Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hirtelen Miki

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fővárosi közlekedési cég forgalomba állította a fura körülmények között Budapestre került, használt Volvo hibrideket. A környezetbarát járművek azonban nagyívben elkerülik a belvárost, inkább a külvárosban, amolyan falusias környezetben szennyezik kevésbé a levegőt. Így a belvárosban maradtak az…..
Széles Gábor néhány napja, a tulajdonában lévő Magyar hírlapban, arról számolt be, hogy az Ikarus Egyedi Kft. buszaival gondok vannak Budapesten és egyébként is az Ikarus Egyedi Kft. jogosulatlanul használja az Ikarus nevet, ugyanis a bíróság kimondta, hogy a legendás buszgyár nevét csak a…..
Sok újdonságot és érdekességet kaptunk tavaly, keletről és nyugatról egyaránt. Persze mi, a magunk magyar módján kezeljük buszgyártó nemzetünket, ezért összefoglalónkat négy nagyobb részre bontottuk, amelyekben a 2017-es év hazai autóbuszos eseményeiről lesz szó...
Az új buszokat hamarosan mindenki gyártja mindenkinek! Az összesen 180 csuklósból még a BKV is összerakhat negyvenet PKD konstrukcióban...
A múlt heti kormányinfón, egy újságírói kérdésre Lázár János elárulta, hogy szó sincs hatszáz busz iráni szállításáról. Az csak egy ígéret volt Teherán részéről, hogy vesznek majd tőlünk buszokat. Ennek kapcsán összeszedtük, kinek és hány buszt ígértünk eddig...
Megváltozott a MABI-Bus, jelenleg épp Ikarus Egyedi Kft., tulajdonosi szerkezete. Az új tulajdonosok máris elbocsájtásokba kezdtek úgy, hogy a vállalat időközben elnyerte a Volánbusz 180 darabos metrópótló busztenderét. De a névhasználattal sincs minden rendben, Széles Gábor beperelheti a céget...
Egy rosszabb banánköztársaság megirigyelné azt a cirkuszt, ami az ország messze legforgalmasabb vasútvonala, a 3-as metró felújítása körül kialakult. Így szeretnénk mi olimpiát rendezni?..
Hét cég indul a fővárosra erőltetett kiszervezéses metrópótló tenderen. Hiába állította ellenkezőjét a kormány, egyikük sem magyar gyártású busszal szolgáltatna. Ráadásul újabb nyolc hónappal meghosszabbodik az új buszok forgalomba állítása, így a BKV kénytelen lesz leselejtezett buszaival…..
Szűk buszfordulók, kitekert nyakú sofőrök és rengeteg késés. Ezek jellemzik a legújabb magyar elektromos busz Várnegyed-béli szereplését. Megkérdeztük ezekről a problémákról a BKK-t és a gyártót is...
A Solaris nyerte az M3 metrópótlására beszerzendő 75+75 darab komplett csuklós busz szállítására kiírt BKV tendert...
Szomorú esemény: egy huszonéves fiatal nyarát, és élete nyaralását tette tönkre egy autóbusz. A Frankfurtból használtan beszerzett, 2001-es gyártású, idén 14 éves használt…..
Végre megszületett az eredmény a Budapesti Közlekedési Vállalat rendelkezésre tartási tenderén. Így újabb hetven korszerű autóbusz érkezik hamarosan a fővárosba.   Tavaly októberben tette közzé részvételi felhívását a BKV 17 plusz három opciós, szóló dízel, valamint…..
Két hete állnak tétlenül a Szegedi Közlekedési Kft. (SZKT) Ikarus-Skoda Tr 187.2 típusú trolibuszai a cég telephelyén. A közlekedési cég garanciális problémákra hivatkozott, amikor leállította a 13 trolit. Az SZKT ugyanazt próbálja elsütni a csehekkel, ami korábban sikerült a…..
  Zacher Gábor szerint 50-100 milliárdba is kerülhet a kormánynak a kötelező éves drogteszt. Ekkora összeget sokkal értelmesebb, az Unió által támogatott, egészségügyi projektre is fel lehetne használni, olyanra, amiből akár a hazai ipar is kivehetné a…..
A naponta emberek ezreit, tízezreit szállító járművezetők általában csak rossz színben tűnnek fel a médiában. De a járművezetők is emberek, lássuk az ő szemszögükből a közösségi közlekedést! Egy Mezei Autóbuszvezetőtől kaptuk az alábbi gondolatokat, ezeket most…..
Omnibusz Elrontjuk ötödször is? 2014.06.16 23:43:33
Április 23-án Zsámbékon, BUSEXPO néven autóbusz-bemutatót és buszokkal foglalkozó konferenciát tartottak. Ez utóbbin az egyik szekcióban a különjárati, idegenforgalmi buszos közlekedésről, a másikban – a nagyobb érdeklődést kiváltóban – a közforgalmú, elsősorban…..
A BKV a 405-ös felújítási programjának keretein belül 10 nappal ezelőtt, a Kelenföldi Autóbuszgarázs nyílt napján mutatta be a világoskék, Volvo-lámpafészkekkel ellátott, elég furcsa eredményt. Azonban közelebbről szemlélve az eseményeket, még az is lehet, hogy jól…..
Omnibusz Amit szabad Jupiternek... 2014.03.12 23:20:45
Pont kerülhet a tavaly év elején kezdődött bohóztra. A Volánbusz mégis átveszi a BKV-tól a szolgáltatást Budapest elővárosi vonalain. A nyögvenyelősre sikeredett váltás hemzseg a furcsaságoktól. Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek. Pontosabban kisökröknek,…..
Omnibusz Sok hűhó semmiért? 2013.06.17 23:17:44
Kétszázötven cég jelezte, hogy csatlakozna a Rába-Volvo közös beszállítói programjához. A jelentkezők nagy száma nem csoda, nem szeretnék, ha elveszítenék a megélhetésüket. Épp ezt nehezményezi néhány civil, akik tüntetést szerveznek a magyar buszgyártók…..
Ők ketten azok a közlekedésért felelős miniszterek, akik egyetlen buszt sem vásároltak regnálásuk ideje alatt. Mit tudunk arról, hogy Romeó milyen tanuló volt az iskolában matematikából? Fájdalom, de semmit. Shakespeare sajnos erről nem írt, csak a fiú Júlia iránt érzett…..