Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eusys

5 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két rövid megjegyzés az elején. Mikor népszavazást kezdeményezett a Más Politika a Munka Törvénykönyvének egyes elemiről, akkor bizony szinte kérés nélkül állt mögé az ellenzék segíteni. Szolidaritás, MSZP, DK aktivistái is gyűjtötték az aláírásokat négy különböző…..
eusys 2013.01.27 22:27:07
@Pop40: azért a mostani szakadás és Schiffer döntése igenis gyengítheti a fideszt. sok olyan csalódott fidesz-szavazó van, aki szívesen szavazra másra, csak az még véletlenül se legyen semmiféle szövetségese a maszopnak, fletónak stb. vagyis számukra (és szerintem nem kevesen vannak) jó választás lehet az lmp.
Az okirat-hamisítással kapcsolatban az a fő probléma, hogy a felelőség megállapítása az elkövető felderíthetőségéhez kötött kategória. Ez az ok, amiért tévesen azt gondolnánk, hogy egy elektronikusan aláírt és időbélyegzővel ellátott dokumentum nagyobb biztonságot…..
A gyakorlati életben azonban lényegesen több okirat végzi feladatát a gazdasági és a hivatali életben mint amennyi aláírással és tanukkal, vagy elektronikus aláírással és időbélyegzővel rendelkezik, vagyis az okiratok jelentős része egyáltalán nem rendelkezik a hitelesítés…..
Az okirat-hamisítás jogi megítélésének tárgya nem a vagyonban, hanem a közérdekben található, amely az okiratokhoz mint kiváló bizonyítási eszközökhöz fűződik. Az okiratnak bizonyító ereje az okiratot a jogélet kiváló biztosítékává teszi, ennek a biztosítéknak…..
Az okirat az eljárásjogokban olyan bizonyítási eszköz, amely a benne foglalt tények, adatok, nyilatkozatok, körülmények, cselekmények valóságát bizonyítja. Az okiratra vonatkozó rendelkezések érvényesek minden olyan tárgyra, amely műszaki vagy vegyi úton adatokat rögzít…..
Egy dokumentum hitelességével kapcsolatosan valamelyest eltolódik a köznapi és a jogi értelmezés. Köznapi értelemben egy dokumentum hitelessége elfogultsági kérdés, vagyis a megítélés attól függ, hogy a dokumentum tartalmi és fellelhetőségi körülményinek függvényében az…..