Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hegedűs_Márk

52 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint arról már korábban beszámoltunk, Kovács Ernőt, Tiszakécske polgármesterét nevezték ki a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal élére, így, az összeférhetetlenség miatt nem indulhat majd újra a város vezetéséért az őszi önkormányzati választásokon, sőt, hamarosan le is…..
Kovács Ernő feljebb lépked a közigazgatás létráján, hátrahagyja a polgármesteri széket, és a Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal élén folytatja munkáját. Előrehozott választás nem lesz, és azt se tudni még, kit látna maga helyett szívesen a város élén.  Kovács Ernőt…..
12 éve után lelőtték az iWiW szervereit. Múltidézést tartunk, hogyan is volt jelen Tiszakécske a magyar közösségi oldalon. Az aktív jelenét 2005-2006 fordulóján volt, ekkora vívtuk ki magunknak, hogy beírhassuk lakóhelynek Tiszakécskét. Szavazni kellett ezért, emlékeztek még?…..
Zajlik a foci vb, de ne felejtkezzünk el arról, hogy megannyi más sport is van a világon. Vannak akik bicikliznek, sőt, vannak olyanok akik igazi hagyományőrző módon velocipédet hajtanak. Persze Tiszakécskén, Halápi Sándor városában senki sem lepődik meg, ha szembe jön az utcán…..
Átadták Tiszakécske első szállodáját, a Barack Hotelt. Négy csillaga és ötven szobája van. Az Európai Unió 700 millió forintot tolt bele. Kovács Ernő polgármester nagy álma teljesült ezzel. Egészen pontosan a Barack Thermál Hotel & Spa lett a szálloda neve. Ez…..
Sűrű év előtt áll Tiszakécske: idén lesz világbajnokság a városban, új polgármestert és képviselőket is választhatunk. Ez az év a fürdőfejlesztések éve is lesz: várhatóan elkészül a felújított kerekdombi fürdő, és elkészülhet a Tisza-parti Termálfürdő területén…..
Majdnem halálra ítélték a Tisza-parti bulikat, összetörték a rendőrök az egyik autójukat, szabályozták, mikor nyírhatunk füvet, többször élőben közvetítettük a testületi üléseket, újra kinyitott a Club New Night - ezekről olvastatok a legszívesebben a Tiszakécske Blogban,…..
Mobilkommunikációs képzést indít a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a Magyar Telekom támogatásával. A négy féléves képzésre kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatók jelentkezhetnek. A kurzusokon  a hallgatók a mobilkommunikációval, a közösségi médiával, az…..
Nívódíjat adott egy kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgató szakdolgozatának elismeréseként a Magyar Telekom. A Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Csizmadi Csilla kutatása azt vizsgálta, hogy az óvodás korú gyerekek hogyan viszonyulnak a modern mobilkommunikációs…..
Augusztus 20-án beindult a kampány Tiszakécskén: Kovács Ernő polgármester ünnepi beszédében legalábbis igyekezett mindent említésre méltót felidézni az elmúlt évekből. Azt is elmondta: a kormány döntései olyan szigorúak, mint amilyenek István királyéi voltak. A képviselő…..
Elkezdődött a felkészül a 2014-es választásokra: lesz ugyanis három is jövőre, választ(hat)unk új képviselő testületet és polgármestert, illetve beleszólhatunk az országos és az európai politikai életbe is. Helyben az első lépés, hogy a választási bizottság elnöke…..
Áramszünet van ezekben az órákban Ókécske számos utcájában, köztük a Templom téren is. Bár az ott lakók nem biztos, hogy erről idejében tudomást szereztek. Az E.ON értesítette a lakosságot, de évtizedekkel ezelőtt lejárt adatbázist használtak a cetli megírásához. Így…..
Eljött a nagy nap, mától már csak a Nemzeti Dohányboltokban vásárolhatunk cigarettát dohánypapírt, pipadohányt, üdítőt, fagylaltot, újságot, sört, bort, pálinkát... ja nem, utóbbiakat máshol is kaphatunk, de dohánytermékeket tényleg csak a piros-fehér-zöld trafikokban…..
Érdemes betartani a megengedett sebességhatárokat, mert pénteken, szombaton és vasárnap is ellenőrzi a rendőrség a közlekedők sebességét Tiszakécskén. Alább közöljük, mikor és hol lesznek kint a háromlábúk a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása…..
Módosította a tiszakécskei képviselő testület a 2001-es zajrendeletet a keddi, rendkívüli testületi ülésen. Mint arról percről-percre tudósításunkban már beszámoltunk: a rendelet korlátozza a hangos kerti munkákat és a zenehallgatást is. Polyák József alpolgármester…..
Tilos lesz a fűnyírás szombaton délután, de zenével se nagyon lehet majd zajongani otthon, és a Tisza-parton sem, amennyiben elfogadja a testület a zajrendelet módosítását a kedden reggelre összehívott rendkívüli testületi ülésen. Itt szó lesz majd például arról is, hogy…..
Fatális tévedés a Tiszakécske Blog utca - mondta Kovács Ernő polgármester azon a testületi ülésen, amelyen a Károlyi Mihály utca már január elseje óta szükségszerű átnevezéséről tárgyaltak és szavaztak a képviselők.  Mindezt most videóriportunkban is megnézhetitek.…..
Kitartunk szándékunk mellett, és továbbra is szeretnénk, ha a Tiszakécske Blog felkerülne a város térképre. Június 27-én, csütörtökön döntenek majd a képviselők arról, hogy mi váltsa a diktatúrák nyomait őrző utcaneveket Kécskén. Most nyílt levéllel fordulunk a város…..
Lesz-e újra disco a Tisza-parton, hogy halad a Tisza-parti vendéglátósok és az önkormányzat közötti egyeztetés, lecserélik-e a diktatúra emlékeztető utcaneveket - ezek voltak a május 30-án, csütörtökön tartott testületi ülés legérdekesebb témái. A városházáról…..
Plusszforrásokat kellett megszavazni a Lovaspálya lelátóinak fejlesztésére, és hiánypótlást is be kellett nyújtani a Béke-úti óvoda felújítási pályázatához, ezért kedden reggel rendkívüli testületi üléssel indították a négynapos munkahetet a tiszakécskei…..
Egyelőre ismeretlen tettesek ellen nyomoz a rendőrség, a május 8-án történt benzinkutas lopás ügyében - tájékoztatta a Tiszakécske Blogot Mihályné Bornemisza Eleonóra rendőrségi szóvivő. A betöréses-lopás éjjel 3 óra körül történt, a tettesek betörték a MOL kút…..
Amilyen rövid volt a csütörtöki rendkívüli testületi ülés, senki sem gondolta volna, hogy közel három órán át egyeztetnek majd a Tisza-parti vendéglátóhely tulajdonosok a városvezetéssel. A megbeszélés pénteken délelőtt 10 órakor kezdődött. 13 óra előtt néhány perccel…..
Este 10 és reggel 6 között nem szólhat többet a zene Tiszakécskén - áll abban az előterjesztésben, amelyet szerdán kaptak kézhez a kécskei testületi tagok. A kérdésről csütörtökön délután 15 óra 30 perctől szavaznak majd egy rendkívüli ülés keretében a városatyák. Mi…..
Ismét a közösségi média reagált a leggyorsabban, ezúttal a kedd éjjel fél 1 körüli földrengésre. Például az Index újdonsült Facebook-oldalán számtalan komment érkezett szinte a rengés után azonnal. A hagyományos oldalak közül a leggyorsabb az Időkép volt, aztán magához…..
A héten kiderült, hogy nyáron indulhat az Apple online rádiója. A sokak által halálra ítélt médiaformához persze nem hagyománytiszteletből nyúl az cég: megreformálnák a rádiózást egy olyan, személyre szabott csatornával, melyben a hallgató léptetheti a zenéket,…..