Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ectr

457 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megszokhattuk, hogy az elektronika kütyük újabb generációi körülbelül ugyanannyiba kerülnek, mint az előző generációk. Ez a megállapítás ebben és az elkövetkező években biztos nem lesz igaz. Az elektronikai szegmens sem mentes az inflációtól. A 2023-as emelésről szóló közelmúltbeli bejelentések…..
A középiskolákban elrendelt digitális munkarendnek köszönhetően ismét égető problémává vált, ha nincs a számítógépeden Office. A tisztaszoftver program keretében minden tanuló ingyenesen használhatja a Word-öt, PowerPoint-ot, Excelt és Accesst. [Kiegészítés: a szakképzésben tanuló diákok egyelőre…..
A prezentációkészítés végigkíséri a diákok tanulmányait egészen 5. osztálytól az érettségiig. A tanulók megtanulják a diák beszúrását, animálását és sok egyéb multimédiás trükköt. A felső tagozattól más tantárgyaknál is hasznos tanulóeszköz, ugyanis a tapasztalat azt mutatja, hogy a pedagógusok…..
Több, mint fél évszázaddal ezelőtt küldték el két számítógép között az első digitális jelet. 1969. október 29-én az UCLA informatikai professzora és egy végzős hallgató elküldte egymásnak az első digitális jelet. ..
ectr 2020.10.30 16:41:53
@bubib: ha magát a kifejezést vizsgáljuk, mint "internet", akkor valóban még előrébb kell mennünk az időben. Ugyanis egy 1974 -es TCP-protokollról szóló tanulmányban jelent meg elsőnek ez a kifejezés. 77-ben pedig már több, mint 100 csomóponton zajlott a kapcsolat. Az internet kialakulását mégis 1969-től az ARPANET "háziasításával" (polgári használatra szánt protokollokkal) jegyezzük. Igaz kevés általánosan elfogadott protokoll volt, de a forgalom megindítása miatt ez a dátum szerepel a szakirodalmakban is. Ezen persze lehet vitatkozni és más szakirodalmakat idézni, de ezt megteheti személyeskedés nélkül is.
ectr 2020.10.30 18:50:29
ectr 2020.10.30 20:28:54
@Matyas_kiraly: a bevezetőben általános köznyelven fogalmaztam, bár ilyen formában ez valóban nem helyt álló. Szakmai vita lejjebb! A moderálási szabályok értelmében fogalmazza újra mondanivalóját trágár szó nélkül. Továbbá sértő, személyeskedő hangnemben sem fogadható el komment. Egyebekben ez a hozzászólása törlésre kerül.
A cél az, hogy a webhelycímek elrejtése megnehezítse az adathalász támadásokat. A változás októberben kerül bevezetésre és nem tudni hány felhasználót érint majd. A Chrome 86 tesztje nem érinti a vállalkozások által regisztrált eszközöket...
A digitális eszközök (laptopok, táblagépek és okostelefonok) használata a tantermeken belül is izgalmas lehetőségeket kínál a tanulás elmélyítésére. Felszínre hozhat olyan kulcskompetenciákat, mint kreativitás, együttműködés és logikus gondolkodás, kollaboráció, problémamegoldás stb... Ugyanakkor…..
Márciusban hideg zuhanyként érte a szülőket és tanárokat, hogy a tanévet digitális munkarendben folytatjuk tovább. Ez számos kérdést vetett fel a szakmában. Ugyan hogyan lehetne egy hétvége alatt átállni a digitális oktatásra? Tudtuk, hogy döcögni fog. Azt is tudtuk, hogy a falvakban és szegényebb…..
Március elején a facebook felhasználók arra eszméltek, hogy totál megváltozott a közösségi oldal felülete. Más design új köntösben. A nagyobb gombok és az átrendeződött felület sokak számára volt zavaró. Ekkor még azt gondoltuk, hogy a változás egy gombnyomással visszaállítható a klasszikus…..
Mindjárt itt a tél, ami egyáltalán nem kedvez a kinti sportok szerelmeseinek. A futók ilyenkor a szögre akaszthatják a cipőt, vagy lemehetnek az amúgy is már zsúfolt termekbe, ahol sokszor lehetetlen szabad futógépet találni és legalább 1-2 órára birtokba venni azt. Mit tehet ilyenkor az ember…..
Elképesztő meglepetés és óriási fordulópont következett be ma hajnalban a vegasi Mr. Olympia színpadán. Alig egy hónapja még arról írtunk, hogy Shawn Rhoden a tavalyi Olympia nagy csalódása volt és bár éreztük, hogy idén javítani akar, de arra mi sem számítottunk, hogy képes lesz megakadályozni…..
ectr 2018.09.16 16:30:33
@Kelly és a szexi dög: közönség díjas! Tényleg szimpatikus a pali. Show-t csinál a színpadon. Olyan ő, mint a teniszben Monfils :D
A sportos emberek magabiztosak, jó a megjelenésük, kiváló a szorgalmuk, tűrőképességük és megtanulnak lemondani bizonyos élvezeti dolgokról. Ilyen egy jó sportoló, akit a sport megtanított a becsületességre, a csapatmunkára, az empátiára, a kudarc elviselésére stb... A sport tehát nemcsak a sokat…..
Mennyit nyomsz fekve? Mi a vége? A saját testsúlyodat ki tudod nyomni? - pár kérdés az edzőteremből, amit gondolkodó ember nem tesz fel a másiknak, csak azok, akik mindig mások véleményére adnak. Önmagukat másokhoz méricskélik és az jelenti nekik a tiszteletet, ha 2 tárcsával többet raknak a rúdra,…..
Szeptember 13-16, Las Vegas, Mr. Olympia. Ezt a dátumot minden testépítő beírta már a naptárába. A világ legrangosabb testépítő versenyén, idén is olyan fizikumok mérik össze szimmetriájukat, mint Phil Heath, Dextrer Jackson vagy Shawn Rhoden. Igaz a tavalyi első hármat tekintve, Phil kivételével…..
ectr 2018.08.22 17:01:28
@vit: Nekik már a fehérje a legkevesebb gondjuk :) De ne menjünk el ebbe az irányba. A testépítésben ilyen a versenysport. Szteroid nélkül nem megy. Zárjuk is rövidre a téma ezen részét és koncentráljuk a Mr. Olympiára, mert anno (részben) Schwarzenegger is ettől lett híres, azóta mégsem vágják mindig a képébe, hogy szteroidokkal könnyű volt. Kérdésedre válaszolva: szerintem Phil Heath mellékállásban kőművessegéd! :)
ectr 2018.08.23 09:38:59
@masada: a növit kellene visszavenni, akkor talán nem lenne ilyen nagy belük és újra láthatnánk vékony derekú testépítőket.
ectr 2018.08.23 11:17:14
@nyuszmam: kire gondolsz?
Manapság, aki diétázni szeretne - akár fogyáshoz akár gyúráshoz -, annak nem árt tisztában lennie a bevitt ételek kalóriatartalmával. Azonban a kalória önmagában arra nagyon kevés, hogy megtudjuk, egészséges-e amit fogyasztunk, vagy épp ellenkezőleg. Ahhoz jó lenne tudni a bevitt tápanyag rost,…..
ectr 2018.08.22 19:00:43
@midnightcoder2: Ügyes vagy! A cikk épp erről szól. Megfejtetted.
ectr 2018.08.22 21:14:36
@ételizésítő: inkább írtam kalóriát és magyarázkodom neked, mintsem 20 másiknak, akik értetlenkednek a kilokalórián. Szerintem üsd meg a gasztrobloggereket és mindenki jól jár.
ectr 2018.08.22 21:19:51
@Semmelwers Ignác: köszi szépen. Ezek szerint a nyelvi megmondóink pontatlanok voltak ilyen téren is. :)
"Nem csak a 20 éveseké a világ." Énekelte Aradszky László, aki pont a mai posztunkban szereplő nagyikra gondolt, miközben hatalmas slágerében az örök fiatalságra utalt. Tévedsz, ha azt gondolod, hogy csak a fiatal generáció lehet "tökös", vicces és jó fej. Van a nagyiknak egy olyan kemény magja,…..
Ahogy az ismert mondás tartja, ismétlés a tudás anyja… sok-sok ismétlés meg az IZOMTÖMEG anyja. Ennek szellemében ismételjük is át az előző cikkből tanultakat, hogy mi is a guggolás. "A guggolás lényege, hogy a csípő-, térd- és bokaízületekben létrejövő mozgások segítségével ereszkedünk és…..
A Tabata edzésmódszer japánból származik. Feltalálója Izumi Tabata professzor, akinek az elsődleges célja ezzel az edzésmódszerrel az volt, hogy feljavítsa a japán gyorskorcsolyázók teljesítményét. A módszert tesztelték is, ami bebizonyosította, hogy a sportolók teljesítménye javult ettől a…..
ectr 2018.08.20 14:52:57
@czerka: pedig ott a válasz a kommentedben. Ehhez nem kell aerobik órát venni. Okostelefon, füles és hajrá!
ectr 2018.08.20 16:10:30
@NeDuddGi: a "megmondom a tuti" itt nem helytálló. Van olyanunk is, de ez pont nem, mert egyénre kell alakítani ezt az edzést is. Fogd fel inkább ajánlásként. :)
A sztár és celebvilág legnagyobb átka, hogy minden lépésedet kamerákkal követik. Ha egyszer megszokod, utána olyan lazának tűnsz a kamerák előtt is, mintha a családod előtt végeznéd apró-cseprő dolgaidat. Így aztán előfordul, hogy a sztárok, annyira a komfortzónájukban vannak a kamerák előtt is,…..
Vajon hogyan lehetséges az, hogy valaki úgy lesz csinosabb, hogy közben a súlyából egy dekát sem ad le? A válasz a zsír és az izom különbségében keresendő. Természetesen nem a súlyukra kell gondolni, hiszen nyilvánvaló, hogy 1 kg zsír ugyanannyit nyom a mérlegen, mint 1 kg izom. A különbség a kettő…..
ectr 2018.08.16 09:27:34
@Up!: szeretnélek emlékeztetni, hogy ha valaki kivisz egy sörös dobozt a kukába, amit hétfő reggelente kihúz a járda szélére az még nem sportolás. Majd ha napi szinten űzöl valamit 1-2 órán keresztül, akkor sportolsz. És lesz kockás hasad is. Az már persze más kérdés, hogy fedi-e a kockákat némi zsírszövet vagy sem, de attól még ott lesz! Ha te sportolnál akkor nem írnál ilyen óriási baromságokat. Egyébként számos rekreációs tevékenység magába foglalja az aktív sportolást. Valakinek ez jelenti a kikapcsolódást, sőt egyesek ebben élik meg a flow érzést is, miközben leszarják, hogy kockás a hasuk vagy sem. Egyszerűen a sporttól fitté válnak. Ne akard már bemesélni nekünk, hogy aki edz, az kisebbségi komplexusos. JÓ? Te is csak egy lehetsz a sok közül, aki dobálózik a szavakkal és szerintem irigy is vagy. Nézz magadba egy kicsit!
ectr 2018.08.16 09:57:41
@Up!: Melyik részére gondolsz a 3. bekezdésének, ahol azt írta, hogy egészséges akar maradni, mert nem akar kifózist és egyéb ortopédiai betegséget 50 éves korára? Vagy arra, amikor az esélyegyenlőségről ír. Szeretnélek arra is emlékeztetni, hogy Magyarországon 1919 óta szavazati joga van a nőknek és képzeld a konditerembe is járhatnak. Amúgy a szarkazmus nem áll jól neked. Szerintem ne erőltesd! :)
ectr 2018.08.16 16:21:52
@Zabalint: nincs is ezzel baj, hogy kinek mi tetszik. Ott szakadt el a cérna, amikor a testképzavart hozták párhuzamba a fitt, kicsit izmosabb lányokkal. Ami amúgy előfordul ebben a sportban, de nem kell általánosítani.
Egy néző küldte be a fotót a tegnapi RTL hírekbe. Ott arról számoltak be, hogy az állat egy Jász-Nagykun- Szolnok megyei sertéstelepen jött a világra pár napja. A fotó bár nem a legjobb, mégis jól látható rajta, hogy az állat orra nem nőtt hosszúra és a szemei a megszokottnál is közelebb vannak…..
Egy angol férfi szúrta ki az ebay-en azt a különleges veterán repülőgépet, amit egészen pontosan 1000 fontért, azaz cirka 360 ezer forintért árultak. Paul Greig az ismerőseivel dobta rá össze a pénzt és mivel neki volt egyedül sörkertje, ezért kézenfekvő  volt, hogy hol fogják kiállítani a veterán…..
ectr 2018.08.14 14:13:56
@metartADMIN: az a piszkos betű midig beragad a klaviatúrámo :(
A mimika, másképpen arcjáték, az érzelmek tükre. Az öröm, a szomorúság, a félelem, a harag, a düh, az indulat, az undor, unalom, érdeklődés, együttérzés, sajnálkozás verbális közlés nélkül is kiolvasható az arcokból. A mai posztunkban lévő lányok tudatosan igaz, de arc mimikájukkal, pontosabban…..
Az ember hajlamos a lustaságra, ezáltal elhagyja magát és hamar azon a ponton eszmél fel, hogy szinte undorító ami körülötte van. Gondolok itt a felhalmozódott szennyes ruhákra, mosatlan edényekre vagy akár a kertben lévő kerti bútorokra. Ha csak egy kicsit is erőt veszünk magunkon és legyőzzük a…..
ectr 2018.08.13 07:11:31
@midnightcoder2: szerintem azok nagynyomású fecskendővel simán le lettek nyomva. Ezek közül a kültéri pad és a szék lett felújítva inkább.
Annak az esélye, hogy valakit villámcsapás ér, igen csekély. Az áldozatok 90%-a túléli az incidenst, de rendkívül komoly sérüléseket szerezhetnek. A testen maradandó nyomok is keletkezhetnek, ilyen például a Lichtenberg-féle mintázat. ..
ectr 2018.08.12 11:39:53
@erkölcsi hulla: "Nemrég láttam videót neten, megy a csávó valahol, belecsap 1 villám, felkel, továbbmegy 10 métert, MÉG egyszer belecsap...na arra már nem kelt fel."

ez annyira releváns, hogy kérjünk a linket, most!!
ectr 2018.08.12 14:58:54
@Szél Bernadett börtönben van már?: valség számításban verhetetlen Dr. Kurdics János. Ő biztosan pontosabban meg tudná határozni. Maradjunk inkább akkor annyiban, hogy igen csekély az esélye. De 0 valsége semmilyen eseménynek nincs.
ectr 2018.08.12 20:34:11
@]{udarauszkasz: nekem hasonló élményem volt egyszer horgászás közben. Botok bent, villámlik, szakad, rossz fém nyelű esernyővel ültök a parton. Egyszer csak egy nagy csattanás és ezzel a hanggal együtt eldobtam a kezemből az esernyőt. Mit ne mondjak, megbizserelt rendesen. Tőlem pár száz méterre csaphatott le.