Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pókfonál

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Új rendelet vonatkozik azokra a gazdálkodókra, akik számláikat szoftverrel állítják ki. A 2014.július 1-től hatályos 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet szerint minden számlázó szoftvert be kell jelenteni a NAV felé. A bejelentési kötelezettség a gazdálkodót terheli, és…..
Miként alakul ki egy új vállalatirányítási megoldás? Az út hosszú, amíg az ötlet megszületésétől eljutunk a nagyközönség által birtokba vehető megoldásig. Most tekintsük át az alapértékeket, amit a Számadóban megfogalmaztunk:  A kisvállalkozások igényeire…..
Előző posztomban a komplex informatikai-vállalatirányítási projekt árazásáról írtam. De mi a helyzet az úgynevezett dobozos termékek esetén? Általában ezek a nagyobb termékek alapján kialakuló egyszerűsített megoldások, ezek árazásában a korábban említett tényezők…..
Időről időre szembesülök olyan kérdésekkel is, hogy ugyanazon feladatra készült más-más termékek között miért van akár tízszeres árkülönbözet? Valóban, sokszor igen nehéz válaszolni erre. Mégis, vannak alapelvek, amiket érdemes röviden áttekinteni. Csodák nincsenek.…..
A hvg.hu oldalán megjelent egy cikk arról, hogy a Magyar Posta egy elektronikus okirat kézbesítő eljárás informatikai fejlesztésébe kezd. A cikk az alábbi linken olvasható: http://hvg.hu/kkv/20130227_Oriasi_beruhazasba_fog_a_Magyar_Posta# Kollegám évek óta mondja, és azt hiszem,…..
Valóban, csakhogy nem annyira szépsége miatt, hanem azért,mert éppoly kockázatos megrendelni bármelyiket is.. És persze a másik fél részéről, az elkészítést „bevállalni”. Nos, azt a nem kevéssé pesszimista álláspontot megpróbálom kifejteni. Emberünk talál magának egy…..
A nagy karácsonyi menet ideje alatt jelent meg az új, GOP 2012-2.1-1/B jelű pályázat, amiről lényeges tudni, hogy csak 2013. február végéig él, addig kell tehát beadni a pályázatokat! Az idő tehát meglehetősen rövid, de szó sincs arról, hogy lehetetlen helyzetről lenne szó. A…..
A KATA körbe bejelentkezett vállalkozók számára nagy segítséget jelenthet egy megfelelő számlázó program. Mitől lesz megfelelő? Attól, hogy képes a számlák kiállításán túl valamiféle bevételi összesítésre is. A KATA alanyainak pontosan kell követniük, hogy a tárgyévben…..
Korábban bőségesen írtunk a 2013-ban bevezetésre kerülő, az adózást érintő változásokról.  A számviteli és a gazdasági informatikai szakma már hozzászokott, hogy minden év végén kisebb-nagyobb mértékben, de fel kell, készüljön az új év új feladataira. És persze…..
Fő szabály szerint a kisadózó vállalkozás által a vállalkozási tevékenységével összefüggésben bármely jogcímen és bármely formában mástól megszerzett vagyoni érték, ideértve a tevékenység végzéséhez kapott támogatást és a külföldön is adóköteles…..
Elsősorban annak, az egyéni, vagy társas vállalkozónak, aki elsősorban lakossági szolgáltatást végez, nincs alkalmazottja, nem jelentős a tevékenységében az anyagköltség. Melyek az előnyök: Egyszerű adminisztráció, egy alkalmas számlázó programmal meg is lehet oldani a…..
Kinek jó a KIVA? Nem könnyű a választ megadni. Ez az adózási forma kiváltja a társasági adó, a szociális hozzájárulás, és a szakképzési hozzájárulás adónemeket. mivel nem tételes adózásról van szó, a megoldás nettó haszna, vagy vesztesége csak modellezéssel…..
A KATA, mint adóbevallási forma jelentős egyszerűsítés, amivel sok vállalkozás képes élni. Igaz ez tipikusan a lakossági szolgáltatásban résztvevő egyéni vállalkozásokra. Valóban helytálló, hogy ezekben az esetekben nincs szükség könyvelőre, amit ebből a bevételből nem is…..
Mi a bevétel KATA esetében, és milyen nyilvántartásra kötelezett a KATA adózást választó. A bevétel fő szabály szerint mindazok a pénzügyi eszközök (készpénz, bankszámla jóváírás, vagyoni érték megszerzése), amely a gazdasági tevékenység eredményeképpen megszerez. A…..