Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shole

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy felsorolás lesz a vékony privilégiumokról. Az írást átvettem, de mivel egyetértek vele és fontosnak tartom felhívni a figyelmet a problémákra, Marciellino lefordította, hogy itt is megoszthassam. (Eredeti…..
shole 2013.08.20 21:13:40
@Noisy Suzy: Hát, a vegán életmód minden, csak nem egészséges...
Vajon képes-e a Fidesz-KDNP olyan családbarát gazdaságpolitikát összebarkácsolni, amely ténylegesen is elősegíti, hogy legyen a babáknak kedvük megszületni? Egyelőre úgy az látszik, bármilyen adókedvezményt, intézkedést is hoz össze a kormány, népességfogyásunk…..
shole 2013.08.11 20:27:57
@emzéperiksz: Szerintem igazad van, és számomra semmi ilyesmi, mint amit írtál nem egyértelmű. Szerintem az ideális, ha mindkét szülő dolgozik és részt is tud venni a gyereknevelésben, egyszerűen, mert szerintem így kerek mindkettőjük élete.
shole 2013.08.11 20:28:40
@emzéperiksz: Mármint amit előítéletnek írtál, az nem egyértelmű, szóval igazad van. :)
shole 2013.08.11 20:32:21
@cso zsi: Igazad van, ezért nem értem én, miért utáljuk a multikat, akik, igaz, kevesebb adót fizetnek, de az erősebb ellenőrizhetőség miatt bejelentve, és többségében magasabb összegért foglalkoztatnak szakembereket.

Amúgy a számpélda az ismerősi körömben lévő átlag értelmiségi élethelyzetét rakta össze, aki más városban él, mint a szülei (tehát nem lakhat velük), és diákhitellel tanult, és lett egy közepesen jó állása. A saját jövedelmi helyzetemből csak a háztartási kiadást vettem át.
Amit két hónapon át mindenféle jogszabályi hiányosságra, kompetencia hiányra hivatkozva számos hatóság képtelen volt megoldani, most, - egy kis erőltetésre, telefonálásra -  mégiscsak sikerült.  Szombat reggel nagy erőkkel szált ki a városligeti  illegális…..
A közfelfogásról egyetlen dolgot lehet biztosan állítani: változik.  A közfelfogás szerint kövérnek lenni rossz és egészségtelen. Persze ilyenkor nem veszik figyelembe, hogy nagyon sok más minden lehet rossz és egészségtelen. A kövér ember biztos beteg és rengeteg…..
shole 2013.08.03 19:33:37
Én is duci vagyok. Szeretnék fogyni, mert amikor vékonyabb voltam, szebbnek éreztem magam, és olyan céljaim vannak, amikhez kell az állóképesség...

De...

Én sem hiszek abban, hogy az egészség a testsúlytól függene. Számos duci embert ismerek, köztük az idősebb korosztályból is, és nem rosszabb az egészségük, mint vékony társaiknak. Kedvencem az a falusi bácsi, aki 40 kiló plusszal élte le az életét, 90 évesen még szinte napi szinten tevékenykedett a kertben, és végül 94 évesen halt meg.

De még ha - tegyük fel a példa kedvéért- Nektek van igazatok, és adott egy 25 éves 30 kg súlyfelesleggel rendelkező ember - aki emiatt nem depressziós, elfogadja magát és mások elfogadják és boldog párkapcsolatban él valakivel, akinek ő éppen ezzel az alkattal vagy alkattól függetlenül, de az egész lénye szép... Tényleg azért kellene sporttal és diétával kínoznia magát, egész életében, mert így 25%-kal kevesebb esélye van arra, hogy 40 év múlva elkap valami betegséget, és gyógyszert kell rá szednie, ne adj Isten nem 80, hanem 75 évig él? Nekem őszintén szólva csak emiatt nem érné meg. Írom ezt úgy, hogy nekem egyéb okból szükségem van a vékonyabb testre, és teszek is érte, és én speciel több sportot is élvezettel űzök.

A közfelfogás pedig igenis változik. Ma a vékony nőket, férfiakat tekintjük szépnek.De nézzétek meg a willendorfi Vénuszt, vagy egy barokk akt telt idomait. Akkor az volt guszta, szép, kívánatos.

Mellesleg ma is vannak emberek - mivel ízlések és pofonok - akiknek a duci tetszik.
A családi adókedvezmény kiterjesztése nagyon szép gesztus, gondolom, a kádnéppártosok meg is hatódtak és szorgosan törölgetik a könnycseppeket a szemük sarkából, hogy most akkor ők mennyire fasza gyerekek meg minden, azt hiszik, az asszonyok innentől kezdve Harrach Péter képeket…..
shole 2013.07.26 15:43:25
Amúgy én olyan családtámogatás híve lennék, ami ténylegesen a gyereket támogatja, nem a szülőknek adja a pénzt. Köztük:
- olyan eü ellátás, hogy az ember ne féljen SZTK-s orvoshoz menni terhesgondozásra, és ne kelljen 100 ezret fizetni a magándokijának a szülésért, mert nem bevállalni, hogy egy ki tudja milyen orvosnál szül;
- megfelelő és ingyenes gyerekorvosi szolgálat (ha baj van, és speckó vizsgálat vagy fejlesztés kell, ez legyen államilag támogatott, ne kelljen a szülőnek havi / alkalmankénti több tízezret kiadni rá;
- családi napközik támogatása, ahol tudnak vigyázni kisgyerekekre, míg a szülők dolgoznak;
- munkaidőhöz igazodó óvodák;
- bölcsődei (de szerintem ehelyett eleve CSANA kéne, ebben a korban még jobb a kevesebb gyerek, családiasabb környezet), óvodai és iskolai étkezések legalább részleges támogatása: ez eldöntendő kérdés, alanyi jogon, vagy csak a szegényebbeknek, és olyan ételsor-összeállítás, amelyben zöldségeké, gyümölcsöké, magoké, sovány húsoké, egyszóval egészséges ételeké a főszerep!
- tankönyvtámogatások min a szegényebbeknek, vagy esetleg régi, már nem szükséges tankönyvek összegyűjtése számukra az idősebb gyerekektől;
- olyan oktatás, amelyben a gyengét felzárkóztatják, a tehetségeket gondozzák, és a gyerek képességeitől függ, hogy hol tanul tovább, nem attól, hogy tud-e a szülő plusz tízezreket kiadni magánórákra;
- olyan felsőoktatás, ahol aki tehetséges, tanulhat, amit akar, akkor is, ha a szülei nem tudnak fél-egy évente százezreket, esetleg milliókat kiperkálni.
Horn Gyula olyan politikus volt, talán mindmáig az utolsó, akinek „kisemberi” nagyságához kétség sem férhet. Ez kiválóan megmutatkozott a gyászszertartásán, ahol nemcsak barátai és párttársai, politikai ellenfelei és a nemzetközi politikai élet meghatározó alakjai, hanem…..
shole 2013.07.13 18:35:51
Horn Gyula méltatásával egyetértek. A rendszerváltás utáni legjobb kormányzás valóban az övé volt, akkor állt fejlődő pályára és lett a volt-szovjet blokk legjobb, legfejlődőbb országa kis hazánk.

Ami meg Bokrost illeti: nem kiadáscsökkentést megvalósítani nagy cucc (amit egy kedves hsz szerint a hülye is tud), hanem ezt úgy megtenni, hogy közben a gazdaság az export és a beruházások növekedése révén fejlődő pályára áll. Na ez volt a nagy cucc! Ezért tisztelik Bokrost külföldön és tanítják a módszerét amerikai egyetemeken! (A közgazadástanban alapból vagy felpörgeted a gazdaságot, ekkor viszont romlik a költségvetés egyenlege, vagy javítod a költségvetés egyenlegét, de akkor visszaesik a gazdaság.

Az infláció nem felpörgetve volt, hanem csúszóinflációként előre tervezhetővé vált, és folyamatosan csökkent. (Nem hiperinflációnál a kiszámíthatóság fontosabb, mint az, hogy maga mennyi az infláció!)

Amiről viszont a cikkíró nem tesz említést: hogy ezt az elvet, amit Horn még követett, nemcsak a jobboldal, de a baloldal sem valósította meg 2002 és 2010 között! Lehet, nem voltak rosszak az elképzeléseik, de beszariak voltak, egymást fúrták, nem voltak képesek megújulni... Gyurcsány nem mondott le, hiába veszítette hitelét. (Nem nekem van vele bajom, szerintem minden politikus hazudik, és neki éppen abból lett baja, hogy egyszer, Őszödön igazat mondott. D politikusként hitelét veszítette, el kellett volna húznia a politikából, mert sokan még jó intézkedés mögé sem álltak, csak azért, mert ő mondja... Amikor pont a válság évében kisebbségi kormányzás alakult, miért nem lehetett lemondani, és elegáns mozdulattal átadni a kormányzást az ellenzéknek? Elegáns lett volna, szimpátiát kelt, és egy-két szemét intézkedés így majd az ő nevükhöz fűződik. Mondom ezt annak ellenére, hogy Bajnai szerintem jó lépéseket tett, bár kicsiket, de legalább az irány jó volt...

Egy ismerősöm azt mondta a 2002-2010-es MSZP kormányzás totojázására, semerre nem lépek tökölésére: weimari köztársaság... Fájdalmasan igazolta őt a történelem...
MálnaHab Kistesó érkezik! :) 2013.02.08 13:28:10
Sziasztok! Ennyi időt még nem hagytam ki a blog írásban, de ennek most igazán megvolt a nyomós oka! Ugyanis most már ki merem jelenteni: Málnának kistesója érkezik a nyáron!!! :) Túl vagyok az első, sajnos most az én esetemben tényleg kritikus 1. trimeszteren, így most már…..
shole 2013.03.30 21:45:42
Szia Bodza!

Én a budapesti Kaáliban voltam, Krizsa doktorhoz járok. Fel kell hívni őket
kaali.hu/intezeteink/ és időpontot kell kérni. Ha Bp-i Kaaliba akarsz menni, Krizsát dicsérik a legtöbben, állítólag neki a legjobb a sikerrátája, de ennek megfelelően nála a leghosszabb a várólista. Az első időpont csak konzultációs időpont, elmondják, milyen vizsgálatoknak kell alávetned Magad, mielőtt bármi történne.

Azt megkérdezhetem, hogy hol laksz? Mert az is szempont, hiszen Győrből nyilván nem akarsz Budapestre feljárni. Itt meg intézményekről vannak 2010-es statisztikák: www.oszmk.hu/emki/bhdb4343234njnkj/40/osszevont_2010feb-masodik2.pdf

Amúgy nem akarlak elkeseríteni, de 40 felett nem véletlenül javasolják a lombikot, a 40 feletti ismerőseimnek max egy inszeminációt próbáltak, és utána lombik.

Ha írsz a sholelany2@gmail.com emailcímre, szívesen segítek még, elég sok infóm van, bár főleg a Kaáliról. Javaslom még ezt a fórumot, www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=2530, nagyon segítőkészek itt a lányok.

shole