Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyalog.galopp

0 bejegyzést írt és 3202 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Forgács István írása   Oktatás II: Közoktatás - az első és utolsó esély a legszegényebbek és legkiszolgáltatottabbak számára Ha csak a kereteit nézzük, akkor a magyar oktatási rendszer a jelenlegi állapotában az én véleményem szerint igenis erős lábakon áll, és…..
gyalog.galopp 2017.02.23 09:56:22
@annamanna:

Abban egyetértek veled, hogy a felnőttekkel kell kezdeni, az óvoda enélkül semmit nem ér, nézzük csak meg az állami gondozás, nevelőszülők hatékonyságát.
A legprofibb bentlakásos iskola több hetes, hónapos munkáját hazavághatja egyetlen hétvége a családban.

Amennyiben arra gondolsz, hogy a pozitív diszkrimináció egy baromság, akkor azzal is egyetértek.
gyalog.galopp 2017.02.23 11:50:25
@annamanna:

A XIX. sz végi alvilág szlengje jiddis alapú volt, az is megérne egy misét, hogyan vették át a cigányok a zsidók alvilági szerepét. ( markecolás)
gyalog.galopp 2017.02.23 15:28:32
@bispora:

Tudomásul kell venni, hogy egy ekkora a kívül állóságához ragaszkodó tömeget sem asszimilálni, sem integrálni nem lehet, ezt az elmúlt jó 600 év már bizonyította. Nyugat-Európában az elmúlt évszázadokban megoldották a cigánykérdést, még a középkorban egyszerűen kiirtották őket. Ami maradt, arról meg nem hajlandók tudomást venni. Lakókocsikon kóvályognak az országban, a település szélén kijelölt parkolóban telepedhetnek le ideiglenesen.

Abba kell hagyni az áldozatmítosz sulykolását, egyértelműsíteni a követelményrendszert és a saját felelősségvállalást.
Nem hazaáruló, aki aláírta az olimpia-pályázatra vonatkozó népszavazási kezdeményezést Gulyás Gergely szerint. A Fidesz-alelnök úgy látja, a Momentum ráadásul a balliberális oldal ellen dolgozik: éppen a fővárosban, ahol még szinte az országban egyedül elég erősek ahhoz, hogy komoly kárt lehessen…..
gyalog.galopp 2017.02.22 13:01:44
@Jean Sol Partre:

Ha te ezt komolyan gondolod, akkor nem ismered az embereket, de a nőket aztán biztosan nem.:))
gyalog.galopp 2017.02.22 14:04:15
@Jean Sol Partre:

hisztis, hazug, vizionál, képmutató, hiú

Na, ez most politikus, vagy nő?
gyalog.galopp 2017.02.23 12:03:44
@Jean Sol Partre:

Látod, Orbánt és Trumpot azért utálják, mert ők nem ezt a feminista vonalat viszik, hanem a macsót.
Pörög a NOlimpia-kampány, átrendezi még a balos pártok sorait is. Másfél hét maradt már csak a népszavazás kiírásához szükséges 138 ezer hiteles aláírás összegyűjtésére, amikor tegnap már az MSZP is kapcsolt, kitelepült, 20 helyen gyűjt. Épp ezt követelte a párttól a…..
gyalog.galopp 2017.02.14 05:49:20
@maroz:

Aha, ezek szerint a forradalmakat gazdasági igények inspirálják.
Akkor jó, helyben vagyunk, mert alakul a gazdasági inspiráció. Egyébként nem kell, hogy minden forradalom véres legyen, lásd pl. fülkeforradalom.

Ej, csak azt a trikolorba bújtatott spontán tömeget tudnám feledni. Figyeld jobban a képet, látszólag a vörös dominál, de azok között van egy csomó barna is.
gyalog.galopp 2017.02.14 07:12:06
@maroz:

"Nincs olyan elitünk, amelyik felismerte volna az okokat is, és pláne nincs olyan, amelyik ki is merte volna mondani."

Dehogy nincs, itt vagy pl. te is.
Nem véletlenül élcelődök a román nemzeti színű tömeggel, mert amelyik tömeget nemzeti színekbe lehet rendezni, azzal a tömeggel semmilyen elit nem fog forradalmat csinálni.
Nem igaz, hogy bármiféle elit forradalmat tud csinálni, nézd meg ezeket a belpesti majmokat , mi mindennel próbálkoztak már és röhej lett a vége.
Amíg a nép úgy érzi, több a veszíteni valója, mint a lehetséges nyereség, nem megy forradalmárkodni.

Hiába látja, tudja bárki is bármilyen pozícióból a hibákat, ha nincs lehetősége érdemi beavatkozásra, pl azért, mert sokan még nem úgy látják.
Ha valaki 5 perccel előbb jön rá valamire másoknál, azt 5 percig mindenki hülyének nézi. Ilyenkor ki kell bekkelni azt az 5 percet.
  Sokan jövendölik manapság a feslett nyugati liberalizmus végét. Hogy a kivénhedt oroszlán ideje lejárt, karmait már manikűrözteti. S épp' minap akadtam egy a lényeget jól megragadó, a Mandineren nemrég megjelent írásra (Agent Ungur: Felbomlik egy világrend) melynek beidézném pár mondatát: „A…..
gyalog.galopp 2017.02.14 05:59:16
@Mihint: @Szindbad:

Hogyan működik ez az egész, ha a kiindulási pont a földgolyó, mint egyetlen közös legelő?
Hány családra jutna egyetlen tehén?
gyalog.galopp 2017.02.14 06:49:48
@maroz:

Te hőtermeléssel magyarázod, nem rossz.Én mókuskerékkel, amit már igencsak túlpörgetett a mókus, ez meg triviális.:)
Van-e elképesztőbb − és egyben rémületesebb − jelenség, mint a kiberteret időről-időre elárasztó tömegszeretet? Legutóbb éppen a Beyoncé Knowles méhében zajló események nyomán szabadult el a nyájasság; mint megtudtuk, a népszerű táncdalénekesnő vonatkozó Instagram-posztja kevesebb mint huszonnégy…..
Olyan ez, mint a friss tengeri szellő egy áporodott szobában. Mint egy hűvös vízpermet a tikkadt arcunkba. Mint egy kilátó, amiből a Föld túloldalára látsz − onnan meg vissza. Fa Nándor 93 nap alatt a saját tervezésű és építésű, Spirit of Hungary nevű hajóján megkerülte a Földet az extrém Vendée…..
Sokat beszélnek mostanában az eddigi európai rend, az eddigi fősodor, mainstream végéről. De mi is volt eddig a nyugat-európai országok körében ez a bizonyos „mainstream” gondolkodásmód? Az egyik legnagyobb német médiakonszern, az Axel Springer először a hatvanas években megfogalmazott elvei ezt…..
„Igen, van, hogy hülyeséget mondunk” – ismeri el Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja a Mandinernek, de ezzel együtt igen határozottan képviseli nagyrészt fiatalokból álló mozgalma nézeteit. „Tízezer nővér fizetését lehetne biztosítani évi 15,6 milliárd forintból. Mennyivel jobb…..
gyalog.galopp 2017.02.05 10:01:41
@Herr Schnapsidee Lieferant:

Már megint rosszul látod, a kelet jön ide, vagy beengedjük, vagy bejönnek erőszakkal, tudod a történelem ismétli önmagát.

Integethetsz, de ahonnan integetni szándékozol ott már telített a létszám, halgassá híreket.
gyalog.galopp 2017.02.07 19:25:00
@Herr Schnapsidee Lieferant:
Esetleg, ha kidugnád a fejed abból a provinciális, belbesti, alagsori házmester lakásból és a horizontodat a pinceablak fölé emelnéd, meg még esetleg ha a világképedet nem az orbánerinaciorasszistaditatúrista izé ködösítené el, akkor rájönné, hogy a kelet az nem Magyarországra jön, hanem az atlanti világba, úgy kulturálisan , mint gazdaságilag.
gyalog.galopp 2017.02.08 07:16:28
@nix ugribugri: @Herr Schnapsidee Lieferant:

A keleti nyitás semmi mást nem takar, mint kiiktatjuk a behozatalból és a kivitelből a közvetítőket.

Német védelmi övezet, ja. Merkel most a lengyel picsával szelfizik, szegény lengyeleknek kevés volt ezer év, hogy megtanulják, a német mézesmadzagnak szaros a vége.
Nemrégen Rajcsányi Gellért közölte a Mandiner.hu portálon Bethlen Gábor egyik írását. Az írásmű egy levél, amelyben Erdély protestáns fejedelme a szultánnak fejti ki a tervét. A levélben első olvasatra meglehetősen hajmeresztő ötleteket ad elő, Lengyelország török…..
gyalog.galopp 2017.02.05 20:05:20
@nix ugribugri:

gyenge vagy öcsi! Nekem mond, ha valami bajod van.
gyalog.galopp 2017.02.05 20:47:18
@Jean Sol Partre:

Akkor vegyük sorjába. A holokauszt az elmúlt, nincsenek koncentrációs táborok.

Az elcsatolt részek magyarságának jogfosztása mai, élő gyakorlat, lásd Benes dekrétum, zászló használat, stb, stb.
gyalog.galopp 2017.02.05 21:18:57
@Jean Sol Partre:

Prágában találkoztam egy szimbolikus sérelmezettel, elsírta magát attól, hogy magyarul tudott beszélni egy magyarral.
Ackermann Sándor írása   Február 2-án Vlagyimir Putyin orosz elnök újra Budapestre látogat, két éven belül másodjára, miközben egy alkalommal a magyar kormányfő is elutazott Moszkvába. A 2014-es krími annexiót, illetve a maláj utasszállítógép nyári lelövését…..
gyalog.galopp 2017.02.04 13:47:12
@Herr Schnapsidee Lieferant:

Trump politicus bacilus lett, te meg elhiszed neki azt a zászlót? Királyfi, ébresztő!
gyalog.galopp 2017.02.04 15:38:43
@Herr Schnapsidee Lieferant:

őőőő,hmmmm,izé, hát má a fene tudja.
de akkor is, nahát!
Caspar David Friedrich: Abtei im Eichwald   Vajon miért nyújt szánalmas teljesítményt a bevándorlás kezelésében Nyugat-Európa? Miért hever romokban öntudata? Miért veszítette el termékenységét? Miért egy boldogtalan és döntésképtelen hely? Egy kortárs ellenforradalmár…..
Önnön farkába harap a kígyó és még dupla csomót is köt rá: nagyjából így lehet leírni e kis történet ívét, amiben csodálatosan belesűrűsödik 2017 kormányzati kommunikáción túli magyar valósága. Az egyébként is legendás homályzónákkal bíró Bács-Kiskun megyében található Izsák városa, melynek…..
gyalog.galopp 2017.01.26 06:20:28
@Doomhammer:

Ha egy kicsit tovább tetszik keresgélni az archívumában, meg tetszik találni azt is, hogy én mit mondtam ezzel kapcsolatban.

Magyar állampolgár Magyarországon magyarnak tekintendő, etnikumtól függetlenül A " magyarbűnözés" kifejezés nem tartalmaz semmiféle szűkítést az elkövető kilétét illetően, ezért a használata a felderítés szempontjából teljesen értelmetlen.
Ha a hírekben azt halljuk, hogy a megjelent rokonok....., már mindenki tudja miről van szó és nem tévednek, de erről csak és kizárólag a megjelent rokonok tehetnek.

Az adócsalás intézménye egyidős az adóval, globális folklór az emberiség történetében. Nincs semmi értelme cigány, zsidó sváb, stb adócsalóról beszélni, mert az adócsalásnak nincsenek etnikai kötődései.

A bűnözés szó elé tett bármiféle jelzőnek, akkor van értelme, ha az elkövető kilétét illetően szűkítést tartalmaz, segíti a felderítést. Szakkifejezésként kezelendő, politikai hangulatkeltésre használni tilos.
gyalog.galopp 2017.02.01 08:17:03
@Doomhammer:

Bűnözés a világ összes nációjában, akármilyen kis, vagy nagy közösségében létezik, mivel írott, íratlan törvényei minden közösségnek vannak és annak megszegését szankcionálják. ( másként mi a fenének lennének)

Nem világos, hogy a bűnözés szó elé tett "magyar" mit akar jelenteni, állampolgárságot, vagy etnikumot. Amennyiben állampolgárságot, akkor persze, hogy van, hiszen a cigánybűnözés is magyar, ha az elkövető magyar állampolgár. Amennyiben a "magyar" az etnikumra utal, hát az is nyilvánvaló, hogy közülük is kerülnek ki bűnelkövetők. És akkor most felfedeztük a tyúkszarban x-et.

Szóval nem értem , mit akar kifejezésre juttatni a magyarbűnözéssel.
Jelzőket akkor rakunk valami elé, ha szűkíteni akarjuk a valami jelentéstartalmát.

Egy hír, valamikor régről: Egy osztrák parkolóban az egyik magyar ellopta a szintén magyar útitársa pénzét.
Mindkét magyar főállású rabbi volt.
Az Ön terminológiája szerint ez milyen bűnözés?

Az én terminológiám szerint ez egy kutya közönséges lopás.
Ha mindketten cigányok lettek volna, ez ekkor se lenne cigánybűnözés, mit ahogy nem zsidó, sváb, magyar, tót vagy bármi.
Ebben az esetben bármilyen etnikai utalás sértő, mert a módszer csak és kizárólag személyiség függő, semmi köze semmilyen etnikumhoz.
Kek az alt-right, a mémek istene. Vagy valami hasonló. Eredetileg állítólag egy koreai hangutánzószó a nyugatiak nevetésre, amit odaát online használnak, innen terjedt el egy amerikai szubkultúrában. A jelképe egy béka. Vagy Pepe a prófétája. Nem tudom pontosan. Én is félek…..
gyalog.galopp 2017.01.29 20:19:05
@maroz:
Amennyiben a két kommentelő ismeri egymás kilétét a nicknév használata nem akadálya a zaklatás megállapíthatóságának.
A másik, személyes problémát személyesen, ahogy felénk szokták mondani, gyere ki a kocsmából.
gyalog.galopp 2017.01.29 20:31:56
@WiteNoir:

Persze, hogy hülyeség, de ha már felmerült a lehetőség az megvan.
Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Köre elnökének írása   Nemrégiben Pogrányi Lovas Miklós egy publicisztikában rótta meg a jobboldali értelmiséget, mert „nem tud mit kezdeni a hatalom brutális valóságával”. Kerülgetjük a forró kását, nem merjük kimondani…..
gyalog.galopp 2017.01.29 19:06:42
@Counter:

Na szóval, a cím és alatta a tartalom igen finoman arra utal, hogy a jobboldali értelmiség kulturáltabban is gyakorolhatná a hatalmat, mert ugye pl. a sajtó....
Én erre az utalásra értettem azt, hogy nincs ilyen, meg olyan hatalomgyakorlás, hanem csak hatalomgyakorlás van, amivel viszont én arra akartam utalni, miszerint ugyanezt tette a másik oldal is.

Na!
gyalog.galopp 2017.01.29 19:12:35
@gyalog.galopp: @Counter:

Már a genetikánál tartunk? Megvitassuk?
gyalog.galopp 2017.01.29 19:25:48
@Counter:

Ott tartunk, hogy én unatkozok, és élvezem, ahogy belelendültél.:)
America First! mondá Trump. Hungary First! mondá Orbán...
„Milliókkal több szavazatot kapok, mint Kasich. És nem értem, miért [keːsik]-nek ejtik a nevét. Úgy kell írni, hogy i-c-h. Amikor csak látom, azt gondolom, hogy [keːsiʧ]. De [keːsik]-nek ejtik. Szóval igazán odateszem magam, hogy jól ejtsem. De most tényleg... nem lehetne megkérni őt, hogy…..
gyalog.galopp 2017.01.22 09:58:56
@annamanna:

Kérdések, működőképes lehet-e egy pólusmentes világ ( pangó állapot)?
Ha nem, akkor van-e értelme a pólusok elé minőségjelzőket tenni?

Isten megteremté Ádámot, majd elgondolkodott, bármilyen tökéletes amit alkotott, de szaporodásképtelen, így minden egyes példányt neki kell legyártani. Gondolt tehát egy nagyot és Ádám oldalából kikanyarintotta Évát, rájuk bízva a szaporodás nyűgjét, majd elment velneszezni.

"Amerre a progresszió megy, annak ellenébe megy a konzervativizmus"

Ezt akár el is lehetne fogadni, ha nem érződne ki belőle valamiféle minősítés. Aki pedig az ellentétek harcát csak az egyik oldal minősítésével tudja értékelni az vagy nagyon hülye, vagy hazudik.
Amennyiben a progresszió a szakadék felé hajt, irányt kell váltania, ezt a kényszert nevezhetjük konzervativizmusnak, vagy illiberalizmusnak, kisnyúlnak, tökmindegy.
Semmi rendkívüli nem történik a világban, minthogy csökken a gazdasági polarizáltsága, a globalizáció megteremtette a saját azonos pólusát, ami köztudottan nem szereti egymást.

A kádárkorszak helyett inkább kommunisztikus kísérletezést mondanék, nyilvánvalóvá tette, hogy az egyenlősdi, a nulla potenciál különbség egy baromság, legalább annyira természet ellenes mint a buzulás.

A világ újra fog polarizálódni, remélhetőleg nem egy III. vh-val.
gyalog.galopp 2017.01.22 14:06:51
@Doomhammer:

Bocsi, de a magyarkonzervatívoknál elveszítettem a fonalat. Hogy is van ez akkor?
gyalog.galopp 2017.01.23 07:04:17
@annamanna:

Összességében nincs vita köztünk, csak kisit eltérő irányban gondolkoztunk.:)

Az én kérdésem az volt, működhet - e a világ ellentétes pólusok nélkül. Amit te pangó állapotnak neveztél, azt én pólus mentes állapotnak, ami valójában természet ellenes, működésképtelen, használhatatlan, mint egy lemerült akkumlátor.

Egyéni szinten is igaz, vannak emberek, akiknek szükségük van az állandó feszültségre, ez inspirálja őket , az más kérdés, hogy a környezete ezt miként reagálja le.

Már csak röhögni tudok, mikor a libsik a fékeket és ellensúlyokat szajkózzák. Egyrészt egy bődületesen ostoba képzavar, másrészt csak az az elfogadható számukra, ha ők kezelik a fékpedált és ők pakolják az ellensúlyokat. Igy akkora feszültséget gerjesztenek, ami óhatatlanul kisüléshez vezet. Mer nem tanultak fizikát.
„Leírom, hogy tévedtem, hogy hamisan vádoltam meg Uszama Abd El Mohszínt és, hogy bár ne tettem volna. Nagyon sajnálom a történteket” – írta Jászberényi Sándor, a 24.hu újságírója csütörtökön, miután nem talált kielégítő bizonyítékot arra, hogy a szerb-magyar…..
gyalog.galopp 2017.01.20 17:52:43
@grundigg:

A szándék hiányát nem Petrának kell bizonyítani, hanem a meglétét a vádnak. A motiválatlanság alapvető elem a garázdaságnál, ezért szubszidiárius , vagyis csak akkor állapítható meg, ha nincs súlyosabb bűncselekmény.
A motivált erőszak, többnyire súlyosabb, nyilván annak mértékétől függően.
gyalog.galopp 2017.01.20 18:49:32
@grundigg:

A Btk-ban igen, a bírói gyakorlatban, meg teljesen kiszámíthatatlan, erről beszélek.
Én hiába próbállak téged komplex gondolkodásra bírni, ha nem vagy hajlandó megszabadulni a szemellenződtől.
gyalog.galopp 2017.01.20 19:15:07
@bbjnick:

Amikor azt írtam, hogy a jog tökön szúrta önmagát erről beszéltem, meg arról, hogy ennek milyen következményei lehetnek mindenkire nézve.
Mandiner blog ObamOut 2017.01.19 15:41:00
Nyolc év után távozik a Fehér Házból Barack Obama, az Egyesült Államok első színes bőrű elnöke. Ezzel a szimbolikus jelentőségűvé vált személyes adottsággal érkezett Washingtonba – és nyolc év után nagyjából ennyit is tud magával vinni örökségként. Ugyanis színes bőrűségén kívül egyrészt önhibából,…..
gyalog.galopp 2017.01.20 11:12:07
@Conchobar:

Van igazság benne, az egyik színészként, Alzheimer kórral is el tudta játszani az elnököt a másik meg a jelek szerin végig fogja bohóckodni.

Az elnökök a lényeget tekintve mindig követik az elődeiket, fegyver, fegyver , fegyver.
Trump sem fog megbolondulni, nem fog összemelegedni az oroszokkal, egyhamar nem fog békét teremteni Észak-Afrikában, egyszerűen sokkal fogyaszthatóbb stílusban fogja érvényesíteni az amcsi érdekeket, mint az a gusztustalan, irritáló antinő.
gyalog.galopp 2017.01.20 15:23:37
@Pelso..:

Izgalmas dolog lehet az USA gazdaságpolitikájáról értekezni, mikor ők nyomják a világpénzt.:(
A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek. Batiszkáf írása.   „A politikai élet világa csak addig terjed, ameddig az uralkodó kozmológia megengedi.” (Molnár Tamás - A hatalom két arca: Politikum és szentség)   Ez itt a lényeg; ehhez mérten dédelgessünk ábrándokat a…..
gyalog.galopp 2017.01.17 16:08:23
@Counter:

Hát ja, aki a béka segge alól keresi a horizontot, annak minden lapos.
gyalog.galopp 2017.01.17 21:14:45
Magyarországon sokan erősen eltorzult értékekkel élnek – állítja Almási Kitti, aki szerint rengeteg gátlás és félelem is torzítja a személyiségünket. A hétköznapok megélését és a bátorság felvállalását ajánló klinikai szakpszichológussal többek között a női-férfi szerepekről, párkapcsolatról,…..
gyalog.galopp 2017.01.17 14:19:22
@maroz:

bocsi , nem bírtam végigolvasni, amit értettem belőle az a menyország és megváltó várás ateista redukciója.

Valamikor a pszichológiát valami csodaszernek tartottam, aztán rá kellett jönnöm, hogy vásári szemfényvesztés az egész. Több pszichológus ismerősöm szerint gyermekkori trauma viszi őket erre a pályára, ami rányomja a bélyegét a világképükre.
Freud se volt egy tiszta fialás, Szondi szerint 100-150 évre zsákutcába vitte a pszichológiát a marhaságaival.
gyalog.galopp 2017.01.17 21:05:31
@maroz:

De hát megválaszoltad, ennél tömörebben én se tudnám megfogalmazni.

Nem véletlenül mondtam a mennyország, megváltó alternatívát. Ezekből a gyökerekből kinőve igen lényeges, jól kimutatható különbözőségek mutatkoznak a személyiség fejlődésben az ateisták között is. Aztán innen csak egy ugrás...
A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek. Pintér Bence írása.   Hatalmas szenzációként igyekezett tálalni az amerikai elnökválasztás után az ellenzéki sajtó, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő az amerikai választásról írt esszéjében lazán átvette az amerikai alt-right…..