Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naturalis

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel a vitaminok (definíció szerint) olyan, az egészség fenntartásához szükséges vegyületek, amelyeket az emberi szervezet nem képes előállítani, ma már senki nem vonja kétségbe fogyasztásuk szükségességét. A vita (mert vitatkozni mindig, mindenen lehet) általában a bevitel…..
naturalis 2013.02.15 14:48:18
@kodpiszkalo: akkor hogy megértsd, közérthetőbben: szintetikus vagy természetes. Tudod? A természetesben (szervesben) nincs adalékanyag, tablettásítás (nem ásítás), amire a szervezet plusz energiát pocsékol, hogy valahogy feldolgozza....

Az ásványianyag úgyanúgy értendő szervesnek és szervetlennek. Persze, ha meg akarjuk érteni... :)
A parlagfűről, amely több százezer allergiás beteg életét keseríti meg, újabban internetes oldalakon és körlevelekben azt terjesztik, hogy nem irtandó gyom, hanem becsülendő gyógynövény. Lássuk a növény „védelmezőinek” fontosabb téziseit, és azt is, hogy mi a valóság: "A parlagfű latin neve:…..
naturalis 2012.12.14 14:32:11
Üdvözlök mindenkit! Mély tiszteletem a gyógyszerészeké, de nem gondolnám, hogy a parlagfüvet csak úgy az asztal alá illenék söpörni, mert saját tapasztalatom, hogy az erőnlétemet, a betegségekkel szembeni ellenállásomat nagy mértékben növelte. Azt is elfogadom, hogy sokan igyekeznek profitálni a természet adta hatásos gyógymódokból, de még többen a kemikáliákból! Miért van az a rengeteg orvoslátogató, akik mindig a legújabb gyógyszereket ajánlgatják az orvosoknak? Viszik a reklámajándékokat, s a jó ég tudja milyen csalogató "megoldásokat". Jómagam is gyomorproblémákkal küzdöttem, persze egyből gyomortükrözés és mindenféle műgasztro "megoldás" szóba jött. Egy neves természetgyógyász segítségével, gyógyszermentesen tudtam megoldani a problémáimat. Azóta helyreállt a bélflórám, nem kell tartanom, hogy a helicobacter gyomorfekélyt okoz. Normális táplálkozás, kerülve a sok szennyet, amit belénk erőszakolnak a reklámokkal stb. Nem állítom, hogy nincs szükség a gyógyszerekre, de ami ma folyik a világban, a felesleges gyógyszerkínálat, a rengeteg műanyag, amit belénk akarnak tuszkolni....na az vérlázító! Miért van az, ha köhögünk, hogy már a gyerek is azt hajtogatja: Robitussin? Nem azt hajtogatja: apa, anya kérek mézet, kérek kakukkfüves teát, vagy hársfateát, gyömbérteát stb.? Mert óriási a gyógyszerlobbi. Tiszteletem azon orvosoknak, akik nem hagyják magukat befolyásolni és nyitottak a természet iránt!
naturalis 2012.12.14 18:18:28
@kodpiszkalo: a bizonyíték egy relatív dolog számomra. Hány gyógynövénnyel végeztek nagy beteganyagon bármit is? Mégis hatékony gyógynövények vannak, amit nem favorizál a hagyományos orvoslás, ez nem placebo. De akkor megkérdezem, hogy a sertésinfluenza "láz" idején az oltóanyagot vajon mekkora nagy beteganyagon próbálták ki? S mégis az egész bolygót tartották rettegésben és olttatták be, már aki hagyta magát befolyásolni. Anno a gyerekorvosunk is azt mondta, hogy be ne oltassuk a gyereket, majd rá 2 hétre megváltozott a véleménye, s tudom, hogy csak felsőbb utasításra. Mindenki eldöntheti, hogy minek, kinek és miben hisz. Egy biztos vannak olyan természetgyógyászok, akinek a szavát, eredményeit nem kérdőjelezem meg.
naturalis 2013.02.09 12:02:16
@Go Jóska: Köszönöm válaszod! Akkor ennek fényében és hitében jó és egészséges életet kívánok a szintetikumok világában. Egyet azonban érdemes figyelembe venni. Egy növényből kivont hatóanyag, nem mindig egyezik meg a növény által termelt, összeállított formával, s a szintetikus segédanyagok (kötőanyagok) nem tudom mióta tartoznak a természethez, a szervezethez. Nem gondolom, hogy bizonyos esetekben nincs szükség szintetikus gyógyszerre, de nagyságrendekkel több gyógymódot találni pl., gyömbéres-kakkukfüves mézes teát inni az említett köptető helyett. Amíg van (és van) lehetőség szerves vitaminokat enni (és nem szedni), addig azt egye az ember fia. Pl. egy masszív arcüreggyulladásra sem szedtem antibiotikumot, hanem sós oldattal tisztítottam ki az orrjárataimat. Sós.kakukkfüves oldattal inhaláltam, s lám meggyógyultam. Visszatérve a parlagfűre: A derékfájásom azóta van múlófélben, mióta eszem a füvet, előtte meg valami agyonreklámozott ízületi vackot szedtem. A rheumán sem tudtak rajta segíteni, mindenféle eletromos kezelés után sem. Nekem a tapasztalásaim többet jelentenek mindennél. Ha olyan bajom lesz, akkor be veszem azt a gyógyszert majd, amit teljes kivizsgálás után esetleg kapok, de addig köszönöm szuperül érzem magam a gyógynövényekkel és az egészséges szerves vitaminokkal és földben termett zöldségekkel.
Bár nem teljesen tartozik a blog profiljába az élelmiszerekkel kapcsolatos tévhitek boncolgatása, van, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Újabban egyre többet hallani, hogy a tehéntej ártalmas: allergiát okoz, autizmushoz, cukorbetegséghez vezet fogyasztása - és még…..