Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S.Viktor

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert a szabadságot ki kell venni. Feltöltődni? Kikapcsolódni? Egy frászt! A HR-es miatt kell kivenni. Persze nem ennyire torz a kép, ugyanakkor elég nehéz olyan példákat találni, ahol megfelelően működik a szabadságok kivételével kapcsolatos ügyintézés. Az érdekek természetesen…..
S.Viktor 2013.06.29 18:28:22
@dr Kangörény:
Lehet, hogy a szerzőről lerí, hogy nincs gyereke, de rólad meg az, hogy agresszív vagy, ami valószínűleg a mindennapos sikertlenségedből fakad. Nap mint nap bosszúsan baktatsz be a munkahelyedbe azon morfondírozva, hogy na ma vajon melyik barom játszik arra, hogy kiszúrjon velem és megbüntessék a céget.
Apropó, lenne kedved egy vendégíráshoz? Hátha megértjük a HR-esek gondolkodásmódját. Legalábbis egy szemszögből...
Egy bármilyen tetszőleges multinál a marketingest onnan lehet megismerni, hogy neki van a legnagyobb kupleráj az asztalán. A holmik természetéből általában nemcsak a kategória, de a márka, vagy legalábbis az árszegmens is jó eséllyel tippelhető. Kívülállók számára egészen…..
S.Viktor 2013.02.12 15:17:07
@multikarrier: látom jópáran azért olvassák a blogokat, hogy hejesirási hibákat lyavítgassanak. Nem ez a lényeg, üzenem nekik! Olvassanak tudományos fojóiratot, ha rendes központozást és nem kisbetűvel kezdődő mondatokat szeretnének látni.

amúgy persze, hogy megvágta a válság a lehetőségeket: a piackutató, mint szakember egy ideje kihalóban van, az igazi profi marketinges ritka mint a fehér volvó (ja nem, holló, ja nem, vaj fül mögött), az ügynökségek meg sokszor a legkisebb árral nyernek megkérdőjelezhető színvonalat szolgáltatva.

Ettől függetlenül a marketinges egy jól fizető és értékteremtő szakma rendes karrier-lehetőséggel.
S.Viktor 2013.02.12 16:32:27
@csib: ez nem természetes szelekció? ennek nem így kéne lennie szerinted?
Multikarrier Multis dramaturgia 2013.02.06 20:10:04
Ahogy már korábban is olvastuk a multis élete sokszor vesz színpadi fordulatokat, ha akarjuk, ha nem. S, mint minden jó darabhoz, itt is szükségünk lesz egy kiváló dramaturgra, különben pocsék lehet az eredmény. A vastaps és a multis Kossuth-díj nem csak ennek függvénye, de azért…..
S.Viktor 2013.02.07 14:31:47
@Circus: pedig meg kell vívni a háborút, vagy lehet, hogy csak pár csatát, hiba feltételezni azt, hogy az elismerés / nagyobb ellentételezés automatikusan jön. Erről szól az egész blog. Nyilván nem kell mindig mindennel egyetérteni vagy elfogadni azt, ahogyan le van írva, hiszen ez is csak egy álláspont a sok közül. Igazából egy embernél kell csak mindig nyerned, az pedig a mindenkori főnököd.
A blog mostanában átcsapott egy kissé tudományos hangulatba, ezt most kiegyenlítjük némi munkahelyi piszkos témával, ha bánjátok, ha nem. A bejegyzés címében szereplő kérdésre természetesen számtalan morális vagy pénzveszteségben is kifejezhető válasz adható, azonban ha az…..
S.Viktor 2013.01.28 11:24:10
@NIL7: ez a Taylor-os hivatkozás nagyonis releváns és tetszik.

Egy másik megközelítés: miért dolgozunk, ill. egészen pontosan miért cégek keretében tesszük ezt. Az elsődleges válasz erre az, hogy a cégek koordinálják és motiválják az emberek gazdasági tevékenységeit (ott ahol a piac nem tud szabályozni megfelelően). A koordináció azért fontos, hogy ne végezzünk felesleges vagy dupla munkát. A motiváció pedig azért okozhat problémát, mert az egyénnek illetve a csoportnak nem feltétlenül saját érdeke a fenti koordinációt hatékonyan elvégezni, mivel alapvetően abból indulhatunk ki, hogy az emberek valamilyen szinten önzőek. Mindez nem zárja ki az önzetlenség létezését teljesen a munkavégzés során, de az emberek hajlamosak a munkatevékenységeket kerülni, figyelmen kívül hagyva, hogy így másokra plusz terhet rónak ki.
Nyilván a lógás máshogy mutatkozik meg egy futószalagnál vagy egy irodai munkásnál. Előbbinél elakad a termelés, utóbbinál meg mint ahogy éppen pötyögök, kollégám éppen azt gondolja, hogy egy e-mail-re válaszolok. Az egyik kedvenc példám a lógás kiküszöbölése vagy annak látszata ellen a vendéglátásban az, amikor a pultnál lévő az üresjáratokban poharakat törölget. Ez mindjárt jobb benyomást kelt, mint a pultnak támaszkodva újságot olvasni, akármennyire is ráér.
Ez a rész a legelső lépésről szól, a CV elkészítéséről, s arról, hogy hogyan érd el, hogy felfigyeljenek rád és behívjanak az első fordulóra. A lentiek főként Magyarországra vonatkoznak, külföldi multiknál ez is komolyabban veendő. És igen, a lentieket megfogadva hazudni…..
S.Viktor 2012.12.19 18:11:43
@multikarrier: igen, teljesen igaz amit írsz, főleg az utolsó bekezdés, ami meg rám vonatkozik és abszolút így gondolkozom. nem is vitatom. talán egy példát éreztem túlzónak a posztban - az oxfordi bérszámfejtést :)

egyébként az a vicces, hogy amit írsz, meg ahogyan írod, az a tipikusan magyaros ravasz hozzáállás: ismerd meg a rendszert és játsszd ki! és őszintén szólva, amíg ezt nem bűntetik, addig miért ne tenne így az ember? :)

a kisállat határozós írást olvastam, nagyon tetszik, úgy van minden amit írtál :D

te hr-s vagy egy multinál?
Meglehetősen aktuális a mai poszt témája, ha figyelembe vesszük a magyar felsőoktatás körül az elmúlt hetekben végletekig kiélesedett mizériát. Viktor személyes tapasztalat nyomán mutat be egy olyan rendszert, amely olcsónak nehezen lenne nevezhető, de Magyarországon talán…..
S.Viktor 2012.12.17 14:57:31
@tsík: egyelőre se pénz, se manageri állás, ezekkel nem dobálóznak mindenhol. 5 hónapja végeztem el a képzést és szeretném előszőr felmérni, hogy cégen belül, egy ismert környezetben ez milyen kapukat nyit meg. A céges HR-nek is kell reakcióidőt biztosítani. Ha egy éven belül nem látok érdemi változást, akkor elgondolkodok azon, hogy céget váltok, és igazából csak akkor tudom megmondani, hogy mennyire és hogyan térült meg a befektetés.
S.Viktor 2012.12.17 15:06:22
@karburator: igen, ez esetben nem voltak előadások és a tudás 70-80%-át az adott irodalomból sajátítottam el. Vagy volt amit már tudtam előző fősulis képzésekből, A maradékot meg a főnökömnek köszönhetően: voltak témák amiket át tudtunk beszélni ill. hogyan alkalmazható a céges környezetben.

A szóbeli rész tényleg hiányzik, ellenben megtanultam nagyon jól írni és analizálni. :) ennek a képzési formának is megvannak az előnyei/hátrányai. Ahogy írtad, munka mellett ez így kíválóan passzolt.

A kimentelem nem olyan bonyolult történet, sőt kimondottan szerencsés, meg voltak velem nagyon elégedve és a központból hívtak. Angol-német mindennapos a munkámban kb. fele-fele arányban. Majd lehet egyszer erről is írok :)