Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tyrn

12 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy korábbi posztunkban már próbálkoztunk hasonlóval, ahol egy vendégszerző, pontosabban egy máshol olvasott komment segítségével próbáltunk meg egy kicsit mélyebbre ásni a magyar foci problémáiban. Annak a lényege az volt, hogy a Pintér féle tolódásos védekezés valójában…..
Egyre ritkábban fordul elő, hogy csak úgy belebotlok egy igazán jó filmbe, de most megtörtént. A Két Szeretőre tegnap figyeltem fel miközben a The Master c. filmről és Joaquin Phoenixről olvasgattam.  Felcsigázásként annyit elárulok, hogy élete egyik legjobb alakítását…..
tyrn 2013.12.28 00:41:11
@Vörös Szonja, a tetovált lány: szia :) szerintem a két szerető klasszisokkal jobb, a silver...-t eléggé túlértékelték mindenhol. de majd írd le a véleményed!
Nézem, nézem az idei NBA döntőt, és hallgatom a Sport TV kommentátorait, szakértőit, akiknek munkájával, felkészültségével egyébként meg vagyok elégedve, ezt már több helyen hangoztattam, de van egy visszatérő motívum, amivel nem bírok kibékülni, nevezetesen azzal, hogy…..
Nicolas Winding Refn a 2011-es esztendőben megalkotta a Drive című remekművét, mely könnyen lehet, hogy a rendező pályafutásának a csúcsát is jelenti majd. A filmet a kritikusok szerették, és Ryan Gosling pályafutásának is óriási lökést adott a film. Így, amikor hivatalossá…..
tyrn 2013.07.21 00:26:13
Nagyon szeretem a bűnözőkről szóló filmeket, mert érdekesnek találom azt a teret, amiben ezek az emberek élnek és amiért ezt az utat választják, kell választaniuk. Szerencsére sok értékes alkotás született a témában és nem csak Amerikában. A fivér egy 96-os orosz film és…..
Szeretem a suspense filmeket, ezért tegnap este egy ’84-es Brian De Palma kultot vettem elő, az Alibi Testet. Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban, mert voltak jó pillanatai, de borzalmasok is.A film szerencsére nem tart hosszú bevezetőt,  egy sikertelen színész…..
Nem vagyok a magyar film rajongója. A rendszerváltás előtt készült alkotásokból keveset láttam, azok se kötöttek le, az életemben készültek közül pedig detektorral kell keresni a valamire valókat. Azonban meg lehet találni a kincseket, erre jó példa Hajdu Szabolcs 2006-os…..
Azt már tudjátok, hogy megszavaztattuk magunkat Oscar-ügyben. Tegnap közzé is tettük jóval pozitívabb kicsengésű "Leginkább megérdemelte a Legjobb film jelölést" listánkat, úgyhogy most jöjjenek azok, amiknek szerintünk nem sok keresnivalója nem volt ebben a kategóriában. Ez…..
Giuseppe Tornatore nem okoz csalódást. Bár nem láttam az összes filmjét, de a Cinema Paradiso és Az óceánjáró zongorista legendája is a kedvencek között van. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Maléna viszont nem jött be, nekem egyáltalán nem jött át ott a nosztalgia érzése.…..
Médiaviagra We Bring the Noiz! #5 2013.02.20 13:29:40
Byung-woo Lee - Epilogue (A Tale of Two Sisters / Janghwa, Hongryeon) Jee-woon Kim filmjének, a Két nővér-nek visszatérő témája sírva hegedül a szíveden. Zongoradallamokból és hegedűszólamokból kinövő karmait belemélyeszti a bőrödbe, majd egyre közelebb kúszik a…..
Ma délután egy 2010-es történelmi drámát néztem meg, ami meglátásom szerint sokkal inkább egy kalandfilm. A világháborús téma, Peter Weir a rendezői székben és a neves szereplőgárda ellenére sem kapott nagy visszhangot a film.A történet egy szibériai gulágban indul a második…..
David O. Russel hatodik egész estés rendezése kapcsán leginkább annak örülhetünk, hogy a díjait egyre hitványabbul kezelő és osztogató akadémia (más néven Stallone egykori humorbonbonja, az Oscar) végre egy olyan alkotást bombázott több, mint fél tucat jelöléssel, amely a…..
délutáni összebújós The Master 2013.02.16 02:04:31
A bejelentés pillanatától kezdve vártam ezt a filmet, azonban a megtekintését idáig halogattam. Tettem mindezt azért, mert Paul Thomas Anderson előző filmjével, a 2007-es Vérző Olajjal olyan magasra tette a lécet, amit nem hittem volna, hogy még egyszer el tud érni. Nem is érte el,…..
Ázsiai filmek témakörben nekem legjobban a koreai bűnügyi thrillerek és akciófilmek tetszenek, ezekből láttam a legtöbbet. Japán filmmel ritkán hozott össze eddig a sors, pláne zenés drámával, a Távozások azonban a 2009-es Oscar gálán elnyert legjobb idegen-nyelvű film…..
David Lynch a legnagyobbak közé emelkedett a Kék Bársonnyal. A legutóbbi két film, amit láttam tőle (Lost Highway és Inland Empire) nem jött be. Előbbinek még voltak jó pillanatai (a sötét atmoszféra kifejezetten tetszett), de utóbbi már teljesen értelmezhetetlen volt.  Nem…..
A giallo filmek megismerését a műfaj egyik legtöbbre értékelt darabjával, a Dario Argento fémjelezte Mélyvörössel kezdtem. De mi is az a giallo? A zsáner az Itáliában megjelenő sárga kötésű krimiktől örökölte nevét (a giallo szó jelentése: sárga).  Röviden…..
Polanskiban azt szeretem, hogy bár nem végez mindig tökéletes munkát rendezéseivel, de történeteinek izgalma, szereplőinek érdekessége szinte kivétel nélkül élvezetes filmet eredményez. Nincs ez másként az 1992-es Keserű Méz c. alkotással sem.A film egy különös szerelmi…..
A napokban sikerült megtekintenem ezt a remek filmet, méghozzá a nagyszerű Stanley Kubrick ajánlására, aki az általa látott legfélelmetesebb filmnek nevezte az Eltűnést.  George Sluzier 1988-as holland – francia eredetije, illetve a pár évvel későbbi amerikai remake (szintén…..
Gyerekeket keres új tévéshow-jába a Tv2: a csatorna a Voice kiskorúakat felvonultató változatát szeretné elindítani 2013-ban, írja az Origo. A szereplőválogatást népszerűsítő szpot már látható a tévében, de a Tv2-től senki sem akart bővebben nyilatkozni. Az Origo szerint ha…..
tyrn 2013.01.07 23:08:03