Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mushotoku

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szlovákiában 2015. februárjában ismét népszavazás lesz. Nem is akármilyen. Ezúttal a család nemes intézményének megmentését tűzték zászlójukra az előre megfontolt szándékkal megosztottságot és gyűlöletet keltők. Ügyesnek is mondható kérdésekkel álltak elő, amelyek…..
Milyen eredeti gondolat, írja Száraz Miklós György, az egyik szárnyaló szellemű írásában. Mint amikor azt mondják, folytatja, a rendezés hatásvadász. Hát igen, a rendező hatásra vadász. A szobrász, a költő, meg az író is. Ismertem néhány politikust. Írhatnám azt is, hogy…..
  Szlovákiában ismét egészen elképesztő számú jelölt sugallja optimistán azt, hogy megválasztása mily pozitív lehetőség lenne az országban élők számára. A minap olvastam Jón Gnarral, Izland fővárosának polgármesterével készített beszélgetést, aki szerint a…..
mushotoku November elsején 2013.12.26 20:29:51
Szinte perzselő napsütésben gyalogolunk a megszokott, meredek utcákon lefelé. Megígértem, hogy úttalan utakon kapaszkodunk fel a faluval szemközti gerincre, amely évmilliókkal ezelőtt kihalt sárkánygyík megkövesedett hátpikkelyeire emlékeztet. Meleg van, de a sziklák árnyékában…..
gondoltam magamról, miközben már legalább huszonötezer másodperce ringatóztunk a Rio Patuca hullámain. Ismételten megeresztettem egy lelkes körvigyort, nem azért mert ismerkedni akartam, hanem, mert egyszerűen nem bírtam visszatartani.Indiánok faragta pipantén csónakázunk a Föld…..
mushotoku kisbetűs választások 2013.11.18 09:56:37
Szlovákiában megyei választások voltak, talán még mindig tartanak néhány megyében.  Régebben nagyon érdekelt a politika. Világmegváltó ifjú titánként Platón, Schopenhauer, Kung mester, Nietzsche, Seneca és a többi filozófus fellelhető műveit bújva meg voltam győződve az…..
mushotoku Miért éppen Andalúzia? 2013.11.18 09:49:02
Percek óta figyelem a srácot, aki harmadszor fordul vissza a főutcán az autója motorját túráztató, andalúz létére mérsékelten napsütötte ismerőséhez. Nem hallom, hogy miről is folyik a délutáni forgalmat immár vagy 2-3 perce megállító társalgás, de valószínűleg a…..
Ma ebéd után ismét legurultunk a tengerhez. Szieszta ide, szieszta oda mi bizony nem pihenünk le minden délután. Három óra után érkeztünk a partra, és a hullámok láttán ismét nem került elő aktuális kedvencünk: a kajak. Bár a gyerekek is imádnak evezni, már az úton…..
                           „Sokaknak zárt paradicsom, keveseknek nyitott kertek”                                        …..
Meleg van, a tenger felől hűs párát sodor felém a szél. Nem sietek, arra megyek amerre a lábam visz. Ismét Délen vagyok, újra engedem, hogy a hegyek elcsábítsanak, a tenger magával ragadjon, a lábam pedig arra vigyen, ahová csak akar. Hogy merre tartok? Nem tudom. De, ha…..
 Az elmúlt napokban, hetekben szokásommá vált a teraszon gyakorolni. Tetőterasz, ahonnan bármikor is csodálkozom rá a közeli hegygerincre, az mindig valami mást, valami újat mesél.   Néhány napja a hold is beszállt ebbe a csendes, bensőséges mégis teljesen hétköznapi…..
Ismét sztrájkolnak a pedagógusok. A szakma, mint mondják, nincs megbecsülve, kevés a tisztelet, túl kevés a pénz. Egyetértek. Én is tanítottam. Sok pedagógust ismerek. Nagyon kevés tanítót. Jó tanítót viszont tényleg csak elvétve talál az ember. „A…..
Azért is szeretem a természetet, a hegyeket, az erdőket, mert, ha nyitott elmével jár kel az ember fia, egy idő után ráébred, megtapasztalja, megkapja azt az egyedülálló tudást, élményt, hogy nincs egyedül. Soha nincs egyedül, sőt egy idő után elhalványulnak, majd eltűnnek az…..
Blogírás. Oly' régóta ízlelgetjük ezt a szót, "futtatjuk a szoftveren", azaz forgatjuk a fejünkben a gondolatot. Ő meg én, két hivatásos csavargó, akik az adott világ csodáinak megismerését választottuk uticélul, pontosabban: az Út Céljául. Már amennyiben mindenképpen…..