Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ádám Kiss

6 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Márciusban már a második frissítésnél tart a fortepan.hu. Fantasztikus képek kerültek elő ismét. Egy tucatnyit válogattam a budapesti képekből, még több cikk a poszt végi albumban! (A kép azonosítóra kattintva nagyobb változat is megtekinthető.) 134539: Az Alagúthoz érkező buszon a 4-es szám…..
A fortepan.hu úgy született meg, hogy néhány ember elkezdett lomtalanításokra kijárni, és ott fotókra, fotónegatívokra vadászni. Így találtak rá olyan, fantasztikusan jó fotókra, amelyeket előző tulajdonosuk szemétre dobott. Innen jutottak el mára oda, hogy a legismertebb hazai közintézményekkel…..
Újabb két beachfood-hely az északi parton, ahol érdemes ledobni a horgonyt: a We Love Balaton Zánkán és Fövenyesen járt. A 12 éve működő fövenyesi Kalóz büfét már csak azért is érdemes megnézni, mert ha valakik, akkor ők tényleg úttörők a minőségi büfékaja frontján.…..
Szombaton Keszthelyen izzottak a rostlapok. Barátunk, a Welovebalaton ott járt a Fröccsteraszon celebrált Fröccsszezon-nyitón, ahol újabb BeachFood kajákba is bele lehetett kóstolni. Olvassátok el az erről született cikket, pénteken pedig gyertek a Balaton Napjára: BeachFooddal vár…..
Terveztük, elmaradt, kibővült: május 30-án Keszthelyre érdemes jönni, ha bele akartok kóstolni! A parti sétányon lévő Fröccsteraszon celebrált FröccsTerasz és FröccsSzezon Nyitó sétáló kóstolón nem csak a Balatoni KÖR borászai töltik a boraikat, de egész sor kajába is…..
Ha nem, akkor máris itt a kiváló alkalom! Várunk mindenkit május 23-án Keszthelyen a Fröccsteraszra, ahol a Balatoni KÖR borai és Sütis Móni süteményei mellett újabb példányokat villantunk meg Beach Food Balatonból. Keszthelyen bemutatkozik a Fröccsterasz Beach Food tábla:…..
Szeretjük a lángost, főleg, ha jól el van készítve, jó sok sajttal. És nem halunk bele, ha valaki hekket szeretne enni a Balatonnál, ha már átutazott érte kontinenseket. Mármint a hal. Viszont szeretnénk valami mást is enni. Jó hamburgereket, saját gyártású húspogácsából.…..
Street Food Balaton Coming soon... 2015.04.08 18:01:36
  Jó, oké tisztázzuk az elején, hogy aljas voltam a címadással, bár egy szót sem hazudtam. Tényleg Orbán nevét vésték épp a Tisza-emlékmű kőtáblájára hétfő délelőtt, mikor ott jártam, de nem a miniszterelnökét, hanem Orbán Antalét. Ő volt ugyanis a Tisza-emlékmű…..
Ádám Kiss 2014.06.03 20:12:27
@Iosephus30: Elképesztően gagyinak és elavultnak számított már akkor is, mikor 1934-ben felállították. Ez egy dagályos-megalomán röhej, ráadásul még a saját stílusának szabályaihoz mérve is zavaros, széttagolt. Hogy Tisza (miként Károlyi) megérdemel-e szobrot az más kérdés. Tőlem legyen szobra a Kossuth-téren, vagy máshol. De hogy ezt az esztétikai tragédiát miért volt jó újraépíteni, azt nem igazán tudom.
Ádám Kiss 2014.06.03 20:27:16
@die nadel: epa.oszk.hu/00000/00022/00577/18053.htm

"Tisza alakja erőtlen és szinpadias. De még az ő szobránál is gyöngébbek a mellékcsoportozatok. Egy régen levitézlett naturalizmusnak teátrális álpátosza mozgatja őket nyugtalan kapkodással. És ott van betetőzésül, az összes hibák kegyetlen összefoglalásául a szobor architektúráját lezáró kőoroszlán. Halálrasebzetten egy kígyó fojtogató ölelésében: valóságos szimbolumaként ama köztérszobrászatunknak, mely mindenáron monumentális akart lenni, de a monumentalitásnak csak karrikatúrájáig jutott el."

Ezt írták róla a Nyugatban.
Ádám Kiss 2014.06.03 20:42:58
@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Babits, Móricz, Szabó Lőrinc, meg az erdélyi költők lapját lenarancsozni :)

gondolom középsuliban még a középkori költőknél tartotok
„A történelem nagy titka, hogy a különböző társadalmi formációkat nem egyének alkotják és szabják meg, mint ahogyan azt az »emberi jogokért« bolonduló korunk véli, hanem társadalmi kapcsolatok, kezdve a családon belüli viszonyoktól egészen az állampolgár kötelességeiig…..
kerdem Lose lose situation 2012.12.20 08:43:22
Ez lehetett volna egy olyan csata, amit a diákok nyernek meg, erkölcsileg és tartalmilag is. Mikor kiszivárogtak a 2013-as keretszámok, mindenki – nyilván elsősorban a diákság – felkapta a fejét, hogy „Micsoda? Nem erről volt szó!”. És valóban nem erről volt szó, nem 10480…..
Fiatal magyarok rázzák az utcát. És maguk se tudják, pontosabban, nem tudták eddig, milyen ez a rezgés. A mostani diáktüntetéseket nem kell sem felül-, sem alulbecsülni; viszont mindig, minden körülmények között örvendetes, ha apolitikus rétegek formálni kezdik hangjukat,…..