Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szia, Máté vagyok

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kijöttek az Alien: Isolation krityók, és többek szerint elég fosatós játék (már amikor nem bugzik), de nekem ijesztgetésben akkor is a Silent Hill 2 marad a csúcs, és nem hiszem, hogy azt bármi überelni fogja. Pedig vannak annál félelmetesebb játékok, de ha egy megfelelő…..
Vigyázat! A nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek. 1942 - Milton Brooks  A detroiti Ford Motor Company dolgozóinak sztrájkja 1964 -  Robert H. Jackson  Jack Ruby nightclub-tulajdonos az újságírók és rendőrök gyűrűjéből kiszabadulva, közvetlen közelről…..
Szia, Máté vagyok 2014.09.26 18:39:56
@Rémbódess: Valóban szörnyű kép, amit hiányolsz. Csak érdekességképpen mondom, hogy az áldozat egy terrorista csoport vezére az akciójuk után. Az őt kivégző tiszt, katonatárs barátját és családját mészárolta le, a kivégzett férfi többedmagával. Bővebben:
lemil.blog.hu/2012/11/24/villamposzt-_egy_fenykep_margojara
A század elején két zseni, az orosz Szergej Prokudin-Gorszkij és a francia Albert Kahn fotózta Mongóliát. Prokudin-Gorszkij Oroszországot és az akkor orosz protektorátus alatt álló Mongóliát fényképezte, míg a neves gazdag filantróp Kahn azt vette a fejébe, hogy színesben dokumentálja a teljes…..
Szia, Máté vagyok 2014.09.07 20:10:03
@JTom:
Teljesen megfeledkeztem az évszámról. Jól van, akkor a kommunista kérdést fel sem kellett volna tennem.
Érdekel akkor is, hogy miért festenek rá szvasztikát a ládára. Ismerem sok jelentését a kultúrtörténetben.

Szóval az évszámról megfeledkeztem figyelmetlenségem okán. Minden más történelmi tényt ismerek, JTom.
Ez már az ötödik forduló a Pangea blog zászlós játékból, de szerencsére még mindig találni kitalálható és kellőképpen nehéz feladványokat. Régen eltűnt államok, név és zászlócserén keresztülment országok zászlói és ma is használatban lévő érdekes lobogókból…..
Szia, Máté vagyok 2014.08.01 00:47:28
Akár tetszik, akár nem, múltunkhoz, jelenünkhöz és jövőnkhöz hozzátartoznak a szörnyetegek. Arcélük, tetteik, életük szerves része történelmünknek, közgondolkodásunknak, populáris kultúránknak - viszonyítási pontok. Ezt ők is pontosan tudják, és sokukat éppen a bizarr…..
Szia, Máté vagyok 2014.07.28 02:22:50
@norbert79: A bárányok hallgatnak film a 1988-as könyv adaptációja, ami a '81-es vörös sárkány folytatása, írta Thomas Harris. Csak úgy mondom.
1974. Hiroo Onada a legtovább harcoló japán katona megadja magát. A Fülöp-szigetek dzsungelében, a háború után csaknem harminc évvel kizárólag egykori felettese előtt volt hajlandó letenni a fegyvert...
Szia, Máté vagyok 2014.06.13 10:42:43
@Nyiri:
Itt egy teljes alakos kép a lincselésről:

historicaltimes.tumblr.com/image/54606877692

Lige Daniels volt a neve, Center városában megvádolták egy fehér nő meggyilkolásával. A börtönből egyszerűen elragadta egy majd ezer fős tömeg, és a főtéren felakasztották. A fényképekből postai képeslapok készültek. Barátok és ismerősök küldözgették egymásnak a képet a meglincselt fiú testéről, a mosolygó tömeggel.

www.greatblacksinwax.org/Exhibits/lynching.htm

Szörnyű.
Harcosnők és Harcosok! A hétvégi henyélés és uncsi velneszezés helyett irány Kecskemét a Biczó Csárda! Csak véletlen egybeesés lehet, hogy a fesztivál egybeesik a Hősök Napjával, a Magyar Honvédelem Napjával és a Nemzetközi Gyereknappal is. Ami csábító: kül - és beltéri…..
Ma 101 éve, 1913 június 4-én, az epsomi derbin Emily Davison szüfrazsett, a verseny alatt a pályára berohanva megpróbálta a király lovát megállítani, aki halálra gázolta. A kattintás utáni felvételen a szörnyű esemény látható...
Ahhoz elég Pedro Coelhót olvasni, ha valaki szemet gyönyörködtető, bámulatos, könnyfakasztó, nyálban hosszan áztatott jelzőkkel ellátott gólokról, cselekről, hovatovább fairplay-díjat érdemlő vébéepizódokról szeretne értesülni. Ha viszont az olvasó nem csupán „a…..
Szia, Máté vagyok 2014.05.29 13:16:55
1867. Austin, Texas. Ismeretlen kötéltáncos egy talicskával a magasban. A teljesítménye nem elhanyagolható, hiszen drótkötél híján egyszerű - nem igazán feszíthető - fonott kötelet alkalmazhatott a mutatványaihoz..
Szia, Máté vagyok 2014.05.12 22:13:51
Egy kis keresgélés után a mozdonyok:
(balról jobbra haladva)
1. Coronation Scot, angol mozdony ami Amerikában is bemutatkozott.
en.wikipedia.org/wiki/Coronation_Scot
(Google képkeresővel azonosítva)

2. Áramvonalasított 4-6-2, President osztály.

3. EMC EA/EB dízel.
en.wikipedia.org/wiki/EMC_EA/EB

4 Ez pedig egy Amtrak PRR GG1.
hu.wikipedia.org/wiki/PRR_GG1_sorozat

A filozófiatanárom szerint: Ha valamit nem találunk, akkor csak rosszul keresünk.
Amúgy keresés közben belefutottam ebbe a monstrumba, és ez lett az egyik kedvencem:
www.steamlocomotive.com/bigboy/4019b.jpg
A másik pedig ő, Japánból:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6c/JGR_C5343_hauling_train.jpg
Szia, Máté vagyok 2014.05.12 22:27:22
@Szia, Máté vagyok: Ja, szóval elfelejtettem közölni, hogy a mozdonyok közül a Coronation Scot csak vendégeskedett az USA-ban. A 39-es világkiállításra érkezett, Dutchess of Hamilton néven egy darab, amit 38-ban építettek. A B&O Railway látványosságra használta, kiálította.
www.railalbum.co.uk/steam-locomotives/lms-coronation-streamlined-1.htm
Na most nem tudom, hogy ezen a videón miért egy másik mozdonytmutatnak az archív felvételeken, mint amiről beszél a szakértő.
www.youtube.com/watch?v=GllRI1nxMDA
Walled City egy elképesztő népsűrűségű nyomornegyed volt Hong-Kong, Kowloon városrészében. A képen látható teljes mértékben engedély és tervek nélkül létesült épületegyüttesben ötvenötezer ember élt, elképesztő higiéniás körülmények között, sokan csaknem évtizedekre a napfénytől is elzártan.…..
1950-es, 1960-as évek... 1956. Sunrise Shopping Center, Fort Lauderdale, FL..
Szia, Máté vagyok 2014.03.13 09:59:10
@stoppos76: Tökéletes felvetés, támogatom!
IDDQD Hétvégi játékcsaj: Epona 2014.02.09 12:03:36
Két hete nagyon ment a finnyogás Mila Kunisra, azóta készülök a nemes bosszúra, és most jött el az ideje. Tessék, kaptok egy lovat játékcsaj gyanánt. Epona ugyanis Link (a Zelda-sorozat főszereplője) hátasa, és kanca. Jó, igazából nem csak bosszúból került ide, a rovatba…..
Egy 19 éves srác legyen szíves hivatalos dokumentumokkal bizonyítani, hogy valószínűleg sosem látott dédnagyapja mit csinált 70 évvel ezelőtt. Ha nem tudja, akkor nyilván náci volt. "Egyetlen kérésem van mindenkihez. Tegye fel a kérdést magának, hogy hol voltak, mit csináltak,…..
A hírrel kapcsolatos hozzászólások alapján, a hajnali CIB fiók ellen elkövetett pokolgépes merénylet Magyarország legnépszerűbb terrorcselekményeként vonulhat a köztudatba. Kép forrása: Lánglovagok.hu - van több is Ehhez hozzájárul, hogy a robbantásnak nem volt…..
Amikor a Való Világ szereplőin, Benkő és Delhusa luvnyáin vagy az Éden hotel agyhalottain edződött egyszeri tévébuzi azt hitte, hogy a Life Network Ha Ciki, Ha Nem: Beteg Vagy! című műsoránál félelmetesebb nincs, amikor nem tudott elképzelni annál ijesztőbbet, hogy a walesi…..
Szia, Máté vagyok 2014.01.08 17:05:16
@afropöcs #8=======Đ ~ ~ ~:
Ilyen egy példa gyerekek rugbyedzésére:
www.youtube.com/watch?v=TbR8e30CLME

És így játszanak:
www.youtube.com/watch?v=svzghGVya_M

Messze nem olyan durva, mint ez a posztolt videó az amerikai-focista gyerekekről. Amúgy a védőfelszerelés enyhébb a rugbyben, éppen ezért jobban is vigyáznak egymásra. A felnőtt osztályokban is, a látszat ellenére.
Véget ért az ötévados kaland, a nálunk Totál szívás címmel vetített Breaking Bad olyan sorozatzáróval búcsúzott, amiben senki, semmi kivetnivalót nem találhat. Nesze neked, Dexter, ugye. Spoileresek leszünk. Spoilerek jönnek, csak az olvasson tovább, aki már látta a…..
Szia, Máté vagyok 2013.09.30 23:15:19
@doggfather: plutarkhoszi-tragédia, esetleg?
Ha már itt tartunk...
Vagy homéroszi?
Szophoklészi?
Szia, Máté vagyok 2013.09.30 23:18:36
@Leadfoot: Az órával szerintem azt akarta jelezni, hogy ott járt. A telefonhívást visszanyomozva a rendőrség eljut a helyhez. Úgy gondolom nekik hagyta ott.
Hacsak nem felejtettem el egy fontos momentumot a sorozatban.
Szia, Máté vagyok 2013.10.05 16:42:23
@doggfather: Azért írtam Plutarkhoszt, mert nélküle Shakespeare sem lenne az, ami.
Képzeljük el, péntek reggel fél tíz van, kint langy májusi szél lengedez, az irodájában kávéscsészéjére támaszkodva arról álmodozik a fővárosi önkormányzat kommunikációs munkatársa, hogy már csak négy óra és indulhat a balatoni vityilóba sövényt nyírni, szusszanni…..
Hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács elnöke. 51 éves volt. Azt hiszem, nem kell az embernek éppen gyászolnia ahhoz, hogy az információ hírértékéből ennyit, ne…..
Szia, Máté vagyok 2013.04.12 15:28:15
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Tévesen ismered ezt a latin mondást. Helyesen: "halottakról JÓL, vagy semmit."
De mortuis nil nisi BENE. Ahol a bene jól-t jelent, a bonum lenne a jót. Így van is értelme a mondásnak, ugyanis:A halottak nem tudnak védekezni, ezért az igazságot kell róluk elmondani, vagy semmit.

Részvétem. Ugyanakkor semmit sem változtat mindez a tényeken. Orbán jelölte az NMHH élére Szalait, és tudta róla, hogy beteg (mint kiderült bécsi diplomatalevelezésből, évek óta az volt). Tehát Szalai még a kórházban is dolgozott, küzdött a párt érdekei szerint. Az egész EU-ban botrányt botrányra halmozott a hivatala. Mindez rendkívül stresszes munkát eredményez. Tapasztalatból tudom, hogy a rákos betegeknek a stressz borzalmasan veszélyes. Nem értem őt. Azt hitte erkölcsös amit tesz? Valami erényt kovácsolt abból, hogy pártkatonaként, rendelethozóként, káderként szembement az Uniós normákkal, és csak gyűlöletet keltett maga felé? Ez kell egy halálos betegnek? Nekünk?
A napokban jelent meg a Belvedere Meridionale kiadó gondozásában a Racionálisan Lázadó Hallgatók első tanulmánykötete. A pártok támogatottságát elemző kutatócsoport arra a következtetésre jutott, hogy a biztos pártválasztó egyetemi hallgatók körében a Jobbik támogatottsága…..
Szia, Máté vagyok 2013.02.22 18:19:00
@szamaritánus: Meg kellene köszönnöm udvariasságból fentebbi mondandóm gyors illusztrálását, bizonyítását, azt, hogy bizony Magyarországon az átlag magyart komoly mentális és pszichés problémák terhelik, és te is teljes mellszélességgel vállalod szellemi képességed alantasságát, noha szégyenedben el kellene bujdokolnod.
De ahogy írtál egy népcsoportról olyan gyomorforgató és szánalmas, nem is vesztegetek több szót rád, még csak nem is ajánlom három cigányságkutató ismerősöm, és barátom könyveit. Kár beléd a további szó.
Szia, Máté vagyok 2013.02.22 22:37:09
A fentebbi emberek noha karosszék kényelmében mondják azt amit írnak nekem vissza, és az ilyen emberek mindenhol felütik fejüket az internet berkeiben, mégis jól mutatják, hogy milyen szörnyű kínok és fekélyes gondolatok mérgezik az ország lakosait. Engem igazolnak egytől-egyig. Noha a széles általánosságra nem igazak fekete-fehér képletek, beszédes a rasszista, xenofób és egyszerűen csak buta emberek előfordulási aránya csak ezen a kommentfelületen is. Nem nekik bizonygatom igazamat. Hanem azoknak a kulturált embereknek, akik olvasnak, de már attól a gondolattól is fáradtak, hogy klaviatúrát ragadjanak és a hitvány sűrűjébe üssenek.
"A Jobbik náci, aki ezt nem látja vagy tagadja az ostoba"
Konrád György
Egyébként Nem vagyok városi. Vidéki vagyok. A szomszédaim cigányok. És valahogy nem hat meg a cigányozók érvelése, hogy majd megismerem a rossz oldalukat, ha mellettem laknak.
De, hogy hozzátok forduljak nemkedves kommentelők: egy olyan pártot támogattok, mely szellemi örököse a nyilaspártnak, azon keresztül pedig az NSDAP-nek. Tehát újnáci támogatók vagytok. A Náci pártból alakult ki a nácizmus ideológiája, tehát igenis léteznek nácik. Ma is.
Ma Magyarországon fasiszta-veszély van. Szerencsére kommunista-veszély nincs, hanem fasiszta. Vannak átkozott menetelő szélsőbaloldali alakulatok? Nincsenek. Csak náci bakancsok. És a népesség nagy része igenis támogatja a gyűlöletkeltést, a rasszista és fasiszta antidemokratikus ideológiákat. Továbbá elszegényedett plebsből áll. Ez nem nagyképű általánosítás. Ez tény. Ha ezen te olvasó megsértődsz, sajnos te is közéjük tartozol. És így részét képezed egy növekvő lelki beteg közösségnek, egy kígyónak, mely saját farkába harap.
Február végén elhagyja isten földi helytartója hivatalát, B16 felmondott, a világ napok óta találgatja: miért. A dotoho felvillant néhány lehetőséget. (Leadkép: Egy uruguayi könyvesbolt reklámja, amely bemutatja, hogy amilyen könyvet olvasol, olyan ember vagy!) Először…..
Szia, Máté vagyok 2013.02.18 16:53:51
@kábítószert minden anyának!: Nem tudtad, hogy Ratzinger a Hitlerjugend tagja volt?
A katolikusok pápája nemcsak forgatta Hitler Mein Kampf könyvét, menetelt, és szolgált és menetelt!
Kész, a Wikipediára is felkerült a THQ szócikkéhez, hogy "Defunct: January 23, 2013", vagyis a nagy múltú kiadó tegnap megszűnt létezni. Írtunk már róla korábban, hogy milyen rossz üzletpolitika miatt mentek csődbe, és decemberben még úgy tűnt, hogy egyben eladják az egészet 60…..
Szia, Máté vagyok 2013.01.24 16:20:45
@Stöki: Ha már szóba jöttek a rómaiak:
Azt tudtad, hogy az ókori rómaiak nagyon tisztelték a keselyűket azt mondva, hogy húsevő madárként nem támadt rá saját madárfajára, csak holt testekből táplálkozik.

Érdekes, hogy a keresztény kultúrkör éppen ezért tarja visszataszítónak a keselyűt. És nem tiszteli a madár természetét, ahogy a régiek tették.
Jó, mi?
Szia, Máté vagyok 2013.01.24 20:32:25
@|Barny|: Na jó. Esetleg. De azt hozzátenném, hogy a Total War sorozat nemcsak a SEGA tulajdonában van, hanem az Activision és EA részesedés is.
Én akkor sem bízom a SEGA-ban, nem bízom senkiben sem. A mai piac beszűkült, a befektetések kockázatosabbak, éppen azért maximalizálni kell a bevételt, pontosan ezért kell meghatározni egy divatot, mindig beváló kliséket, és pont így lepi el pl. a játékdizájnokat is a manga. És pont ezért lopkodják egymás vizuális, zenei, dramaturgiai világát. Na mindegy is.
Szia, Máté vagyok 2013.01.25 18:26:11
@|Barny|: Igazad kell, hogy legyen. Elgondolkodtam és egy japán RTS sem jutott eszembe, aztán utánanéztem itt a neten, hát mindenhol ugyanezt írják a japán piacról, amit te mondtál.
Mindenesetre az univerzumot sirattam, hogy soha nem látjuk már viszont. Ez elég valószínű.