Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bakos Annamária

100 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondoltátok volna, hogy a mosogatáshoz használt réz súroló, az edények, és egyéb tárgyak súrolásán kívül másra is alkalmas lehet? Ugye nem. Főleg azt nem, hogy épp karácsonykor vehetitek hasznát ennek a mosogatóeszköznek. Malissa, a A Joyful Riot blog egyik szerzője,…..
Miután ünnepi díszbe öltöztek a terek, az utcák, az üzletek kirakatai, lassan otthonunkban is előkerülnek az ünnepi díszek. Azonban, miért is ne fektethetnénk egy kis hangsúlyt udvarunk ünnepivé tételére is? Most nem a fényfüzérekre gondolok, ennél egy sokkal nagyszerűbb…..
Hosszas sorban állás ügyintézésnél, pénztárnál, várakozás a metróra, villamosra, melynek következtében egy idő után a test elfárad, ülőhely pedig sehol. Erre a problémára talált megoldást, három fiatal, dán alkotó. A Sitpack egy hordozható, összecsukható szék, mely…..
A hideg napok beköszöntével, egy meleg lábbeli nélkülözhetetlen darabja lehet öltözékünknek. Bár megkérdőjelezem a most bemutatásra kerülő lábbeli melegségét, azonban a szőr egy teljesen új megjelenést ad a cipőnek, csizmának. Ami még jó ebben az ötletben, az az, hogy az…..
Luz Cabrera, Malorie Pangilinan formatervezők által tervezett "Drágám, hazaértem!" elnevezésű fali kulcstartó különlegessége alakjában rejlik. A méhsejt alakú, falra szerelhető kulcstartóhoz, különböző színű kulcstartó is tartozik. A színeknek köszönhetően mindenki…..
Egy üres falfelületet, mindamellett, hogy festménnyel, fotókkal, vagy egyéb faldekorációval dekorálunk, választhatunk polcos megoldást is. Egy polc épp olyan mutatós tud lenni, mint egy kép a falon. Helyezhetünk rá könyveket, különféle dekorációkat, virágot, de még képeket…..
Nincs szükség sakktáblára, de még a szabályokat sem kell ismerni, ahhoz, hogy ezeket a sakkfigurákat tudd mozgatni. Mesteri faragványok illatos cédrusból, melynek tervezője, az olasz Giorgio Bonaguro. A sakkfigura ihletésű tömbök, ülőfelületként funkcionálnak. A tervező, a…..
A brazil művész, Álvaro Franca a portré készítés egy különös módját választotta. Ecset helyett, írógépet használ a portrék készítéséhez. A mindössze 22 éves, fiatal, törekvő művész Brazíliában született. A grafikusként tanuló Franca, több lehetőséget is…..
Az ősz beköszöntével vágyom a sült gesztenye, és a sült tök illatára, de legfőképpen ízére. Még mielőtt eljönne annak is az ideje, tökös dekoráció keresésbe kezdtem. Bolyongva a világhálón, arra a következtetésre jutottam, hogy a tök egymagában, mindenféle festéktől,…..
A kis alapterülettel rendelkező lakások minden négyzetméterét maximálisan ki kell használni. Számos trükköt vethetünk be, ezek egyike, hogy többfunkciós, illetve összecsukható bútorokat választunk, melyek kis helyen is elférnek. Íme 10 ötletes bútordarab: 1. Könyvespolcként…..
A japán illusztrátor és tervező, Akihiro Mizuuchi két nagyon csodás dolgot kombinált, a LEGO-t és a csokoládét, így megalkotta az ehető LEGO-t.  Minden szülő fél attól, hogy gyermeke lenyeli a kis kockadarabkát, azonban a csokoládéból készült LEGO-nál nem kell aggódnunk,…..
Egy ékszer még a legegyszerűbb öltözéket is feltudja dobni, legyen az karkötő, gyűrű, bross vagy nyaklánc. A nyaklánc előkelő helyet foglal el viselője mellkasán. A modern technológiák, és korszerű tervezési elvek, igen változatos, és új designt teremtettek. Vessetek rájuk…..
Gondolom, sokaknak cseng ismerősen Sweet Paul neve! Ő az a szakács, aki kreatív ötleteivel hódította meg a világot, mindemellett író, és fényképész is. A mai remek ötlet is tőle származik, ezt a kulcstartót egy barátjának készítette.  Elkészítéséhez különböző…..
Remélem sokaknak csal mosolyt arcára ez a fotósorozat, melyen Snuggles, a  kutya újszülöttként pózol gazdáival a fotókon. A fotográfus, Jamie Clauss örökítette meg ezeket a humoros, és imádni való képeket, egyedülálló fotósorozatot teremtve ezzel.  Tipikus újszülött…..
Akik a rendezett, szigorú egyenes vonalban megtervezett kerteket részesítik előnybe, azoknak valószínű, hogy ez a bohém stílusban megálmodott kis kert nem fog tetszeni.  A bohém kertek nem túl igényesek, gondozásuk nem sok időt vesz igénybe, de persze ezeket is gondozni kell, és…..
A Párizsban született francia művész, Gilbert Legrand mindennapi tárgyaknak ad új karaktert. Teszi azt úgy, hogy ecsetet ragad, és arcot fest a legkülönfélébb tárgyaknak. Így született ollóból-csókolózó pár, vállfából-egérke, kunkorodó farokkal, vízcsapból-szaladó…..
Rendkívüli módon megformált állatok, ahol a művészek vászonként használták az emberi testet. Ezeknek az állatoknak a megfestéséhez elengedhetetlen a tehetség, a képzelőerő, és a türelem. A testfestő művészek alapos vizsgálás után alakították át a modelleket csodás…..
Mi történik a Coca-Cola műanyagpalackjával, ha kiürül? Jobbik esetben a szelektív hulladékgyűjtőben landol.  Az Ogilvy & Mather reklámügynökség egy olyan kampánnyal állt elő a Coca-Cola számára, mellyel második életet adott a műanyagpalackoknak. Az ital elfogyasztása…..
Egy-két cikk erejéig virágba borult a dekooder. Móni gyönyörű, esküvői virágokkal árasztotta el cikkével az oldalt, nekem a választásom, azonban olyan virágokra esett, melyek különös formájukkal hívták fel magukra a figyelmet. Külső megjelenésének, és változatos…..
Íme e heti termése a dekooder szerkesztőinek, sok képpel, szöveggel és újdonsággal. (Szerkesztette: Bakos Annamária) Aletta a héten folytatta hundertwasser minimál stílusban tervezett lakásának bemutatóját. Ezúttal a konyha-étkező-nappali-dühöngő, a mosókonyha,…..
Parányi balkonterületre kiválóan alkalmas ez a Francesco Monaco és Alejandro Tamayo által tervezett kis asztal. Kell ennél több egy apró balkonra? Persze valamilyen ülőalkalmatosság nem árt az asztal mellé.  Manuela egyszerű, letisztult, lábak nélküli asztal, hajtogatott…..
A kínai művész, BiJian Fan főleg madarakat és tengeri állatokat formál meg papírból. Pontos és aprólékos kidolgozás jellemzi munkáit. BiJian Fan a papírművészetet nagymamájától tanulta. Jelenleg Kaliforniában él, ahova továbbvitte a hagyományt, és folytatta a…..
A budapesti grafikus, Koppándi Borbála elindított egy Kickstarter projektet, melynek középpontjában egy fekete-fehér játszószőnyeg áll. Tervezőként a minimál stílus jellemzi. Célja az volt, hogy egy olyan játszószőnyeget tervezzen, mely bármilyen gyerekszobában megállja a…..
Május elseje jeles nap a néphagyományban. A májusfa a természet újjászületésének szimbóluma, az ifjúság tavaszi szokásainak Európa-szerte ismert eszköze. Májusfa A csíki székelyek például zöldfarsangnak nevezik. A vallásos magyarázat Jakab apostol vértanúságát…..
A tervezők sok időt és energiát fektetnek abba, hogy szemet gyönyörködtető, kreatív, olykor vicces csomagolás dizájnt hozzanak létre. Nem kis feladat hárul rájuk ezzel, hiszen nagyon fontos egy terméknél a külcsín is. Íme néhány kreatív csomagolási ötlet: 1. Bajusz…..