Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maradjunk itt, ezen a helyen

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NemGogol Teljesen nyilvánvaló 2016.11.01 11:55:22
„Teljesen nyilvánvaló, hogy egy európai demokráciában nem lehetne arról beszélni, hogy van Völkischer Beobachter, a náci párt propaganda napilapja, amely mindennap uszítva, fröcsögve képviselte a náci pártot, annak ideológiáját, politikáját rémtetteit. És Magyarországon az '56-os forradalom bukása…..
Nem tudom, hogy a TV2 műsorának kreatív producerei előzetesen tisztában voltak-e azzal, mekkorát szakítanak a nagyközönség (még mielőtt: az átlagos tévénéző) előtt tökismeretlen Veréb Tamással, de azt igen, hogy a harmadik adásra már pontosan tudják, mi van a kezükben. Veréb az az idei műsornak, ami…..
  Ha megnézzük a környező országokat, sehol sincs egy pártnak nem hogy kétharmados, de még abszolút többsége sem a parlamentben. Mindenhol különféle, gyakran változó koalíciókat találunk, ráadásul a horvátok és a szerbek kivételével szomszédainknál a baloldal (főként a szociáldemokraták) vannak…..
maradjunk itt, ezen a helyen 2016.09.10 15:02:17
@Conchobar: az előképeket elősorolva igazad van, hiszen tényekről van szó. ugyanakkor az, hogy akkor tétova lépések történtek, most meg arcunkba taposva teszik ezt, közben persze füttyörészve és teljesen hülyének nézve (nyíltan hülyének nézve...), talán érthetően kiveri a biztosítékot. az pedig, hogy más megerőszakol valakit/gyilkol/lop/stb. nem jogosítja fel a másik embert, hogy ugyanezt megtegye. és semmiképp nem teszi erkölcsileg sem igazolhatóvá. nekem ezért kimondhatatlan csalódás a fidesz... onnantól kezdve, hogy azért jártattuk a pofánkat, gyűjtöttünk aláírásokat és minden elképzelhető tiltakozási módot segítettünk, támogattunk, végeztünk, mert milyen az, hogy a párttag Göncz lett közt. eln., meg milyen az, hogy a párttag Szilit akarják ugyanerre a pozícióra... erre 2010-ben mi volt az első? Schmitt Pál (közismertebben: ctrlC-ctrlV) lett a köztársaság első embere... na bumm... a többit nem is sorolom külön, bár, ha igény van rá, megteszem...
maradjunk itt, ezen a helyen 2016.09.10 15:03:55
@pamut: közben te is megírtad. örülök. :-) látatlanul is vannak ezek szerint emberek, akik nem vesznek láthatatlannak dolgokat. :-)
Női 100 pillangó, előfutam olyan versenyzőkkel, akik a klasszikus olimpiai eszményt testesítik meg, nem fognak nyerni semmit, csak a részvételért jöttek, meg hogy a hazájukat képviseljék. Köztük egy 18 éves szír menekült lány, Yusra Mardini, aki elmenekült Damaszkuszból, majd Törökországból átúszott…..
maradjunk itt, ezen a helyen 2016.08.07 16:10:04
@dunántúli gyerek: Ne haragudj, de ez parasztvakítás. még talán az is jobb, ha inkább nem adnak semmit (mert tény, amit a maszop művelt, az nagy 0 volt...). Mivel a felsoroltak (persze a státusztv kivételével) úgy lettek kialakítva, hogy a keresethez igazították, ezért az érintettek jó része számára meglehetősen igazságtalan a rendszer. Mit csináljanak? Hát kimennek külföldre, sokkal jobban megélnek. (Nem egy kiskeresetű, sokgyermekes ismerősöm volt kénytelen erre az útra lépni...) A tehetősebbek, jobban keresők, akik arányaiban többet is kapnak az általad felsorolt kedvezmények és gazdasági lehetősége asztaláról, szintén kimennek, mert ott még emellett is többet kereshetnek. Ha van pénz, akkor még több kell. Ennyi, kb. :-(
Egyre több ország megy az olimpiára, Rióban 206 delegáció vonult fel, így a kommentátoroknak egyre több, sportban és sok másban is kevéssé ismert országról mondaniuk valamit pár másodpercben. Idén úgy tűnik, a CIA Factbook volt a forrás, ami persze nem haszontalan, ha már a sportolókról nincs mit…..
maradjunk itt, ezen a helyen 2016.08.06 16:19:20
@AttilaBeregi: Csak szólok, hogy nálunk volt hajnali négy, ott max. éjfél. A fáradság nem lehet indok, azért sem, mert elvileg regenerálódtak már, hiszen nem tegnap utaztak... Nem nagyon lehet mentegetni ezt a benézést... Pedig Mohai szimpi fazon, jól közvetít és értelmes is. De van, hogy beüt a sz@r... :-)
maradjunk itt, ezen a helyen 2016.08.06 16:36:26
@L.A.M.: igaz, köszi! :-)
4 éve nincs köztünk köztársasági elnökként Schmitt Pál. A diplomamunka botrányban elbukott elnök lemondása videókkal és mémekkel:..
A nélkülözhetetlen kellék Ő volt. A Kékes. Fekete-fehér. Kicsi. Közel és körbe ültük, hogy jól lássuk. Valahol Európában 1947 "A film a második világháború idején játszódik. Szereplői az árván, otthontalanul kóborló gyerekek, akik bandákba verődve járják az országot, és úgy tartják el magukat,…..
"Folytatódik a II. világháborús sorozat, újra jobbnál-jobb életre keltett képekkel olyan amatőröktől, akik nem átallanak napokat-heteket tölteni egy régi kép színezésével." - Jtom 1944. július 8. Normandia, Franciaország, La Haye Du Puis mellett. Amerikai 1-esek nyomulnak előre. Színezte Allan…..
A "Mecseki Láthatatlanok" a forradalom leverése után spontán szerveződött partizáncsapat volt, akik a Mecsekben bujdokolva közel három hétig ellenálltak a szovjet túlerővel szemben...
1893. Ónbánya Cornwallban, Angliában..
maradjunk itt, ezen a helyen 2015.07.12 22:08:37
@A Sherman megsérült, végzünk vele: Szia! Kicsit megtévesztő amit írsz. Ugyan tényleg három koporsót takar a tank (vagy más szemszögből egyet, s a másik három látszik, ugyanis odébb van egy negyedik is...), s nyilván a tiszteletre méltó Bajusz (Pongrátz Gergely) is igazat mondott/írt, hogy corvinisták holttesteiről van szó, akiket akár a Kiliánból is lelőhettek (tudjuk, az első napokban ellenségként tekintettek egymásra a felkelők és a laktanya... hát legalábbis parancsnoksága...), de ebben a helyzetben a tank (?) épp a Corvin felől takar... Ha jobban megnézzük az utcaképet, a bal oldalt távolban az Iparművészeti jellegzetes kupolája látszik, s a jobb túlsó sarki ház is megvan ma is. Tehát ha a páncélozott jármű azért van ott, hogy fedezze a holttestek elszállítását, akkor épp a Corvin felőli esetleges tűztől óv. Valószínűbbnek tartom, hogy egy kilőtt szerkezet, s nem a koporsók tűz előli védelme céljából állna ott... Amúgy a válogatás -mint mindig- jó, le a kalappal és köszönet érte!
maradjunk itt, ezen a helyen 2015.07.13 02:14:47
@A Sherman megsérült, végzünk vele: Ne haragudj, nem számonkérés akart lenni... Talán az a megtévesztő, hogy "takar" a tank. Ha takar, akkor jobbról, a Corvin felől takar. Ha csak ott van, s nem azzal a szándékkal, hogy takarjon, hanem mondjuk mozgásképtelen (és mondjuk már használhatatlan) akkor nem lényeges, hogy mit csinál (pl. hogy takar). Ha viszont igenis a szándéka a fontos (takar, tehát fedezéket nyújt), akkor viszont rossz irány felé teszi, vagy pedig kiliánosokat véd a szabharcosok (vagy ekkor még csak forradalmárok) felől. Csupán ennyiben érzem zavarónak, megtévesztőnek. De nem állítom, hogy zavart keltő, megtévesztő akartál lenni.
Rekordnak rekord ugyan, de nem valami izgalmas, mert senkinek nem mondunk újat vele. Úgyhogy lőjük is el az elején: a Balaton Közép-Európa bajnoka, nála nagyobb tó nincs a régióban, és hát nyilván nem is nagyon lesz. Ha meg mégis, nekünk már mindegy. Hogy mennyi víz van az 594…..
maradjunk itt, ezen a helyen 2015.07.08 01:00:48
@proletair: sőt, Fonyódnál is sziget volt, s egész Somogyvárig kihúzódott a Balcsi... de sok érdekességet megtudhattok még innen: ilovebalaton.blog.hu/2015/07/07/elkepeszto_balatoni_rekordok_amelyekrol_soha_sem_hallottal#comment-form hihihi... :-D
Nem akartam elhinni - valójában persze tudtam, hogy igaz, és a Hírcsárdát megint jócskán túlszárnyalja az élet - a hírt, miszerint a kormány emlékművet állít Magyarország 1944. március 19-i német megszállásának. Megvártam, míg kijön az online Közlönyben, és hát igen,…..
maradjunk itt, ezen a helyen 2014.01.05 06:14:27
Nah, megint a Horthy-rendszer, persze nem véletlen... Ismeritek biztosan az inga-elvet: kileng jobbra, kileng balra... Talán nincs mit csodálkozni azon, hogy közel ötven évig csak átkozni lehetett a "horthyfasisztairredenta" korszakot, s az ez idő alatt felnövő generáció inkább erre hajlamos, hisz így nevelték. Tehát igen mélyen gyökerezik az utálat, az elutasítás. A módszerváltás után viszont az is érthető, természetes, hogy a Horthy-rendszerről másként gondolkodók is hajlamosak voltak a radikalizálódásra, s az ő gyermekeik, tanítványaik meg ezt örökölték: a mindenáron való védelmét a Horthy-korszaknak.
Belátható, hogy a nevezett időszak nem volt velejéig rossz, mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy nem volt minden rendelkezésében jó. Horthy maga sem volt bírálat nélkül emlegethető államférfi, mint ahogy nem volt "gyalázatos kutya" sem, akinek csak rossz dolgok fűződnek a nevéhez. El kellene olvasni Drozdy Győző, Kováts J. István és sok kortárs visszaemlékezéseit.
A Horthy-rendszernek volt sok hibája, köztük alapvető és meghatározó baklövésekkel, mint ahogy ellenkező előjelű tettei is. Egyértelmű, de leírandó és szem előtt tartandó: egészében kell látni a rendszert, de még a korszakot is a kényszerpályáival együtt...
Ami az emlékművet illeti: a megfogalmazás nyilvánvalóan rossz, reméljük, nem szándékosan így írták, "csak" a többdiplomás klientúra hanyag és magát jól kifejezni képtelen megfogalmazása.
Ami pedig a tartalmát illeti: valóban olybá tűnik, mint egy feloldozási kísérlet. Ami túlzónak tűnik, tudva és elfogadva azt, hogy egészen biztosan másképp történtek volna a dolgok a német megszállás nélkül...