Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Watchdog

0 bejegyzést írt és 579 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1920. Egy indiai maharadzsa lánya az általa elejtett leopárddal..
A Rimamurányi-Salgótarjáni Vasmű (a Rima) történetét a második világháború végéig követtük. A vállalatóriást felépítő hatalmas koncentrációs folyamat ellentéte ment végbe a háború utáni évtizedekben. Ózd és Salgótarján vasipara elvált egymástól, a szocialista parancsgazdaság és a kohászat válsága…..
Watchdog 2022.05.13 11:05:04
1942. Németek által begyűjtött és beolvasztásra küldött prágai harangok..
A mai napra az MTI Fotóarchívumából válogattam Magyarország száz évét átölelő képeket. Méghozzá mindjárt két tucatot! Nézzétek csak! 1971. augusztus 12. Tisztek és újságírók figyelik a búvárkiképzésen résztvevő harckocsizó katonákat, a Magyar Néphadsereg egyik alakulatánál. MTI Fotó: Petrovits…..
Watchdog 2022.04.24 10:01:35
@gigabursch: Hinnye! A dinnyecsősz lábánál mi más lenne? Már ha dinnyecsősz ugye...
Watchdog 2022.04.24 10:11:20
Régen ilyen volt:
img.444.hu/dinnye.jpg

... bár 1929 nem volt olyan régen...
A legutóbbit több mint ötvenezren láttátok, tehát mondhatni népszerű a sorozat és a Napi érdekes képeinek amúgy is vérfrissítésre van szüksége, szóval kicsit megint pihentetem a jövő hétig. Most ismét jöjjön az Észbontó tények világa!..
1884. I. Vilmos császár a Reichstag alapkőletételén, Berlinben..
1964. Egy rendőrtiszt ugrik a vízbe a floridai, St. Augustine-i Monson Motor Lodge motel - csak fehérek számára fenntartott - medencéjébe, hogy véget vessen a fekete polgárjogi aktivisták demonstrációjának..
Watchdog 2021.10.17 08:50:27
@MostKomolyan???: Kontraszt, ellenpont. Míg a világban szakadtak a gátak, elnyomták a négereket, lődözték az elnököket, addig nálunk csendben fejlődött a szolgáltató szektor, és virágoztak a háztáji őstermelők. A betett street view alapján látszik igazán a fejlődés, valamint a múlt értékeihez (fénycső armatúra!) való ragaszkodás... :)))
Az ötvenes évek elejének (dia)filmhíradóiban a nyugat-európai országokban és az Egyesült Államokban az elnyomó rendszer ellen küzdött a munkásság, és nem volt kétséges, hogy győzelmük csak idő kérdése. Folytatjuk régi magyar diafilmeket bemutató sorozatunkat...
Egy hónap híján két éve láthattátok a 'Színes mindennapok' sorozat utolsó részét. 1972-nél hagytuk abba az MTI Fotóarchívumának színes fotóiból álló válogatást, de örömmel jelentem hogy folytatjuk, hiszen a szocialista Magyarországnak még 17 év adatott a történelem színpadán. Így ma 1973-ból…..
Watchdog 2021.09.10 18:23:57
@Club Sandwich: "Kerdeznem meg, hogy Böde Éva bugyiban jart a Lampartba do'gozni? :)"
Általában igen, de néha nem... :)
Sziasztok! Remélem jól telt a nyár mindenkinek. Igen, mától teljes gőzzel robog az oldal, mindjárt itt az első Napi érdekes. Vágjunk is bele! 1884. A brit Kendall Green biciklis klub tagjai ..
Jó régen már láthattatok egy összeállítást érdekes automatákról a blogon, abban rengeteg furcsa elárusító készüléket nézhettetek meg a világ minden tájáról. Most itt az idő hogy megnézzük milyen automatákkal találkozhattunk a szocialista Magyarországon. Ehhez az MTI Fotóarchívumát hívtam…..
Tudom, azt mondtam a blog nyári szünetet tart, de az Arcanum havi bejegyzéséről megfeledkeztem. A magyar gyártörténet hetedik, következő darabja a Taurusról szól! Remélem kellemes meglepetésként hat egy kis nyári olvasnivaló. Sőt a jövő héten is jön egy bejegyzés a Hihetetlen Történelem csapatától!…..
Sziasztok! A mai Érdekesben már nem hívom kedvencnek a kiemelt képet, mert több olvasó nehezményezte hogy nekem hogy lehet kedvencem ez vagy az a szomorú téma. Mivel nincs kedvem a kommentszekcióban mindig elmagyarázni az index címlapról egy-egy alkalommal beszédülő futóbolondoknak, hogy ez egy…..
MAI KEDVENC KÉP: Érdekessége miatt tartom kiemelkedőnek a mai kedvencem, de legalább öt másik fotót is ide tudnék képzelni a mai összeállításból. 1977. Kubai katona Angolában két bennszülött foglyával. Az angolai kubai intervenció a maga nemében egy érdekesség a hadtörténetben.  Az angolai…..
1932. Viljami Hautaviita, finn katona mutatványa két puskával..
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
Watchdog 2021.02.23 19:20:23
@Barkalot: hurrá, van kit lenézni... :(((((
Watchdog 2021.04.25 08:01:52
@kemény keleti kommentelő: Ehhez hozzátartozik, hogy nem 2020-ban, hanem a 3. hullámban lett igazán rossz a helyzet, ezért a komótos statisztikai összesítést is figyelembe véve, az igazi többlet még bukott ki. Ha el akarják dugni, akkor a 2021-es évet is csak 2022-ben, egész évre átlagolva kommunikálják.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Watchdog 2021.01.09 22:10:33
@frissen regisztrált troll: képzeld, akik majd ez alapján ébrednek mítoszrekonstruált igaz magyar öntudatra, mekkora csapás lesz az a Sorosra és bandájára... nem szívesen lennék most a helyükben! :)))
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Watchdog 2021.03.25 19:44:43
@Vakmacska: De hogy lesz ebből választási csalás? Nem mintha aggódnék...
Watchdog 2021.03.31 09:53:30
@látjátok feleim szümtükkel: a szabad elvonulásért küzd, mint Simicska...
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
Watchdog 2021.03.22 15:27:15
@velőtanya: minden második kattintásra jön csak be.
1884. A legrégebbi ismert fotó egy tornádóról Dél-Dakotában készült..
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
Watchdog 2021.03.06 13:26:14
@netukki: 1818 - erre a bonyolult számkombinációra nem emlékeztek. Vagy csak nem foglalkoztak vele, részletkérdés...
    Le kellene kapcsolni, mert nemzetront és genderizál, minden lehetséges felkapcsolt dolog alkalmas a fellazításra, általában a dolgok sok mindenre alkalmasak, különösen alkalmasak a deviantúra és a baloldalizmus térnyerésére, mert a felkapcsoltak Hatodik Hadoszlopa maga a mélyállam, ha…..