Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Engineer

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A morgás joga Baja - kinek a baja? 2013.10.18 23:35:52
Vajon mennyit ér egy szavazat? Attól függ - ha billegő a körzet, akkor elég sokat, ha meg más párt viheti el a képviselőhelyet, akkor bizony nagyon sokat. Ha pedig konkrét összegekről akarunk tudni, most már e tárgyban sem kell találgatnunk: "Ötvenezer forint és két köbméter…..
Megbuktatok. Megbuktatok, már a nemzetközi porondon, megbuktatok már a gazdasági területen, demokrácia kritériumokban és országvezetésben. Most egy hóesés buktatott meg Titeket. Nem kicsi hóesés és nem kicsit buktatott meg Titeket, hanem nagyon. Semjén lovagol...…..
The Engineer 2013.03.15 15:21:56
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Stefike, ki nem szarja le Amerikát?? Az, hogy ott mi van legyen az ő bajuk.

A korábbi cifra körmondatos érveid után ez a szöveg elég gyenge ellenérv.
The Engineer 2013.03.15 15:33:56
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Stefi! Itt kibukott a stílusodból, hogy a nickneveddel ellentétben nem egy finom hölgy vagy :)

Amúgy meg elolvasva a cikket: egy kicsit durvább lehetett az amerikai helyzet (3x annyi hóval). Meg ebből nem derül ki igazán, hogy ott hogyan kezelték a helyzetet..

Amúgy meg itt élünk, ne amerikához hasonlítgassuk magunkat.
Azt, hogy milyen idő lesz március idusán, 4-5 napja pontosan lehetett tudni. A hőmérsékletét is, a jellegét is elmondta az Országos Meteorológiai Szolgálat, az Időkép, amatőr meteorológusok sora, fent volt a GFZ-modellen. Olyan persze előfordul, hogy amíg nincs itt a hóförgeteg,…..
A miniszterelnök a jelek szerint valami egészen más realitásban él - mondjuk úgy: Viktor Csodaországban -, vagy pedig tudatosan és gátlástalanul hazudik. És hogy őszinte legyek, nem is tudom, melyik a rosszabb. De attól tartok, hogy momentán a legrosszabb forgatókönyvet látjuk…..
The Engineer 2013.02.15 17:11:05
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Kedves Stefi! Ha már nagyon osztod az észt valamiről, akkor illik annak előtte utána nézni! Ki kéne Viktor s*ggéből szállni.
Az államadósság 85% közelében sem volt:

osszefogasazallamadossagellen.hu/az_allamadossagrol
The Engineer 2013.02.15 17:11:40
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Kedves Stefi! Ha már valamiről nagyon osztod az észt, annak illene előtte utána nézni, és nem kamuadatokkal dobálózni.

Az államadósság a 85% közelében nem volt:
osszefogasazallamadossagellen.hu/az_allamadossagrol
Bárhova nézek, ott vannak. Rengetegen - de csak első látszatra. Valójában csupán borzasztóan hangosak és aktívak. Nem csodálom: hatalmas, felgyülemlett, tehetetlen dühüket máshol már nem nagyon tudják levezetni, és Opera előtti  csoportos bóvli-skandálás se lehet minden…..
The Engineer 2013.02.10 14:44:02
@Ouroboros:

Kösz az infót. Nem voltam teljesen biztos benne, hogy már bevezették e.
Ha jól emlékszem ennek eldöntését rábízták az önkormányzatokra.
The Engineer 2013.02.10 14:50:50
@Balibgeczyk:

A bérek 220 bruttó felett nőttek, alatta csökkentek.
A munkanélküliség csak a sok közmunkás miatt csökkent.
Rezsi: barátnőm anyukája háborodott fel azon, hogy hiába csökkentik a gázt. A többi (szemét, villany, stb) többel növekszik, mint amit nyernek a fűtésen.
Nyugdíjak: muszáj növelni, mert mégis csak ők a biztos szavazóbázis.

Amiben igazat adok, hogy az mszp nagyban tehet az ország lejtőjéről, de ugyanúgy a fidesz is, akik a második mszp ciklus alatt minden értelmes döntést akadályoztak, hogy meglegyen a kétharmaduk.
The Engineer 2013.02.10 15:13:03
@Balibgeczyk:

Milyen bérkompenzáció??
Akármelyik alacsonyabb jövedelmű ismerősöm megmondhatja, hogy kevesebbet keres 2010 óta. És akkor még ne is beszéljünk a tökömtudja hányadik új adóról, ami még lejjebb húz minket.

Az is oké, hogy 2 év alatt nem lehet csodát tenni, de mégis akkor miért mondták még anno, hogy 2012 az elrugaszkodás éve lesz (mondjuk az is lett, csak a szakadékba). Ezen kívül már hányok attól, hogy egyfolytában magukat istenítik, hogy ők milyen sikeres gazdaságot teremtettek, csak épp eredményét nem látom.
Magyarországon 1989 óta beszélhetünk mobiltelefonálásról és bár már 24 éve létezik itthon ez a lehetőség, mégis sokan csak jóval később kapcsolódtak be az infósztráda ezen szegmensébe. Azóta mindenkinél eltelt jó pár év és a szolgáltatói csereberék mellett a…..
The Engineer 2013.02.01 11:20:38
@Tomi from Space:

Használom ezt a programot, de ugye nem minden appot lehet átrakni sdre. Pl:

- Google maps
- Google play
- Gmail kliens
- Youtube kliens
- Facebook kliens (kell a telefonkönyv szinkronizáció miatt)

Egyéb általam használt gyárilag telepített program.

Ja, és nem vagyok rootolós.
The Engineer 2013.02.01 11:49:06
@Johnny Joker:

Az E51-em is symbian okostelefon volt, de már messze nem vált be annyira, mint a jóval kevesebbet tudó korábbi verziójú symbiant futtató 3650-es.
A droid igaz ugyanazokat tudja, de sokkal kényelmesebben, mint a symbian.
Az e51-el az egyik legnagyobb bajom például az volt, hogy sd kártyáról telepíteni kissé körülményes volt.
2 hétig használtam, amíg az LG-m szervizben volt, de a droid után nagy visszalépésnek találtam, és kínszenvedés volt a nokiát használni.
The Engineer 2013.02.01 12:49:38
@Johnny Joker:

Hát igen. A 3650-es nagyon jól kezelhető volt az akkori telefonokhoz képest, de ezek után nagyon ráültek a fejlesztésre, és elhaladt az idő felettük.
Érdekes megközelítésben taglalta az Orbán-rezsim nagyon remélt végkifejletének lehetséges verzióját Herényi Károly az ATV-n, az Egyenes beszédben.Én magam is felvetettem már, hogy vajon mitől fog bukni Orbán Viktor, konkrétan mi lesz az, amitől elveszíti a 2010-es…..
The Engineer 2013.01.26 13:55:52
@Balibgeczyk:

Most már tudom, hogy honnan van még a fidesznek ekkora támogatottsága. Az ilyen agymosott emberek miatt, mint te...

Mindig is mondtam, hogy az emberek hihetetlenül hülyék.
Ma a miniszter és a HÖOK elnökével folytatott kedves és kompromiszumkész találkozója után újabb kanyart vett a kormányzati kommunikáció. A miniszter ugyanis kimondta a lényeget: az egyetemek kapacitásának függvénye lesz az állami helyek száma. Ez azt jelenti, hogy körülbelül…..
The Engineer 2012.12.23 11:57:48
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Erre a hozzászólásra nincsenek szavak. Mint ha egy kommunista beszédet olvasnék. Talán a bölcsészek rendszerellenségek?? Miért menjen boldog boldogtalan mérnöknek, ha semmi tehetsége nincsen hozzá? Jól van, nyírjuk ki a bölcsészképzést, aztán évek múlva meg ott tartunk, hogy nem lesz belőlük elég..

Mégis neked ha szabad tudnom mi a végzettséged?
Miközben Orbán Viktor egy romkocsma mélyén a PR csapat által összeválogatott, 20 diákkal egyeztet a felsőoktatás jövőjét illetően, addig a Fidesz pártlapja, a Magyar Nemzet a legrosszabb bolsevista hagyományokat követve teljesen törvénytelenül, az adatokhoz ki tudja honnan…..
The Engineer 2012.12.15 19:18:30
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Igen, persze, biztosan. Majd a diákok elsöprő többsége Viktor kedvéért örömmel fizet majd tandíjat, széles vigyorral veszik majd fel a diákhitel 2-t és adják el esetleg a családi vagyont a diplomáért.

Jót mosolyogtam, hogy a forrás egy saját blog, amit mindenkinek ajánlok olvasásra, mert már az első mondatot nem lehet röhögés nélkül kibírni. És persze
gyöngyszemek a kommentek is hozzá, amiket szerintem maga Stefánia kisasszony írt, csak más néven:)
The Engineer 2012.12.15 19:37:25
@Keresztyén és Magyar:

Én ugyan nem vagyok "balliberális", de ami a baj: én még kivárom, hogy mi lesz ennek a vége, mert ez még közel sem az. Igazából nem értem, hogy mi ez a hirtelen, drasztikus fordulat. Nehezen tudom elhinni, hogy azok után, hogy tandíjat akartak bevezetni, így hirtelen szinte mindenki ingyen tanulhat.
Meg mégis kik azok a diákok, akikkel most találkozott?? Elvileg nem a HÖOK tagjai. Gyanítom, hogy az Orbán ellen fellépő HÖOK tagok lesznek lecserélve azokra, akikkel most találkozott...
The Engineer 2012.12.15 19:54:33
@Attitude Adjuster:

"Balos paródia"??? Nekem inkább egy elvakult Viktorimádó agyfosásnak tűnik..
Az utóbbi hetekben az elkeseredett és mindenre elszánt balliberális ellenforradalmi elemek megkísérelték az ország lakosságának nyugalmát megzavarni. Útszéli, bolsevik jellegű blogbejegyzések ezreivel, lázító röplapokkal és hazug lejárató cikkekkel uszítanak a kormány és a…..
Nagyon sajnálhatja Varga Mihály, hogy még nem sikerült tető alá hoznia azt a gyakran emlegetett megállapodást, mert a felsőoktatási keretszámcsökkentést simán az IMF-re lehetne fogni. Balog Zoltán az Este című műsorban csodálkozott egy sort. A "humán csúcsminiszter" úgy vette…..
The Engineer 2012.12.13 18:53:23
@sudribunkó:

Kezdjük úgy, hogy az elvándorlást nem tandíjjal lehet megoldani.
Ezzel azt érik el, hogy a fiatalok már gimnázium után elhagyják az országot. Ha végeznek ugyanúgy el fogják hagyni az országot, mert jobb fizetésből hamarabb visszafizetik a hitelt. Az egy rózsaszín naív álom, hogy majd kikerülve az egyetemről az állambácsi vagy egy cég visszafizeti a hitelt.

Inkább indítsanak egy pályakezdőket segítő programot. Javaslom, hogy a sok segélyből élők eltartása helyett, inkább azokat támogassák, akik tényleg akarnak is dolgozni.

Az igaz, hogy én is pályakezdő vagyok, és elfogultnak tűnhetek. De lassan már idegbeteg leszek attól, hogy épületgépész diplomával sem találok munkahelyet.
The Engineer 2012.12.13 19:04:58
@sudribunkó:

Nézd, én megértem ezt az álláspontot is, de ez a megoldás így nem más, mint tüneti kezelés. A problémát nem fogja megoldani, hanem csak még nagyobbat generál.
Nézd inkább más szögből a dolgokat: többen vannak, akik nem akarják itt hagyni az országot, hanem egyetem után itt akarnak dolgozni. Ezzel csak velük szúrnak ki. Tavaly már kitalálták a szerződés kötést erre a problémára, mert aki államilag finanszírozott, és kimegy az fizet.

Inkább azon kéne gondolkodnia a kormánynak, hogy olyan intézkedéseket találjanak ki, ami miatt megéri itt maradni.
The Engineer 2012.12.13 19:17:28
@sudribunkó:

Ez az álláspont is megérhető, de ez akkor sem megoldás, hanem tüneti kezelés.
Meg amúgy is az elvándorlás ellen ott a szerződés, vagyis ha államilag finanszírozottan vannak, és utána ott hagyják az országot, akkor úgyis fizetniük kell.
Meg próbáld meg más szögből nézni: az egyetemisták nagy része azért még mindig itt akar maradni. Ők nem akarnak mást, mint egy végzettséget, amivel el akarnak helyezkedni, és ezzel velük is kiszúrnak.
Tudod a saját hülyeségem miatt én is fizettem 3 félévnyi tandíjat, de az más volt, és nem is lázongtam ellene.

Orbánék jobban tennék, ha azon gondolkodnának, hogy olyan dolgokat hozzanak létre, amire az ember azt mondja, hogy emiatt érdemes maradni..
Hétfő után szerdán is utcára vonultak az egyetemisták és középiskolások a diákhitel mögé bújtatott költségtérítéses képzés, magyarul a tandíj ellen. Ráadásul fagyos hideg ide vagy oda, valószínűleg folytatás is lesz, márpedig ez ismét egy nagyon kellemetlen szituáció…..
The Engineer 2012.12.13 10:41:47
@wmiki:

D bírom azokat, akik azzal jönnek, hogy az egyetemisták mekkora pénzeszsákkal indulnak neki a féléveknek.
Fél éve végeztem a PTE-n, és sokszor hónap végén már messiásként kellett várnom a diákmunkából származó fizetésemet, és ezzel sokan az ismerőseim között így voltak.
Akik az ilyen képeket csinálták, azok még egyetemet kívülről se láttak.
The Engineer 2012.12.13 10:46:57
@Keresztyén és Magyar:

Persze, neked a vallás meg a pártod elvette az eszed. Szerinted, akik tüntetnek, azok csak buliból teszik, így vizsgaidőszak elején a téli hidegben??
Vedd be a gyógyszert..
Érdekes volt a hétfői, Lágymányosról induló diákdemonstráció. Az állami finanszírozású felsőoktatási keretszámok drasztikus megvágása, gyakorlatilag a tandíj bevezetése miatt eleve elégedetlen volt a hangulat. A követeléseket tartalmazó 5 pont elfogadása után felvetődött…..
The Engineer 2012.12.10 23:55:02
@Keresztyén és Magyar:
Nem is azért, mert:

1, Az általuk 4 éve népszavazással eltörölt tandíjnál jóval magasabbat vezetnek be

2, Az embereket nyíltan nézik hülyének azzal, hogy ilyeneket nyilatkoznak, hogy ingyenes az oktatás, csak hitelt kell felvenni.

3, teszik mindezt a jelentkezési határidő lejárta előtt 2 hónappal, több 10ezer felvételiző terveit keresztülhúzva