Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamás Csacsicska

0 bejegyzést írt és 349 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JogÁsz A képembe hazudott a TV2 2019.02.08 13:28:03
Megtisztelő meghívást kaptam a Német-, Dán és Izraeli Nagykövetség által szervezett megemlékezésre és dokumentumfilm vetítésre. Az asztalnál (balról jobbra)az izraeli nagykövet, PhD Molnár Judit, Jonatan Jerichow filmrendező, a dán és a német nagykövet A megemlékezés és a dokumentumfilm azokról…..
Tamás Csacsicska 2019.02.09 21:51:42
@Comte de Gippaud: Nincsenek pontos felmérések a jelenkori zsidó lakosságról. Régebben még számba lehetett venni őket azon az alapon, hogy fizettek-e hitközségi adót. Mára ez teljesen eljelentéktelenedett. Óvatos becslések szerint jelenleg 45-65 ezer zsidó élhet Magyarországon: de nekik csak töredékük vallásos. Jelentős részük idős ember, akik már jobbára nyugdíjasok, sem a közéletben, sem a politikában nem játszanak szerepet. A két hitközség közül a Mazsihisz a jelentősebb, ők koordinálják az összes - egyébként önálló - budapesti és vidéki hitközségeket. Ők neológok. A másik hitközség a EMMIH, ők orthodoxok, orbán kitüntetett kedvencei. Kb. 4 ezren tartozhatnak ide.

A zsidók számát és jelentőségét a magyar társadalom nagyon túlértékeli, köszönhetően a nemzedékeken átható hol erősebb, hol gyengébb antiszemitizmusnak.
Egy magyar földbirtokos, aki előbb grófnak, aztán ezredesnek adta ki magát az Egyesült Államokban, végül fogta magát és megalapozta a kaliforniai borkultúrát. Zsuzsi nagyszerű posztja azonban nem csak időutazás a XIX. század egyik kalandvágyó határátkelőjéről, hanem szuper…..
Tamás Csacsicska 2019.01.10 22:03:20
@kék madár: 1985-ben ritka madár volt errefelé az echte magyar, aki nem 56-os disszidens, hanem látogató volt. Az 56-osok egyébként sem rohanták meg Sonoma Valley környékét, mással voltak elfoglalva, meg hát java részük csóró volt. Számomra megható volt, hogy mindenki ismerte a Haraszthy Ágoston nevét (én korábban még csak nem is hallottam róla...) és úgy beszéltek róla, mintha a saját nagyapjuk lett volna. A tisztelet persze neki szólt, a magyarsága nem volt lényeges, inkább csak gesztus volt felém, ami történt velünk.
Orbán a közérdekre hivatkozva kormányrendeletben tiltotta meg az új fideszes médiaholding versenyhivatali vizsgálatát. A versenytörvény 2013-as módosítása kimondja: a kormány felhatalmazást kaphat arra, hogy az engedélyköteles összefonódást rendelettel közérdekből - így különösen a munkahelyek…..
Tamás Csacsicska 2018.12.08 23:54:40
@Nzoltan: A demokrácia ennél sokkal, de sokkal több. Mindenek előtt leginkább nem világ- és országpolitikára kell gondolni, hanem helyi (lakóhelyi) demokráciára. Arra, hogy a helyi tisztségviselőket a programjuk alapján választjuk meg. Hogy mindennapos beleszólásunk van az önkormányzatok terveibe, pénzköltésébe. A demokrácia az is, hogy amikor képviselőt választunk, akkor a választás előtt megismerjük a programját, beleértve a versenytársai elgondolásait is. Mert nem kizárólag személyek (és éppen nem elsősorban személyek), hanem programok-tervek alapján döntünk. Demokrácia, hogy akiket képviseletünkkel megbíztunk, azokat beszámoltatjuk. Ha nem akar beszámolni, akkor megvonjuk a képviseleti jogát. Ha nem azt képviseli, amit ígért, felmentjük. A beszámoltatás alapvetően ugyan önkéntes, de ha elmarad, akkor ki lehessen kényszeríteni. Ebből a helyi demokráciából nőhet ki a nagyobb területi, illetve országos demokrácia, azonos elvek mentén.
Kérdés: a te területi (önkormányzati), illetve országos képviselőd mikor számolt be neked utoljára? És hogyan?
Bereczki Blog Botrány a Corvinuson 2018.11.18 23:43:51
Mi történt a Corvinuson? Ezen a héten csütörtökön tartotta meg a HÖK és az egyetemi vezetés(Lánczi András rektor és Pavlik Lívia kancellár duó) azt a hallgatói fórumot, amely során az ártatlanságés a kitettség habfürdőjében próbálták magukat mosdatni az egyetemisták előtt. Már a fórumkezdetén…..
Tamás Csacsicska 2018.11.19 16:53:32
Történelemhamisítás, újfasiszta induló és az ukrán-magyar alapszerződés felmondására, Kárpátalja visszafoglalására tett utalás a központi állami ünnepségen...
Tamás Csacsicska 2018.10.24 04:59:03
@Brix: A vesztesnek csak a szája jár.
Valahogy nem értem miért van mindenki felháborodva Orbán Viktor Izraeli utazásán, ahova a honvédség gépén ment.  Már a vásárláskor lehetett tudni, a gép nem a Honvédség kötelékében fog sebesülteket menteni, hanem a kormány úri hóbortjának a kielégítésére fog repdesni szerte az világban. Mert mi egy…..
Tamás Csacsicska 2018.07.21 16:49:33
@Kara kán: Hülye vagy fiam. Láttál te már csapatszállító gépet belülről? Itt van két fénykép, az egyik egy A319-es utasszállító, a másik meg egy csapatszállító. A képek önmagukért beszélnek. Ha mégsem, akkor csak kérdezz bátran!

Civil gép belső képe: worldairlinenews.com/.../delta-set-new-records.../

Katonai gép belső képe: www.aerospacemx.com/airbus-a400m-atlas-the-titan.../
Úgy tűnik, nem kegyelmez a Nemzeti Együttműködés Rendszere senkinek és semminek. Ezúttal a tudomány kisszámú, ám befolyásos képviselőjére akarja ráerőltetni a NER kényszerzubbonyát Palkovics miniszter úr segítségével Orbán Viktor. Bár Mészáros Lőrinc viszonylatában aprópénznek számító összegekről…..
Cornstein a demokrácia és a szabadságjogok tényleges, nemcsak verbális tiszteletét szabta a kiegyensúlyozott magyar-amerikai kapcsolatok feltételéül. ..
Tamás Csacsicska 2018.07.04 19:05:59
@$pi$: A bebörtönzöttek nem politikai, hanem köztörvényes bűnözők. Ennek nincs sok köze a demokráciához: tolvajokról, gyilkosokról, stb. beszélünk.
     TGM ma elmagyarázta, hogyan kell helyesen gondolkodnom valamiről. Jelentős igényem van arra, hogy TGM intőleg világítsa meg nekem a dolgok állását. Kora gyermekkoromtól  kifejezetten vágyakozom arra, hogy aszázalékszámítás áltudománya által meg nem fertőzött entellektüellek ereszkedjekek le…..
Tamás Csacsicska 2018.03.05 00:23:39
@harmadikszem:
Magyarországon a legnagyobb és legkiszámíthatóbb vevő az állam, az állami vállalatok. A piaci szereplők túlnyomó többsége közvetlenül vagy alig közvetve attól függ, hogy részese lehet-e az állami biznisznek, vagy sem. Ezért egy vállalkozás sikere főleg attól függ: tud-e olyan dolgot ajánlani, amiért az állam (az állami vállalat, az önkormányzat) hajlandó fizetni. Nem teljesen tőled függ tehát a sikered, hanem attól is, hogy olyan dologgal foglalkozol-e, aminek a végén közösségi pénz van. Sajnos ablak-üvegezésből, tapétázásból, fodrászatból nem lehet túlzottan jól élni és nagy sikereket felmutatni.
Tamás Csacsicska 2018.03.05 00:26:46
@Muad\\\'Dib:
Nem kell sokat bizonygatni. Van egyszerű megoldás arra, hogy aki együttműködött, az ne tehesse ezt tovább - sőt, még azt se használhassa fel, amit a korábbi állásában megtudott. Részleteket április 9-e után tudok mondani, mert ha elkotyogom a megoldást már holnap törvény születik a kivédésére...
Premodernista jobboldaliként, antipopulista és jelentősen (amennyiben csak az Isten és a törvény előtti egyenlőségben hiszek, a politikait pedig csak a kor kényszere miatt fogadom el) antiegalista konzervatívként sokkal közelebb állónak érzem magamhoz a baloldali térfélen játszó politikai szereplők…..
Tamás Csacsicska 2018.02.05 23:11:39
Miniszterelnökünk valaha újságírással kacérkodott. A Magyar Narancs első évfolyamaiban figyelemre méltó jegyzetekkel vétette észre magát. Aztán elsorvadt a publicisztikai vénája, ő és pártja a „MaNcs”-csal is szakított. Most pedig íme, teljes vértezetben áll előttünk egy hajdani ateista, aki…..
Tamás Csacsicska 2017.12.25 21:04:38
@Andy73: Orbán a "betérő". Ha sokáig élvezhetjük még, akkor további helyekre is betérhet. Izgalommal várom...
A Fidesz és az ország irányító a szemünk láttára bolondultak meg. ..
Idézzünk, feleim, az ingyen van: A nyitóünnepséggel foglalkozik elsősorban a nemzetközi sajtó A nemzetközi sajtó szombaton a budapesti vizes világbajnoksággal kapcsolatban elsősorban az előző esti nyitóünnepséggel foglalkozik, a tárgyilagos hangvételű tudósításokat gazdag fotóanyag illusztrálja,…..
Az obligát migráncsozás, bevándorlózás, sorosozás mellett két fontos dolgot is kimondott ma az állami rádióban...
Tamás Csacsicska 2017.07.09 17:11:09
@MaxVal BircaMan HJCD:
Nem lesznek választások, ha Orbán úgy érzi - elveszti a hatalmat. Akkor majd jönnek a "házi ezredek", lesz pici robbantás, stb. Orbánt meg kell buktatni és erre kizárólag a budapestiek és a nagyobb vidéki városokban élők alkalmasak.
Tamás Csacsicska 2017.07.10 01:28:22
@MaxVal BircaMan HJCD:
Én semmit sem akarok, csak megjegyeztem, hogy Orbánt leváltani - demokratikus úton - nem lehet. Ez vagy erőszakkal fog bekövetkezni, vagy sehogy. Ráadásul, ha mégis sikerülne választásokkal leváltani, akkor ellenzékben azonnal szétzilálná az országot. Ezek után kimogyorózhatod, hogy mit kellene tenni...
Tamás Csacsicska 2017.07.10 19:18:39
@MaxVal BircaMan HJCD:
Azt hiszem félreértettél. Ha Orbán bármiért úgy látja, hogy a választásokon elveszítheti a hatalmát, akkor mindent meg fog tenni, hogy ne legyenek választások. Ennek a legkönnyebb útja, ha rendkívüli állapotot hirdet ki. Ehhez nagyszerű alap, hogy "migránsok" törnek az országra. Vagy valahol valami felrobban. Ilyen munkát leginkább a TEK tud elkövetni. Orbánt semmi sem érdekli jobban, mint a hatalom.
     "Az illegális migráció ellen folytatott küzdelmünkért sem köszönetet, sem elismerést nem várok, de az Önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne"  (Orbán Viktor levele a Mazsihisz-nek)    Igen, az arab világban az antiszemitizmus általában államideológia, a fanatikus iszlamisták…..
Tamás Csacsicska 2017.07.10 07:45:48
Az utóbbi évek ahelyett, hogy a konszolidációról szóltak volna, a Fidesz és Orbán Viktor szélsőjobbra tolódását hozták. Az Orbán-kormány teljesen elszakadt a valóságtól és nyáladzva-hörögve keres magának újabb és újabb ellenségeket. Eközben mindent visznek, ami nincs lecsavarozva. ..
Tamás Csacsicska 2017.07.02 08:16:14
Orbánt választásokon nem lehet legyőzni, mert ha rossz eredményt sejt, akkor nem lesznek választások. Majd jön valami „terror fenyegetés”, „migráns roham” vagy a TEK által végrehajtott valódi támadás – Orbánnak még csak szólnia sem kell, a maffia tagok maguktól is megrendeznek ilyet. Végül is – ha Orbán bukik – ők is mindent elveszítenek. Talán még az életüket is.

Orbánt CSAK megdönteni lehet és erre kizárólag a budapestiek képesek. A vidéki falvak, de még a nagyobb városok is elszigeteltek, az emberek jobban ismerik egymást – és reálisan tartanak attól, hogy sikertelenség esetén személyes bosszú áldozatai lesznek. Ennek ellenére érdemes rájuk is figyelni, mert Orbán (+Kövér, +Áder, +Matolcsy) magán-hadseregei létszámukba korlátozottak és valamennyien budapesti objektumokhoz kötődnek – a vidéket ebből a szempontból hanyagolják. Márpedig jó lenne, ha a hatalom eszközeit területileg is megosztanák – ezen alaposan el kell gondolkodni.

Végeredményben a budapesti fiatal felnőttek – diákok – lehetnek a kezdeményezők, mert nekik nincs egzisztenciális kockázatuk és a létszámuk jelentős. Esetükben azonban aggályos, hogy a Jobbik jelentős befolyással bír közöttük (HÖOK).

Én azt hiszem, hogy az összes „ellenzéki pártra” kár egy percet is pazarolni: ők még nem jutottak el odáig, hogy Orbántól a hatalmat EL KELL VENNI. Ők még mindig azt hiszik, hogy lesznek választások (méghozzá tisztességesek) és most arra gyúr mindegyik, hogy egyénileg mire tudnak jutni. Azon spekulálnak, hogy kivel és mikor fogjanak majd össze. Ezekre kár egyetlen pillanatot is vesztegetni – eszetlen birka valamennyi.

Mindezek felül felhívnám a figyelmet arra, hogy külpolitikailag Orbán elszigetelt – megdöntése nem keltene nagy felháborodást sem Európában, sem világpolitikai tekintetben. Orbánnak nincsenek külföldi szövetségesei, még a barátai (mindenféle -sztán, Törökország, Putyin, stb.) is lenézik őt, és senki sem kockáztat azért, hogy egy ilyen kis, szánalmas országért fasírtba menjenek.

Összességében: Orbánt meg kell dönteni – ha politikailag nem lehet, akkor forradalommal. Ezt végre nyíltan ki kell mondani, mert a Fidesz is egészen nyíltan lop és a hatalom kizárólagos birtoklására törekednek.
      Az utóbbi napokban több új kísérlet történt Horthy Miklós rehabilitálására. A III. kerület egyik panziója kertjében  szobrot állítottak a volt kormányzónak. Az eseményen felszólalt a Magyarok Világszövetségének elnöke is, Orbán Viktor pedig a nemzetet vezető, kivételes államférfiúnak nevezte…..
Tamás Csacsicska 2017.06.25 17:48:47
@P. J. Fry: Magyarországon ma is van antiszemitizmus - hiába telt el legalább 3 emberöltő a Horthy korszak után. Ezt meglovagolja a Jobbik és persze a Fidesz is, mert az elég nagy pöcegödörből szeretnek választókat halászni. Ami Orbánt illeti: egy kétszínű (egészen pontosan: sokszínű) tetű, aki bárkinek képes benyalni, ha az érdekei úgy kívánják.

Magyarország lakosai sohasem voltak képesek szembenézni az ország történelmével, mert a politika csúcsán élősködők mindig számíthattak az antiszemita lakosság lelkes támogatására. És sajnos az összes párt úgy gondolkodik, hogy zsidókból jó, ha élnek még 60 ezren az országban, antiszemitákból pedig milliós nagyságrend áll rendelkezésre - nem kétséges, hogy kiknek illegeti magát a mindenkori hatalom. Ez egy egyszerű számtanpélda - szó nincs itt korrekt, humánus hozzáállásról.

Sajnos a nép nem fogja fel, hogy a politikusok ilyen hozzáállása miatt a civilizált világ – ahol csak tud – undorral fordul el a magyar politikusoktól. Tessék megnézni Orbán ténykedését: a nyugati világban senki sem tárgyal vele, még a keleti diktatúrákban is kinevetik és lenézik őt valamint „szaktársait”.
Tamás Csacsicska 2017.06.25 20:47:39
@P. J. Fry:
"Magyarországon ma is van antiszemitizmus - hiába telt el legalább 3 emberöltő a Horthy korszak után."

Kedves anyósom – béke poraira – igazi parasztasszony volt. Istenítette Horthyt, annak ellenére, hogy az imádott bátyja Oroszországban halt meg, katonaként. Azután lelkesen zsidózott, kivéve azokat a zsidókat, akiket ismert, mert azok „tényleg nagyon rendes” emberek voltak.

„Hol nincs? Melyik az az ország, ahol nincs antiszemitizmus?”

Nem ismerek olyan nyugati országot, ahol a politikusok - nyíltan vagy akár burkoltan – zsidóznának, vagy aljas módon rájátszanának a kérdésre (lásd: Orbán és a Századvég).

"Magyarország lakosai sohasem voltak képesek szembenézni az ország történelmével."

Bizony, ez így van. Egy szűk értelmiségi kör bizonyosan tájékozott, de a népesség nagyobb része megmaradt antiszemitának. Sem ma, sem régebben nem tanították a diákoknak, hogy miért alakult ki az antiszemitizmus, mekkora károkat okozott és mi is történt a második világháború során az európai zsidókkal, stb. Mondjuk azt sem tanították, hogy mi történt a 2. Hadsereggel – azzal a 200.000 „fajtiszta” magyarral, akit kivittek Oroszországba, „hódítani”.

Csak egy konkrét példaként: a Horn Gyula-féle magyar parlament megszavazta az elhurcolt és megölt zsidók után járó kártérítést, amit már az Orbán kormány (1998-2002) hajtott végre. Úgy, hogy minden elhunyt zsidó után a leszármazottak kerek 30.000 forintot kaptak. Az akkor árfolyam szerint ez a 30.000 forint 107 USD-nek (!!!) felelt meg. Orbán szerint ennyi pénz állt rendelkezésre... Miközben az Ezüsthajó szépen úszkált a propaganda lágy vizén.

„Mert a magyarok nem szórnak hamut a fejükre Horthy miatt, ergo nyilván nem tudnak szembenézni a történelemmel.”

A legérintettebb Németországban bizony keményen szembe néztek az antiszemitizmussal és annak hatásával. Nem is lehet ma nyilvánosan zsidózni, mert a dolgot keményen megbüntetik. Arról már nem is szólva, hogy a legtöbb nemzet keményen kibeszélte a történteket – és még Romániában sem istenítették az egykori román királyt, nem úgy, mint Horthyt Magyarországon.

Kik? A szlovákok? A Benes dekrétummal? A románok, akik évszázadok óta minden szövetségesüket hátbatámadták? Az oroszok? Sztálinnal, Putyinnal? Az amerikaiak a terrorbombázásokkal, a hazai koncentrációs táboraikkal? Vietnámmal, a vallásháborúikkal, a tömegpusztító fegyvereket hazudó vallási fanatikus Bush háborújával? A kollaboráns franciák? A harmadik birodalomhoz lelkesen csatlakozó osztrákok?

Barátom, más népek más viszonyok közötti ügyeit nem kellene ide keverni. A Horthy érában történt atrocitásokat lehetetlen összevetni más népek, más időben elkövetett bűneivel. Ez tipikusan antiszemita hozzáállás, amikor a mi bűneinket mások bűneihez próbáljuk mérni. Horthy politikája nem hasonlítható Rákosi tetteihez, vagy Kádár megtorlásaihoz 1956-1963 között. Önmagában kell értékelni azt, hogy Horthy politikája miatt elpusztult kb. 600.000 magyar ember – mindössze 3 év alatt. Ez nem számtan kérdése, miszerint hány embert ölt meg, vagy tett tönkre Horthy, illetve Rákosi és Kádár – tehát ki volt jobb, vagy rosszabb. Az egyik bűn nem oldja fel a másikat és viszont. A 600.000 fős veszteség bődületesen nagy szám, nem beszélve - a vesztes politika miatti – , az ország területén átvonuló háború anyagi veszteségeivel. Ami nemcsak a háború előtti nemzeti vagyon egyharmadát vitte el és amit részben az újjáépítésben kellett pótolni, részben a Szovjetuniónak kellett háborús jóvátételként kifizetni. És ami miatt deformálódott a népesség korfája: egészen az ötvenes évek végéig hiányoztak a férfiak (a nők létszámához viszonyítva) és ami kérdéssel a gazdaságtörténészek elég tisztességesen foglalkoztak.

Lehetne ezekben a kérdésekben vitatkozni, ha létezne „társadalmi tudás” a 20. század konkrét történéseiről. De ez a tudás nem létezik (legfeljebb csak nagyon szűk, kutatói körben) és egyik politikai kurzus sem akarja ezeket az ismereteket társadalmasítani, mert tart attól, hogy a közismert lappangó antiszemitizmus miatt, választópolgárokat veszít el.
Tamás Csacsicska 2017.06.26 00:56:22
@DFK:

Minden relatív, ugye? A németek a nem Magyarországon élő, a deportálásokat túlélőknek 25-35.000 (leírom, nehogy tévedés legyen - huszonöt- és harmincötezer) Nyugatnémet Márka kártérítést fizettek. A Magyar Állam elegánsan visszautasította az ilyen kárpótlást - az édesapám pl. anno úgy 1965 körül, 6.000 forintot kapott csak azért, mert Auschwitzban a Buena Műveknél dolgoztatták. Kádárék úgy ítélték meg, hogy ez éppen elég lesz. A németek csodálkoztak a dolgon, de nem látták akadályát annak, hogy a nyugaton élőknek adott kárpótlás töredékét fizessék ki.

Utána sokáig nagy csönd volt, majd jött dr. Antall József rezsimje, a kárpótlásokkal. Persze először azokat a nem zsidó hazánkfiait kárpótolták (ez volt a kárpótlási jegy), akiktől Rákosiék vettek el bármit (államosítottak), azután jöttek az oroszok által malenkij robotra elhurcoltak (a politikai foglyok), legvégén pedig azok a zsidók, akiket a Magyar Állam deportált a németek irányítása alatt. Mondanom sem kell, mire az elhurcolt zsidók, vagy azok túlélői kaptak kárpótlási jegyeket (ez valamikor 1993 vége felé történt), addig a kárpótlási jegyek egy kalap szart sem értek. Lényegében semmit sem lehetett kapni értük, a nepperek fillérekért vásárolták meg ezeket.

A következő megmozdulás Horn Gyula nevéhez fűződik: neki sikerült is 2002 elejére időzíteni a zsidók kárpótlásának kérdését - sajnos a végrehajtás elmaradt, mert mint tudjuk, Horn alaposan elszámította magát, így Torgyán Józsi feltette Orbán fejére a koronát - és a Fidesz ugyancsak mélyen beleszart a kérdésbe. Annyi történt, hogy 1998 novemberében - mondván, hogy csak erre van lehetőség - minden, a deportálásban meghalt zsidó után kifizettek kerek 30.000 forintot (a már említett 107 USD forintbéli értékét). Ezt a hatalmas összeget az érintettek jelentős része visszaküldte Orbánnak, a kurva anyja sűrű említésével.

Sajnos a deportálás olyan eredményes volt, hogy a koncentrációs táborokban komplett családokat sikerült átsegíteni a másvilágra, így senki sem maradt, aki a 30.000 forintért kardoskodhatott volna. Ezért kaptak a zsidó szervezetek kárpótlást.

A kárpótlást végül az első Gyurcsány kormány idején zárták le, a korábbiakhoz képest magasabb, de a németek kárpótlásához sokkal kisebb összegekkel. Mire erre sor került, addigra a közvetlenül érintettek (akik deportálva voltak és túlélték a német attrakciót) nagyjából kihaltak, az örökösök pedig ez ilyen kárpótlások töredékét kapták.

Ez tehát a történet a mai napig.

Túl a dolgok anyagi vetületén, szeretném a tisztelt figyelmedet arra felhívni, hogy akiket elgázosítottak, vagy más módon megöltek - azokat "ipari módon" takarították el Hitlerék. A deportáltak többsége rendes, bűntelen magyar állampolgár volt, akiket mindenféle ítélet nélkül végeztek ki. Az én tágabb családom is érintett volt ebben - ha csak a gázkamrákba küldött 12 éven aluli gyermekeket számolom, akkor ők éppen négyen voltak. Nem tudom, hogy mennyi idős vagy: vannak-e gyermekeid vagy sem - azért mégis próbáld beleélni magad abba, hogy mit tettek Hitlerék velük. Mit követtek el, hogy gázzal ölték meg őket, értették-e ezek a gyerekek egyáltalán, hogy pár napos marha-vagonokban való utazás után, a szüleiktől elválasztva mit tettek meg velük. Bele tudod-e élni magad abba, hogy a gyermekeiktől elszakított szülők mit érezhettek - már ha maguk is túlélték a gyakorlatias kiírtást - amikor szembesülniük kellett azzal, hogy a szeretteiket vadállati módon megsemmisítették?

Horthy pedig pontosan tudta, hogy mi fog történni a deportáltakkal, az un. Auschwitz Jegyzőkönyvet éppen a menye adta a kezébe (Horthy Istvánné) 1944 márciusában. Horthy csak akkor kapott észbe, amikor a 2. Honi Hadseregből írmag sem maradt, de leginkább akkor, amikor szövetségesek 1944. június 6-án partra szálltak Normandiában és a Vörös Hadsereg előtt letette a fegyvert Románia. Nem kellett nagy ész ahhoz, hogy még egy demenciában szenvedő katona is lássa: a háború elveszett és bizony, lesz is felelősségre vonás. Ekkor megmozdult ugyan a budapesti zsidók érdekében, akik így „megúszhatták” a deportálást. Azért a pesti gettó sem volt virágvasárnap és még ott is nagyon sokan meghaltak.

Összességében Horthy Miklós nem volt ártatlan Magyarország legalább 600.000 fős veszteségében: Bécsben eladta az országot területi igényeiért, amiből a végén semmi sem lett. Amennyiben a dolog tényleg érdekel, akkor nézz utána a Steven Spilberg által alapított Steven Spielberg Film and Video Archive anyagoknak (a világ jobbik felén élő, egykori deportáltak által elmondott tanúvallomásoknak), ami éppen azért készült, hogy a közvetlenül érintettek történeteinek nyoma maradjon.
Elszigeteltségről, a problémák önálló megoldásáról beszélt a kedves vezető akkor, amikor épp az európai összefogás és az együttműködés 60. évfordulóját ünnepelték a többiek. Mindezt pedig ordas nagy hazugságokkal igyekezett alátámasztani...
Tamás Csacsicska 2017.03.27 07:17:26
Magyarország krónikus problémája a tőke hiánya. Utoljára valamikor a 19. század végén, a 20. század elején volt „arányosan elegendő” tőke a magyar gazdaságban. 1945 után a nemzeti jövedelem jelentős részét egyoldalúan a nehéziparba forgatták, 1956 után pedig állandó egyensúlyozás történt a jövedelem felélése (életszínvonal) és a beruházások között. Sajnos a rendszerváltás (1990) után – egészen napjainkig – a nemzeti jövedelem jelentős része az ország deviza-adósságára ment el, a maradékból pedig a mindenkori kormányzatok (de különösen a Gyurcsány éra) a fogyasztást preferálta.

Az uniós kohéziós támogatás jó esély lett volna a termelő beruházások fejlesztésére, de ennek érdekében senki nem tett semmit. Ez így volt a kényszerpályán mozgó Bajnai korszakban és még inkább így van az Orbán éra alatt. Kiegészülve azzal, hogy nemcsak rengeteg improduktív beruházásra folyt el a pénz, hanem még vasmarokkal lopott is belőle a Orbán maffia. Maradt tehát a külföldiek befektetése (amit ritkán egészített ki uniós forrás), ami ugyan profitábilis befektetés, de persze „a magyarok” siránkoznak, amikor a befektető kiveszi az általa végzett befektetésből származó hasznát (autó-gyártók, kiskereskedelmi láncok, stb.).

A nagy gond, hogy az uniós pénzek sehogy sem integrálódtak a gazdaságba. A térkövezés, a stadionok, a presztízs-beruházások (olimpia, úszó VB, a Vár elfoglalása, Szeged-Hódmezővásárhely villamos, felcsúti kisvasút, országhatár-kerítés, stb.) nem hoznak közvetlen hasznot, még a kivitelezés fázisában sem. Változatlanul kevés pénz jut az infrastruktúra fejlesztésére, oktatásra, egészségügyre, a leszakadó térségek gazdaságának javítására. A mai magyar gazdaság változatlanul kizárólag a külföldi tőke-befektetésektől függ. Az Orbán-féle nagytőke létrehozása sem olyan területekre irányul, amelyek hosszú távon inspirálják a növekedést, „oligarchiáink” valahogy nem nagyon fektetnek a gazdaságba. Miközben az állam adóssága lényegesen nem csökkent, a lakosság terhei is nagyjából szinten maradtak, a munkaerő igényesebb része pedig már elhagyta az országot.

Az uniós pénzek hamarosan el fognak apadni és az ország pontosan ugyanazzal a problémával néz szembe, ami kb. 1930-1936 óta kísérti: a működő tőke hiányával. Amit tetéz majd az állam kötelezettsége mind a külföldi kölcsönök, mind az improduktív lakosság (fiatalok és nyugdíjasok) felé. A jelenlegi Orbán-Lázár -féle roham az uniós források mielőbbi felhasználásra tényleg csak az Orbán maffia lopásait szolgálja – a gazdaságban ezek a pénzek egyszerűen nem jelennek meg.

Ui: A cikkhez csatolt képen – amikor Orbán aláír - azok az arcok az elnökségi asztalnál! Mindent elmondanak...
Neves bírák, jogászok és ügyvédek sorolták hosszan, miért aggályos a fideszes OBH elnök új integritási szabályzata...
Tamás Csacsicska 2017.03.27 05:50:43
Itt az USA-ban a bírónak van bírósága és nem a bíróságnak bírója. A szójáték valódi tartalmat rejt: a bíró kizárólag – és hangsúlyozottan: kizárólag – a törvénynek van alárendelve. A bíróság feladata a bíró(k) adminisztratív kiszolgálása. Konkrétan: a bíróság épületeinek, eszközeinek, a segédszemélyzet, stb. biztosítása.

A bíróság vezetői tehát lényegében menedzserek, akik a folyamatban lévő ügyekbe nem szólhatnak bele. Egy bírónak senki sem adhat semmilyen utasítást! Még arra is ügyelnek, hogy a különféle ügyek kiszignálását számítógép, kisebb bíróságoknál beérkezési sorrend, vagy valamilyen algoritmus határozza meg.

Természetesen nincs tévedhetetlen bíró. E célból lehet az ügyeket fellebbviteli fórumra vinni. A polgári ügyekben a felek bármelyike, büntető ügyben a vádlott és az ügyész egyaránt fordulhat felsőbb bírói fórumhoz. A végleges (jogerős) bírói döntések – nincs két, teljesen azonos ügy! - precedensnek számítanak, amire a többi bíró figyel. A precedensre való hivatkozás és annak bemutatása a felek kötelessége: a bíró a törvény, az elé tárt precedens és a saját megítélése szerint hoz ítéletet – akár újabb precedenst teremtve - ám ehhez a bíróságnak nincs köze. Csakis a bírónak!

(Érdekes magyar vonatkozás, hogy Gommermann István – amúgy a Honvágydal szövegírója – copyright témájú jogi vitája egészen a Legfelsőbb Bíróságig jutott el, komoly precedenst teremtve a copyright értelmezése körül.)

A legtöbb bírói pozíciót választással töltik be, amikor is egyszerre több bíró-jelölt indul egy posztért. Előfordulhat, hogy a bírókat befolyásolják (persze ezt teoretikusan kell értelmezni, hiszen ez büntethető cselekmény). Ugyanakkor a bírók abszolút többsége megkörnyékezhetetlen, hiszen nemcsak a konkrét állásukat veszíthetik el méltatlan magatartásuk miatt, hanem lényegében örökre kiiratkoznak a bírói karból. A bírák fizetése jelentős, bírósági munkájuk mellett kizárólag tudományos és oktatási tevékenységet folytathatnak.

Az amerikai bírók tekintélye rendkívüli mind a hivatalukban, mind a személyes környezetükben. (Nem írok most az esküdtszékes esetekről, amikor a bíró feladata a tárgyalás levezetése a perrendtartás szerint, illetve az ítélet meghozatala az esküdtek döntése szerint, bár többnyire ilyenkor is van önálló mozgástere a bírónak.)
Teljesen váratlanul, hat nappal a pozsonyi forgatások megkezdése előtt közölte Havas Henrikkel a TV2, hogy mégsem forgatnak vele a Pénzt vagy életet című műsorban - közölte a tévés személyiség a Facebookján. "Micsoda meglepetés! Levelet kaptam a TV2-től! Nem kellek nekik! Lelkileg teljesen…..
Tamás Csacsicska 2017.03.03 06:25:42
Újabb hatalmas áfacsalás nyomára bukkant Magyarországon az az amerikai szakértő, aki 3 éve közreműködött az étolaj forgalmi adója körüli visszaélések leleplezésében...