Regisztráció Blogot indítok
Adatok
the angel

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gabi több mint egy évtizede él Angliában, ahol igazán alulról küzdötte fel magát, hiszen takarítóként kezdett. Aztán teljesült az álma, amiről kiderült, mégsem az, hogy végül vegyen egy nagy levegőt és megtalálja a hivatását...
Határátkelő Az egyetlen kiút 2019.10.31 06:30:00
Egészen különleges poszt a mai, pontosabban egy sorozat első része, amiben végigkövethetjük, ahogyan határátkelő lesz olyasvalakiből, akinek ez soha nem volt a vágya. Viktor története hosszú, de nagyon megéri végigolvasni, sok mindent meg lehet érteni abból, miért dönt valaki végül a határátkelés…..
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
the angel 2019.08.26 17:50:45
@Csodabogár: pár napra beléptem a békásmegyeri (Bp. III.) beszélgetős fb-csoportba. Kis színesek, milyen az ovi, gyerekorvos, mikor nyit a piac. És néhány álláshirdetés. Takarítónőt keresnek 1000 Ft-os órabérért. Többen kiröhögték, de voltak egy páran, akiket érdekelt az állás.
Drága lesz menyem! Tudnod kell, mire számíthatsz, ha a jövőben az én fiamhoz akarsz hozzámenni. Ő pont olyan, mint a leendő magasan funkcionáló autista apósod. Vagyis ő már jobb lesz...
the angel 2019.07.30 14:44:05
@Eugene Horse: sajnos valószínűleg igazad van. Az én 26 évesemnek még barátnője sem volt soha, nemhogy feleség-jelölt! A lányoknak nem jönnek be az ilyen érzelemsivár, kényszeres srácok. :-(
Nagyon ütős nap lesz vasárnap július 14-én (illetve már tart és még ezután is érezhető lesz, de ez a legerősbb napja), feláll ugyanis a Nap-Plútó oppozíció. Ez lehetőséget ad arra, hogy gyökeresen átfordítsd életedet. Ez a nap a belső erők ébredésének napja. Ami most beaktiválódik, annak gyümölcsét…..
Magyarország másik legnagyobb hajószerencsétlensége 1954. május 30-án történt a Balatonon. A Pajtás elsüllyedése 23 ember életét követelte...
the angel 2019.05.30 18:43:10
Teljesnek tűnik a Ryanair jövő téli menetrendje, már bejelentettek több új útvonalat az elmúlt hetekben, most hozzájött még újabb hat, abból kettő full meglepetés. Érdekes helyzet, a Wizz eddig mínuszban van, de állítólag náluk még lesz bejelentés. Néha már alig bírjuk követni az útvonalas…..
Azt szeretném megkérdezni NERtársak, hogy Ti mennyire érzitek úgy, hogy az egészségügyben megfelelő az ápolók létszáma? Tehát amikor bementek egy rendelőintézetbe, egy kórházba, akkor mit tapasztaltok? Nagyon érdekelne, mert Kásler szerint a magyar betegek ellátására elegendő az ápolók létszáma,…..
Nem nagyon tudok mit írni Edith levele elé. Saját bevallása szerint Kanadában él több mint négy évtizede, én rengeteg keserűséget érzek ki a szavaiból, aminek persze nem tudom az okát – de talán ez az a helyzet, amikor jobb lenne máshol… Írását azért is adom közre, mert úgy gondolom, sokan élnek úgy…..
Ülök a Presseren, és próbálok rájönni, hogy mi bajom van. Hogy ez egyáltalán: milyen helyzet. Amit csak megnyerni lehet, vagy amit csak elveszíteni. Hogy van egy hetvenéves dalszerző, és nyilván mindig van mibe belekötni. Ha a slágereket játssza, akkor abba, csak a múltból él. Ha új dalokat játszik,…..
the angel 2018.10.10 10:09:22
@Bajusz.: ezt én sem értem, de most már direkt figyelem: legyen az koncert, színház, opera, frankón felállnak a vége előtt és mire vége a tapsnak, félház van. Szerintem is nagyon siralmas és tiszteletlen azokkal szemben, akik hónapokat készülnek az előadásra. És minek is? Hogy elsőnek érjünk a ruhatárba, megy a vonat? Elképesztő... :-(
Idén csaknem 108 ezren jelentkeztek a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre – valamivel többen, mint tavaly, de még mindig elmaradva a két évvel ezelőttitől. Az arányok is hasonlóak a tavalyi számokhoz: első helyen legtöbben (73 ezren) alapképzést jelöltek meg, további 18 mesterképzésre…..
Az emberek általában szeretik kicsit fényezni a valóságot, többnek láttatni akár magukat, akár a környezetüket, mint ami valójában. Különösen sokszor kapnak ilyen megjegyzést a külföldön élő magyarok – és lássuk be, néha nem teljesen alaptalanul. Az alábbi rövid, de annál érdekesebb véleményt Tibor…..
Eddig azt hittem, a gyerekek örülnek, hogy megyünk. Olyan lelkesek voltak. Ma este viszont sírtak. Megértem. A kicsi hatéves, élete felét itt töltötte. A nagy is az egyharmadát (nagyjából). Nekünk, felnőtteknek sem egyszerű a helyzet. Íme egy gyors lista arról, ami biztos, hogy nagyon fog…..
the angel 2018.04.16 07:23:35
Menjünk tüntetni. Legyen napos idő, enyhe szellő, négytől hatig tartson, aztán menjünk haza.Legyünk százezren, legyünk nagyon sokan, de érjünk haza a vacsorára.Utána majd nézzük meg ha kiáll a kormány sok nagyeszűje, és a képünkbe röhög. Meg azt mondja, demokrácia van, lehet tüntetni, de attól nem…..
the angel 2018.04.12 13:38:32
@Kispangit: emigrálunk bizony, anyádat meg ellátja a kórházban a haverod, a gyerekeidet pedig a szomszéd tanítja írni-olvasni. Ja, és remélem, értesz a szakipari munkákhoz is, mert már azok is külföldön vannak!
Határátkelő Így szavaztatok ti 2018.04.09 06:30:00
Tucatnyi országból írtátok meg, hogyan zajlott a vasárnapi parlamenti választás. A határátkelők rendkívül aktívak voltak, nagyjából kétszer annyian mentek (mentetek) el voksolni, mint négy évvel ezelőtt. Volt olyan hely, ahol a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint…..
the angel 2018.04.09 11:12:18
                                                                                                                                                                          Kabátban, arccal lefelé fekszem az avarban, szúrnak a tűlevelek. Még jéghideg a márciusi föld, de én forró könnyemmel öntözöm. Hát…..
the angel 2018.04.01 09:06:15
Egy külföldről visszatelepült olvasónk fordult hozzánk levélben, hogy saját horrorisztikus történetének megosztásával járuljon hozzá, hogy mások ne kerüljenek hasonló helyzetbe. Mivel félt, hogy esetleg további kellemetlenségek is érhetik, neve elhallgatását kérte. A szövegben előkerülő név tehát…..
Polt Péteren a világ szeme, hiszen most úgy tűnik, ő döntheti el az áprilisi országgyűlési választás végkimenetelét. Sokan csóválhatják a fejüket e kijelentés hallatán, ám a legfőbb ügyész kormányszimpátiája az Elios-ügy kapcsán kezd másodlagossá válni. A szokásos „nyomozunk, nyomozunk, aztán meg…..
the angel 2018.02.12 13:09:19
@Online Távmunkás: azt hallottam, hogy Tiborcz teherbe ejtett egy nőt és most nem áll jól a szénája az Orbán famíliában. Simán lehet, hogy beáldozzák...
the angel 2018.02.12 13:34:20
@siriq111: simán el tudom képzelni
Otthonlétem egyik kulturális élménye az volt hogy az Örkény színházban megnéztem az "Azt meséld el Pista" című monodrámát. Akkor itt mindjárt ragadjunk le két gondolat erejéig. Az első a poszt címe. A darab egy emberről szól aki 1912-1979-ig élt. Ez az időköz a történelemnek egy olyan szakasza…..
Ass blaster Cifra nyomorúság 2018.01.01 10:45:02
Otthon voltam.  Megírom.  Egy hét nem nagy idő, de szinte végig mentem valahová. Családi és baráti találkozókra, színházi előadásokra. Itt kérek elnézést azoktól akikre az idén nem jutott idő és azoktól is akire jövőre nem jut idő mert akkor látogatom meg azokat akik idén kimaradtak. Szóval nem…..
the angel 2018.01.02 20:29:59
@diggerdriver: szeretem az írásaidat, remélem, sokáig olvashatom még. :-)
the angel 2018.01.02 21:07:16
@diggerdriver: várom!
Gyászba borult már a város, kikapott a Ferencváros! Lakótelepi gyerek voltam. Imádtam a focit. Nem is volt nagyon más választás, mert Újpalotán csak dühöngőket építettek. Ez a neve a magas, drótfallal körülvett betonos focipályáknak. Odavoltam a Fradiért. Kijártunk meccsekre is. Általában kettős…..
the angel 2017.07.23 14:37:48
A városi strandokról rég leszoktam. Nem tudom, a közös emlékezetben megvan-e, de strandfejlesztéseket a 2000-es évek elején a Fidesz kezdte el nyomatni. Valószínűleg akkoriban még ebből lehetett szolidan lopni. Minden városban épültek a víziparkoknak nevezett csodák csúszdákkal és egyéb medencékkel.…..
Mostanában egyre jobban elmélyültem a szépségápolásban, lévén 30 felé még mindig pattanásokkal küszködöm. Szerencsére egyre több magyar blog is foglalkozik a témával, felüdülés volt olvasnom, hogy nem csak én küzdök ilyen problémákkal. No, eközben fedeztem fel a koreai arcápolási rutint, ami 10…..
Ma a magyar egészségügy sokkal rosszabb helyzetben van, mint 2010 előtt. A szakemberek szerint ha nem lesz változás, öt év múlva nem lesz, aki operáljon, és ágytálat cseréljen.   Nézzünk néhány adatot: - az Orbán-kormány kevesebbet költ egészségügyre, mint az "átkos" nyolc évben Medgyessy,…..