Regisztráció Blogot indítok
Adatok
banszkymate

3 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többen jelezték, hogy nem találják, hol tudják megváltoztatni vipmailes jelszavukat. Készítettünk egy videót, ami ebben segít. A VIPmailbe az Inda szolgáltatáscsomag közös beléptetőrendszerével, az IndaPass-szal lehet bejelentkezni. Ezért a jelszóváltoztatásra nem a VIPmail…..
banszkymate 2008.03.15 18:18:20
A blogoláshoz hozzátartozik az is, hogy a bloggerek előszeretettel módosítgatják, csinosítgatják blogjukat. Ehhez pedig némi html/css ismeretre is szükség van. Összeállítottunk egy segédletet, melyben részletesen elmagyarázzuk, hogy hogyan működnek a blog.hu-s tagek. Tanulásra…..
banszkymate 2008.02.03 18:28:01

-
-
-
Inda gépház
inda.blog.hu
Az Inda gépházblogja
hu-HU
backend.userland.com/rss092
©2008 blog.hu
Mon, 07 Jan 2008 14:37:56 +0000
Mon, 07 Jan 2008 14:36:00 +0000
-
Egymillió oldalletöltés a Blog.hu-n
Kiváló pénteken vagyunk túl. Először fordult elő, hogy egyetlen nap alatt több mint egymillió blog.hu-s weboldalt töltöttek le a netezők. Egészen pontosan a pénteki PI-érték saját méréseink szerint 1,014,573-ig kúszott föl. Soha rosszabb újévkezdést.
blog.hu
blogok
inda.blog.hu/2008/01/07/egymillio_oldalletoltes_a_blog_hu_n
1

-
Mutasd meg a legnépszerűbb blogpostjaidat
A Blog.hu bloggerei mától megmutathatják blogjukon, hogy mely postjaikat olvasták a legtöbben. A "TOP 5" névre keresztelt oldaldoboz az elmúlt hét nap legnépszerűbb 5 postját mutatja. Aki szeretné kitenni ezt a dobozt a blogjára, a Blog.hu adminfelületén a "Megjelenítés", majd az "Oldaldoboz" fülre, és vegye fel az oldalhasábba a "TOP 5" dobozt (videó).(Ha több mint 5 postot szeretnél megmutatni, akkor a doboz beállításainál változtasd meg az értéket.)
blog.hu
inda.blog.hu/2007/12/06/mutasd_meg_a_legnepszerubb_blogpostjaida
6

-
Blog.hu-s segédletek: videóbeágyazás, fejléckép, rovatok
A Segítségblog ma három poszttal frissült. Az elsőből azt tudhatják meg a blog.hu-s bloggerek, hogy hogyan lehet videót ágyazni a bejegyzésbe. A második poszt azoknak lesz segítség, akik rovatokat szeretnének létrehozni blogjukon, de eddig nem tudták, hogyan kell. A mostani harmadik segédlet pedig azoknak lesz fontos - nem kevesen vannak -, akiknek eddig problémát jelentett blogjuk fejlécképének lecserélése. Ha kérdésetek van a három segítséggel kapcsolatban, jelezzétek bátran.
blog.hu
képek
sablon
segítség
inda.blog.hu/2007/07/31/blog_hu_s_segedletek_videobeagyazas_fejl
2

-
Hogyan szerkesszük a Blog.hu sablont?
A blogoláshoz hozzátartozik az is, hogy a bloggerek előszeretettel módosítgatják, csinosítgatják blogjukat. Ehhez pedig némi html/css ismeretre is szükség van. Összeállítottunk egy segédletet, melyben részletesen elmagyarázzuk, hogy hogyan működnek a blog.hu-s tagek. Tanulásra fel! Kérdezzetek bátran, ha valami nem világos a leírásban... A sablon olyan, blog.hu-s tagekkel kiegészített HTML-oldal, ami meghatározza, hogyan néz majd ki a blogod. A sablon egyetlen fájlban írja le az összes lehetséges aloldal (címlap, posztoldal, üzenetküldés, archívum stb.) külsejét, ezért a sablon két, jól elkülöníthető részre válik: a minden oldalon látható keretre, és a tartalomfüggő középső részre. A középső rész elemei a <blhc:postloop> és </blhc:postloop> tagek között találhatók, a többi részből áll a keret. [...] Bővebben!
blog.hu
segítség
inda.blog.hu/2007/07/30/blog_hu_sablonokban_hasznalhato_tagek_ii
25

-
Blog.hu-s blogok az Index címlapján
Egészen biztosan nem túlzás, ha azt állítjuk, újabb virtuális kilométerszelvényt ugrottunk át a hazai blogoszféra történetében. A jó hír úgy szól, hogy az Index redizájn óta a blog.hu-s blogok is kikerülhetnek az Index címlapjára, vagyis potenciálisan több százezer netező elé kerülhet a ti blogposztotok is. Igen, az Index címlapra egy hete nem csak az indexes vagy Index-közeli blogok kerülnek ki, hanem - reményeink szerint - egyre többször és egyre gyakrabban kaphat teret ezen a felületen minden blog.hu-s poszt, ami...Mik a szerkesztési elvek? A szerkesztők igyekeznek megtalálni az aktuális és érdekes tartalmakat a blog.hu-s blogokon, s ezekből válogatnak az Index címlapjára, napjában többször. Vagyis immár eggyel több érvet tudunk mondani, ha megkérdezik tőlünk: miért lenne érdemes nekem éppen a Blog.hu alatt blogot nyitni, vagy blogomat folytatni, he?(Megmarad természetesen a korábbi promóciós lehetőség is. Akik azt szeretnék, hogy blogposztjuk megjelenjen a Blog.hu-n, azok kattintsanak a címlapon az "Ajánlj blogbejegyzést!" linkre. Figyelem, a szerkesztők nem csak blog.hu-s posztokat várnak ide: bárhol is blogolj, bátran beküldheted ezen a felületen az irományodat.)
blog.hu
blogajánló
blogok
inda.blog.hu/2007/07/28/blog_hu_s_blogok_az_index_cimlapjan
1

-
A Blog.hu is felköltözött a Twitterre
A twitter.com/bloghu oldalon minden második órában megjelenik egy friss blog.hu-s post. Plusz ugyanitt értesülhettek a gépház legfrissebb bejelentéseiről is. Ha nincs kedvetek az összes blogot követni, de viszonylag gyakran mégis beleolvasnátok egy-egy véletlenszerűen kiválasztott postba, akkor vegyétek fel barátotoknak a twitter.com/bloghu-t. 
blog.hu
blogok
feed
geek
postok
inda.blog.hu/2007/07/13/a_blog_hu_is_felkoltozott_a_twitterre
0

-
Karbantartás
Ma éjfél körül hardvercsere lesz az egyik adatbázis-szerverünkben. Az egész valószínűleg nem tart tovább 10 percnél, de addig nem lesz elérhető semmi a bloghun. Mi is sajnáljuk.
blog.hu
leállás
inda.blog.hu/2007/07/11/karbantartas_3
1

-
Továbbjutott blog.hu-s blogok
A GoldenBlog 2007 második fordulójába a következő blog.hu-s blogok jutottak be. Zárójelben a kategória. Gratulálunk. Szavazzatok! Zomblog (énblog) UFiBlog (közéleti blog) b2online (üzleti blog) onlinemarketing (üzleti blog) cydonia (tech/tud) webisztán (tech/tud) bdk (kult) librarian (kult) cseresznyekert (gasztro) balaton (egyéb tematikus) belsőség (egyéb tematikus) piroska (egyéb tematikus) póker (egyéb tematikus) pszichológia (egyéb tematikus) retro (egyéb tematikus) szkeptikus (egyéb tematikus) királyrák (újblog) könyves (újblog) mediq (újblog) megintállunkvazze (újblog) nou san trafford (újblog)
blog.hu
blogok
inda.blog.hu/2007/06/30/tovabbjutott_blog_hu_s_blogok
0

-
GoldenBlokk: értük szorítunk
A hvg.hu idei blogversenyébe több száz blogot neveztek, köztük jónéhány blog.hu-s blogot is. Íme, értük szorítunk: 2lany.blog.hu abrandaruhaz.blog.hu alhir.blog.hu alkoholista.blog.hu b2bonline.blog.hu bdk.blog.hu belsoseg.blog.hu bence.blog.hu bigfater.blog.hu bigyo.blog.hu blogpecs.blog.hu bruno.blog.hu caracalla.blog.hu check.blog.hu comment.blog.hu crossfit.blog.hu cseresznyekert.blog.hu csucsuka.blog.hu cukisag.blog.hu cydonia.blog.hu dzsihad.blog.hu fostalicska.blog.hu fuzesi.blog.hu gasztro.blog.hu gefy.blog.hu gonoszkiralylany.blog.hu gulyaszoli.blog.hu hamialinda.blog.hu happybike.blog.hu harzol.blog.hu hell.blog.hu homar.blog.hu husosfazek.blog.hu johnquentin.blog.hu jucii.blog.hu kacatvilag.blog.hu kali.blog.hu karma.blog.hu kecskesajt.blog.hu kiralyrak.blog.hu konyves.blog.hu lata.blog.hu librarian.blog.hu lorien.blog.hu maganzarka.blog.hu mavo.blog.hu mediq.blog.hu megintallunkvazze.blog.hu nagyapo.blog.hu newsnews.blog.hu nst.blog.hu obudai.blog.hu okostojas.blog.hu olvasdezt.blog.hu onlinemarketing.blog.hu oszinte.blog.hu piroska.blog.hu plazmasas.blog.hu poker.blog.hu polmavo.blog.hu poronty.blog.hu pszichologia.blog.hu pytho.blog.hu retro.blog.hu rosszpcjatekok.blog.hu roziamoziban.blog.hu subba.blog.hu szeged.blog.hu szegedszeggel.blog.hu szkeptikus.blog.hu szokvany.blog.hu szombatestilaz.blog.hu szoszedet.blog.hu tarjanikepek.blog.hu tiszakecske.blog.hu tomkeller.blog.hu ufi.blog.hu w.blog.hu waijiao.blog.hu webisztan.blog.hu www.akarmi.blog.hu www.babbolhab.blog.hu www.balaton.blog.hu www.foldiek.blog.hu www.igek.blog.hu www.kunember.blog.hu www.piroskaesfarkas.blog.hu www.plazmasa.blog.hu www.robinmasters.blog.hu www.szolvejg.blog.hu www.tetrahid.blog.hu zomblog.blog.hu
blog.hu
blogajánló
blogok
inda.blog.hu/2007/06/26/goldenblokk_ertuk_szoritunk
6

-
A Homár is beköltözött a Blog.hu alá
A Tékozló Homár is átköltözött a Blog.hu-ra, vagyis immár pontosan ugyanazokkal a tulajdonságokkal (címkék, trackback, kommentmotor, archívum) rendelkezik, mint a többi indexes blog. Az új cím: homar.blog.hu. Bár hozzászólni egyelőre még nem lehet a Homár postjaihoz, ez hamarosan változni fog. Indexes szerzők által írt blogok a Blog.hu alatt: A Művelt Alkoholista (bor)Tékozló Homár (a fogyasztó az úr)Comment:com (média, sorozatok, tévé)Zugügyvéd (jogi esetek)Webisztán (közösségi web, új technológiák)Subba (ami a bulvárlapokba sem fér bele)Tóta W. (intenzív véleménymegosztás)Cukiság (kisállatnéző)Nou San Trafford (csak jó foci)Könyves (könyv)Belsőség (autó+kult)KMK (flashjátékok)(További, az Indexbe/Velvetbe szervesebben tagozódó blogok: Tejben-vajban, Poronty, Pufajkás Turul, Hoaxkábel, Tech szerkblog, Anyádat.)Ha van ötletetek, hogy még milyen blogokat olvasnátok szívesen indexes szerzőktől,írjátok meg.
blogok
index
inda.blog.hu/2007/05/25/a_homar_is_bekoltozott_a_blog_hu_ala
2

-
Címkézd fel a blogod, hogy többen rátaláljanak
A Blog.hu címlapjára eddig az automatizmus és a szerkesztői önkény alapján kerültek ki a blogok. Mostantól azonban ti is megmondhatjátok, hogy melyek azok a kulcsszavak (címkék), melyek a legjobban írják le a blogotokat. Ha beléptek a blog.hu-s blogotok szerkesztőfelületére, nézzetek el a Beállítások/Speciális fül alá, és ott tudjátok megadni azt a pár címkét, amivel szerintetek a legjobban jellemezhető a blogotok. Nyilván érdemes olyan címkéket is használni, amit mások is szoktak, hiszen így nagyobb eséllyel találnak el az olvasók a blogotokra. (Persze ugyanilyen fontos, hogy a címkék jól írják le a tartalmat, úgyhogy csak kreatívan.) A blogcímkék kikerülnek a Blog.hu címlapjára, így sokkal jobban szem előtt vannak. Jó és hatékonyt címkézést kívánunk minden blog.hu-s bloggernek. Vagyis nektek.Példa: Azok a blogok, melyeket "megmondás" címkével láttatok el, itt találhatóak: blog.hu/blogtags/megmondásHa az rss-t szeretnétek megkapni ehhez a címkéhez, akkor pedig: blog.hu/rss2/blogtags/megmondás
blog.hu
blogok
címlap
tagek
inda.blog.hu/2007/03/25/cimkezd_fel_a_blogod_hogy_tobben_ratalal
9

-
Ticketfest - 2. felvonás
Elérkezett a Ticketfest második napja. Egy hatalmas teremben ülünk, a kivetítőn pedig a 152-es szám jelzi, hogy ennyi másodperc múlva kell beírni a gépbe, hogy 4 8 15 16 23 42. Ja meg azt is jelzi, hogy  ennyi javítandó blog.hu-s bug valamint fejlesztenivaló (enhancement) van hátra. A bugok dömpingszerű javítása közben a fő melléktémák eddig: miért jobb a CF-kártya, mint a többi létezhet-e kanyarpuska
blog.hu
bug
debug
ticketfest
inda.blog.hu/2007/03/14/ticketfest_2_felvonas
8

-
Ticketfest
A tegnapi nap során elzártuk magunkat a külvilágtól, felgyűrtük a pulóvereink ujját, és fittyet hányva az irodaház megsemmisítésén szorgoskodó munkások kalapálásának nekiestünk a blog.hu ticketjeinek. (Ticket lehet az apró bugoktól kezdve a nem elég egyértelmű szövegeken át új funkciókig bármi.) Jó ötlet volt: némi kajarendelés (Google spreadsheets) és sűrű kávé/cigi szünetek mellett sikerült több mint hetven ticketet kipipálni, így a kisebb csiszolások mellett teljesen megújult például a meghívórendszer - a beállítások/szerzők fül alatt próbálgathatjátok.Persze semmi sem tökéletes, biztos vannak dolgok, amikre nem gondoltunk, ha bármi gondotok van, jelezzétek!
blog.hu
hibák
ticketfest
inda.blog.hu/2007/03/02/ticketfest
4

-
Flame-o-meter
Mint már több blogban is láthattátok, megjelent a Flame-o-meter doboz. Mit tud? Nézi, hogy milyen sűrűn fordulnak elő kommentek az adott postban, magán a blogon, valamint az egész Blog.hu-n. Vagyis megmutatja, hogy mennyire nagy a flémelés az egész Blog.hu-n, a blogodon és az adott postodban. A dobozt érdemes a blog oldalhasábjának tetejére tenni. Így ha egy látogatód belekattint az egyik postodba, egyből látni fogja, hogy az adott post flémje mekkora.Íme egy segítségvideó (.avi)Hogyan tudod betenni a blogodba? Segít a segítségblog.
blog.hu
flame_o_meter
inda.blog.hu/2007/02/13/flame_o_meter
5

-
Leállás, rekord, újulás
Tegnap és ma többször nehezen volt elérhető a Blog.hu, ami miatt ezúton is elnézést kérünk minden felhasználónktól. Az akadozás oka, hogy rekord látogatottságot kellett kiszolgálnia a szervernek. Január 16-án 101 038 egyedi látogatója és 339 883 oldalletöltése volt a Blog.hu-nak. Ezen a keddi napon egyébként 254 blogbejegyzés született.Az extrém látogatottság-növekedés miatt új szerver kerül a Blog.hu alá, ami reményeink szerint hatékonyabban tudja majd kiszolgálni az egyre növekvő forgalmat. Külön örülünk neki, hogy egyre több blog nyílik a Blog.hu-n, és számtalan érdekes olvasnivaló is van köztünk. Hamarosan elkészül a fotóblog-sablon is, amit kifejezetten fotóbloggereknek szánunk. Reményeink szerint egyre többen indítanak majd "képes naplókat" saját fényképeikből. Számtalan egyéb meglepetéssel is készülünk. De ezekről majd később.update: elmúlt éjfél, megvannak a (január 17-ei) szerdai statisztikák is. Újabb rekord: 104 988 egyedi látogató, 371 619 oldalletöltés.
blog.hu
leállás
rekord
terhelés
inda.blog.hu/2007/01/17/leallas_rekord_ujulas d:bloghu
8

-
Hogyan kövessünk témákat a blogokon?
A Blog.hu blogjainak van bejegyzésekeket és hozzászólásokat követő rss-csatornája is. De mi van, ha mi csa egy adott blog adott témáját szeretjük olvasni? Nos, van lehetőség arra is, hogy blogokon belül külön címkékre kérjünk le rss-csatornát. Az URL a következő: BLOGNÉV.blog.hu/rss/tags/CÍMKE Ha például a Comment:com postjai közül csak a tévésorozatokkal kapcsolatos bejegyzéseket szeretnénk rss-ben megkapni, akkor a következő url-t kell eltárolnunk feedolvasónkban: comment.blog.hu/rss/tags/sorozat Ha a Subba blogból csak a hülye videók érdekelnek minket, akkor a következő feedet tegyük el feedolvasónkba: subba.blog.hu/rss/tags/Hülye_videó
blog.hu
blogok
rss
inda.blog.hu/2007/01/17/hogyan_kovessunk_temakat_a_blogokon
4

-
Újdonságok a Blog.hu alatt
Kicsit megváltozott a Címlap. Immár több ajánló fér ki, s így megnövekedett a blogajánlatok szerepe is. A Címlapon a vezető anyag alatti linkre kattintva ("Ajánlj blogbejegyzést!") lehet ajánlani mindenféle (nemcsak blog.hu-s) blogpostokat, és ezek nem csak a Blog.hu címlapon jelenhetnek meg, hanem a blog.hu-s blogok oldaldobozában is. Elsősorban olyan blogbejegyzéseket várunk, melyekről azt gondoljátok: jó lenne, ha más is olvasná, azért mert érdekes, mert szerethető, mert egyszerűen jó, mert vicces, fura, újszerű. Egyszóval olyan, amit szerettetek. Persze jöhetnek saját blogjaitok legjobb postjai is. Az ajánlott blogpostokat a promo.blog.hu oldalon láthatjátok. Ha szeretnél a saját blogodra kitenni blogajánló dobozt, menj a blogod adminfelületén a Megjelenítés fülre, majd azon belül kattints az Oldaldobozok fülre. Ott a Blogajánló dobozt húzd ki abba a hasábba, ahol szeretnéd megjeleníteni. Majd klikkelj a Küld gombra. Itt egy rövid videó is.Aki szeretné felülbírálni a Blogajánló doboz színeit, viselkedését, az ezt a pár sort másolja be a blogja CSS-ébe, és ott bátran alakítgathatja, átszínezheti: .inbox a.promo_inbox { margin:0px;padding:2px;display:block}.inbox a.promo_inbox:hover { background-color:#e0f0ff;color:black}.inbox a.promo_inbox { text-decoration:none; color:#444}.inbox a.promo_inbox span.tit {font-weight:bold;font-size:11px;margin:0px;margin-top:2px;padding:0px;display:block}.inbox a.promo_inbox span.par {display:block;margin-bottom:4px;}.inbox a.promo_inbox strong {background-color:#e0e0e0;padding:2px;margin:0px;margin-bottom:4px;margin-top:0px;display:inline;}.inbox div.promo_sep {border-bottom:1px solid #e0e0e0;width:100%;height:2px;margin:4px;padding:0px;font-size:0px}A Blog.hu Címlapja folyamatosan változik. Akár ezzel kapcsolatban, akár mással kapcsolatban is bátran írjátok meg véleményeteket. Az érdekes olvasói hozzászólásokat ugyanis mindig észben tartjuk, ha valami új fícsör, vagy változáson törjük a fejünket.Érdemes felvennetek a Bajkonur gépházblog rss-ét feedolvasótokba. Így a legbiztosabb, hogy nem maradtok le a fontos bejelentésekről, frissítésekről.
blog.hu
blogajánló
címlap
inda.blog.hu/2007/01/05/ujdonsagok_a_blog_hu_alatt
1


autók Flimek 2007.12.16 18:06:00
Alain Delon-ZorroBruce Willis-Bérgyilkos A Szomszédom, Már Megint Bérgyilkos A SzomszédomJean Reno-A profiSteven Seagal-A professzor, Volt Egyszer Egy Igazság, A félholdSilvester Stalone-Cobra,Dredbíró,Állj vagy Lő A MamámEddie Murphi- Amerikába jöttem, DzsentlemanusJean Paul…..
banszkymate 2008.01.18 12:35:21
A mai napon új eszközzel gazdagodott a Vipmail levélszemét-szűrűje. Mostantól te is jelentheted, ha kéretlen emailt kaptál. Erre két lehetőséged van: A spamlevél megnyitása után kattints a címzett és feladó fölött található "spam" gombra!A bejövő levelek-oldalon a…..
banszkymate 2008.01.06 01:15:51
autók kirándulás 2007.12.11 20:47:00
Hová menjünkMagyarország felfedezése:EgerbeEsztergombaKecskemétrePécsreSzilvásváradraGyöngyösreIrottköreSopronA következő kiránduláskor Esztergomba megyünk. Bejárni Esztergomot, és közben meglátogatnánk Szöke Annát is.Budapest Ny.PuEsztergom    10 km20 km30…..
autók www.zene.hu 2007.12.11 20:40:00
Magyar pop: Neoton, Omega, ZoránMagyar rock: Edda, Tankcsapda, OssiánMagyar mulatos: Mc Hawer& Teknő,Hegedüs és a MatyiMagyar pop/rock: Zoltán Erika,Vörös István és Új zenekaraMagyar rock opera: István A Király, Attila Az Isten Kardja, Hegedűs  A Háztetőn   ..