Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyugdij-nyugdij.blog.hu

43 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hogyan kaphat magasabb nyugdíjat? Mit tehet azért, hogy több pénze és így több lehetősége is legyen nyugdíjasként?   Ez a bejegyzés főként azoknak szól akik még bőven az aktív, dolgos életüket élik viszont belegondoltak, hogy előbb utóbb el fog jönni a nyugdíjaskor is.   A teljesség igény nélkül…..
  Mai bejegyzésünkben a 2018.01.01-től érvényes, a törvény által előírt, nyugdíjkorhatárokat szeretnénk megosztani a blog olvasóival.   Már most ideje utánajárni, hogy 2018-ban milyen nyugdíjkorhatárok léphetnek érvénybe, mert bármilyen apró negatív változás is, nagy (jogos) elégedetlenségi lavinát…..
Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2017.12.04 13:09:15
@Salizoli: Teljesen egyetértek.
  A mai bejegyzésben a 2017.01.01-től érvényes, a törvény által előírt, nyugdíjkorhatárokat ismerhetik meg a blog olvasói.  A következőképpen fognak alakulni a nyugdíjkorhatárok vasárnaptól:- aki 1954-ben született, a 63. életévének betöltését követő 183. nappal jogosult öregségi nyugdíjra- aki…..
Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2017.02.06 14:35:27
@Salizoli: Remélhetőleg minél később.
Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2017.02.27 15:45:14
@Tilda Matild Földvári: Ezek szerint ön rokkant nyugdíjas?
Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2017.04.26 16:27:21
@Németh Julianna: Kedves Julianna, szerintem az a lényeg, hogy házasok avagy nem.
  Ez az egyik akna az anyagilag biztonságos nyugdíjas évek megteremtéséhez vezető úton. Ezt a hibát sajnos nagyon sokan elkövetik, amikor nyugdíj-előtakarékoskodni szeretnének. A mai bejegyzésben vázolnám azt a problémát ami egyfajta álbiztonsághoz vezet viszont nyugdíjba vonulásakor kőkemény…..
  A következő néhány sorban remek tanácsokat kap, hogy reménykedve tekinthessen nyugdíjas éveire.1. Ígérje meg magának hogy holnaptól halogat!   Két állapot van a nyugdíj szempontjából: az egyik állapot a nyugdíj előtt, a másik állapot a nyugdíjban. Ha ön nem a nyugdíj állapotában van perpillanat…..
Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2016.11.02 12:46:17
@élhetetlen: Igaza van, mert ezeken a megtakarításokon hozam van. A 20%-os adójóváírás kimaradt az ön képletéből, ha azt is beleszámoljuk akkor már az közel 3 millió Ft hozamok nélkül.
Azt senki se tudja megmondani hány évig lehet nyugdíjkiegészítésre fordítani, de sokkal több évre, mintha az ember el sem kezdi!
Nyugdij-nyugdij.blog.hu 2016.11.03 12:30:44
@élhetetlen: Kedves Élhetetlen, nem volt szó ingatlanról, de az se egy rossz megoldás, ha valakinek van a párnacihába MÁR 10.000.000 forintja. A matematikai oldalával nem értek egyet, mert 10 év alatt egy 8%-os hozam is megduplázza már az ember befizetését, adókedvezmény nélkül!. Nézze megy egy excel táblázatban, ha nem hisz nekem. Hány embernek van Magyarországon balatoni nyaralója Ön szerint? De mindezek ellenére köszönöm, hogy leírta a véleményét.
  A mai bejegyzésben a nyugdíj melletti munkavégzés kérdéskörét járjuk körül. Illetve inkább gondolatébresztőnek szánnám.  Kérem, gondoljon a környezetében található bármelyik nyugdíjas személyére. Ha megvan, a következő kérdésekre kellene válaszolnia:- Milyen az egészségi állapota ismerősének?…..
  Akármekkora összeget is kapunk, bizonyos dolgokra mindenkinek el kell költenie.  Kaphatunk minimális öregségi nyugdíjat, kaphatunk százezres összeget, vagy kaphatunk minimum alatti összegeket is, a lényeg, hogy vannak olyan alapvető fenntartásra szolgáló tényezők, amelyeket ki kell kalkulálnunk…..
„Minden rosszban van valami jó!”   Kevés olyan embert tudok elképzelni, aki nem képzelte már el, vagy kicsit se vágyna arra, hogy elérje a nyugdíjkorhatárt és nyugdíjasként élje életét. Nyilván nem a nyugdíj jelenlegi összege és a nyugdíj korhatára az, ami boldoggá teszi az embereket.   De…..
"- Főnök úr, én felmondok - jelenti be a takarítónő a bankfiók igazgatójának. - Nem tudom elviselni a bizalmatlanságukat!- Mi az, hogy bizalmatlanság? Még a páncélszekrény kulcsát is mindig itt hagyom az íróasztalon!- Az igaz, de a kulcs nem illik a zárba!"   A legfrissebb nyugdíj hírek szerint:…..
  Minden országban van egy olyan idős, nyugdíjas ember, aki valamiért vezető szerepet játszik.  Természetesen nem arról van itt szó, hogy egy nyugdíjas vezeti az országot, vagy valamelyik minisztériumot, hanem arról, hogy például ő kapja a legtöbb, vagy a legkevesebb nyugdíjat, vagy ő a…..
A kérdés, amit egyszer mindenki feltesz magának…  A magyar ember egyik jellemzője, hogy gyakran pesszimistán látja a világot, a múlton rágódik, és a múltbéli sikerekre hivatkozik. Panaszkodik, hogy miért így történt, miért nem úgy, miért nem lépett más útra, miért maradt azon, amin. A nyugdíjazáskor…..
„- Jegyeket, bérleteket kérem!- Én már elmúltam hetven éves.- Tudja ezt valamivel igazolni?- Persze. Ha fiatalabb lennék, fellökném magát és elszaladnék.”   Mondanám, hogy jó híreim vannak, mert a jövőben előreláthatólag csökkenni fog a nyugdíjkorhatár, de nem tehetem, mivel egy újabb tanulmány…..
 Így év vége fele megszaporodnak azok a megkeresések aminek a témája a nyugdíjcélú megtakarítások adó-visszatérítése. Ezekben az esetekben a még mindig aktuális adó-visszaigénylési lehetőségeket tudom példaként felhozni.   Nyugdíjbiztosítási szerződéseknek az SZJA-ból visszaigényelhető maximális…..
Eddig nem kellett fizetniük a BKV-n a nyugdíjasoknak, de ez most megváltozhat.   A nagyvárosok egyik fő ismertetőjele a tömegközlekedés. Kevés kivétellel szinte minden lakos használja, akár napjában többször is. Nemcsak a dolgozók és a diákok, hanem a kicsi gyerekek – tehát 6 év alattiak -, a…..
  Tudja, mennyit kap havonta a leggazdagabb nyugdíjas a világon? Ég és föld a leggazdagabb magyar nyugdíjas és a világelső nyugdíja.  Amíg szüleink és mi fiatalok azon görcsölünk itt Magyarországon, hogy ha eljön az idő fogunk-e nyugdíjat kapni, addig néhány embernek ezen nem kell törnie a fejét.…..
  "Most akkor mi vagyok? Népfelkelő vagy ellenforradalmár, mert nem mindegy, a nyugdíj miatt, az egyiket csak beleszámítják most már." (Hofi Géza)   Nemcsak a húszéveseké a világ. Nah, de miért is nem?    Nemcsak a húszéveseké a világ, hangzik a régi dal, dallamosan a fejünkbe szinte énekelve…..
  Nem egyszerű a helyzet, ha a nyugdíjra, nyugdíjas éveinkre gondolunk. Se azoknak, akik a nyugdíjkorhatár küszöbén állnak, se a pályakezdő fiataloknak.  Nem tudni, mire számíthatunk pályakezdőként a későbbiekben, mennyi lesz a nyugdíjkorhatár, mire mi odakerülünk. Nekünk még csak most kezdődik az…..
  A nyugdíjkorhatárról sok vita folyik, mi hogy legyen, ki mehet nyugdíjba és mikor, és ki nem mehet. A nyugdíjkorhatárnak korábban voltak pozitív oldalai, mára ezek eltűntek.   Míg 2015-ig a veszélyeztetett munkakörben férfiaknak és nőknek – úgy, mint a bányászok, a tűzoltók, a vegyipar dolgozói, a…..
„Öreg bácsi beleharap az almába, mire ott marad a felső fogsora.Beleharap még egyszer, mire ott marad az alsó is.Elhajítja az almát messzire:- Akkor edd meg egyedül!”   A mai bejegyzésemben a férfiak és nők számára várható nyugdíjkorhatárokról fogok írni. Nem is megyek messze, csupán 2016.-ig.   A…..
„Megállítja a rendőr az autóst.- Meg kell önt büntetnem, mert ez egyirányú utca.- Rendben van, kifizetem a büntetést, aztán megfordulok.- Itt nem lehet megfordulni.- Akkor tolatok majd.- Tolatni sem szabad.- Akkor itt hagyom a kocsit.- Csakhogy itt tilos a parkolás.- Rendben van, akkor beszéljük…..
„Tanító néni az iskolában kérdezi:- Piroska, mit fogsz csinálni, ha olyan nagy leszel, mint én?- Fogyókúrázni!”   A nyugdíjkorhatár évek óta nem volt ennyire napirenden, mint manapság. Nyilván senki sem akarja, hogy a nyugdíjkorhatára emelkedjen, de az aktuális gazdasági helyzet a csökkentést sem…..
Mi a közös az evés és a matematika között? - A szám...   Ezt a bejegyzést a teljesség igény nélkül írom. Mai kérdés, amire választ adok az nem más, mint: “Hogy számolják ki a nyugdíjamat?“   A bonyolult matematikai oldalát most kihagynám a történetnek, mert a törvény pontosan leírja, inkább a…..
Mit jelent a szerződés-kötéskori nyugdíjkorhatár?   Amikor a nyugdíjbiztosítási szerződés megkötjük az aktuális nyugdíjkorhatárt tekintik a szerződés-kötéskori nyugdíjkorhatárnak. De amint az utóbbi időben tapasztalhattuk a nyugdíjkorhatár nem fix, fokozatosan emelkedik.  Attól függetlenül, hogy…..
 Elnézést kérek, ha valakit megbántok ezzel a bejegyzéssel, egyáltalán nem mások megsértése a cél, azért írok, mert azt remélem, hátha valakinek minimálisan pozitív hatással lehetek az életére.Mi a legnagyobb hiba amit elkövethetünk a nyugdíjunkkal kapcsolatban? A probléma tagadása.   Azt el tudom…..
  Lássuk, hogy milyen előnyei vannak a nyugdíjas létnek, mert nagyon sok embertől csak a rosszat hallom ezekről az évekről, de mint mindennek szerintem ennek is vannak előnyei: 1. Társasági szituációban nem kell aggódnunk, ha az aktuális szappanoperára terelődik a szó, mi is hozzá tudunk szólni a…..