Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Weltner János

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt prof. Dr. Kásler Miklós Miniszter Úr! Kóber György vagyok, óvóbácsiként dolgozom, és tegnapi kijelentésére szeretnék reagálni. Ön szerint törvénybe kell iktatni, hogy már az óvodákban elkezdődjön a gyermekek egészséges életmódra való nevelése. Ezúton szeretném felhívni figyelmét,…..
Weltner János 2018.08.04 14:55:11
Cornstein a demokrácia és a szabadságjogok tényleges, nemcsak verbális tiszteletét szabta a kiegyensúlyozott magyar-amerikai kapcsolatok feltételéül. ..
Weltner János 2018.07.05 06:41:20
@Grand Prix 1800: például ha nem érezné senki a szükségét annak, hogy álnéven írjon.
Sok reptéren jártunk már, sok furcsaságot is láttunk, zongorától kezdve bódé terminálig minden fogadott már bennünket. Volt azonban három olyan reptér, amelyek annyira borzasztóak voltak (nagyon nehéz frissen lakkozott körmökel gépelni), hogy megérdemelnek egy külön posztot. Szerintünk ez a 3…..
Orbán szerint a kormány és a cserkészek közös célja "olyan fiatalok nevelése, akik hisznek a magyarságot ezer éve megtartó értékekben és a jég hátán is megélnek". Mint mondta, "ha hagyjuk, a modern idők és az új kordivatok folyamatosan alááshatják azokat a kulturális alapokat, amelyek a…..
Végre elindult valami. Gyurcsány Ferenc és Bokros Lajos bejelentette, hogy megkezdi a tárgyalásokat a Demokratikus Koalíció és a Modern Magyarország a 2018-as ellenzéki győzelem érdekében. Ez a helyes irány a kormányváltáshoz. Reméljük, a többiekre is pozitívan hat ez a váratlanul jött, de örömteli…..
Elkezdődött a Tesla 3 sorozatgyártása, amit -- itt hely hiányában nem részletezendő okokból -- az utóbbi száz év legnagyobb autóipari fejleményének tart a szakma. Ezzel egy időben Magyarországon egy bukott szaniterkereskedő a gimnáziumok bezárását helyezte a magyar iparfejlesztés stratégiai…..
Weltner János 2017.07.06 17:43:10
@444: Úgy van ez, mint a sportban: ha valaki focista, akkor az edzéstervében a labdás edzéseken kívül is rengeteg mozgáselem és más izomerősítő elem is van. És nap-mint-nap évtizedeken keresztül.
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szombat délutáni beszédében sürgette, hogy Gyurcsány lépjen hátra...
Weltner János 2017.02.19 18:17:28
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: tudjuk a FIDESZ legutóbbi programját: "folytatjuk". És lőn. De demokráciában ez kevés. Remélem, a magyar választók többsége is tudni szeretné, mire, kire adja a szavazatát.
Weltner János 2017.02.19 18:40:28
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A helyzet szinte csodás. Csak ne nézzünk a szomszédba, nomeg a balti államok felé.
És valóban: nem elég a választási programot megismerni, de a kormányprogramról és végrehajtásáról is be kell számoltatni a kormányt. Pl. a szabad sajtó útján (bocs.).
Közleményt adott ki a FOX Networks Group azzal kapcsolatban, hogy 2017-től a hozzájuk tartozó csatornák, mint a Fox, a Nat Geo Wild vagy a National Geographic helyett a Telekom tévés csomagjaiban Andy Vajna új csatornái, mint a Kiwi TV, az Izaura TV vagy a Csili TV lesznek elérhetők. A Fox sajnálja…..
Weltner János 2016.11.05 19:14:02
Nem kis kirándulásra vállalkozik, aki a Kozma utcai izraelita temetőt akarja felkeresni. A város végén volt 1893-as megnyitásakor is, s ez ma sincs másképp. Mégis olykor érdemes meglátogatni ezt a világtól elzárt, békés szigetet. Harminc olyan művész nevét gyűjtöttük ki, akiknek végső nyughelye…..
Weltner János 2015.11.08 20:20:02
Két stratégia -- az idővel feltehetően politikaivá acélosodni vágyó társadalmi mozgalomé és a létező balos pártoké -- határozza meg a baloldali alternatíva lényegét, de egyik sem lehet elég erős a Fidesszel szemben. A kettő nem csak egymást gyöngíti és részben egymás…..
Tegnapi adásunkban Varga Júlia (egyetemi docens, oktatáskutató) volt a vendégünk, akivel igyekeztünk minden fonosabb aktuális kérdésre kitérni a felsőoktatási káosszal kapcsolatban. A helyzet sajnos az, hogy szó nincs arról, hogy csak a stílussal van baj. A tartalommal legalább…..
Weltner János 2012.12.15 21:21:44
A természeti kincsekben nem bővelkedő Magyarország jelen és jövőbeli erejét elsősorban a kiművelt emberfők jelentik. Azon országok, melyeket gazdasági válság sújtott, a képzés, az innováció fejlesztésével tudtak felülkerekedni a gazdasági bajokon. A gazdasági növekedésre is csak a hozzáadott érték arányának növelésével van esélyünk, amihez alap, közép és felsőfokon képzett szakemberekre van szükség.

A modern társadalmak értékrendjének évszázadok óta fontos eleme, hogy a magas és elégséges intellektuális képességű gyermekeket a lehető legkorábban felkutatja, és a lehető legmagasabb szintig közpénzből biztosítja kiképzésüket. Ez a feltétele annak, hogy majdan a társadalom továbbfejlődését a leginkább költséghatékony módon segíthessék elő. Ez – felismerve az intellektuális potenciál jelentőségét a globális versenyben – jelenleg az Európai Unió kiemelt érdeklődésű területe is, és ezért támogatja az Európai Unió a felsőfokú képzést, a képzőhelyeket.
A kiképzett értelmiség nemcsak jövőbeni teljesítményével, hanem ezen túl a magasabb jövedelméből fakadó több adóbefizetésével fizeti meg a belé fektetett társadalmi kiadásokat.
Minden elveszett tehetség nemzeti veszteség, minden kiemelkedő intellektuális képességű fiatal alulképzése bűn.

Olvassuk el az Európai Bizottság közleményét az oktatásról: "Gondoljuk újra az oktatást: beruházás a készségekbe a jobb társadalmi-gazdasági eredmények érdekében"