Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varga.illes

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Bringás a zebrán 2016.10.07 13:29:49
Sok helyen megénekelték már, hogy a zebrán - azaz a kijelölt gyalogátkelőhelyen a kerékpért tolva szabad csak átkelni. Ennek az oka elég nyilvánvaló: az autós gyalogosra számít, nem pedig negyvennel bezuhanó bringásra. A fenti bringás balról érkezett a zebrára, neki is sikerült megállni meg…..
A XI. kerületi jegyző olyan cinikus, hogy noreply@-os e-mail címről küd leveleket. Azt állítja, ők nem hajlandók válaszolni a Jarokelo.hu-n keresztül elküldött lakossági bejelentésekre, mert azok nem elektronikus úton lettek előterjesztve.  A XI. kerületből a…..
varga.illes 2013.05.23 21:28:18
@Vu, de ja vu: "A bejelentésben szereplő információ (balesetveszélyes járdaszakasz) NEM tartozik semmilyen illetékhez kötött bejelentéshez!" És ki mondott mást? Az e-mail sem kért illetéket. Az e-mail tájékoztatást adott arról (végtelenül leegyszerűsítve, röviden:), hogy az e-mailen érkezett információ nem minősül kérelemnek (ez illetékköteles lenne), s csak panaszként tudják elbírálni (ez ezért fontos, mert ez esetben nincs eljárási kötelezettsége a hivatalnak).

A helyzet tényleg az, hogy mi, akik ismerjük a jogszabályi hátteret, egészen mást olvasunk ki ebből a levélből mint azok, akik nem ismerik. És ez a fő probléma. Hogy a közigazgatás egyes szegmensei saját nyelvet beszélnek és a köz előtt érthetetlenné válik. A poszt egy konkrét esetről szól, jogos elvárást fogalmaz meg, és mégsem jut közelebb a megoldáshoz ...

Végtelenül szomorú. A fiam nemrég egy ilyenben hasalt el kerékpárral és az ő korában súlyosnak mondható (8 napon túl gyógyuló) sérülést szenvedett. A mi érdi jegyzőnknek vagy polgármesterünknek nem is próbálok meg az ügyben írni, mert tudom, hogy semmi értelme. Magasról tojnak arra, hogy közterületeink életveszélyesek, mert tudják, hogy a jog az ő oldalukon van, illetve nincsen annyi időm és pénzem, hogy megnyerjem velük szemben az ügyet.

Tehát a blog célját értem és jónak tartom, de arra hívnám fel a figyelmeteket, hogyha eredményt is el akartok érni, akkor fel kell kötnötök azt a bizonyos madzagot, mert az e-mailnél jóval többre lesz szükségetek!
varga.illes 2013.05.27 20:59:03
@sokasebi: Ha biztosít ehhez szükséges ÁNYK űrlapot, akkor az ABEVJAVA alkalmazással. Sajnos nincs korszerű elektronikus hiteles kézbesítési rendszer. Jogszabály 2014-re írja elő ennek megteremtését, a Magyar Posta fogja szolgáltatni.
varga.illes 2013.05.27 21:06:19
@Vehicular cyclist: Ebben sajnos tévedsz. Az áttétel a Ket. alapú eljárásokra vonatkozik, a panasz pedig nem tartozik a Ket. hatálya alá. Hiába írja itt, hogy át kell tenni, de mivel nem hatósági ügy, ezt betartatni nem olyan egyszerű, mert akkor kinek is a kötelessége? Sajnos az a helyzet, hogy ha nem akarja megoldani, akkor fog elég kifogást találni. Magad idézted be: "a névtelen bejelentés vizsgálata mellőzhető". A nem írásbeli, nem hiteles kézbesítéssel érkező bejelentés pedig ...
A PDF-et kevesen tartják Isten áldásának és én sem tartozom közéjük. Ez főleg annak köszönhető, hogy olyankor is sokan használják, amikor nagyon nem kéne. Például egy időben sajtóközleményeket küldtek ilyen formában előszeretettel (olykor még ma is előfordul), amivel épp…..
varga.illes 2012.12.14 14:27:34
@doggfather: Ebben az esetben a hatóság nem foja elfogadni a PDF-et. 312/2012. (XI. 8.) Korm. 8. melléklet magyarkozlony.hu/pdf/14826
Ha valaki akadályozni akarja a hatóság munkáját, az maga alatt (pontosabban az építész a megrendelője alatt) vágja a fát, mert nem kap engedélyt ...
varga.illes 2012.12.14 17:38:27
@Kőmíves Kelemen: Elég nagy butaság. Ha a pánikolás előtt tájékozódik az ember, akkor pl. a jogszabályból kiolvashatja, hogy a folyamatban lévő ügyek döntéseit is már az ÉTDR-ben kell meghozni ... csak éppen még a hosszabb határidővel. Annál rosszabb nincs, mint amikor valamit egy nagy átalakítás előtt elkezdenek, majd az új rendszerben fejeznek be. Sok esetben még a hatóság is változik (lásd járási átalakítás), azaz új ügyintéző, új helyszín, új irattár ... és csak hab a tortán az ÉTDR ... mindig jobb az átmeneti szabályok hatályán kívül maradni ;)