Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pnegyesi

11 bejegyzést írt és 174 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  .............................................  Tisztelt testvér! Hálás köszönet a lelkes üdvözlésért!Megtiszteléstek becsét sokszorozza az a körülmény, hogy én nemvagyok szövetségtek tagja, mely szövetségnek törvényeit, czéljait ismerem, helyeslem, méltányolom. Több év előtt felszólított…..
pnegyesi 2021.02.28 14:09:55
@Érvsebész: Kalaplengetés, mélységes egyetértés
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
        Ez lenne az.         Nem hiszem, hogy Leonard Cohen rajongana érte, de ki kellett próbálnom. MP4 formátumban van fent, MP3-ban túl nagy volt a fájl. Tessék fülhallgatón fullra nyomva hallgatni, sajnos én vezényeltem a szimfonikus zenekart, miközben a gombocskákat nyomogattam, szóval nem…..
       Ez itt a zene.  Három és fél perc. Remélem elég nemzeti és keresztény, legalább a maga módján. Nem szabad teljes hangerőn hallgatni, mert betorzul. Jobb kézzel játszani, ballal gombokat nyomogatni, kicsit bátor volt...                …..
A hazai autózás kezdete tele van érdekességekkel, mint például az orvosi üvegszem, a tankoló patikusok és a házilag készült rendszámtáblák...
        Nagyon úgy néz ki, hogy Manfred Webernek elege lett Orbánból.           Lehet, hogy Orbánnak súlycsoportot kell váltania. Az egyik lehetősége az, hogy elszakad a konzervatívoktól és fullba fasizálja Magyarországot. Ez nagyon kockázatos. Ha egy nap egy megerősödött francia liberális elnök…..
A '80-as évek néhány kevésbé megbecsült vígjátékát csokorba gyűjtő posztnak már a kikerülésekor elhatároztam, hogy lesz folytatása, de finoman fogalmazva nem siettem el a szándék valóra váltását. Igaz a Paramount stúdióóriásnak három év kellett, hogy újra legyen magyar forgalmazója, ehhez képest…..
Nézz körbe a környezetedben! Hány márkanevet látsz? Képzeld el, mindegyik mögött ott áll egy ember és egy történet. Sokszor azt sem tudjuk ki, s miért éppen ő. Amíg be nem léptem a stuttgarti Mercedes múzeumba, fogalmam sem volt arról, hogy ki is az az Emil Jellinek...
Csonka Jánosnak a karburátoron túl csak az élethosszig tartó tanulás volt személyesebb ismertetőjegye, ez tette nemzetközileg is elismert feltalálóvá és a magyar autógyártás Szókratészévé. Az csak hab a tortán, hogy azon kevés történelmi jelentőségű magyarok közé tartozik, akik nem egy külföldre…..
Olvasom. Reggel itttam egy kavet (nagyon jo kavet) es kimentem az U4-es metro Heilgenstadt-i megallojahoz, ahonnan a shuttle-bus indul Klosterneuburgba, az Institute of Science and Technology Austria-hoz. Az IST Austria-t akar a "Make Austria Great Again" jegyeben is alapithattak volna, egeszen…..
"Well now she's the one that's got that beat.She's the one with the flyin' feet.She's the one that walks around the store.She's the one that gets more more more."  (William Shakespeare: Be bop a lula)   (ezt valahogy el akartam sütni,  több oka van annak, hogy nem annyira jó, és sajnos nem az a…..
       A komolyabb tudományos munkásságtól magát eddig távol tartó Maróth akadémikusnak sült el ismét a szája: a muszlimok disznóbőrbe csomagolását javasolta egy pénzmosodai gyűlésen. Érdemes az egészet végighallgatni, a kis magyar Pegidát. A jobboldali értelmiség krémjét tetszik látni. ..
pnegyesi 2016.06.04 18:05:53
@WiteNoir: Szerintem most állj le, mielőtt kivágnak innen a fenébe.
pnegyesi 2016.06.04 18:56:57
@jotunder: Life's gonna suck when you grow up / When you grow up / When you grow up / And it sucks pretty bad right now.

Egy remek előadóművésztől, Denis Leary-től, akinek az Asshole című számot is köszönheti a világ.
       Soros György a háttérhatalom. Háttér György a soroshatalom. Hatalom György a sorosháttér. Én is tudok ilyet.      Orbán Viktor miniszterelnök a tulajdonképpen szokásosnak mondható értelmezhetetlen hülyeségeken kívül azt is elmondta a családi rádióban, hogy Magyarország lesz…..
pnegyesi 2016.05.22 06:33:41
@jotunder: Kedves Jótündér. Szokás szerint érdeklődéssel olvastam eszmefuttatásodat. Ha nem a tudatalattid parancsolgatja, hogy tessék megpróbálni kiegyensúlyozottan vélekedni az elmúlt 25 év különböző kormányairól, hanem ez egy tudatos és átgondolt döntés, akkor teljes jóindulattal tanácsolnám, hogy ennek fuss neki még egyszer. Ha kívánod, nagyon szívesen előszedek konkrét számokat arról, hogy 2010. óta mennyi EU támogatást kapott az ország. Ebből egy ici-picivel több jóindulattal, az ösztönös kisebbrendűségi érzést legyőzve, és államférfihoz méltó hozzáállással csodát lehetett volna tenni. Orbán Viktor és minden olyan ember, aki azt a döntést hozta, hogy a kesztyűbábja lesz, akár áttétesen is, cselekvő részese annak, hogy Magyarország sok-sok időre leszakad a régióban (most Európa más részeiről ne is beszéljünk). Orbán Viktornak és csatlósainak vannak jó ötleteik. Ezek kivitelezése során egy olyat nem találtam, amelyiket a társadalmi érzékenység minimumával hajtottak volna végre (azaz kitalálnak valamit ami működhet és tuti-biztosra úgy csinálják meg, ahogyan a lehető legrosszabb). Namost ha ezt a kiindulópontot el tudjuk fogadni, akkor ebből a nézőpontból az, hogy most kijöttünk egy minősítőnél a bóvliból, az nem ok az ünneplésre. Az maximum a csendes, rezignált kézlegyintésre elegendő, hogy ja, újból sikerült összehozni olyan számmágiát, amely ideig-óráig elfedi a valós állapotokat. Ha a fentebbi kiindulópontot nem érzed a magadénak, nagyon szeretném tudni, hogy miért nem.
      Forgács István cigány értelmiségi nyilatkozta nemrég a Mandinernek, hogy ma már húsz százalék feletti a cigányok aránya az öt éven aluli népességben. Ő ezzel foglalkozik, vélhetően tudja mit beszél. Ez ugye azt jelenti, hogy tíz-tizenöt év múlva a munkaerőpiacra belépők több mint ötöde lesz…..
pnegyesi 2016.02.21 06:18:40
@Koviubi69: Csinálnak egy magántanulói közösséget...
A minap meglehetősen retró hangulatban egy ezeréves kazettát hallgattam, és megállapítottam, hogy bár nem szeretem a Status Quo-t, az In the Army Now ma is tetszik: Mindig is furcsának találtam, hogy ez a szám mennyire más, mint az, amit a Status Quo-tól várnék. Persze igazából nem ismerem a…..
pnegyesi 2016.01.10 08:50:59
@Hamster: youtu.be/FklUAoZ6KxY
Ha már Nirvana... (Al Yankovic a MESTER)
   A kormany nem akarja helyreallitani (egyaltalan megkeresni, hivatalosan azonositani) Szalasi Ferenc sirjat.  Azt gondolom, hogy meg Imredy Belaet sem. Errol van szo. Szell Kalman, Banffy Dezso, Wekerle. A magyar nyelv egy finomsagarol van szo, ugy tunik egy mondatbol, mintha azt akartak…..
  Micsoda kérdés! - gondolhatjátok - természetesen térképpel. Igen ám, de az automobilizmus hőskorában, az első világháború előtti évtizedekben kevés személyautó volt hazánkban. Következésképp az autós kirándulások elmaradhatatlan kellékei (autós térképek, autósok…..
pnegyesi 2015.10.22 16:43:35
@Deak Tamas: IGEEEN :)

magyarjarmu.hu

Érdekes módon most adtam le egy cikket a Veterán Autó és Motornak, amely a hazai autósport kezdeteiről szól. Hamarosan megjelenik.
pnegyesi 2015.10.24 20:50:59
@Deak Tamas: Köszönöm szépen
           A magyar újságíró tipikusan egy másik magyar újságírót olvas,  foszlányokat az interneten, facebookon körbejáró szövegeket, nagyjából ugyanazt, mint a magyar újságíró olvasója. Most a Charlie Hebdo állítólagos címlapja ment körbe a neten, és írtak róla…..
pnegyesi 2015.09.16 06:58:14
@ulloiut: Nem John Cleese írta, de attól még aranyos
  A válasz: 18 darab. Autó három tisztviselőnek (polgármester, alpolgármester és tiszti főorvos) járt a munkájához. Ezen kívül a városnak volt még néhány iratszállító kocsija, két kenyérszállító autója, egy hússzállító gépjárműve. A köztisztasági hivatal…..
pnegyesi 2015.06.18 20:09:01
@Frisnyák Zs.: Köszönöm :) Esetleg cserélhetünk :) Engem a kiadvány érdekelnek :)
pnegyesi 2015.06.19 12:13:01
@Frisnyák Zs.: Arra próbálok rájönni, honnan származnak a blog bejegyzés fényképei
pnegyesi 2015.06.19 12:42:48
@Frisnyák Zs.: Köszönöm
Örülünk, Vincent? Reakciósok 2015.06.12 01:35:28
      You see, Sir, that in this enlightened age I am bold enough to confess, that we are generally men of untaught feelings; that instead of casting away all our old prejudices, we cherish them to a very considerable degree, and, to take more shame to ourselves, we cherish them because they are…..
  "Úgyhogy lenne néhány további kötelező kurzusötletem: Marx és Engels antiszemitizmusa A Trianon után a határon túlra került magyarság tragédiája A Tanácsköztársaság alatt a népbiztosok, a kommunista keretlegények és halálbrigádok által elkövetett emberiesség…..
pnegyesi 2015.06.01 06:39:24
@muci: +1 részemről.