Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DrVodka

9 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Horváth András, Ales Kranjc és Nathan Martz nélkül, de az új szlovák hátvéddel, Juraj Durcóval megerősítve áll fel a Fehérvár pénteken. Ismét listavezető, de ezúttal nem a Salzburg, hanem a Klagenfurt érkezik Magyarországra az EBEL pénteki fordulójában. A magyar bajnok…..
DrVodka 2010.10.08 18:14:29
@F. Kapus: Csak nem a "meg nem engedett testtel való játék"-ra gondolsz ? :-)
Szlovák bajnok, dán gólkirály, több egykori NHL-es és még sok remek idegenlégiós landolt az EBEL-ben bő egy héttel ezelőtti összefoglaló cikkünk megjelenése óta. Update. Aaron Fox vállsérülést szenvedett, nem tudni, mikor tér vissza. A korábbi EBEL-gólkirály pótlására…..
Jégkorong Interaktív padlóhoki 2010.07.31 12:20:00
Sokfajta hokiszerű játékot mutattunk már be blogunkon, ezúttal egy olyan következik, amellyel egy repülőtéren találkoztunk. Projektorral mintegy tíz négyzetméteres területre a padlóra vetítik a hokipályát, ahol virtuálisan lehet jégkorongozni. Az ütő valódi, és bár a…..
Jégkorong Milyen legyen az OB I? 2010.07.30 11:29:00
Kedden délután fontos ligaülést tart a felnőtt első osztályban érdekelt hat egyesület. A két leglényegesebb megtárgyalandó kérdés a 2010/11. évi OB I. lebonyolításával kapcsolatos. Dönteni kell arról, induljon-e a Fehérvár EBEL-csapata az OB I.-ben, és arról is, hogy milyen…..
DrVodka 2010.07.30 21:29:05
@benö51: Sajnos ez nem ilyen egszerű. Ha jól tudom, van egy sajátos EBEL szabály. Meg kell nevezni 15 játékost a szezon előtt, akik csak az EBEL-ben léphetnek pályára, amíg a csapat versenyben van. Talán itt egy halvány említés volt róla.. jegkorong.blog.hu/2010/07/28/a_fehervar_ebel_kerete_is_edzesbe_allt
Az EBEL-csapatoknál a megszokott módon jelentős mozgás volt az átigazolások tekintetében már eddig is. Eljött az ideje, hogy megkíséreljük összefoglalni, melyik csapatnál milyen változások történtek az elmúlt szezon vége óta. Annyi máris megállapítható, hogy nagyon kemény…..
Hatalmas küzdelemben húzta be a bajnoki címhez szükséges negyedik győzelmet a Sapa Fehérvár AV19. Az OB I.-döntő első három összecsapásán nagy volt a különbség a címvédő és a kihívó Dab.Docler között, elsőre 7-0-ra, másodjára 7-2-re, harmadjára 9-4-re győztek…..
DrVodka 2010.03.27 13:26:00
@FrankK: Őszinte gratuláció. Remek összefoglalás, valóban ez volt a történet felépítése, én is így emlékszem.
Az esélyesek vívhatják a döntőt a szlovén bajnokságban. Az EBEL-ből hamar kipottyant Jesenice és Olimpija mellett a hónap elején befejeződött Slohokej Liga négy legjobb csapata játszott a szlovén bajnoki címért, két hármas csoportban. Nem írhatjuk, hogy nem történt…..
A 26 éves Jevgenyij Artyuhin a saját kapujánál szerzett koronggal loholt végig a pályán, az ellenfél összes játékosa mellett elsuhant, és a végén a kinyúló kapust is egy villámgyors mozdulattal átjátszotta. Az ifjúsági és junior-világbajnok orosz szélső ekképp mutatkozott…..
A szünnap után az elődöntőkkel és helyosztókkal folytatódott a női hokitorna. A papírforma természetesen érvényesült, a finálét a két favorit játszhatja. Elsőként az USA–Svédország meccset játszották le, az amerikai hölgyek ellenállhatatlanok voltak. Nem sikerült…..
Vasárnapra keddi játékunkhoz képest kell még feljebb pörögnünk – amikor is kemény csatában legyőztük a Klagenfurtot –, ha a Vienna Capitals partnerei akarunk lenni, derült ki Énekes Lajos szavaiból. A Sapa Fehérvár AV19 edzőjével néhány gondolat erejéig kitértünk…..
DrVodka 2010.02.21 20:29:09
@bobitomi: csak nyert meccs, döntetlennél hosszabbítás van
A papírforma érvényesült az alsóházi keresztbejátszásoknál a női jégkorongtornán. Svájc válogatottja simán verte Kínát, Oroszország valamivel nehezebben Szlovákiát. A Svájc–Kína meccs előtt kérdéses volt, hogy az oroszok elleni meccsen súlyosnak tűnő sérülést…..
A tengerentúliaknak nincs ellenfelük a női jégkorongtornán, hogy a tétel további bizonyítást nyerjen, arról az Egyesült Államok gondoskodott Finnország legyőzésével. Az amerikaiak már az első harmadban elhúztak 4-0-ra: a vezetést 8:08-nál szerezték meg, Julie Chu nyúlt bele a…..
A női jégkorongtorna Kanada–Svédország mérkőzése szorosabb csatárt ígért az eddigieknél, de a hazaiaknak mégsem  jelentett nagyobb akadályt a skandináv csapat. Nem mindenkinek tetszik a macska-egér harc. A kanadai válogatott megállíthatatlannak tűnik, ismét két…..
Mivel az amerikaiak nagyon gyorsan, csak szabálytalanul tudtuk őket megállítani, és jöttek a kiállítások, panaszkodott az orosz női válogatott csatára csapata súlyos, 13-0-s veresége után. A játéknap másik meccsén a finnek meglepően nehezen győzték le Kínát. A B csoport…..
Kanada másodjára sem állt meg, amíg el nem érte a két számjegyet, a svédek kicsit kínlódtak a szlovákokkal. A női torna két A csoportos meccsel folytatódott az olimpián. Az A csoport második körének első meccsén Kanada ismét kegyetlenül elbánt aktuális ellenfelével. Az első…..
A vancouveri olimpia jégkorongilag a női tornával kezdődött, megkésve ugyan, de elkezdjük ennek a versenynek a tudósítását is. Ebben régi olvasónk, egyszersmind új szerzőnk lesz segítségünkre. A hölgyek mezőnye nyolccsapatos, két négyes csoportban kezdődtek a küzdelmek.…..
A következő meccseken nem szabad kiengednünk, értékelte a 8-2-es Magyarország-Spanyolország találkozót Bartalis István, a juniorválogatott egyik legjobb támadója. J. P. MacCallum szövetségi edző természetesen főként az első harmadban látottakkal volt elégedett, az ellenfél…..
Akkor is továbbjutunk, ha hosszabbításban kikapunk a magyar válogatottól, jegyzi meg hírében a sportpanorama.by, de a beloruszok ettől még győzni akarnak. Mai ellenfelünk célja nem is a továbbjutás, hanem a negyeddöntő. A csapatnak két sérültje van, de ha minden igaz, már jégre…..
DrVodka 2009.04.28 14:18:11
@demizson bobby: Szia. Én este értem haza Svájcból, úgy láttam, korongot nem lehet Klotenben (és gondolom máshol sem) bevinni, sőt még az ajándéktárgy árusítónál is ki van írva, hogy kizárólag a meccs után lehet venni tőlük is. Beléptetéskor ellenőrzik, megnézik a szurkolókat, főleg a "tüzijáték" óta. Persze próba cseresznye. :-)
Szerda 19.15-kor a svájci Sierre-ben Magyarország–Oroszország vb-felkészülési meccset rendeznek. Az eseményről egy televízió sem közvetít, mivel a svájciak és az oroszok számára nem vagyunk érdekesek. A jégkorongblog viszont úgy gondolta, a magyar hokiszurkolókat nagyon is…..
DrVodka 2009.04.20 19:05:29
Van négy videónk a magyar ifjúsági válogatott minszki mérkőzéseiről. Nem tökéletesek, de a hangulatot visszaadják. Eredetileg mind az ötöt meg szerettük volna mutatni önöknek, kár, hogy technikai okok miatt pont a legizgalmasabbat, a fehéroroszok ellenit nem tudjuk. Mindazonáltal…..
Jelentős meglepetésre harmadik helyen zárt Minszkben a divízió 1-ben újonc magyar ifjúsági válogatott. Öt másodpercre voltak a fiatalok az A csoportba jutástól. Ancsin László, a csapat szakmai vezetője nap mint nap kifejtette álláspontját nálunk. Most Marton Tibor, a csapat…..
A Blue Jackets Chicagóban nyert szétlövéssel, franchise-története során először jutott a legjobbak közé. A Buffalo Torontóban győzött, megmaradt a matematikai esélye. Egy pont is elég volt a Columbus továbbjutásához, ezt a csapat hatvan perc alatt teljesítette, sőt Fjodor…..
A magyar ifjúsági jégkorong-válogatott roppant fontos győzelmet aratott Minszkben, az U18-as világbajnokságon. Négyből négyféle gólt szereztünk: volt köztük hátrányos, egyenlő létszám melletti, szimpla és kettős előnyös. Találatainkból kettőt az első, kettőt a harmadik…..
Hat órakor kezd a vb-n a magyar ifjúsági válogatott. Első ellenfelünk a toronymagas esélyes Fehéroroszország. A hazai csapat átlagéletkora egy évvel magasabb, náluk alig van 1992-es az 1991-esek mellett, nálunk csak a csapat fele utolsó éves ifi.A magyar küldöttség vasárnap…..
DrVodka 2009.04.06 18:31:05
Nagyon fontos vizsgája jön hétfőtől a magyar jégkorongnak, megkezdi szereplését az U18-as divízió 1-es világbajnokságon az ifjúsági válogatott. Az 1992-93-as generáció az első hazánkban Palkovicsék óta, amelynek a felkészítése, versenyeztetése kiemelt figyelmet kapott. És…..