Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kékcsillag

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akkor tegnap a rendőrök most rátámadtak az ártatlan tömegre, vagy mi a fene történt? Ha a Fidesz kommunikációját jól értjük, akkor ami 2006-ban maga volt a gyalázat, az 2015-ben a jogos határvédelem. Nyilvánvaló, hogy a tegnapi röszkei események után a Fidesz 2006 óta…..
Mai luxus házunk esetében több szempontból is el vagyunk kényeztetve: egyrészt finoman szólva sem szűkölködünk képekben, így szinte minden zugába bepillanthatunk a háznak, amit ráadásul…..
Elég rémisztő poszt a honlapja alapján a tea mellett ezoteriában, szeretet- és harmóniabizniszben is utazó Fehér Holló Teaházról.  A lélekmunkás elbeszélgethetne a főnökkel. De nem jobb a helyzet akkor sem, ha a honlap csak úgy maradt, és már a Facebook szerinti…..
Kékcsillag 2015.07.11 10:48:22
@Bombaló:
"Ettől még lehet bunkó volt a pultos/eladó, de ez is csak reakció egy helyzetre, ahol a vásárló sem volt előzékeny előre."

Igen, csak talán a foglalkozásánál fogva pont nem lehetne bunkó. Akkor menjen adatrögzítőnek, nem kell emberekkel kommunikálni.
Kékcsillag 2015.07.11 10:51:58
@megamen:
Nem akarom védeni, de valószínűleg tízujjas,ilyenkor lehet betűcsere, aki két ujjal pötyög, az nyilván nem jár így.
Olvasónk igazán dicséretes elszántsággal próbált Kikol-ügyféllé válni, de nem volt könnyű helyzetben. A legjobb rész, amikor kiderül, hogy az eladó azért nem nyit ajtót, mert nem hagyhatja ott a számítógépet.  Tisztelt Homár! (És kedvenc Internetes trolljaim,…..
Kékcsillag 2015.07.07 10:43:34
@sarostehen:
Ez nem így van!
Könyvelek üzletnek, ugyanaz a tulaj, két boltjuk van egymástól 20 méterre. Igencsak sakkozni kell, hogy (2 alkalmazott van, meg a tulaj), hogy végig nyitva tudjanak tartani a nyitvatartási időben, közben a törvényes munkaidőt se lépjék túl, meg a havi keretet sem. De nem is ez a lényeg, DE: Nem úgy van, hogy fingok egyet, és becsukom a boltot, ezért az önkormányzat büntet (tudod, mindenkinek van felügyeleti szerve, ha tetszik, ha nem, ez nem kommunizmus vagy kapitalizmus függő.)
Kékcsillag 2015.07.07 10:48:09
@Már meging egy nick:
Így van, valahol a vállalkozók helyzetét is tükrözi (tudom, mert ennek a rétegnek könyvelek.)
Viszont belehalt volna, ha (a délután 17:30-as akcióról beszélek most), felemeli a seggét az alkalmazott, és az ajtóhoz megy, kinyitja? Kismama addig kirabolta volna a kasszát, vagy beütötte volna a tételt?
Pont azt mutatja a dolog, hogy hozzáállás kérdése is volt ez az egész.
Kékcsillag 2015.07.07 12:20:51
@Zár Balta:
Rendkívül árnyalt a stílusod.
Próbált már ovist  vigasztalni, amikor a világ működése épp méretes fityiszt mutatott neki? Elég kemény meló. Főleg, ha maga a felnőtt is azt gondolja, hogy rosszul működik a világ, vagy, ha eleve ő maga sem érti a működését. Szegény Ildikó helyzete sem lehetett könnyű,…..
Kékcsillag 2015.06.30 11:00:33
@fillérbaszó vadász:
Bakker!!!:((
Én meg, amikor kb. egy évben kétszer KFC-ben kajálok, szégyellek egyszer is visszamenni üdítőért (pedig úgy nyomják a kezembe a poharat, hogy akárhányszor lehet). De úgy vagyok összerakva, hogy ha szomjas maradok az egy pohár után, akkor sem nyomok újat.
Kékcsillag 2015.06.30 11:14:15
@pythonozok:
Pl. legutóbb a Campona Mekiben ettem eperszószos vaníliafagyit, kismerőkanállal tették rá (a lányomnak a karamellát gépből). Én epret még gépből karral adagolva nem láttam tényleg. (de attól még lehet.)
Kékcsillag 2015.06.30 11:15:43
@Manyecska:
Én meg a férjem küldöm vissza,(amikor velem van ő is) ő meg aztán mondja, hogy lehet ilyen élhetetlen, amikor jár (és tetejébe tényleg csak egyetlen "ismétlés")
Egyre nehezebben, zihálva veszem a levegőt. Félek, egyedül vagyok, nem értem mi történik körülöttem. Kétszer is megrúgom az ügyeletes nővért, pedig neki is levendulaillata van, mint anyukámnak. Próbál csitítani, kedveském csak egy éjszaka, mondja, mindjárt visszajönnek a szüleid, nyugodj meg. Aztán…..
Szokták mondani, hogy baromi nagy az isten állatkertje, és minden állat benne a rivaldafényre vágyik. Gyakorlatilag a Jól-Lét Alapítvány gyorsan felépített egy passzív-agresszív marketing hadjáratot a látszólag ártalmatlan, ámde "tahó"? szituációra. Devizahitelek ide,…..
Valami olyan mértékű disznóság történt a hazai felsőoktatásban, amit most bizony meg fogok veletek osztani. Persze, ha azt mondjuk, hogy a felsőoktatásnak az életre kell nevelnie, akkor ÁVF (Általános Vállalkozási Főiskola) olvasatában most végezték a legtökéletesebb munkát…..
Kékcsillag 2015.05.12 19:09:26
@Atthoska: Oké, elhiszem.
Én 1993-ban diplomáztam, akkor még Pénzügyi és Számviteli Főiskolának hívták, és rangja volt. (Annyit tudok, hogy azóta is jegyzik, de hogy mostanság belülről milyen, azt nem tudom.)
A TASZ jelenti Kedves Húgom! 2013.04.24 10:50:48
Borzasztóan örülök, hogy ilyen magas pontszámmal felvettek az egyetemre! Gratulálok! Hidd el, nekem sem esik jól, de a jelen helyzetben kötelességemnek érzem, hogy figyelmeztesselek azokra a veszélyekre, amelyeket magában rejt az a döntésed, hogy itthon fogsz egyetemre járni. Nem…..
Ahhoz, hogy egy P. Lászlóéhoz hasonló nyomorult ember életét részletesen megismerjük, valami szörnyű eseménynek kellett bekövetkeznie. Ezekben a sorsokban ugyanis sikert aligha talál a média. Bándy Kata meggyilkolása tragédia, de nem csak egy emberi élet elvesztése miatt, hanem…..
Az Izsákon agyonvert férfi ügye nagyon sok mindenre világít rá, amivel nem nagyon néztünk eddig szembe. A történet magában is brutális lenne - két rendőr agyonvert egy lopásért bevitt férfit - de az élettársának adott magyarázat, miszerint leesett a székről és meghalt;…..
Most, hogy végleg lezárult ez a szánalmas és szomorú, mindnyájunkra nézve megszégyenítő balfaszkodás, talán érdemes rá utoljára visszanéznük.  Újfent konstatálhatjuk ugyanis, ahogy szoktuk: megint mindent, kivétel nélkül mindent sikerült elrontani. A „Szaniszló-ügy”…..
Kékcsillag 2013.03.26 11:36:15
@NagyLevin:
Csak hát ott van a kutya elásva, hogy senki nem a származásuk miatt mondja rájuk a negatív dolgokat, hanem a viselkedésük miatt. Vagy Ön melyik bolygón él?
Kékcsillag 2013.03.26 17:23:29
@peetmaster:
Szerintem nálad nagy hiányosságok vannak. Olvassál, tájékozódjál. "Mikor láttál zs...-ót rosszat cselekedni?
Hát nagyjából mindig. Gondolkozz! Kinek a kezében van az egész nemzetközi pénzvilág? Kik azok, akik dolgozni sosem szerettek, csak mindig másokon élősködni?
Naiv ügyfél a legrosszabb lehetséges megoldást választotta, hiszen szinte kizárt, hogy valakit áruházi nemlopás miatt bíróságra citáljanak, főleg amíg megy a Homár. Az egyik Auchanból kifelé menet megvádolták, hogy átcímkézett egy 5000 forintos szandált 1000 forintra. Onnan…..
Kékcsillag 2013.03.25 21:45:24
@The Good Boy !:
Nem anomália. Aki jómódú, annak valszeg az idő is pénz. (mondjuk kiesni a munkából, stb, akár jól menő vállalkozó, akár mondjuk vezető egy multinál.)
Kékcsillag 2013.03.25 21:51:29
@tihs:
Ismerősöm szintén ezen okból, de nem a táblát vitte ki a vevőszolgálathoz (Auchan), hanem mobillal lefotózta az akciós táblát, és azt mutatta meg, amikor vita volt. (talán 2 vákumfóliás gépsonkán).
Akkor meg azt kapta meg, hogy nem volt joga fotót készíteni a hiperben.
Kékcsillag 2013.03.25 21:55:16
@ColT:
Ez így van, szerintem is.
Csak azon filózom, mitől ilyen g...cik az ilyen hiperben dolgozó droidok?
Külföldi munkáltató várja ezt el a magyarországi hipermarketektől vajon? Mert ezt csinálná meg mondjuk Angliában.
Vagy a magyarországi főnökök ilyen önjelölt gecik?
Hétfőn nagy jelentőségű döntést hozott a Parlament: a kétharmados többség elfogadta az alaptörvény negyedik módosítását, amelynek értelmében innentől kétharmaddal bárki azt ír az alaptörvénybe, amit csak akar, az alkotmánybíróság (AB) csak azokat a törvényrészleteket…..
Kékcsillag 2013.03.13 11:49:25
@szabadmagyarnép:
Az írásod 2. pontja nem túlzás?
Most komolyan kérdezem.
Hugom Londonban 1,5 millát keres havonta, eszébe nincs visszajönni, most kapja meg az állampolgárságot kint. Félni kellene..?
Kékcsillag 2013.03.13 11:55:51
@Maitre:
Azért egy Jobbikra nem mondanám, hogy elenyésző és érdektelen.
Alighanem az eddig legszánalmasabb kampányblöfföt sikerült megfogalmaznia múlt pénteken Ovinak. Egy sor arabozás között elpöttyintette, hogy majd lesz tíz százalék alatti szja. Ezzel az "ugorgyunk" megjegyzésen kívül nem is lett volna érdemes foglalkozni, elsikkad a többi…..
Kékcsillag 2013.03.05 15:45:06
@randomgenerator:
Nem jelent ez "jó körökben forgást". Könyvelő vagyok, és van sok olyan cégem, akinek a cégvezetője eleve dolgozik máshol is (pl. bankban közgazdász-informatikus pasi), meg ilyenek. Én csak az adott kis betéti társaságát könyvelem, de a jövedelmének a nagy része multitól jön, na ott van több olyan, aki párszázezerrel többet kap (havonta) az egykulcsossal.
Valóra vált végre György egyik álma, hétfőn fehér lovon vágtathat be álmai intézményébe, a jegybankba. Ő az első, akinek összejött a pénzügyminiszteri, a gazdasági miniszteri és a jegybankelnöki pozi is, ami önmagában jól mutatja az itthoni állapotokat: e posztok egyikén…..
Van az úgy, hogy az embernek elege lesz a nagyvárosokból, a sokak által látogatott turistahelyekből, és egyszerűen csak csendre, békére vágyik. Persze ha lehet, luxuskörülmények között. Nem nagyon tehet ilyenkor jobbat, mint eltölt pár napot a Casa Aurorán. A Casa Aurora egy…..
A MÁV-nak sikerült elérnie, hogy évtizedek stabilan posztszocialista minőségű szolgáltatása mellett újabb kellemetlenséggel tesztelje kitartó ügyfelei türelmét: Megérkezett a válasz a MÁV-tól a kérdésemre, miszerint milyen megfontolásból szüntették meg a retúr jegy…..
Sziasztok, egy barátnőm miatt írok Nektek, aki a Jobbiknál dolgozik, és most fél, hogy elveszíti az állását. A Jobbik minden alkalmazottját arra kötelezte, hogy fizesse vissza a pártnak a fizetése tíz százalékát, neki pedig a havi 100000 forintos titkárnői fizetéséből erre…..
Sziasztok!  Muszáj kiírnom a dühömet magamból. El sem hiszem, hogy ilyesmi megtörténik, főleg egy neves, nagy, komoly cégnél... Előzmények: 2012. szeptemberétől munkanélküli vagyok. Sok pályázatot elküldtem állásokra, stb. Amit egy becsületes munkanélküli megtesz azért,…..
Kékcsillag 2013.02.17 20:33:30
@vágtázó halottkém:
Mondasz valamit, csak a munkáltatónak is így kellene felfogni.
Nálunk az volt (multi, könyvelés), hogy telefonban megkaptam, hogy náluk az a szokás, hogy ha a belét húzza maga után, akkor is bemegy dolgozni:(
Mondjuk táppénz után fel is mondtam, ennyi elég volt.
Szegény Matolcsy Györgyre rájár a rúd. Miután végre elismerte, hogy a magyar gazdaság recesszióba zuhant, végül az általa bemondott másfél százalékos recessziónál is nagyobb visszaesés jött. Az utolsó negyedévben szörnyen teljesített a magyar gazdaság: a negyedéves szinten…..
Kékcsillag 2013.02.15 16:21:38
@dr. kek21:
Nekem az ismeretségi körömből többen is dolgoznak Angliában, általában mérnökök, informatikusok, egy irodai ügyintéző is van, egy logisztikus is. Egyik sem segédmunkás, szóval nem az az általános. A tesóm mellől az angolt rúgták ki (ketten vannak ugyanabban a mérnöki pozícióban). Sőt, a főnöke kérte, hogy tudna-e Magyarországról "hozni" egy vegyészmérnököt is, mert olyan jól képzettek a magyar középkorú mérnökök. (Azóta már a vegyészmérnök csaj is kint van).
Nem tudom, honnan ez a mosogatós figura. Nekem aki ismerősöm kiment, egy fokkal nem kellett lejjebb adnia.
Kékcsillag 2013.02.15 16:33:43
@OrangeOrder:
A progresszív szja-val semmi baj nem volt. Legfeljebb annak, aki a magasabb sávba esett.
Praxis Tudja mit? Nyalja ki! 2013.01.23 06:00:00
Nem nyalom ki V doktor ,inkább tiszta vizet próbálok önteni a pohárba!Remélem fogja még ezt olvasni! Tisztelt Praxis blog!    Dr V házi gyermek szakorvos (csecsemő-gyermekgyógyász) Tapolca, gyermekorvosi rendelő. Talán a 6 alkalomból 1x volt elérhető a rendelőben…..
Kékcsillag 2013.01.23 16:01:32
@Fyall:
Én nem tudom, hogy van a körzeti dokik munkaideje, de a mi dokinénink speciel dolgozik egy nap kb. 3 órát.
Pl. 08:00-12:00-ig van a rendelési idő, 08:40-kor érkezik általában, és 12 előtt 10-20 perccel úgy elsöpör, mint a huzat.
És nem rendel másik körzetben, nem dolgozik emellett kórházban, szóval kőkemény 3 óra egy nap a munkaideje, azért érdekes.
Kékcsillag 2013.01.23 16:12:35
@Ken Adams79:
Erre van egy történetem: a gyerekem (bébi volt még) körzeti gyerekorvosa a rendelőben kb. napi 1-1,5 órát volt bent, vagy annyit sem. Ja, és beteg gyerekhez NEM jött ki. Mármint a saját körzetében beteg gyerekhez nem.
Aztán mit ad Isten, beszélgetek egy ismerőssel, hogy van a kisunokája, kihez hordják dokihoz, stb. Erre mondja az ismerős, hogy az X Doktor jár ki hozzájuk, kérésre mindig kijön (persze pénzért). Ez a doki a mi körzeti gyerekdokink. Szóval, abban az időben, amíg a mi kölkeinket kellett volna gyógyítania a rendelőjében, abban az időben ő a másik körzet gyerekeihez járkál ki, pénzért maszekolva. (Nem a szabadidejében, hanem a MI rendelési időnkben.)
Kékcsillag 2013.01.24 07:13:01
@megvalaszolok:
Bocs, nem túlóráról van szó, hanem a normális munkaidőben való, munkahelyen tartózkodásról.
Varánusz Matolcsy amnéziás 2013.01.18 03:36:00
Kusza Szemnek elment az esze, ezt mondogatjuk rég. De én mostanában tényleg aggódni kezdtem a szentséges jobbkéz mentális állapotáért. Olvasgatom a sok marhaságot amit hétről hétre kierőlködik magából, és egyre inkább szembetűnik, hogy valami nem stimmel. A rögvaló mellé…..
Kékcsillag 2013.01.18 09:33:35
@V-PORT:
Nincsenek tüntetések. Ja, mert már mindenki belefásult. Meg szerintem a baloldal talán más...
Amikor a fidesz volt ellenzékben, a Viktor már tizedrésze ennyi f@szságért utcára vittem az embereket. (mondom ezt úgy, hogy nem vagyok se szoci, se fidesz párti.)
Kékcsillag 2013.01.18 09:36:32
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ezt nagyon jól írtad.
Össze van itt ugrasztva az alkalmazott a vállalkozóval, a gyerekes a gyerektelennel, az egyetemista a nem egyetemistával, a nyugger az aktív dolgozóval, és lehetne sorolni. Összefogás soha nem lesz, az nem egy magyar sajátosság:(
Kékcsillag 2013.01.18 10:03:09
@DarthVader:
A progresszív adót tényleg visszahoznák vajon? Pozitív dolognak tartanám, mert ez b@szott akkora lyukat a költségvetésen, amit azóta sem sikerült betoldozni.