Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bodri Takonyweaver

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bocs, kicsit későn fut be a márciusi Now, de még talán időben (bár holnap Fallout sorozatpremier, szóval megértem, ha előbb azt daráljátok le). Márciusban mindent vivő hír nem volt, ezért nincs most hónap témája, több kisebb majdnemhónaptémájáról beszéltünk helyette. (Aki nem tudná még: a Now az a…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Bodri Takonyweaver 2024.02.23 09:53:35
Volt egy játék Steam-en, amit eredetleg "Sequence"-nek, majd később "Before the Echo"-nak neveztek el. Ez egy ritmus játék, ahol 3 táblán megy a "ritmus"(1 mana töltésnek, azt nem kell figyelni, 1, amin az ellenfél "támad" és a harmadik, ahol, akkor indul meg a pattern, ha egy támadást intézel). A lényeg, hogy egy toronyban vagy és szintről szintre haladva az egyre nehezedő ellenfeleket legyűrni, meg craftolni felszereléseket, új varázslatokat tanulni, mire a végére kiderül, hogy az egész egy virtuális tér egy szimuláció és midnenki, akivel eddig beszéltél az kintről van bejelentkezve és a végén végülis kiszállhastz te is.

Aztán ennek volt egy második része a There came an echo, ami..NEM egy ritmus játék, hanem egy hang vezérelt(amennyiben nem akarja a játékos, akkor van egér irányítás is) real time taktikai stratégia(ilyen fix pontok között tudsz 4-5 emberkét küldözgetni és megkérni, hogy milyen fegyverrel, hogy lőjjön főszerepben a taktikai bekerítés, össztűz, meg ilyenek). Na ott kiderül, hogy az első részben a srác sosem létezett, hanem, amikor kijelentkezett, akkor lett megszintetizálva és most mindenki ezt a gépet akarja, mert ezzel, ha van egy jó quantuum backup, akkor embereket lehet visszahozni a halálból (betölteni egy "mentett" állást), és a csavar, hogy valódi világ...IS egy szimuláció és éppen a kikapcsolás szélén áll, úgyhogy a cél ezt megakadályozni.

De van egy ténylegesen virtuális teres játék, a Master Reboot. Rövid kb 2-3 órás indie játék, ahol egy olyan virtuális ér reboot-ját próbálod meg kieszközölni, amibe rengeteg ember személyisége lett feltöltve még a halála előtt, hogy a családtagjaik számára ne vesszen el végleg.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
9-e van, nagyon ideje már az esedékes Checkpoint Nownak, és itt is van (majd próbálom korábban kilőni legközelebb). Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran. Májusban elkezdtek özönleni az…..
IDDQD Checkpoint 9x05: Interplay 2023.05.30 18:44:08
Megint egy régi sorozatunkat folytatjuk, most azt, amiben régi és legendás, de mára már eltűnt fejlesztő/kiadó cégekről beszélgetünk. Ebben kitárgyaltuk már többek közt az Oceant és a US Goldot, most az Interplayt vettük elő, és mint a sorozat korábbi részeinél, ezúttal is régi cimboránkat, Sasát…..
Régen volt fejlesztői portré és régen volt női vendég, most mindkét szempontból kicsit helyére billen az univerzum egyensúlya: jött Klári a Gamer 365-ből, és mesélt nekünk Warren Spectorról. Klárival ugye már volt több emlékezetes adás, és ez is vidámra sikeredett, ugyanakkor mindannyiunk számára az…..
Két éve követem a Hungame blogot, és egyre nagyobb tisztelettel adózom azelőtt, hogy a bloggazda, Várady Zsolt kitartóan bővítgeti. Jelenleg már ez a legteljesebb online lista/gyűjtemény magyar fejlesztésű videojátékokról, annak ellenére, hogy simán lehet még bővíteni. Most elhívtuk Zsoltot, és…..
Ma Dunát lehetne rekeszteni magyar gémer youtuberekkel, de bő tíz éve más volt a helyzet: akkor egyetlen valamirevaló videojátékos csatorna volt a YouTube-on, ami még nem volt a Google-é. Ezt a - jó értelemben véve amatőr - csatornát úgy hívták, hogy A Rossz PC Játékok sorozat, és egy időben a…..