Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EPSPS (törölt)

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az európai tagállamok a múlt héten szavaztak másodszor is három neonikotinoid (NNi) rovarölőszer (tiametoxám, imidakloprid és klotianidin) kétéves korlátozásáról négy, méheket vonzó legelőn (kukorica, repce, napraforgó, gyapot), miután az Európai Élelmiszer-biztonsági…..
Az írás eredetileg a Magyar Nemzet 2013. február 9-i hétvégi számában jelent meg. Elsőre elég abszurd, hogy az unióban igen komoly vita zajlik arról, hogy a mézben lévő pollen természetes alkotóelem vagy összetevő-e. Pedig az ehhez hasonló szóbűvöléseknek elképesztő…..
A cikksorozat előző részeiben a tavaly novemberi kaliforniai népszavazásról, az idei washingtoni kezdeményezésről, és más államok korábbi vagy újra aktuális GMO-jelölési törekvéseiről, termesztési tilalmairól esett szó. A mostani befejező részben az Európai Unióban és…..
EPSPS (törölt) 2013.03.01 09:51:17
@pandava: Valójában nem számít, most már kié a glyphosate gyártási joga; a GMO-termelők döntő többsége azt használja, kisebb részük glufosinate ammoniumot vagy régebbi szereket.

Ehhez kapcsolódó tanulmányunk:

www.greenpeace.org/international/en/publications/reports/Herbicide-tolerance-and-GM-crops/

Abban viszont igaza van f72t-nek, hogy a glyphosate volt az aranytojást tojó tyúk és a Monsanto is tudta, hogy a szabadalom lejárta után csak úgy lesz versenyképes a glyphosate forgalmazásában, ha köti az akkor feltörekvő GM-et a már jól ismert a gyomirtóhoz.
Az előző részben beszámoltunk a Proposition 37-ről, a 2012. novemberi kaliforniai népszavazás GMO-jelölési pontjának kudarcáról. Majd azt vizsgáltuk meg, mitől lehet eredményesebb az idén novemberben valószínűleg megtartandó washingtoni szavazás. Ebben a részben néhány…..
A november 6-án megrendezett kaliforniai népszavazás döntő jelentőségű esemény volt a génmódosítás elleni civil küzdelemben. Még annak ellenére is, hogy a génmódosított összetevőket tartalmazó élelmiszerek jelölését célul kitűző Proposition 37 nem került…..
Ez a cikk a második, befejező része a génmódosítás és az ipari haltenyésztés gazdaságra, környezetre és az egészségre gyakorolt hatásairól szóló sorozatnak. Az első rész itt érhető el. Frissítés: A cikknek különös aktualitást ad a hír, hogy az élelmiszerek és…..
Viszonylag kevesen tudják, hogy nem csak az emberi fogyasztásra és állati takarmányozásra szánt haszonnövények lehetnek génmódosítottak, hanem a patkányoktól a csimpánzokig akármelyik állat genetikai kódját is manipulálhatták már. A jellemzően vegyipari vagy gyógyszeripari…..