és a…..
Miután Ágnesnek elege lett abból, hogy egy helyben topog, gondolt egyet, kiadta házát és nekiindult. Angliai munkahelyén meg kellett küzdenie a diszkriminációval, a sokkoló közös szállással, de sikerült túljutni a nehézségeken. „Gondolkodtam, hogy írjak-e egy posztot…..
ruslanski 2013.07.10 07:58:51
@tableno: pl az otthoni lehúzó légkör, tömény bunkóság (ahova csak lépsz), az emberekből áradó rosszindulat nélkül nagyon felszabadító élni ám....Nincs mindenhova beszivárgó politika, torkodon lenyomott nemzettudat, káosz. Van viszont perspektíva, ha te is akarod. Találsz munkahelyet, ha dolgozni akarsz. Nem érnek atrocitások nap mint nap. nem száll fel a büdös hugyos hajléktalan a buszra. Nincs okádékbunkó békávéellenőr. Vannak problémák, de tűréshatáron belül. Röviden....:)
Igazán kalandos történet a mai, szó lesz benne egy szcientológussá tévedt tini dániai kalandjairól, aki visszatérve hajón kezdett dolgozni, majd kis magyarországi kitérőkkel most Skóciában él. Balázs története következik. „Először is 37 éves vagyok és már 16 éves…..
Határátkelő Azért sem adom fel! 2012.12.19 06:58:00
Tartok tőle (mi több, a számokat elnézve tudom), a mai történet nem egyedi, éppen ezért annyira szívbemarkoló. Szerzője egy házaspár hölgytagja, akik életük azon szakaszában vannak, amikor az elmúlt évtizedekben fáradságos munkával felépített egzisztenciát kellene…..