Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gniusz

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Remek ötlet, hogy a társasházakban lakókat havonta egyszer fel kell keresnie a közös képviselőnek, és tájékoztatnia kell őket, a rezsiharc aktuális állásáról. Ezen az úton nem állhatunk meg, nertársak! A buszvezetőknek legyen kötelességük minden ötödik megállóban…..
Gniusz 2013.11.27 14:22:25
@viktorianus: vélhetően igazad van hiszen neked gondolkodnod is kellett a poszt előtt de nagytudású vezetőink sajnos gondolkodás nélkül mondanak ekkora hülyeségeket... csak veled ellentétben ők komolyan is gondolják...:(
Kósa Lajos becsukná a menedékkérőket. Vajon mit szóltunk volna hozzá ’56-ban, ha idegenrendészeti őrizettel fogadnak mindenhol a világban? Az Amnesty Magyarország cikke.   Debrecenben megnő a menedékkérők száma. A Jobbik azt hazudja, hogy a bűnözés is nő és…..
Gniusz 2013.05.27 04:46:58
Csak kérdezném hogy a kedves hozzászólók közül kik a debreceniek? Kik azok akik életvitel szerűen itt élnek Muad-on kívül? Lehet itt személyeskedni, de addig amíg a nem debreceni hozzászólók nem "húzták fel" a csapókertiek vagy a Sámsoni út környékén élők cipőjét addig nem igazán tudják miről beszélnek, és ez a kedves szerzőnek is szól, ha esetleg nem debreceni illetőségű (ha mégis akkor bocs és irigyellek hogy még nem találkoztál a "védelemre" szoruló menekültekkel). Az meg, kedves szerző, hogy Lajos hülyeségeket beszél már rég nem újdonság Debrecenben.
Mindenesetre:
-olyan emberek érkeznek olyan tájakról, adott esetben olyan kórokozókkal a szervezetükben ami nekik nem kunszt, minket meg leterít (jelzem érkezéskor egy alap háziorvosi szintű egészségügyi felülvizsgálat van a menekülttáborban)
-ha nekem menekülnöm kellene innen (ki tudja, ha a dolgok így mennek tovább....), akárhova mennék az irataim nálam lennének(azonosítás) és próbálnék az első alkalommal munkát keresni (tudom bas**ot nehéz lenne, de megpróbálnám ami a debreceni menekültekről nem mondható el)
-nincs hétvége Debrecen belvárosában anélkül hogy az állomás lakói valahol ne keverednének balhéba, vagy a helyiekkel, vagy egymással
-igen valóban zaklatják a fiatal vagy nem olyan fiatal lányokat
-évekig az volt a taktikájuk hogy felszednek egy csajt (legyen az bármilyen rusnya) és megpróbálják úgy megszerezni az állampolgárságot
-igen személy szerint nekem is volt már velük kellemetlen élményem a 19-es buszon (részegen és csoportban olyan "bátrak" mint a hiénák)

Legyünk egy kicsit reálisabbak. Nem az a baj hogy menekültek, nem az a baj hogy más vallásúak, nem a a baj hogy más a színük. A baj, hogy visszaélnek a vendégjoggal. Persze lehetne ezt azzal magyarázni hogy a kulturális különbségek miatt, de van egy régi mondás: "Ha Rómában jársz viselkedj úgy mint a rómaiak". És nem hiszem, hogy van olyan kultúra ami a szexuális, vagy erőszakos atrocitásokat, lopást, garázdálkodást akceptálja.
Képzeljük el, péntek reggel fél tíz van, kint langy májusi szél lengedez, az irodájában kávéscsészéjére támaszkodva arról álmodozik a fővárosi önkormányzat kommunikációs munkatársa, hogy már csak négy óra és indulhat a balatoni vityilóba sövényt nyírni, szusszanni…..
Gniusz 2013.05.19 08:10:48
@sixx: és épp ez benne a szomorú, hogy egy ilyen "közlemény" a média része lehet ma Magyarországon
Az egyik legjobb rész az az egyébként is kiváló Columbóban, amikor a zsenik klubjában nyomoz a híres hadnagy. A klub elnöke - egy kellemetlen modorú, középkorú fickó - annyira el akarja kényeztetni fiatal szeretőjét, hogy elsikkasztja a klub vagyonát, erre pedig évtizedes…..
Vastagbőr Trafikügyi mondatok 2013.04.30 09:01:00
Pénteken még a földbérleti pályázatokhoz hasonlítottuk a trafikbotrányt, mára (tegnapra) viszont kiderült, hogy annál sokkal durvább. A 2/3 eddigi legmocskosabb biznisze, amit persze foggal-körömmel védenek. Az érdekes pályázók tömkelege miatt feltámadt össznépi érdeklődés…..
Előre az új mozgalomért nertársak! Már ott tartunk a Nagy Országátalakításban, hogy GondosGazdánk államosítja a csajozást. A Nemzeti Gyermekütemezési Hivatal felállítására még picit várni kell, de a legjobb úton haladunk a kereszténykonzi mázzal leöntött kisztábor hangulat…..
Gniusz 2013.04.12 06:27:16
@kormányzó: És hamarosan lesz fapados Dubai-ba is bár erre a járatra csak a gazdag táborozók és azok közül is csak a fiúk juthatnak fel, - bár kereszténykonzi politikus felebarátainktól a hímsovinizmus nem áll távol így ez rendben is van - de ezeken a dubai tanulmányutakon minden táborozó egyetemista fiúcska mellett ülni fog egy személyi instruktor akik szaktudásáról Kedves Ferenc milliárdos ad ki igazolást :D
Gniusz 2013.04.13 03:23:10
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: és kedves Kormányzó,

én konkrétan a Dubaiban keményen dolgozó honleányainkra gondoltam a személyi instruktorok alatt akiknek a népnemzetimagyarkeresztényileg elfogadott népnemzetimagyarkeresztény nevében minimum egy "y' vagy "w" is szerepel. És velük töltik a tanulmányutakat, kimondottan a családalapítási technológiák és az óvszer nélküli fogamzásgátlás lehetőségeinek feltárása kapcsán, esténként pedig a helyi táncházakban az ottani néphagyományokat ápoló hastáncosokkal cserélnek eszmét a tánc közbeni helyes testtartásról. A "megesett" táncházas fiatalok érdekében - lévén az abortusz halálos bűn - egy nemzetközi örökbeadási program is indulhatna (M)olaj sejk projektnéven :D. Ráadásul kedves felebarátaim a család fogalmába a férfi és férfi közötti viszony nem fér bele, így nem is értem hogy NERniában ez hogy juthatott eszetekbe?? :D (a túl közeli férfibarátság kipróbálása egyébként is azonnali táncválasztó tagságuk megszűnésével is járna).
Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára tegnap Debrecenben újabb kormányzati mozgalmat jelentett be: Május 26-án "Táncválasztó, párválasztó" címmel mozgalmat indítanak egyetemista korú fiataloknak, hogy…..
Gniusz 2013.04.12 00:43:16
@Sunder: Azt hittem behugyozok a röhögéstől :D mikor olvastam a kommented....de most komolyan ez lenne a Hazafias Népfront 2.0 vagy mi??
Tegnap elfogadta a parlament az egyéni nyugdíjszámlák nyilvántartásával kapcsolatos törvénymódosításokat. Az esélyegyenlőség jegyében mindenki nullával kezd. A legújabb blöff. Megszületett az egyéni nyugdíjszámla, az apró szépséghibája a dolognak, hogy az eddigi…..
Gniusz 2013.04.09 21:47:25
@mrZ: Te nagyon okos szerinted a MANYUP mire szolgált volna....MAGÁN nyugdíj pénztár. Az öngondoskodás egy formája volt

Azért az vicces, hogy az átlépésnél azzal fenyegettek, hogyha nem viszed át állami kasszába, elvész a pénzed....na ez az überbukta állambácsi
Nem a felsőoktatás helyzetéről és nem a tandíjról szeretnék írni, ebben az ügyben ugyanis duplán elfogult vagyok: egyrészt a munkahelyét féltő egyetemi oktatóként, másrészt egy ésszerű mértékű, a tanulást és a minőség számonkérését ösztönző tandíj híveként.…..
Gniusz 2012.12.11 06:11:19
Ebben az egész hajcihőben a kormányzat kommunikációja duplafedeles és többször is ellentmondásos. Nincs tandíj de a 10 ezer férőhelyen kívül nincs ingyenes képzés sem (arra azért kíváncsi vagyok kik kerülhetnek be ebbe a - nevezzük így - "felső tízezerbe"!?) Ha nem fértél be, ne bánkódj még mindig ingyen tanulhatsz sőt állambácsi megdob pénzzel is csak úgy hivják diákhitel. Ilyenem nekem is van...7 éve végeztem...5 nappal a diplomám átvétele után munkába álltam...mondom még mindig megvan és nem tudom mikor fogom teljesen visszafizetni mert 7 év alatt olyan kiváló munkaadóim voltak hogy sokszor feketén minimálbérért és minden sz@rt lenyelve dolgoztam mert ha nem tetszett lett volna a helyemre 100 másik. És amilyen mostanában a foglalkoztatási ráta....hát nem biztos hogy felvenném a D2.0-át havi 50 rongyos alapon. Akkor inkább egy jó CNC eszetrga képzés OKJ-n, és én anno 3 évig havi 15 ezret vettem fel és nem azért hogy eligyam és cafatokra bulizzam az agyam.

Ebből következik a másik ellentmondás...nem is olyan rég még a kiváló kormányzati kommunikációs agytrösztök szültek meg - nem tudom milyen hosszú vajúdás után - egy kampányfilmet arról, hogy a fiatal egyetemista korúaknak miért nem szabad elmenniük innen. Bár a kavintonra még nem szorulok rá, de ha jól emlékszem a film egy olyan nyarat festett le amit végig bulizott 4-5 fiatal(de nem ám csocsó és vizezett csapolt a sarki hangulat karbantartó kombinátban...ááá az nem trendi...fesztivál, sétarepülés motorcsónakozás a tavon (életszerű). Kérdem én...ha ezzel csábítanak maradásra (és kibírjuk röhögés nélkül mi akik panelban nevelkedtünk) akkor a másik oldalról miért sugalmazzák, hogy ha így maradna az ingyen képzés, az csak a lébecolásról és bulizós 4-5-6 vagy ki tudja hány évről szólna a huszonéves hallgatóknál.

A harmadik: ha ingyen a képzés akkor miért várják cserébe hogy szaktól függően 5, 8, 10!!! évet itthon szolgáljon hallgató miután végzett. Mert ha ingyen van akkor nem tartozik érte semmivel. De ezt azzal indokolták, hogyha állambácsi fizeti a képzést akkor el is várhat valamit, de nem állambácsi finanszírozza hanem szerencsétlen hallgató diákhitelből amit kamatostól visszafizet ha felveszi, márpedig felveszi ha tanulni akar. (7 éve fizetem még nincs kész és miközben ezt írom csak tovább kamatozik). Tehát akkor ki fizeti??? az ingyenes??? felsőoktatást?

Egyéb: A kedvencem a keretszámok csökkentése. Az hogy a kevesebb férőhely több diáknak ad lehetőséget a bekerülésre????? és ezt képes egy narancsos pártkatona a médiának így belemondani kamerába. Ezon már csak vinnyogok és röhögök, (sajna nem vinnyogva röhögök, talán jobb lenne). De az is vicces hogy elitképzésről beszélnek miközben a pártot egyre-másra érik a plágium vádak. Amúgy könyörgöm milyen elit képzés?? Nekem annak idején minden érettségi tárgyból virítanom kellett a tudást és biztos ami biztos felvételiztem is és még így is esélyes volt a pótfelvételi. Most ha valaki vegyész akar lenni elég ha kivágja a rezet az emeltszintűn bioszból és kémiából. Az már nem számít hogy nem tud számolni esetleg nem ismeri a magyar nyelv alapvető szabályait vagy pölö.: egy sárga csekk kitöltése gondot okozna neki mert funkcionális analfabéta. Van ilyen, sőt van is a környezetemben ilyen ember. Ez nem elitképzés. Ez szakképzés.

De a legérdekesebb, hogy mindenki azon kesereg hogy a természettudományos képzésre mekkora szükség lenne de azért ott is húztak a létszámon. De a nagy elvonások közepette azért örvendetes hogy vannak ahelyek ahol nőtt a keretszám. Nem találjátok ki hol...na??....valaki?....szabad a gazda??? A közigazgatási egyetemen (erről egyébként csak nekem jut eszembe párhuzam a régi Marxista egyetemmel???). Mert tényleg kiválóan képzett közszolgákra óriási szükség van (abba most ne menjünk bele milyen egy városházi ügyintézés, szerintem mindenkinek volt már hozzá "szerencséje").

Ja és az összegek. Nevetséges, hogy európai viszonylatban is magas a tandíj - jajj mit beszélek hiszen itt olyan nincs - akarom mondani az önerő összege. Vállalhatatlan egy átlag magyar családnak. Anyám add el a házat...a kocsit...és vegyél fel CHF hitelt mert szeretnék diplomát.

Én 7 éve végeztem, volt olyan szerencsém, hogy én tényleg ingyenes képzést kaptam, sőt jól is tanultam így még ösztöndíjam is volt. Igaz semmire (jegyzet, külön nyelvóra, és igen egy-egy buli a csoporttársaimmal) nem volt elég ezért vettem fel én is a diákhitelt, sőt 3. és 4. évben amikor már kevesebb tárgyam volt dolgoztam is a nappali szak mellett, hogy ne kelljen a szülőktől kérnem (nekik sem volt és van még 2 testvérem). Most 6 év média munka után - rengeteg szart, bizonytalanságot, szívást, vállakozósdit lenyelve - most egy multinál vagyok két nyelven beszélek és magyar viszonylatban egész jól keresek de mir ide jutottam majdnem 7 évig voltam a szopócső rosszabik végén. (de így végre esélyes hogy viszafizethetem a diákhitelem hamarabb). Ha most lennék végzős középiskolás esélyem sem lenne a diplomára, jó munkahelyre. mert a felső 10 ezerbe nem vagyok benne és ha most lennék 18-19 éves biztos nem adósítanám el magam egy életre ilyen fiatalon.